Manžel ma opúšťa v 8. týždni tehotenstva
Po dlhodobých problémoch so svokrovcami, sa manžel včera zbalil a odišiel s bytu k svokrovcom, nedávno sme zistili že čakame bábo, vytúžené po 9 rokoch čo sme spolu, zrazu manžel nechce mať so mnou nič spočné, nechce mať so mnou dieťa, posiela ma na potrat, čo som rázne odmietla, nemienim sa nejako mu podstrkovat, chcem odísť s mesta zabudnúť na neho a vychovávať malé sama, bude mať na neho právo, keby sa rozhodol že ho chce vydavat , nie je to možne nejako obísť že ho nezapísať do rodneho listu, nemáte s tým skúsenosti?
@anetkaadamko nastastie som na živnosti, tu možem mat aj poproti materskej tak si myslím ze to zvladneme
@lucosa zivot je prislis kratky aby si ho stracala stakym chlapom ja ako pisem bola som podobne no ja som pomoc nemala dnikoho ani od rodocov sirodencou nemam a sama som to zvladla ani VS nemam teras som vydata a som stasna a miminko dalsie ma ceste.:0) budem drzat palci aby si to zvladla .Caspm niekoho najdes a budes mat rodinu aku so chcela a ten tvoj moze len lutovatvoco vsetko prisiel a ty budes hrda na seba,ze si to zvladla :0)
@lucosa tie pocity si jednoducho musíš odžiť, tiež som si myslela, že sa mi zrútil svet, a potom ked sa malá narodila, opäť vyšlo slnko a to šťastie zatienilo všetko zlé, boli sme s malou dosť dlho samé než som stretla terajšieho partnera, ale stále som s ňou niečo podnikala, a bolo nám super, rada spomínam aj na tie časy,....tvoj manžel ešte bude ľutovať, len to teraz nevie...ale mňa keby chlap posielal na potrat, by letel cez zavreté okno... 🙄
Manžel bude zapísaný automaticky....až 300 dní od rozvodu....Ale to je teraz jedno 🙂 ešte ti chcem poradiť aby si si podala návrh na určenie vyzivneho uz aj teraz na seba. Ako tvoj manžel ma k Tebe vyzivovaciu povinnosť aj keď spolu nezijete.
tak aj ked to boli a najradsej by si ho prizabila...daj zapisat do RL a pekne pri rozvode ziadat vyzivne a ja by som ziadala aj na manzelku..ked je on svina, bud aj ty..ked sa neda po dobrom bude to po zlom
Je mi luto ze si takto dopadla ale kasli nanho. Nezasluzi si byt otcom. Mozno teraz je frajer ale nech vysoko neskace lebo hned aj nizko padne. Je to hajzel ale zivot mu to spocita ked si neuvedomuje o co prichadza. Tes sa s babetka nech je zdravucke. Najdes si lepsieho ktori ta bude milovat bude vzorom pre tvoje dietatko. Otec neni ten co splodi ale ten co dieta vychova.. Drz sa😀
@lucosa ahoj neprecitala som si co ti baby vraveli a odpisovali. Napisem osobny nazor. Ak odisiel chlap v hneve a bol nanho natlak skrz vasehi problemu nieje sa co cudovat ze co vsetko povedal v hneve. Urcite by som ho hned neurgovala a nevolala mu dala by som mu oddych a priestor uvidis on si to necha ulezat v hlave a riadne ho to bude stvat. Ja si myslim ze sa proste doplazi. Moj priatel terajsi povedal tolko veci v hneve az som sa zbalila a odisla dva dni sa neozval potom chodil az sa plazil ospravedlnoval dva tyzdne som ho nechala vytriznit az teda som povolila a odpustila mu to. Teraz je rad ze som vtedy neurobila kravinu a neposlala ho do kelu a tzv je to uz chlap, ktory pomaha a konecne je aj ten romanticky chlap 🙂 Pri prvom z ktoreho mam dieta a povedal pojdes na potrat z neho som citila ze to nebude dobre. Zapisani v rodnom liste je tiez som si povedala ze nema narok ale preco je otcom bol pri tom tiez. Samozrejme je v rodnom liste,platy ale malu videl iba raz v zivote ked sa narodila odvtedy nic. Preto ak ste si presli hoci cim si myslim ze toto bol vybuch a skus mu nechat priestor chvilku
@lucosa zakony su dvojsecna zbran. nebud na ne nastvana, ak zrovna hraju proti tvojim rozburenym citom.
zas na druhej strane, az budes z neho tahat vyzivne, nebudes musiet podstupovat torturu s dokazovanim otcovstva (obcas je to mesiac, obcas aj dva roky).
