icon

Manžel ma opúšťa

zivotnakrizovatke
28. dec 2015

Ahojte, nikdy by som si nemyslela, že sem budem písať. Vždy som ľutovala ženy, čo mali problémy a v duchu sa tešila ako mi je dobre. Som teraz na druhej strane a neviem sa ani nadýchnúť bez bolesti. Mám 33 rokov, s manželom sme spolu 9 rokov (1 a pol roka manželia). Máme 2 malé deti (4 roky, a 15 mesačné) a som v 7. mesiaci tehotenstva. Toto tretie tehotenstvo bolo neplánované, veľmi ma zaskočilo, otehotnela som počas kojenia, ešte som nemala ani prvý cyklus nabehnutý. Bum, stalo sa, bolo leto, dovolenky, endorfíny. Dlho som sa s tým nevedela vyrovnať, tešiť sa, z dvoch detí na materskej som už bola miestami dosť frustrovaná, dcéra je ešte veľmi náročné dieťa, chodíme s ňou k psychologičke. Ale muž sa na dieťa tešil asi najviac z celej rodiny, chceli sme stavať dom, teda hlavne muž... Mne je dobre aj v meste. Máme veľký byt. Muž je veľmi veľmi pracovne vyťažený a časom sa to viac stupňovalo. S deťmi mi pomáhala jeho mamina, milá zlatá svokra, naozaj ju mám veľmi rada, ako druhú maminu. Ale viete, to vám manžela a otca nenahradí. Alebo istý čas áno, ale chýbal mi. Možno som mu to dávala málo najavo, teraz to viem. Pred cca 6 týždňami, keď bol naozaj veľmi pracovne vyťažený a vídali sme ho hodinu ráno a prichádzal ked deti spali a víkendy tiež pracoval (rozbieha firmu ešte popri svojej doterajšej práci) a nás "odkladal" k mojej mame alebo jeho mame a mala som pocit, že sme mu na obtiaž. Niežeby nás nemal rád, ale proste momentálne nemal čas sa nám venovať. Do toho moje zlé znášanie tretieho tehu, stále obavy, ako to zvládnem. čiže v období, keď som aj ja potrebovala, aby ma viac potreboval, tak on nemal čas. Zlá konštelácia. Jedného dňa som sa s ním išla rozprávať večer, že mi chýba, že sa nám nevenuje, keď príde večer domov aj tak má stále telefón na uchu, v ruke a keď to odloží, otvorí notebook a pracuje do 1 v noci. A ráno to isté. Že aj keď je doma, tak vlastne duchom stále pracuje. Aj sám priznal, že nevie už vypnúť, že neviem čo s ním je, ale proste to nejde. Ja som už veľa veľa o tom nacítala a mne z toho vyšlo, že je workoholik. Závislosť síce chvályhodná, ale rovnako deštruktívna na zdravie, vzťahy ako keby bol alkoholik. Však to robí pre nás. Ibaže naša rodina išla do kelu 😔 Bila som na poplach jeho mame, že toto už nie je normálne, že mal by spomaliť, prípadne nájsť psychologa. Podporu som moc nenašla, muž tiež ani počuť. Výsledkom bola hádka, keď ma doma ráno na gauči ponížil slovami, čo vám prídu možno malicherné a asi aj sú. Ale mňa hlboko ranili. ˇže veď som doma celé dni válam na gauči, som princezná, všetci mi skáču okolo riti, či potrebujem ešte dvorné dámy (upratovačku som chcela raz týždenne, nevládzem už s bruškom pomaly), že hovno viem o zarábaní a živote a čo stále fňukám a stále výčitky. ostala som ako obarená a strašne nahnevaná ako mi to mohol povedať. Poznáte to, v hneve som chytila telefón a začali sa zo mna sypať slová, ktoré ma dostali teraz sem, kde som. Ze nech ide do kelu, ja takého kreténa nepotrebujem, že sa rozvediem, deti si rozdelíme a budem mať aspoň na seba konečne čas a podobne. Hrdinkou som vydržala byť asi týždeň, aj keď už som mu nič nespomínala, čakala som, že sa ospravedlní a hádke bude koniec. Ibaže nič také neprichádzalo. čakala som ďalší týždeň a nič, začala som sa obávať. A ospravedlňovať. A sypať si popol na hlavu. Toto trvá tak týždne a ako mi povedal môj muž. Zablokoval sa voči mne. Nevie už či ma má rád. Niečo sa v ňom zlomilo. Že som mu akoby vnukla tú myšlienku a on sa jej nevie zbaviť. To boli také slová, že som myslela, že umriem. Stále som ale dúfala, že rozhovormi sa jeho srdce obmakčí. Nespočetne krát som sa ospravedlnila a uznala všetky svoje chyby a ubezpečovala ho, že to boli len slová v hneve. Nič iné. On sa teraz cez to nevie preniesť. Navrhla som manželskú poradňu. Nechce. Že on má jasno. Aj keď na druhú stranu tvrdí, že nevie, čo je sním. Ze aj by to chcel urovnať, ale nie teraz. Že čaká, že jeho city sa zmenia po pôrode, že zas sa do mňa zamiluje. Ja mám dovtedy byť dobrou ženou a matkou a tváriť sa že nič. A čakať na "verdikt". Nechcite vedieť ako sa trápim každú jednu sekudnu dňa nedokážem myslieť na nič iné iba ne neho, nás, deti. Kazdých 5 min sa vo mne striedajú pocity nádeje a beznádeje. So chvíle, keď sa nedokážem ani na deti pozerať. Nedokážem jesť, spať. Veľmi som schudla a doktorka na poradni ma varovala, že je to nebezpečné. Nikdy som nebola tučná, ale mám 50 kg v 26 týždni. Vyzerám ako troska a viem, že aj to asi môjho muža odrádza. Zlomená ženská. On si chodí akoby nič, je, spí, pracuje...je na koni. A ja upadám. Rodina je na mojej strane, ale aj na jeho. Však pravda je vždy uprostred. Sľúbil im, že ma teraz neopustí, ale ja nedokážem žiť s človekom vedľa seba, ak vás nemiluje. Z povinnosti. Aj keď mi tvrdí, že on sa definitívne ešte nerozhodol, ale nevie mi povedať to, čo by som chcela počuť, že všetko bude dobré. Skôr si myslím, že robí všetko preto, aby odišiel... ☹ ☹ ☹

