Manžel ma opúšťa v 8. týždni tehotenstva
Po dlhodobých problémoch so svokrovcami, sa manžel včera zbalil a odišiel s bytu k svokrovcom, nedávno sme zistili že čakame bábo, vytúžené po 9 rokoch čo sme spolu, zrazu manžel nechce mať so mnou nič spočné, nechce mať so mnou dieťa, posiela ma na potrat, čo som rázne odmietla, nemienim sa nejako mu podstrkovat, chcem odísť s mesta zabudnúť na neho a vychovávať malé sama, bude mať na neho právo, keby sa rozhodol že ho chce vydavat , nie je to možne nejako obísť že ho nezapísať do rodneho listu, nemáte s tým skúsenosti?
No tak to by som chcela velmi vediet co take ukrutne sa medzi vami kvoli svokrovcom stalo ze to manzel takto poriesil.nechapem to.iny by vsetko hodil za hlavu a tesil sa z dietata
Napíš nám, čo za hrozný problém bol so svokrovcami, keď muž pristúpil k takémuto radikálnemu riešeniu.
No tak toto vhodny otec pre dieta rozhodne nebude. Taky si nezasluzi rodinu!
@lucosa, ja viem, ze ti to asi nepomoze, ale mam dobru kamaratku, boli zasnubeni, ked mu oznamila, ze cakaju miminko, povedal, ze nemoze byt jeho, ze on ju nechce, ze on si nasiel inu. Trval na testoch otcovstva, rozisli sa. Ked bola kamaratka asi v 5. mesiaci, tak sa zoznamila cez internet s jednym slobodnym chlapcom. Zacali spolu zit, neskor sa vzali a maju spolu dalsiu dceru. Otec prveho dievcatka sa s radostou vzdal otcovstva, novy ocko ju uznal sa svoju a ziju spolu stastne. V zivote sa stavaju ozaj aj nepochopitelne veci. Drzim ti silno palce, aby si to zvladla.
@lucosa ahoj, v prvom rade ti chcem povedat...ze ste takto "dopadli",,,,,,chlap, ktory takto reaguje na svoje dieta ....si nezasluzi aby bol otec.......na druhej strane......my reagujeme len na tvoje prispevky atd kedze mate toho vela za sebou ...hmm...ako sa hovori..kazda minca ma dve strany ....ALE.....co sa tyka priznania a nepriznania otcovstva......ak porodis do rozvodu, dietatu je automaticky pripisane k tvojmu manzelovi.......ak sa rozvedies a obides sud s touto informaciou......mas moznost neuviest do rodneho listu otca dietata.......tym padom ale stracas narok na akekolvek vymahanie vyzivneho od neho ........a taktiez on straca akekolvek prava..a teda aj povinnosti voci dietatu......takze ak by ho zmyslelo ze zrazu chce dieta..nepojde to.....atd pokial by nedal navrh na sud a priznanie otcovstva atd co je zas o inom ,dna testy aaatttd.....neviem ako si na tom financne, ci ti ma kto pomoct, napr byvanie u rodicov atd .....a financne si schopna sa postarat o dieta.....myslim tym zakladne veci, oblecenie strava atd...a nehovorim o znackovom obleceni atd..........tak si dobre rozmysli ci ti to za tych "par" e stoji za to sa neskor tahat po sudoch a dohadvat sa o dieta......rozpavam ti to ako priklad, pretoze moje dve velmi dobre kamaradky nieco podobne riesia taktiez od narodenia svojich deti ........................bohuzial.......ak ho ty raz priznas v rodnom liste bolo velmi tazke ho odtial "dostat", iba ak by sa on zriekol otcovstva a znova len sudy .....ak si zoberies aj vasu financnu situaciu tak si realne zrataj kolko ti je ....hmm...schopny platit, resp kolko realne by mu sud urcil platit ak si zoberies vysku jeho prijmu, vydavky, prip hypo atd ...odhadom.....teda co vsetko ak by k tomu uz prislo "vytiahne" na sude .....lebo ty nevies co mu napadne, alebo akak bude situacia casom.....uz mozno len preto aby tebe zneprijemnoval zivot ....atd ..ak by ste sa rozisli v zlom a bol by tam takyto zavazok ako je dieta ....a bol by si vedomy svojich prav...ak mu sud raz urci styk s dietatom....moc si nepomozes.......na druhej strane.....ak by si on neplnil povinnosti sudom urcene a nestretaval sa s dietatom...mas aj ty moznost dat to na sud a moze obist s pokutou ..atd ...no podla mna je takato situacia vzdy komlikovana......a musis si hlavne ty uvedomit co bude pre teba najlepsie....viem ze doba je zla a penazi vacsinou nikdy nie je dost cize kazde e za zide....no niekedy ani tych par e nestoji za to, aby si sa niekym dotahovala a bala o svoje dieta ....vela sil!!!
