Manžel ma opúšťa
Ahojte, nikdy by som si nemyslela, že sem budem písať. Vždy som ľutovala ženy, čo mali problémy a v duchu sa tešila ako mi je dobre. Som teraz na druhej strane a neviem sa ani nadýchnúť bez bolesti. Mám 33 rokov, s manželom sme spolu 9 rokov (1 a pol roka manželia). Máme 2 malé deti (4 roky, a 15 mesačné) a som v 7. mesiaci tehotenstva. Toto tretie tehotenstvo bolo neplánované, veľmi ma zaskočilo, otehotnela som počas kojenia, ešte som nemala ani prvý cyklus nabehnutý. Bum, stalo sa, bolo leto, dovolenky, endorfíny. Dlho som sa s tým nevedela vyrovnať, tešiť sa, z dvoch detí na materskej som už bola miestami dosť frustrovaná, dcéra je ešte veľmi náročné dieťa, chodíme s ňou k psychologičke. Ale muž sa na dieťa tešil asi najviac z celej rodiny, chceli sme stavať dom, teda hlavne muž... Mne je dobre aj v meste. Máme veľký byt. Muž je veľmi veľmi pracovne vyťažený a časom sa to viac stupňovalo. S deťmi mi pomáhala jeho mamina, milá zlatá svokra, naozaj ju mám veľmi rada, ako druhú maminu. Ale viete, to vám manžela a otca nenahradí. Alebo istý čas áno, ale chýbal mi. Možno som mu to dávala málo najavo, teraz to viem. Pred cca 6 týždňami, keď bol naozaj veľmi pracovne vyťažený a vídali sme ho hodinu ráno a prichádzal ked deti spali a víkendy tiež pracoval (rozbieha firmu ešte popri svojej doterajšej práci) a nás "odkladal" k mojej mame alebo jeho mame a mala som pocit, že sme mu na obtiaž. Niežeby nás nemal rád, ale proste momentálne nemal čas sa nám venovať. Do toho moje zlé znášanie tretieho tehu, stále obavy, ako to zvládnem. čiže v období, keď som aj ja potrebovala, aby ma viac potreboval, tak on nemal čas. Zlá konštelácia. Jedného dňa som sa s ním išla rozprávať večer, že mi chýba, že sa nám nevenuje, keď príde večer domov aj tak má stále telefón na uchu, v ruke a keď to odloží, otvorí notebook a pracuje do 1 v noci. A ráno to isté. Že aj keď je doma, tak vlastne duchom stále pracuje. Aj sám priznal, že nevie už vypnúť, že neviem čo s ním je, ale proste to nejde. Ja som už veľa veľa o tom nacítala a mne z toho vyšlo, že je workoholik. Závislosť síce chvályhodná, ale rovnako deštruktívna na zdravie, vzťahy ako keby bol alkoholik. Však to robí pre nás. Ibaže naša rodina išla do kelu 😔 Bila som na poplach jeho mame, že toto už nie je normálne, že mal by spomaliť, prípadne nájsť psychologa. Podporu som moc nenašla, muž tiež ani počuť. Výsledkom bola hádka, keď ma doma ráno na gauči ponížil slovami, čo vám prídu možno malicherné a asi aj sú. Ale mňa hlboko ranili. ˇže veď som doma celé dni válam na gauči, som princezná, všetci mi skáču okolo riti, či potrebujem ešte dvorné dámy (upratovačku som chcela raz týždenne, nevládzem už s bruškom pomaly), že hovno viem o zarábaní a živote a čo stále fňukám a stále výčitky. ostala som ako obarená a strašne nahnevaná ako mi to mohol povedať. Poznáte to, v hneve som chytila telefón a začali sa zo mna sypať slová, ktoré ma dostali teraz sem, kde som. Ze nech ide do kelu, ja takého kreténa nepotrebujem, že sa rozvediem, deti si rozdelíme a budem mať aspoň na seba konečne čas a podobne. Hrdinkou som vydržala byť asi týždeň, aj keď už som mu nič nespomínala, čakala som, že sa ospravedlní a hádke bude koniec. Ibaže nič také neprichádzalo. čakala som ďalší týždeň a nič, začala som sa obávať. A ospravedlňovať. A sypať si popol na hlavu. Toto trvá tak týždne a ako mi povedal môj muž. Zablokoval sa voči mne. Nevie už či ma má rád. Niečo sa v ňom zlomilo. Že som mu akoby vnukla tú myšlienku a on sa jej nevie zbaviť. To boli také slová, že som myslela, že umriem. Stále som ale dúfala, že rozhovormi sa jeho srdce obmakčí. Nespočetne krát som sa ospravedlnila a uznala všetky svoje chyby a ubezpečovala ho, že to boli len slová v hneve. Nič iné. On sa teraz cez to nevie preniesť. Navrhla som manželskú poradňu. Nechce. Že on má jasno. Aj keď na druhú stranu tvrdí, že nevie, čo je