lvka
1. jan 2016

@zivotnakrizovatke ja sa vratim k tomu ze "on sa odprace"...predsalen poznas ho nejaky ten rok...vies si predstavit aky asi je (aj ked ta to udivuje teraz), nemyslis ze je to z trucu? akoze...ved ty si zobrala deti a isla si prec, tak na just timpoviem - kludne sa vrat a ja sa teda "velkomozne" odpracem ked chces byt bezomna..
ja si nemozem pomoct ale mne strasne pripada ze ta chce hrozne vytrestat a zabudol ze prekracuje vsetky mozne hranice...pride mi to ako hra "kto z koho"

mircalla
1. jan 2016

@lvka vytrestat...ja mam skor pocit, ze sa mu uzasne hodi

zivotnakrizovatke
autor
1. jan 2016

@lvka Vieš čo, mne to pripadá skôr tak, že nechce vyzerať ako ešte väčší debil ako je, že ja sa sťahujem s deťmi hore-dole po babkách (ako vždy predtým aj) a on sa vyvaľuje v 4i byte sám a možno mu tiež nerobí dobre pozerať na detské veci okolo. Že inde sa mu odpúta ľahšie...

jurio
1. jan 2016

@zivotnakrizovatke
@zivotnakrizovatke s preco si sa predtym stahovala s detmi k babkam?

lvka
1. jan 2016

@zivotnakrizovatke normalne ma sere ten chlap...

eva2809
1. jan 2016

@zivotnakrizovatke mne pride na tom najsmutnejsie,ze nevidi,ako sa trapis...a zas nic take hrozne si mu nepovedala...aby sa na smrt urazil..skor to je len taka zamienka....ak ta nemiluje,tak to urcite nie koli tymto slovam...hlavne mysli na deti....netrap sa..snad sa to urovna🙂drzim palce

zivotnakrizovatke
autor
1. jan 2016

@jurio nesťahovala, ale cez víkendy zvykol veľa pracovať, tak ja som aj tak chodila k mame na barak ako zmenu pre decká, tu sme si robili program, má aj záhradu a tak...

