Manžel ma opúšťa
Ahojte, nikdy by som si nemyslela, že sem budem písať. Vždy som ľutovala ženy, čo mali problémy a v duchu sa tešila ako mi je dobre. Som teraz na druhej strane a neviem sa ani nadýchnúť bez bolesti. Mám 33 rokov, s manželom sme spolu 9 rokov (1 a pol roka manželia). Máme 2 malé deti (4 roky, a 15 mesačné) a som v 7. mesiaci tehotenstva. Toto tretie tehotenstvo bolo neplánované, veľmi ma zaskočilo, otehotnela som počas kojenia, ešte som nemala ani prvý cyklus nabehnutý. Bum, stalo sa, bolo leto, dovolenky, endorfíny. Dlho som sa s tým nevedela vyrovnať, tešiť sa, z dvoch detí na materskej som už bola miestami dosť frustrovaná, dcéra je ešte veľmi náročné dieťa, chodíme s ňou k psychologičke. Ale muž sa na dieťa tešil asi najviac z celej rodiny, chceli sme stavať dom, teda hlavne muž... Mne je dobre aj v meste. Máme veľký byt. Muž je veľmi veľmi pracovne vyťažený a časom sa to viac stupňovalo. S deťmi mi pomáhala jeho mamina, milá zlatá svokra, naozaj ju mám veľmi rada, ako druhú maminu. Ale viete, to vám manžela a otca nenahradí. Alebo istý čas áno, ale chýbal mi. Možno som mu to dávala málo najavo, teraz to viem. Pred cca 6 týždňami, keď bol naozaj veľmi pracovne vyťažený a vídali sme ho hodinu ráno a prichádzal ked deti spali a víkendy tiež pracoval (rozbieha firmu ešte popri svojej doterajšej práci) a nás "odkladal" k mojej mame alebo jeho mame a mala som pocit, že sme mu na obtiaž. Niežeby nás nemal rád, ale proste momentálne nemal čas sa nám venovať. Do toho moje zlé znášanie tretieho tehu, stále obavy, ako to zvládnem. čiže v období, keď som aj ja potrebovala, aby ma viac potreboval, tak on nemal čas. Zlá konštelácia. Jedného dňa som sa s ním išla rozprávať večer, že mi chýba, že sa nám nevenuje, keď príde večer domov aj tak má stále telefón na uchu, v ruke a keď to odloží, otvorí notebook a pracuje do 1 v noci. A ráno to isté. Že aj keď je doma, tak vlastne duchom stále pracuje. Aj sám priznal, že nevie už vypnúť, že neviem čo s ním je, ale proste to nejde. Ja som už veľa veľa o tom nacítala a mne z toho vyšlo, že je workoholik. Závislosť síce chvályhodná, ale rovnako deštruktívna na zdravie, vzťahy ako keby bol alkoholik. Však to robí pre nás. Ibaže naša rodina išla do kelu 😔 Bila som na poplach jeho mame, že toto už nie je normálne, že mal by spomaliť, prípadne nájsť psychologa. Podporu som moc nenašla, muž tiež ani počuť. Výsledkom bola hádka, keď ma doma ráno na gauči ponížil slovami, čo vám prídu možno malicherné a asi aj sú. Ale mňa hlboko ranili. ˇže veď som doma celé dni válam na gauči, som princezná, všetci mi skáču okolo riti, či potrebujem ešte dvorné dámy (upratovačku som chcela raz týždenne, nevládzem už s bruškom pomaly), že hovno viem o zarábaní a živote a čo stále fňukám a stále výčitky. ostala som ako obarená a strašne nahnevaná ako mi to mohol povedať. Poznáte to, v hneve som chytila telefón a začali sa zo mna sypať slová, ktoré ma dostali teraz sem, kde som. Ze nech ide do kelu, ja takého kreténa nepotrebujem, že sa rozvediem, deti si rozdelíme a budem mať aspoň na seba konečne čas a podobne. Hrdinkou som vydržala byť asi týždeň, aj keď už som mu nič nespomínala, čakala som, že sa ospravedlní a hádke bude koniec. Ibaže nič také neprichádzalo. čakala som ďalší týždeň a nič, začala som sa obávať. A ospravedlňovať. A sypať si popol na hlavu. Toto trvá tak týždne a ako mi povedal môj muž. Zablokoval sa voči mne. Nevie už či ma má rád. Niečo sa v ňom