klamat do rodneho listu, ze si slobodna, sa ti neoplati, rodne priezvisko je v OP, takze hned budu vediet, ze si vydata (ak by si toto chcela skusit).
pokial naozaj nevidis svetlo na konci tunela a chces od neho prec, tak sice neviem, ci nieco take zakon umoznuje, ale asi ano - skusila by som sa dohodnut, ze ja si teda dieta necham, rozvedieme sa a on sa zriekne otcovstva. teda aj platenia na dieta.
mozna vyhra do buducnosti: novy otec si moze dieta adoptovat bez prietahov a suhlasu biootca. moze mat vase spolocne priezvisko bez suhlasu biootca (aj bez adopcie).
nebudu tahanice okolo striedavky, stvania dietata proti matke a podobne chutovky.
nebudes potrebovat suhlas na vycestovanie. "sikovny" biootec si vie vychutnat aj to, ze na poslednu chvilu skazi planovanu (a zaplatenu) dovolenku.
mozna strata: nebudes mat vyzivne a mozno sa budes tazsie pretlkat.
toto je to, co by som skusila ja.
ale este tomu skus dat chvilu cas.
mne to, co robi tvoj chlap pride take hadzanie sa velryby na suchu. akoby mal strasne teraz potrebu si cosi dokazat, hrozne mal preto potrebu trhat puta a zavazky a poublizovat ludom naokolo, ktorych poklada za pricinu svojich zlych pocitov.
ja si myslim, ze este vychladne.
ak nie, tak skus to vyssie napisane.
@charity
chapem, je to hrozne, to mas pravdu... ale kazdemu moze drbnut v hlave, a asi aj jemu... Nema co stratit... najhorsie je, ze ani nevieme co je za tym, nevieme jeho stranku veci, podrobnosti celeho tohto, ake mali problemy, co sa stalo, ... mozno jeho manzelka sa vyspala s jeho kamosom..a ona s nim caka teraz dieta.. tak to je tazke sa k tomu vyjadrovat.
Kazdopadne, treba urobit, co sa da, ...
Pockat pockat, tu je skutocne malo informacii.
Mali ste dlho problemy, ale aj vo vztahu?
Byvali ste sami, ale mala si problem so svokrovcami?
Utekaj najprv za psychologickou.
Mozes byt aj pod tlakom hormonov.
Ved mozte byt krasna rodina s pravym otcom dietata.
mne sa stalo presne to iste ,v osmom mesiaci,nasiel si frajeku,mala som uz 3 rocneho syna,teraz s odstupom casu sa mi nemohlo lepsie stat,len mi urobila dobtu sluzku,mala som dve deti nikdy som nepomyslela nato,ze stretnem este niekoho ,ved kdo by chcel matku s dvoma detmi a stretla som ho ,sme spolu 12 rokov,je to naljepsi otcim pre moje deti,mame teraz maleho a tesime sa z neho,moj syn ma uz 20a dcera 18 rokov ,mozem povedat a to naozaj,ze vsetko zle je na nieco dobre
a moj ex ma 4 deti s troma zenami ,aj tej druhej spravil to iste aj tretej,druha v poradi si tiez vravi,len dobre ze si nasiel dalsiu,tiez ma teraz krasnu rodinu a super chlapa a otca pre svoju dceru,verte ,ze nakoniec ostane sam ono sa to vsetko vrati ,ja som m u nikdy nic zle nepriala ani neprajem
prajem Vam len vela trpezlivosti ,teste sa z babetka ,ten pravi niekde caka aj na Vas,ked budete najmenej cakat stretnete ho a budete stastna,to prajem vsetkym mamickam podobneho osudu,len m usite pozitivne mysliet a to naozaj
@lucosa Chrapuň. mrzí ma to. tak najprv spolu 8 rokov žijete a teraz toto... Možno keby podpísal nejaké prehlásenie, že o dieťa nemá záujem, tak by ho nemusel vídať. porad sa s právnikom. Nikto neverí, koľko dokáže svokra (svokrovci) narobiť zla, kým nezažije. dokonca ani ten chlap to nevidí (ako môj), takže verím, že to máš ťažké.
@lucosa je super ze si myslis ze to zvladnes. Jasne ze to zvladnes. Ale preco ma otec behat nepriznany po svete?! Tak ty ides byt tehotna, prezit vsetko co to obnasa a on ti nebude ani len posielat par euracov raz za mesiac? Nerob si to. Kazde euro sa zide a tebe trosku viac financnej pohody len prospeje.
idiot!!!
Mne jedno riesenie napadlo, ak nechces mat muza ako otca dietata v rodnom liste. A to rozviest sa a porodit mimo Slovenska, slovensky rodny list nevybavovat. To je asi jedina cesta. Drz sa.