sním. Ze aj by to chcel urovnať, ale nie teraz. Že čaká, že jeho city sa zmenia po pôrode, že zas sa do mňa zamiluje. Ja mám dovtedy byť dobrou ženou a matkou a tváriť sa že nič. A čakať na "verdikt". Nechcite vedieť ako sa trápim každú jednu sekudnu dňa nedokážem myslieť na nič iné iba ne neho, nás, deti. Kazdých 5 min sa vo mne striedajú pocity nádeje a beznádeje. So chvíle, keď sa nedokážem ani na deti pozerať. Nedokážem jesť, spať. Veľmi som schudla a doktorka na poradni ma varovala, že je to nebezpečné. Nikdy som nebola tučná, ale mám 50 kg v 26 týždni. Vyzerám ako troska a viem, že aj to asi môjho muža odrádza. Zlomená ženská. On si chodí akoby nič, je, spí, pracuje...je na koni. A ja upadám. Rodina je na mojej strane, ale aj na jeho. Však pravda je vždy uprostred. Sľúbil im, že ma teraz neopustí, ale ja nedokážem žiť s človekom vedľa seba, ak vás nemiluje. Z povinnosti. Aj keď mi tvrdí, že on sa definitívne ešte nerozhodol, ale nevie mi povedať to, čo by som chcela počuť, že všetko bude dobré. Skôr si myslím, že robí všetko preto, aby odišiel... ☹ ☹ ☹
@natalym Tak zatial nepotrebujem, ale az bude najhorsie, tak po nejaky skocim. Pripadne po mandle alebo zazvor v cokolade.
@trdelnik234 Ale ani trdelnik by nebol zlý.
@natalym Nemaju ho u nas, takze nic. Ale ak zozenies, tak si daj, taky fajny este teplucky. Mnam.
@trdelnik234 No veru............. Tá vôňa. Hm. A dobré kafe.
vy ste sisiny🙂
@mircalla Tak daj potom vediet, co mali dobre, nech sa mozem inspirovat. Sak po vianociach kilo hore-dole uz nic nezachrani. Ked bude najhorsie, nasijem si do pasu gumu namiesto zipsu a bude.
Uz ked som si precitala autorkin problem, videla som svoju situaciu pred par rokmi. Pan dokonaly chyby nerobi, tak sa mu naramne hodilo, ze si nasiel dovod.
V tejto chvili s tym vela nespravis, nemusis nic vyriesit dnes, ani o mesiac. Jednoducho to nechaj plynut.
Bohuzial skusenost je taka, ze zrazu bude mat pan manzel vela casu aj na deti, aj na vsetko. A bude Ti z toho smutno, ze pred tym na deti nemal energiu. Vsetku dal do prace, ja verim, ze vela pracoval. A nasledne sa necitil doceneny, lebo ocakaval, ze za svoje usilie bude mat od Teba vela uznania a lasky. Len si neuvedomil, ze Tebe nedaval to, co Ty potrebujes. Trochu svojho casu a zaujmu.
Ak je taky jesitak ako ten moj, tak cez prevalenie nevery sa tazko prenesie. Zlyhal v ociach tych, na ktorych mu zalezi, tak radsej pojde o dom dalej, kde zacne nanovo. Ale nezavidim ani jeho novej frajerke, bude za Tebou casto chodit, najmladsie baby mu nedas, takze bude musiet travit cas Tebou, a to pre nu bude ina skuska toleranie 🙂.
My sme sa rozviedli, po roku, co som cakala, ako sa rozhodne. Teraz som spokojna, len ja som mala len jedno dieta, nie 3. S troma si to neviem predstavit. Velmi drzim palce! Mne je este teraz zle, ked si na to obdobie spomeniem.
administratori nič???? spíme???? či? ked netreba meniť názov témy, tak máme na háku? 😅 😅 😅 😅
@lindalindalinda tiez isli na kavu s veternikom 🙂
Baby normalne ste mi urobili chute, tak teraz kavickujem a k tomu slane chipsy...ja som tiez na slane. Cokolada nemusi byt, zato slane keksiky , oriesky a slaninka... 🙂
@lindalindalinda no co, baby len trochu odlahcili situaciu po jednom utocnom prispevku 🙂
@virginia "Pan dokonaly chyby nerobi, tak sa mu naramne hodilo, ze si nasiel dovod." ... veru tak, aj moj ex cakal na dovod, ale nedala som mu ziadny, naopak, navrhovala som zacat nieco robit, aby sme zlepsili nase manzelstvo. Zacala som cca tak, ze musime sa porozpravat, lebo takto to dalej nejde.. a on hned - chces to zabalit (doslova) ? Az sa dnes smejem, ked si predstavim, aky musel byt vtedy sklamany, ze som to myslela inak a nechcela som nic ukoncovat (uz vtedy na nete koketoval s inu/inymi zenami, zrejme aj ta, co k nej nakoniec odisiel uz bola v skupine). Tiez som cakala dlho ako sa rozhodne (3/4 roka). A tiez mi je zle z toho, s kym som zila.