@lucosa riesenie je. Na ESTU vycestujes do USA 2-3 mesiace pred porodom (ak mas niekoho znamho v us). Dieta porodis v usa (americky obcan automaticky a otca nemusis uviest ziadneho, v nemocniciach su kliniky, prehliadky a porod musia sparavit zadarmo aj bez poistky, info do rodneho listu vypisujes Rovno v porodnici, o 2 dni si ho vyzdvihnes na urade) , v usa nebudes povazovana ani za vydatu. Keby si vybavovala mu sk pas, tak vsetky tlaciva sa len prekladaju, udaje sa nemenia ani nedoplnaju. A keby sa trhal k dietatu, tak na sude v usa mu nadelia dobru sumu podla usa minima vyzivneho.
@tova bez poistenia bude v USA ,,osetritelna,, len na vybranych zdrav.pracoviskach. v USA ju kludne nechaju zomriet, ak nema dobru poistku a ak sa nejedna o pohotovost. Vobec nie su povinni pomoct a nie su za to postihnutelni. A ak ju osetria, kvoli zlemu zdrav.stavu, tak jej mozu vystavit fakturu a nepojde o fazulky. Na 1.den po cisarovi pustaju zenu domov. Fakt skvely napad takto riskovat.
@tova okrem toho, na letisku pri pasovej kontrole sa jej zasmeju do tvare a poslu na otocku domov..to by bolo, takych spekulantov co si chcu dieta porodut v USA. A nemusia ju do lietadla ani pustit. Vacsina leteckych spokocnosti pusta zeny do lietadla len do 6.mesiaca
Ja tak polopatisticky...do porodu daleko...ked je tvoje vytuzene,nestresuj a nekomplikuj si zivot viac ako ho teraz mas takymi blbinami ako ne/zapisanie otca do rodneho listu...niektore zakony sa daju prestat,ine nie... za tych par mesiacov sa situacia utrasie,zistis,ci to boli slova realne alebo v hneve... ale aj tak v tebe ostanu na furt... dotycny je stale otec dietata,ci sa ti to paci alebo nie,jeho vynechanie na papieri nic neriesi,max taky vykrik zranenych citov...on to moze mat na haku,ci tamje alebo nie,ked sa rozhodne nekontaktovat s vami,ale tebe vyzivne pomoze...minimalne ho mozed dietatu odkladat do dospelosti,ak mas moralny problem ich pouzit teraz...navyse,ja razim teoriu,ze dieta ma pravo poznat kto ho splodi,aj ked je to hajzel...tak hlavne pevne nervy a zdrave tehotenstvo...
Ja tak polopatisticky...do porodu daleko...ked je tvoje vytuzene,nestresuj a nekomplikuj si zivot viac ako ho teraz mas takymi blbinami ako ne/zapisanie otca do rodneho listu...niektore zakony sa daju prestat,ine nie... za tych par mesiacov sa situacia utrasie,zistis,ci to boli slova realne alebo v hneve... ale aj tak v tebe ostanu na furt... dotycny je stale otec dietata,ci sa ti to paci alebo nie,jeho vynechanie na papieri nic neriesi,max taky vykrik zranenych citov...on to moze mat na haku,ci tam je alebo nie,ked sa rozhodne nekontaktovat s vami,ale tebe vyzivne pomoze...minimalne ho mozes dietatu odkladat do dospelosti,ak mas moralny problem ich pouzit teraz...navyse,ja razim teoriu,ze dieta ma pravo poznat kto ho splodi,aj ked je to hajzel...tak hlavne pevne nervy a zdrave tehotenstvo...
@sojorez veľmi múdro napísané, presne tak som urobila aj ja, ten môj bývalý sa nechcel k malej ani priznať, do pôrodnice mi napísal, že nech ho vynechám z rodného listu a celkovo z nášho života, ...hoci som mala tiež hrdé myšlienky zo začiatku, ale potom sa vo mne prejavila racionálna stránka povahy a povedala som si, že ani nápad nič mu nedarujem, ...napísala som mu takú sms, kde som mu dala také tituly, že ani najlepšie svetové univerzity také neudeľujú a dala som ho do rodného listu, na súd o určenie výživného, a kedže veľmi dobre zarába, nič som mu nedarovala...postupom času sa naše vzťahy znormalizovali, a teraz malú navštevuje 2x do roka, býva v zahraničí.
@lucosa ahoj držim ti palce aby si to z malym zvladla ked sa ti narodi tak budete spolu štastný uvidiš, a na takeho manžela kašli fakt by som sa aj na tvojom mieste odstahovala a mala pokoj ked je taky hnusny. Nevie o čo pride. A raz ver mu to bude luto ale už bude neskoro ked ho vlastne dieta nebude poznať. Ano ako pišu tu baby tak 270 dni je po rozvode. Ale poznam pripad ked moja kamaratka nebola rozvedena a neuviadla otca dietata a nič sa nestalo ani to neriešili niak akože zo zakona maš povinosť ale ona ho neuviedla a nebola ešte rozvedena a maly nema jej muža v rodnom liste. zas si ale uvedom že možno teraz maš pravdu nechceš s nim mať nič spoločne to chapem. Ale on ti je zo zakona zas povinny kupiť vybavu pre dieťa čo budeš potrebovať ako pred tym než sa narodi a potom je povinny ked ho uvedieš ako otca ti platiť vyživne ako rozvedena a matka na MD možeš žiadať tiež aby platil vyživne na teba aj na dieta. Hlavne sa tym teraz nestresuj a uživaj si tehotenstvo a malinke a jeho ignoruj. Vec o rozvode možeš kludne začať riešiť aj v 6 mesiaci. Ale ak budeš rozhodnuta sa rozviesť podaj to už ked budeš tehotna lebo jedna znama to podala ako mala malinka rok hoci s nimi nebyval a ani im nič nedaval a mala ho v rodnom liste a on jej cez malu začal robiť naprieky že ju zrazu chce a podobne. Tak radčej ti odporučam tieto veci si podať aspon v 6 mesiaci a ked s tebou nebude byvať tak to tam uved a rozvod by nemal trvať dlho. držim palce
niektorý chlapi sú fakt na hlavu!
