icon

Manžel ma ponižuje

soci
22. jan 2013

Ahojte baby, píšem sem, pretože sa nemám s kým poradiť. Mám priateľky, ale hanbím sa im povedať, čo sa u mňa doma deje. Som vydatá skoro 7 rokov, pred tým sme spolu chodili 6 rokov.Človek by mal pocit, že partnera dokonale pozná. Máme spolu troch synov 5r.,3r. a najmenší bude mať 5 mesiacov. S manželom sa už dlhšiu dobu (cca. 2roky) stále častejšie a častejšie hádame. Chvíľami je to dobré, už si myslím, že máme krízu za sebou, ale potom to príde a hádka je stále horšia ako bola tá pred tým. Už to prešlo aj do vulgárnych nadávok, bolo obdobie, keď ma chytil a treskol o stenu. Jeden večer, už dávno, keď bol opytý ma aj zbil. Bolo to raz a od vtedy sa to už nestalo, veľmi sa za to ospravedlnoval. Ale tie nadávky a ponižovanie, najnovšie som sprostá chudera. Vyhádzal mi veci zo skrine po celom schodisku, v kuchyni, rozbil šuflík a hodil na zem koláče od nervov. Bývame v podnájme v dome, v podstate nič nemáme, len dlhy, na ktoré ako ste určite pochopili zarába len môj muž, keďže ja som stále na materskej. Ešte jedna vec tu je, môj muž si založil s.r.o.-cku, je napísaná na mňa a ja sa vlastne aj o firmu starám. Mňa to vôbec nebaví a nerobím to dobre a to je kameň úrazu, za toto sa stále hádame, môj muž to nechce akceptovať, že mna to vôbec nebaví a že to neviem robiť. Stále hovorí, že sú to len výhovorky a keby som chcela, tak to viem. Robím to popri materskej z domu. Ja to už viac proste nevydržím, ale neviem čo mám robiť. Práve mám vytiahnuté kufre, že sa zbalím, ale kam pôjdem? Nikto o mojej situácii ani netuší.

Strana
z3
samik2008
26. jan 2013

@pulecek
celé jsem to přelouskala a popravdě máte hrozný život.Já tomu moc nerozumím,ale být váma tak zkusím nějaký azylový dům pro matky s dětmi.Jste mladá pěkná žena,která se musí postarat o 3 děti.Děti vidí jak se k vám manžel chová a to není dobře.Seberte všechnu sílu co máte a zavčas odejděte.

monaanom
26. jan 2013

ahoj, nečítalasom všetko čo tu je napísané. ale čo píše autorka tohoto fora ako by písala o mne. až na to že ja som si poradila. jednoducho som sa mu postavila. musíš to vedieť zabaliť do pekného pozlátka akože on je ten hrdina on je ten pán a pritom budeš vládnuť ty. teraz už všetci z mojeho okolia vedia že ja som ten krk ktorý tou hlavou točí. už som neni tá sliepka ako jeho mama, tá doteraz skáče ako svokor píska. a ked sa mu niečo nepáči nech si to urobí sám tiež má paprče. ale končím, lebo to by bolo nadlho.

pulecek
26. jan 2013

samik2008 já sem azylový dum měla v plánu ale byly plné..a ted už prostě sílu nemám..ve všem být sama mě už nebaví ..žádná podpora nic..prostě síly dochází

leg
28. jan 2013

@pulecek a co prostě po každém výbuchu ho jít udat na policii? Sepíšou protokol, vyhostí ho z bytu, jakmile se zase vrátí, tak hned ho znova naprášit a tak pořád dokola, až nakonec skončí v lochu? A z bytu ho vyhostí i za jednu blbou facku a nebo násilí na dětech. A jen tak mimochodem, mezi domácí násilí patří i hrubé nadávky.
Jinak držím hodně palce, ať to vůbec přežijete, už kvůli dětem.