kr1st1n4
1. jan 2016

nejako rýchlo sa vrhol na to sťahovanie, aj mne to pripadá akoby mal kam (skôr ku komu) odísť :(

cokii
1. jan 2016

@zivotnakrizovatke Aj môj prisahal na kadečo, až kým som už nemala hmatateľné dôkazy a požiadala ho, že nech je raz v živote ku mne úprimný a nech to už konečne povie. Potom som mu dala jasnú otázku: či ma podvádza s XY? A on s kľudom povedal, že hej a mne sa vo chvíli rozpadol 18 ročný vzťah a 16 ročné "dokonalé" manželstvo... Nebudem rozpisovať, že ho dotyčná kamarátka doslova uhnala, lebo je to v konečnom dôsledku jedno... a ani nebudem písať, že aj jemu sa takí chlapi, čo majú doma rodinu a podvádzajú bridili a že o dotyčnej hovoril doma samé nepekné veci, že je špekatá, tlstá s veľkou riťou... a hľa, aká mu bola dobrá. Veď áno, nakoniec povedal, že to bolo vzrúšo, že ona bola stále vysmiata, bez problémov.... Tak mu to prajem, veď iné je, keď ideš k milenke na 2 hoďky, čaká ťa vysprchovaná, vyvoňaná a urobí ti všetko, čo xceš, lebo si ťa potrebuje získať, nemusíte nič riešiť, iba sex, iné je mať deti, riešiť školu, prácu, krúžky, domácnosť...
A teraz ešte uvažujem nad striedavkou, nech si to s milenkou pekne osladia...uvidíme, či sa bude ochotná s takým priblblým úsmevom starať o naše deti, a či jej ten úsmev vydrží aj pri riešení každodenných problémov, ktoré prídu... keď to už nebude len o sexe

timikaj1
1. jan 2016

Ďalší "kompót" , ktorý si neváži, že má krásne zdravé deti, ja neviem, čo za budíček by mu bolo treba, aby sa spamätal !!!Čo sú toto za chlapi?To nemá svedomie?Bože, čo toto dá tým deťom do života?A to malinké v brušku, za to by mali trestať tých chlapov, čo sa nevedia chovať k tehotnej žene a vyrábajú jej takéto stresy!!!Niektorí chlapi sú takí hnusní sebci, len aby im dobre bolo a idú aj cez mŕtvoly!!!! Zodpovednosť 0 bodov, asi mu fest vyhovovalo, keď babky suplovali jeho úlohu!!! Myslím si , že chlapec dostane od života dobrú lekciu a potom sa možno spamatá!Takých hrdinov tu už bolo!Prajem pevné nervy, aj keď viem ako to bolí a mrzí,najma keď je žena tehotná a zodpovedná za 3 deti, ktoré ľúbi viac ako svoj život!

charity
1. jan 2016

@cokii Ja uz zacinam mat normalne pocit, ze je nova moda na Slovensku: zena ma bud deti alebo muza. Muzi narobia deti a odidu sa valat k bezdetnej. Strasne pohodlna doba.

mircalla
1. jan 2016

@zivotnakrizovatke mne to zial skor pripada, ze mu to stahovanie vyhovuje z ineho dovodu.....

jeannna
1. jan 2016

@cokii Dnes taka moderna striedavka .... rozhodnut sa pre nu by malo byt hlavne v prospech dietata, ked sa na vychove CHCU podielat obaja rodicia a predpokladom su dobre vztahy aj po rozvode, inak je to pre deti stresujuce, casto su prostriedkom vydierania a manipulacie jedneho z partnerov.

Suhlasim s tebou, ze ex by si velakrat zasluzili si to vyzrat, hned by sa spamatali, je to presne ako pises, ze milenka ich caka vysprchovana, vyvonana a dobre naladena, pripravena splnit jeho sexualne tuzby. Nebolo by na skodu este pocas manzelstva dohodnut pravidla starostlivosti o deti, ze rozvodom zostavaju byt otcami na plny uvazok napr. aj formou striedavky a ich milenky si ich beru aj s detmi. Nech si to dobre rozmyslia.

cokii
1. jan 2016

@charity No, poviem ti len toľko. Zo zaujímavosti som si urobila profil na pokeci. Fakt iba pre to, aby som si sem-tam pokecala, vymenila si názory... By ste neverili, koľko ženatých chlapov sa ozve za 1 hodinu četovania, ktorí majú doma deti, ženu a xcú diskrétny vzťah - teda iba sex. Hovorím to tu otvorene, je mi z toho na grcanie. Každý tam píše, že má rád svoju ženu, nechce nič meniť, iba mať sex s inou ženou ako svojou a diskrétne. Ja túto dobu vôbec nechápem, každým dňom sa mi rúcajú moje ilúzie...

charity
1. jan 2016

@jeannna Viac by sa mi pacilo, keby manzelovo dieta sa stalo automaticky aj manzelkinym. Milenky by sotva riskovali vztah so zenacom, ked dieta by automaticky pripadlo exke.

Ale to uz odbocujeme.

bolavyzub
1. jan 2016

V dobe našich rodičov keby muž uvažoval, že odíde od tehotnej manželky, musel by asi chodiť po kanáloch. Spoločnosť v jeho okolí, v práci, by ho totálne odsúdila.
Celkovo dnes už títo chlapíci nemajú v sebe kúska hanby, základnej ľudskej slušnosti.