Mna opustil priatel tiež keď som sa dozvedela ze som v 6tyzdni povedal ze mam isť na potrat ze on dieťa nechce ešte ja som samozrejme nešla ostala som sama mamina a pribuzny mi zo vsetkym pomohli dnes ma dcerka 2,5roka a čakam druhe dietatko s druhym priatelom s ktorym sme babätko chceli a sme zasnubeny tento rok sa budeme brať tak mi zo všetkym pomaha dcerku bere ako svoju a sme štastny ;)
Mala som to na začiatku tažke velmi ale vsetko sa zmenilo a konecne som štastná.
Všetkym ženam ktore niečo podobne zažili prajem vela sil a vela štastia 🙂
@katuliena82 ja zijem v usa a viem, vidim kolko ludi z juz. ameriky a azie chodi rodit do usa na presne tento sposob. v Kalifornii mas dokonca hotely na cierno, kde pridu vyzdvihnut tehotnu zenu z azie na letisko, v hoteli sa o nu staraju kym neporodi, a poom s dietatom ide naspet a usa obcianstvom. Za poplatky samozrejme. A ako bez poistky? ved suseda z juz. ameriky tak porodila 3 deti. Normalne sa o nu starali , dokonca preplatili taxik aby chodila na kontroly, jedno z deti bolo na jis 3 mesiace narodene v 28tt, vsetko preplatili po porode sa chodi domov na 3ti den, po cisarskom 4ty. Lekari ju rodi ten, co ma prave sluzbu v nemocnici , takze zena co ma sukromnu poistku ma rovnakeho ako ta, co nema ziadnu poistku. Ja som mala jednu z lepsich sukromnych poistiek tiez som isla na 4ty den domov. Tehotne zeny bez poistky dostanu statnu zadarmo hned ako su tehotne, Jaj co vam v novom case na sk, pisu o usa , tie clanky ktore su prelozene bez detajlov a davaju iny zmysel ani necitaj. Nikoho nenechaju zomriet pred dveramy, kym som lezala na pohotovosti v jednej izbe (dvere boli otvorene) veda prisiel muz z juz. ameriky ktoreho prave vysetrili, dali mu tlmocnika pocula som vsetko, nemal poistku, (spadol zo strma, na cierno pracoval a nieco si zlomil) vravel neboj, daj adresu posleme ti fakturu, hned nam zavolaj na to cislo a charita to preplati, s usmevom odisiel domov. Zatial ti, co maju poistku platia $200 poplatok este pred vysetrenim, za 2 hod. kde mi dali len infuzie pytali vyse $3000.
@charity ak by sa sudil s nou v usa ze je otec, tak, sud v usa rozhoduje.
@bluesgirl myslela som spoznanie v zmysle,ze viem ako sa volal majitel spermie,kt. DNA mam a vyplnenu kolonku v rodnom liste... samozrejme,ze ak otec nejavi zaujem,tak mu nebudem pucit dieta pod nos,ale prazdna kolonka fakt nic neriesi... skor ako na fantasmagoricke plany o rodeni kdesi v tramtarii, by som sa zamerala na zverenie dietata do vylucnej starostlivosti a pod...
@tova ty nechapes ze ani len viza nedostane a otocia ju na letisku????
@katuliena82 nemusi ziadat viza, ESTU.
@charity moje deti maju len usa obcianstvo, so sk nemaju nic spolocne, ako by sk vedelo kto je ich otec ak by v us rodnom liste nebol uvedeny alebo bol niekto iny ako moj muz? Sk by malo trocha kracat s dobou, otcom dietata nemusi byt stale manzel, aj ked je zena vydata moze si nechat nemanzelske dieta a zapisat "bokovku" ako otca dietata . Chces povedat ze ak aby som teraz prisla na sk a vydala sa , sk zakon by za otca mojich deti povazoval sk manzela?
Pekne ho len nechaj odist...,ved hlupeho chlapa by predsa nikto nechcel.neboj sa vychovas dieta i bez neho,a ver,ze casom stretnes niekoho,kto bude skutocne milovat Teba i tvoje milovane dietatko.prajem vela sil a pozitivnej energie:-*

Pekne ho do rodného listu zapíš, nech ti platí výživné, či chce alebo nechce
Niektorí "muži" sú fakt svine,
posielam ti veľa síl!!!!