@zivotnakrizovatke - uz ti asi netreba radit, uz vies, co bolo za spravanim manzela a ides dalej. Prajem vela sil, drz sa.
@bratislavcankanm to su take zbabele krysy... vedia ze zahybaju a klamu ale cakaju na prvu kvaziprilezitost ci dovod, chytia sa hocicoho, len nech oni vyzeraju ako chudacikovia co boli "donuteni" k rozchodu.
@trdelnik234 no mna tiez take melodramy drazdia k hnevu 😠 mi to pripada skor ako pribeh vychcanosti ako pribeh lasky.
v podstate priklad pre muzov,,.. ze nie je nikdy pre nich ziaden problem. Ked sa mi chce oklamem, podvediem, vyserem sa na vlastnu zenu aj deti, nech sa trapia...bo mna rozkrok taha za oooosudovou laskou. A sak co, ked mne bude zle, furt sa najde nejaka obetava zienka, ked nie ex, tak aj ina sebaobetava ...som uz chcela napisat ze "dobra" dusa, ale skor sa hodi ze "sprosta" proste sa o mna niekto v chorobe a starobe postara a jasne, budeme mat krasny vztah, per pazuch sa prechadzat a s byvalou opustenou debatit... o com asi? o krasnych starych casoch. 😝 😝
@trdelnik234 a kde sa vtedy flaka ta stara znama pani "Karma" , na ktoru tu tak vsetci veria, ze ona vrati hnusnym ludom ...raz , raz urcite. 😕 a mozno ani nie. Jaaaj, tak potom po smrti... a mozno ani nie.
@dush no zaskočila si ma, rozhodne si to o sebe nemyslím, tiež som narobila v živote zopár somarín. Len už mám niečo odžité, čiže dva krát pretočený tachometer 😀 , takmer celý život pracujem v babských kolektívoch, teda aj odpozorované a psychológia je môj koníček. A tebe želám, aby si v živote odo mňa potrebovala maximálne radu, ako niečo navariť alebo napiecť 😉 .
@zivotnakrizovatke Ahoj neviem či ste už svoj problém vyriešili....skor si myslim že nie....len som ťa chcela podporiť,nakolko aj ja mam tri deti,najmladšiu dcerku 4-mesačnu....sme s manzelom 5 rokov v manželstve...hovori sa že 5-ty rok manželstva je kriticky a práve sa to prejavilo aj u nas...zistila som že manžel si začal hladať nový vzťah...pisal si s jednou rozvedenou matkou s dvomi deťmi,dnes som s nou komunikovala cez facebook,nakoniec dala od neho ruky preč...tiež neviem čo sa stalo ale ten pocit ked mi muž povedal že nevie čo to je s nim,že nevie či ma miluje,že sa asi potrebuje popaliť....bolo to strašné.....tu bolesť ktorú zažívaš, išlo mi srdce vytrhnuť z hrude......viem ako sa cítiš,čo prežívaš....tu bolesť...ženy ktore nezažili tak nevedia čo to je....my sme sa včera rozhodli pre rozvod...ale ja to nedokazem..milujem ho a dnes aj ked sa na mna hneval že som mu odplašila ´´buducu ženu´´ dovolil mi objať ho..približiť sa k nemu...dať mu pusu....skus to...skus sa pomaličky opatrne aj ty približovať....to čo mi povedal aj moj muž...fuuu...to bola rana priamo do srdca..ale nemožeme na to myslieť,inak by sme umreli od bolesti...držím ti palce...
@zivotnakrizovatke este som zabudla,,,,,nepodvádza ťa nahodou?vieš možno len čakal na to kedy mu daš nejaku prilezitosť na to aby mohol takto reagovať...aby si ty bola ta zzla a on ten dobrý
@tendergirl1224 ano, podvadza ju, stretol "osudovu lasku", pisala to 10 dni dozadu
@tendergirl1224 Uz to tu pisala, ze podvadza.
Ale s troskou cierneho humoru, ked to tu tak citam posledne dni, by sa mohla zakladatelka vrhat na svojho odideneho ex a pusinkovat ho a ak to nevyjde, nemusi stracat nadej: mozno jej raz ex dovoli ho prebalovat. 🙂
Chvalabohu, ze zakladatelka vie, kde je sever...
@bratislavcankanm nečítala som konverzacie usudila som len preto lebo je to podobne mojmu mužovi

@libka1 Šak práve.