@zivotnakrizovatke držím ti palčeky. Nedá sa asi v tejto chvíli na 100% rozlúsknuť, čo je vo veci, či workoholizmus, iná žena, prepnutie v hlave.. Každopádne mysli v tejto chvíli na seba, na svoje potreby. Máš na to, aby si to zvládla, takýto voľajako zvláštne nalomený muž ťa predsa nezlomí.

jeannna
1. jan 2016

@charity Alebo keby sa milenky museli podielat na vyzivnom pre tieto deti 🙂

cokii
1. jan 2016

@jeannna Píšem, že uvažujem, ale práve kvôli deťom som to neurobila... Podala som návrh na zverenie detí do mojej starostlivosti, lebo sa mi to zdá správne. Po prvé, deti striedavku nechcú a po druhé, zastávam názor, že majú mať jeden domov, jednu výchovu. Obávam sa, že týždeň u neho by iba prežívali a aj tak by hlavná starostlivosť bola aj tak na mne. Z budúcim ex zatiaľ vychádzame dobre, dá sa povedať, že necítim k nemu nenávisť,, sklamal ma, ale je to otec mojich detí a ja budem mať predsa len z neho to najlepšie - deti 😀 Možno raz pochopí o čo prišiel a ak nie, tak ak nájde väčšie šťastie pri nej, tak má na to právo. Prečo majú byť 3 ľudia nešťastní, keď 2 môžu byť šťastní? Máme pravidlá a ak sa budú dodržiavať, tak detí by sa to malo dotknúť čo najmenej, aj keď si myslím, že otec doma bude chýbať stále...

mircalla
1. jan 2016

@cokii striedavka je pre deti totalne stresujuca....suhlasim. kamoska ma dvojicky, tyzden u nej, tyzden u otca...."nejako" si to vybavil, i ked ani deti tam nechcu byt

maminuska
1. jan 2016

@charity s tým pokecom máš pravdu , ja ked som sa zaregistrovala tak o hodinu som mala asi 10 ponúk na sex, diskrétny bez záväzkov a bez nárokov . Svoju ženu milujú ale vraj to už nie je ono ... dokonca sa mi ozval rozvedený ktorý sa rozviedol kvôli inej žene s ktorou žije a teraz chce niekoho na diskrétny sex. Podvádzal manželku , milenku ...
Na jedného si spomínam ten mi utkvie v pamäti ...do 10 minut mi poslal ponuku že za mnou aj príde, vraj je to len hodinka autom , žene povie že ide behať. 😅 , no niektorí sú uplne že jebnutí ...

jeannna
1. jan 2016

@cokii Ani ja by som to neurobila a v takomto pripade urcite nie, len by som manzela este pocas manzelstva drzala v zodpovednosti za deti, aby si bol toho vedomy, ze najst si milenku a zacat novy zivot by prenho nebolo take lahke.

cokii
1. jan 2016

@mircalla Väčšina otcov chce striedavku preto, aby nemuseli platiť výživné. Zdá sa im, že manželka na výživnom ohromne zarobí... Ale ono je to niekedy fakt o tom, sadnúť si, spísať výdavky, ktoré sme ako manželia za rok investovali do detí, prerátať ich na mesiac a človek nestihne žasnúť, kde sa toľko peňazí "strácalo". Keď potom po rozvode chce rodič zachovať rovnakú životnú úroveň pre deti ako mali, zrazu ich otcovia obviňujú, že idú na deťoch zarábať... Prečo ale neplatiť deťom krúžky, ktoré mali pred rozvodom? Prečo im nezaplatiť tábor, keď tam chodili každý rok?

mircalla
1. jan 2016

Ja som celkom stastna, ze k otcovi mojich deti uz roky ziadne city neprechovavam....a ani k nikomu inemu. viem, znie to hrozne, ale citim sa oslobodena od nejakych citovych traum, nic ma nezranuje.....sme skor rodicia ako partneri, taky velmi cudny vztah, ale mne to vyhovuje. Ani jeden z nas nema potrebu niekoho mat, mne uz po vsetkych skusenostiach za 25 rokov stacilo, co sa muzov tyka som maximalne zablokovana a nemyslim, ze sa to zmeni, ale citim sa uplne slobodne. Mam deti a pracu, ktoru mam rada, to mi staci. Pre niekoho mozno smutne, ale ja si neviem predstavit sa kvoli dakemu chlapovi este dakedy zozierat....Ja neviem ako sa to stalo, ale proste to je tak....