zlomilo. Že som mu akoby vnukla tú myšlienku a on sa jej nevie zbaviť. To boli také slová, že som myslela, že umriem. Stále som ale dúfala, že rozhovormi sa jeho srdce obmakčí. Nespočetne krát som sa ospravedlnila a uznala všetky svoje chyby a ubezpečovala ho, že to boli len slová v hneve. Nič iné. On sa teraz cez to nevie preniesť. Navrhla som manželskú poradňu. Nechce. Že on má jasno. Aj keď na druhú stranu tvrdí, že nevie, čo je sním. Ze aj by to chcel urovnať, ale nie teraz. Že čaká, že jeho city sa zmenia po pôrode, že zas sa do mňa zamiluje. Ja mám dovtedy byť dobrou ženou a matkou a tváriť sa že nič. A čakať na "verdikt". Nechcite vedieť ako sa trápim každú jednu sekudnu dňa nedokážem myslieť na nič iné iba ne neho, nás, deti. Kazdých 5 min sa vo mne striedajú pocity nádeje a beznádeje. So chvíle, keď sa nedokážem ani na deti pozerať. Nedokážem jesť, spať. Veľmi som schudla a doktorka na poradni ma varovala, že je to nebezpečné. Nikdy som nebola tučná, ale mám 50 kg v 26 týždni. Vyzerám ako troska a viem, že aj to asi môjho muža odrádza. Zlomená ženská. On si chodí akoby nič, je, spí, pracuje...je na koni. A ja upadám. Rodina je na mojej strane, ale aj na jeho. Však pravda je vždy uprostred. Sľúbil im, že ma teraz neopustí, ale ja nedokážem žiť s človekom vedľa seba, ak vás nemiluje. Z povinnosti. Aj keď mi tvrdí, že on sa definitívne ešte nerozhodol, ale nevie mi povedať to, čo by som chcela počuť, že všetko bude dobré. Skôr si myslím, že robí všetko preto, aby odišiel... ☹ ☹ ☹
@tendergirl1224 ma druhu, ver mi!!!! moj exmanzel mi to spravil minuly rok ked som bola tehotna v osmom mesiaci!!! a som s tromi detmi sama 🙂 auz je to teraz 8 mesiacov a je nam konecne dobre! Radsej budem sama ako s chrapunom a spinou ktora chrape s niejakou stetkou ked ma doma tehotnu zenu a dve male deti. Ja mam svoju hrdost a cest a vazim si seba. Nehovorim ze je to lahke, to nieje, predsa tri male deti ale da sa to zvladnut, ver mi 🙂 ak chces tak mi napis spravu. Ahoj a drz sa!
@karolina77 A o deti sa stara? Pomaha? Chodi za nimi?
Uprimne, ja som bola tiez prekvapena, ako sa moze chlap tak zamilovat a zahodit vsetko po novom trojmesacnom vztahu. Asi sa to fakt neda inac vysvetlit, len ze sa im rozum presunul do rozkroku a tak velmi veria svojej predstave o partnerke, ze stelesnuje vsetko, po com tuzia, ze zabudnu racionalne priznat, ze su zamilovany do predstavy, nie do konkretnej osoby.
Moj byvaly s frajerkou zostal, ale stvaral neskuocne veci, ked sa dozvedel, ze ja som si po odstahovani nasla noveho partnera. Bol si stale taky isty, ze ked kyvne, ze sa vratim, ze toto doteraz nerozdychal. Vsetko svoje sklamanie premenil do nenavisti do mna. Velmi som bola prekvapena, nie nadarmo sa hovori, ze clovek spoznas az vtedy, ked sa s nim rozchadzas. Velka pravda.
Kazdopadne ak autorka par mesiacov pocka, nebude nic riesit, necha ho, nech si hodi za nou kedy chce a na nic sa ho nepyta, on to dlho nevydrzi a nieco urobi on. Bud sa odstahuje alebo sa s frajerkou rozide a vrati sa k rodine. Bude na Tebe, ci budes ochotna dat Vasmu vztahu este jednu sancu. Sama vies, ci za to stoji. Ale pocitaj s tym, ze naprva vztahu je beh na dlhe trate, take 2-3 roky. Mne toto hovoril psycholog, ked som k nemu chodila. A ako som popisovala svojho muza, medzi riadkami toho, co hovoril som vycitala, ze ten chlap za zachranu nestoji. Ale samozrejme, Tvoj chlap moze byt uplne iny a mozno toto bol "len" posmyknutie, hlupa chyba.
