icon

Manžel ma obviňuje bez reálnych argumentov, že som hýrivá

happy_mommy
29. júl 2021

Ahojte,
potrebujem poradit ohladom vztahu v manzelstve, pretoze uz dlhsie citim, ze moj manzel je pravdepodobne toxicky clovek (https://svetevity.sk/vztahy/2096211-toxicki-lud...) a vyrazne to zacina ovplyvnovat nase spolunazivanie a aj moje osobne psychicke zdravie.

1. Casto ma zvykne z niecoho obvinit (napriklad, ze som hyriva) a ked si vypytam argument, ze preco si to mysli, tak len povie bezne veci, ktore to ani nepodkladaju:
-> jedlo varim vacsinou len ja a kedze chcem byt efektivna, tak sebe navarim a pozivam rovnake jedlo aj 4-5 dni (on si vari niekedy aj kazdy den) a ked nahodou niekedy trochu zvysi na 6-ty den, tak to aj musim vyhodit, pretoze to uz niekedy dobre nechuti => ale jemu to pride hyrive, ze nieco vyhadzujem
-> ze mam vela elektroniky, pritom naozaj mam len veci, co kazdy sucasny dospely clovek (telefon, laptop, tablet ale ten je pre celu rodinu vratane neho)

2. Ked sa snazim s nim riesit veci, tak sa nikdy nechce k nicomu vratit alebo zopakovat svoje argumenty (aj ked tie nie su podlozene) a nove nevie povedat

3. Casto, ked chcem nejaku informaciu od neho a on bud nevie alebo nechce povedat, tak sa zacne len opakovat, ze "uz to mozno niekedy povedal" alebo "zo to je nepodstatne" a zacne gestikulovat, ze sa opakujem (ked sa dozadujem odpovede) a tie gestikulacie mna strasne vytacaju a on to vie a naschval pokracuje robit
-> ponukala som mu aj ine komunikacne kanaly (napr. pisat si na papier alebo inac), ak ho otravuje rozpravat, ale nikdy na to nepristupil

4. Celkovo sa zvykneme v poslednej dobe aj vela hadat. Skusali sme si aj nastavit nejake hranice pri hadani (napr. ze sa skaredo nebudeme prezyvat pocas hadky), ale on to nikdy nedodrzi a mna potom len ta prezyvka vnutorne boli aj niekolko hodin po hadke
-> najhorsie na tom je, ze ja mu to nerobim (neprekrocim hranice) a jemu voci mne to je ocividne jedno

Prosim poradte, ako zit v manzelstve, dodrziavat aspon zakladne pravidla a hranice. A byt viacmenej spokojny (nehadat sa casto)

velmi velka vdaka vopred

Strana
z2
beata_k
Odpoveď bola odstránená
sapetka
29. júl 2021

@beata_k no ano nadtym som sa pozastavila, s dovolenim teda..

kristianka2255
29. júl 2021

@happy_mommy neviem si predstavit 5 dnove jedlo, neuraz sa, ale to uz musi byt namnozene vselijakymi bakteriami, radsej menej jedla na den a co zvysi dojete na druhy den max, viac fakt nie.
Dalej skoda reci, skor si poloz otazky.. fakt chces stymto clovekom zostarnut? milujes ho? vies ze sa da zit aj krajsie ako takto?

dilino
29. júl 2021

Nehnevaj sa ale navariť jedlo na 5-6 dni a v lete to by som nejedla.Ja varim najviac na dva dni a potom čerstve ako môžeš jesť jedlo to iste 6 dni ak sú deti jedlo by malo byť čerstve.My žijeme sami dvaja s priateľom ale nikdy by som neuvarila jedlo na 6 dni.To by mi nechutilo.

lenkasarka
29. júl 2021

@sapetka ale nedovoľuj si na to si treba pýtať dovolenie, lebo môžeš navodiť dojem že si netaktna✌️

lenkasarka
29. júl 2021

@dilino myslím, že by ťa to aj otrávilo,ale zas našim spoluobčanom nič nie je aj keď jedia z kontajnera. Možno je to o zvyku. Ťažko povedať. Neviem si však prestaviť jesť varené jedlo celých 5 dni. A zjavne nie som sama

drahomirrra
29. júl 2021

A ja za tymto prispevkom vidim redaktorku nemenovaneho platku, na ktory priamo odkazala, aby mala material do toho dalsieho 😀 Good job, girl.
Az take sproste nie sme.

antoniatonka
29. júl 2021

@drahomirrra ja ho ani neotvarala, stacil mi ten zaciatok SVETEVITY :D

dilino
30. júl 2021

@lenkasarka no to určite ved navarim len toľko koľko zjeme.Napriklad ked navarim v nedeľu ešte v pondelok to dojeme ale už v utorok by som to jesť nechcela.

jana_eyre_2
30. júl 2021

Tak nabudúce, keď sa bude rozčuľovať, prečo vyhadzujes jedlo na 6ty deň, daj mu ho radšej na večeru.. určite to ocení keď on hyrivy nie je.. 😅

Strana
z2