timea7
1. jan 2016

@zivotnakrizovatke škoda, že si odišla na Silvestra preč, ja by som sa s deťmi neodpratala, bola by som doma, aj s plačúcim drobcom, ktorému idú zuby. Ani by som nechodila na tvojom mieste na víkendy k rodičom, maximálne na jeden deň, ale už je to preč. Ak sa rodina takto delí, väčšinou to dobre nedopadne. Bolo treba ho stopnúť hneď, ako začal venovať viac a viac času práci, ale uznávam, že ak prepadne či už práci, alebo inej žene úplne, nezastaví ho nič. 😠 😠 😠 😠 . Rodina nutne potrebuje spoločne strávený čas, spoločné zážitky. Tak, ako píšeš, čakajú ťa zrejme zmeny, ale nie je to koniec sveta. Tak či tak je už dlhší čas manželom a otcom len na papieri. Máš okolo seba ľudí, ktorí ti pomôžu všetko zvládnuť, stoja pri tebe. Viem, je to ľúto, kopa spoločných rokov, deti....ale život ide ďalej. Zožierať sa pre jedného chlapa, ktorý vymenil rodinu, deti za či už kariéru, alebo milenku, nemá zmysel. Vyplakať sa a poslať ho, nech si ide. Čakáš drobčeka, čo je v tvojej situácii síce ťažké, že sa narodí do rodiny, kde už nie je otec, ale zase ťa starostlivosť o bábätko pohltí natoľko, že nebudeš rozmýšľať nad mužom, ktorý si to nezaslúži. Po tvojich prvých príspevkoch mi bolo divné, aby po jednej hádke muž kapituloval a popri tom čakal s manželkou tretie dieťa. Čakala som, že sa to časom utrasie, ale po tvojich ďalších príspevkoch som nadobudla pocit, že prepadol práci a kariére naplno a po posledných nevylučujem ani milenku 😒 😒 😒 Len možno nechcel byť taký sviniar, že to zverejní teraz pred narodením tretieho dieťaťa a táto hádka mu padla náramne vhod, lebo sa môže tváriť ako ukrivdený. Či už to je kariéra alebo iná baba, je mi z neho zle...je to číre sebectvo. Netvrdím, že ty si neurobila chyby, to vôbec nie, ale nikto nie je dokonalý, ale on dal na prvé miesto seba 😒 😒 😒 Želám ti, aby si to zvládla čo najlepšie.

katarinapekna
1. jan 2016

@mircalla konečne niečo normálne si tu napísala, aj ked to absolútne nekorešponduje s tym,že si nedávno tuším porodila? Fakt má to zaujíma, ako k tomu "necitovemu" oplodneniu teda došlo? Keďže je to otázka pár nedávnych mesiacov...

mircalla
1. jan 2016

@katarinapekna ivf, som neplodna.ako rodicia sme myslim v pohode a oba sme dalsie dieta chceli. ale nechcem tu zase vzbudit pohorsenie, mne to vyhovuje ako to je, co sa muzom tyka, som ozaj vyhorena. vobec k nim nemam nejaku zast, len su mi proste niekde.....mozno som neni typ na normalny vztah, vzdy sa to pokazilo, zit so mnou tiez neni lahke....

zivotnakrizovatke
autor
1. jan 2016

Baby zatiaľ dakujem za všetky slová. Musím ukončiť ale toto analyzovanie, lebo ako sa hovorí. Analýza dokázala hovno. Pre svoje zdravie sa nesmiem ďalej v tom rýpať, nerobí mi to dobre. Za čas sa ozvem baby, ako sa to vyvrbilo. Držte mi palce 🙂

alaguema
1. jan 2016

@mircalla ale cítiť niečo k mužovi nemusí automaticky znamenať možnosť citovej traumy. Záleží od toho, čo od muža a vášho vzťahu očakávaš. Čím menej, tým lepšie 😉

@zivotnakrizovatke držím palce. Určite nemá zmysel sa v tom nimrať.

cokii
1. jan 2016

@zivotnakrizovatke Veľa šťastia. Ak budeš mať chuť, otázky alebo len tak, tak sa ozvi.

mircalla
1. jan 2016

@alaguema ja uz nic🙂... ked vidim, cim tu zeny prechadzaju a ako sa trapia, tak som rada. v podstate su mnohi ako podla sablony, ked tak citam tieto pribehy - uplne rovnake chovanie....a ani tych ostatnych (ak su) uz tiez nemam energiu stretnut🙂 asi to bude aj vekom