A k tej karme, moj byvaly urcite nie je stastny, napriek tomu, ze uz ma dalsie dieta, vidim, aky je "roztekany", uplne iny, ako byval. A aj nase dieta, ktoreho mame bohuzial v striedavej starostlivosti (opat byvaleho dokonalost, aby ukazal, aky je skvely otec) hovori, ze to je s tatinom tazke, ze vzdy krici (predtym som ho nikdy nepocula zvysit hlas) a s frajerkou sa stale hada. Neviem, ci to je karma, ale som presvedcena, ze to, co mu chybalo vo vztahu so mnou (nikdy nepovedal, co to bolo), nenasiel ani teraz.
@liaka Deti ma tie starsie kazdy druhy vikend, tu mladsiu kojim este tak ju nemoze mat. S nou nema ziadny vztah, nevidel ju 4 mesiace. Alimenty plati 🙂
Držím palce, mne sa niečo podobné stalo tiež, ale ked má žena deti dokáže všetko.......aj si nájsť dobrú prácu, aj zvládať deti, účty, domácnosť....(moj exmanžel ma totiž nechal uplne bez penazí, v čase ked som zrovna nemala prácu a odsťahoval sa pre istotu na opačný koniec republiky za frajerkou, takže som ostala v BA uplne sama na všetko).....a zvládne to preto, pretože kvôli deťom, ale aj sebe MUSI !....a nakoniec som sa po roku od rozvodu druhý krát vydala 🙂 , pretože som k svojmu životu potrebovala znovu úplnu rodinu a som teraz zase spokojná 😉 😀 😀 😀 😀 😀 😀
baby vdaka,asi som po celom dni vytriezvela,dam mu ešte šancu,priamo sa ho pýtam čo vlastne chce,ak sa priamo nevyjadri tak potom proste koniec,mate pravdu vsetky,dakujem karolina77 nakopla si ma
@tendergirl1224 len nerob urychlene rozhodnutia!! 🙂 vsetko si poriadne premysli a zvaz 🙂 predsa su tam tri deti 🙂 ja som konala bezhlavo, nasrato, rychlo, bez rozmyslania... tehotenske hormony a hnev, to je vrazedna kombinacia!!! a teraz??? NELUTUJEM TO A UROBILA BY SOM TAK ZNOVA 🙂 🙂 🙂
@karolina77 no vsetko sa odvinie od dnesnej debaty s panom manželom
@tendergirl1224 Moja hnacia sila, moj motor, moj zivot, moje vsetko mi dalo silu odist a chrapun stratil kvoli stetke to najcennejsie co v zivote mohol mat!!! 🙂
@karolina77 krááásne detuuurence
Autorka ma jednu velku vyhodu, je financne zabezpecena, takze sa naozaj moze rozhodovat podla svojho uvazenia, co je pre nu a pre deti najlepsie. Malokto ma take stastie 🙂. Aspon o trosicku to mas jednoduchsie, ze nie si odkazana na kretena 🙂
@tendergirl1224 dakujem🙂
@karolina77 Smutne,ze najmensia asi nebude ani poznat otca. A aj ked bude za nou neskvor chodit ten vztah taky silny nebude.
@liaka je to smutne, ale neda sa nic robit. rozhodol sa byt s milenkou a zial s tym nic neurobim. mozno si ja este niekoho niekedy najdem 🙂 aj ked pochybujem ze niekto bude chciet tri cudzie deti 🙂
Tak dievčatá, tiež sa pridávam do klubu. Minulý rok šťastne rozvedená a sama s 3 deťmi. Nezdá sa Vám, že už to naberá rozmery národného športu? Ja už pomaly nebudem poznať nikoho nerozvedeného.
Ale bude....aj moj nový manžel má zrazu dve deti a je odo mna o 4 roky mladší 😀 . Určite sa ten pravý nájde, len treba dobre hľadať. Moj ex manžel sa inak znovu oženil a spravil si dalšie dieťa.......a podvádza aj tú terajšiu manželku, podla toho čo som počula..........a minulý týžden mi poslal sms, že či nejdem na kávu 😎 😎 😎 ........ tak to hovorí asi za všetko, ani náhodou by som s ním nešla už nikam......bola som s ním 11 rokov a boli s ním problémy v podstate od začiatku manželstva, ale chcela som za každú cenu udržať rodinu. Nie vždy to stojí za to............druhý krát je človek podla mna rozumnejší.
@karolina77 Moj si ma zobral s dvomi cudzimi detmi. Treba verit a dufat.
@karolina77 karolinka,ty si pre mna zena s velkym Z a velmi drzim palce,mas krasne detičky a si velmi silna osoba 🙂 Cmuk
@karolina77 precitala som to cele od začiatku od vianoc sledujem kazdy novy príspevok ja len ze klobuk dole a drzim palce. Si velmi sympaticka a mas krasne deti.
Na jeho adresu sa vyjadrovat nebudem, nie je to publikovatelne.
@6mia6 som sa zasmiala od srdca po dlhej dobe " nieje to publikovatelne" 🙂 dakujem Vam dievcata, ste super 🙂 aj preto sem tak rada chodim, lebo s Vami je zivot krajsiii 🙂
@jajami Dakujem zo srdca 🙂
Tak hlavne treba ísť ďalej, lebo všetko čo sa stalo sa už nedá vrátiť spať............a radšej sa pozerať dopredu ako dozadu.......aspon ja sa o to snažím....hlavne nespomínať.......po rozvode som vyhodila z domu okrem detí samozrejme uplne všetko čo mi ho pripomínalo.......susedia nechápali čo chodím stále s vreciami ku kontajneru hore - dolu 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ...proste som bez milosti vyhodila do kontajnera všetko čo bolo jeho, alebo som od neho dostala.........aj sa ma suseda pýtala, že čo to mám v tých veľkých igelitových vreciach....povedala som jej, že bývalého manžela po častiach 😎 😎 😎
@zivotnakrizovatke tie sny su nie z vašej situacie ale z tehotenstva ja som mavala horsie 🙂
@karolina77 ahoj, mozno trosku nemiestna otazka, ale zachytila som na fb nejaku prosbu o pomoc s tvojou fotkou a pribehom, kvoli zdr.tazkostiam, pamatala som si ta odtialto. Je vsetko ok?
@sissmiss ano, diagnostkovali mi neuroendokrinny nador na konecniku. Potrebovala som vyzbierat peniazky na specialne PET CT /1500 euro/ ktore malo zistit, ze ci ten nador metastazoval. Peniaze sa vyzberali, ja som bola v decembri na vysetreni. Metastazy nemam a 15.02 idem na operaciu, kde mi nador odstrania. Potom ma budu pravidelne kazde tri mesiace sledovat kvoli recidve. Ale pevne verim ze uz bude vsetko v poriadku a rakovina sa nevrati 🙂
@karolina77 drzim silno palce!!! Ak ma myslienka nejaku aspon nepatrnu energiu, tak to musi byt dobre, lebo vela nas na teba mysli. :-*
@tendergirl1224 Nerob ukvapene zavery. Nechaj to v sebe vyzriet.
@karolina77 je mi ťa ľúto ale ako doktor hovorím že niečo smrdí. Pri "céčkovej" diagnóze je PET CT základná a plne hradená diagnostická metóda, nič sa za ňu neplatí. Dobre, ak si neplatila poistné, platíš v hotovosti, ale čo ďalšia liečba? Operácia bude stáť minimálne 3x toľko, o chemoterapii ani nehovorím. Na to máš? Ak si neplatila tak len paliatívna liečba, nič viac nedostaneš. Nehovorím o tom že len duševne menejcenný človek by sa v takom prípade nedohodol s poisťovňou na splátkach, sú dohode prístupné, zomrieť ťa isto nenechajú len musíš doplatiť nezaplatené poistné, dohodnúť si splátkový kalendár. Nechcela by si nám to vysvetliť?
@oldman50plus nie je na sk, pisala sem uz davnejsie ze zije v rakusku. To je ina sit, nie?

@jolinka ano a pravda je taka, ze v nasej realite sa nam stava len to, čo sa v nas uz vnutorne prejavuje. Ak nemame doveru k sebe, raz sa to dostane na povrch v podobe, napríklad, nevernika. Ked sa potom na veci zamyslime, neexistuju problemy, ale vzdy len cesta k sebapoznavaniu. VZdy ked zistime, ze nam nieco nejde alebo sa nieco pokazi, mozeme sa poziriet do vnutra a pochopit to. Vzdy, ked nam vsak tazko, nie je mudre chcieť, aby sa aj druhí mali tak ako my. Jedine riesenie je dovolit si odpustit, nech vycistime svoj priestor.... Je toho vela, da sa o tom vela pisat..... 🙂 🙂 🙂