laloona
28. jan 2013

@pulecek existuje tuším Bílý kruh bezpečí, zkus si tam zavolat. nebo zajdi na stanici policie, tam mají také nějaké letáčky s pomocí, zkus co můžeš a přeju hrozně moc sil!!!! ☹

digysa
28. jan 2013

@pulecek Este zijes? Ozvi sa

sue
28. jan 2013

@pulecek ozvi sa 😔 neviem či som v poslednej dobe čítala niečo horšie 😔

pulecek
28. jan 2013

Ahoj holky ano žiju sem silná i když si furt říkám zda ještě vubec mám síly..Bílý kruh a linky bezpečí a vše kolem..sociálka atp všude mi bylo řečeno odejit pak hned zažádat o svěření dětí do péče..doma nedát nic znát..aby sesituace nezhoršila ale nemám kamjít navíc situace je horší o to že bydlíme s jeho mamkou i když ta je docela v pořádku má ho plné zuby jen nevíme co a jak no..a já prostě nemám kam jít..a děkuju za podporu

sirinka
29. jan 2013

@pulecek trestne oznamenia na manzela a v azylakoch povedat vsetko, covam robi, ziadat ziadat dookola aby vas niekam uprednostnili... Kd uz ta schvalne zraza autom, ktovie co dokaze urobit este v amoku.... Priznaj vsetko, znasilnovanie, bitku, ohrozovanie na zivote. Ziadna hanba, mas tri male deti, ktore nesmu vyrast v takomto prostredi. Akych mate znamych, kamaratov? Vedia otvojom trapeni? Mozno by ti niekto vedel pomoct.

pulecek
29. jan 2013

@sirinka no rodina vubec nepomuže..jak sem psala s otcem vztahy strašné mamka je na tom špatně zdavotně ale aspon mi řekla že sní mohu po psychické stránce počítat...víš ten exot mě řekl že jestli někde něco pípnuu tak mě zabije..já se bojím tak většinou před lidmi sem v pohodě ví to jen jeho mamka moje mamka a kamarád z anglie ..je to těžké věř že strašně těžké

irriss
29. jan 2013

@pulecek Byla jsi v Bilem kruhu na Plzenske???tusim, ze je to primo Plzenska..nebo jeji paralelni..u hrbitova.. 😉
Tam je totalni bezplatny servis..a pomoc na 10000000000000000 procent

pulecek
29. jan 2013

nene já sem volala..sem pod jeho dohledem kam jdu kde sem byla s kým a proč..a ten bílý kruh to sem mluvila přímo s hlavním..a vyřešily sme to že sociálka a odejít..

sirinka
29. jan 2013

@pulecek viem a verim ti. Ae uvedom si, ze tym, ze si potichu a hras jeho hru, on ma volne ruky. Skus porozmyslat, ci je v tvojom okoli niekto, komu mozes doverovat a pripadne by vedel pomoct. Tvoj otec vie o vstekom, co ti manzel spravil? Nezmenil by aspon ciastocne nazor, napriklad aj kvoli vnucatam?

petrusew
29. jan 2013

@pulecek z toho co jsem četla mi běhal mráz po zádech. Opravdu to pro tebe nemusí dopadnout dobře. Souhlasím s @sirinka , nesmíš se bát a okamžitě jednat, jde i o tvoje děti. Vím, jsi v horzné situaci, je to horší a horší a horší to bude...nebude to lepší, bude se to stupňovat. Přece se nenecháš zabít. Bílý kruh bezpečí je dobrá volba a dobrá pomoc. V tchýni máš zastání? Kdyby na tebe začal zase útočit, byla by ochotná a schopná zavolat policii? Svěř se někomu ve svém okolí, aby byli oni schopni ti zavolat pomoc. Dejte si třeba signál, zhasnutí a rožnutí světla několikrát po sobě, prozvonění mobilem a podobně...tady už jde opravdu o život...Bojuj!!

adelka21
29. jan 2013

@pulecek těžké to bylo pro mně už jen číst, neumím si to představit.
Snažila bych se fakt zmizet, lepší už to nebude, a kdyz už bych kašlala na sebe, tak rozhodně bych nechtěla, aby mé děti videly hádky popř bití jejich maminky či jiné ponižování nebo to jak maminka je neustále nestastná a pláče, to bych nesnesla. Přeji hodně štěstí a brzké vyřešení této situace. Držím palce.

vadimka
29. jan 2013

@pulecek

ahoj,
sa mi zahmlievalo pred ocami, ked som citala tvoj zivotny pribeh...fakt nemam slov a ani neviem ako ti poradit...co kamaratky, nemozu ti pomoct?
to myslis vazne, ze sleduje kazdy tvoj pohyb? chcelo by to osobne stretnutie v niektorych z krizovych centier...byvas v hlavnom meste snad by ta vedeli skryt pred mm.....drzim ti moc palce, nech sa to co najskor skonci tato nocna mora....

vadimka
29. jan 2013

@soci
ahoj a ako je to u vas? vyriesili ste nieco?

monikahan77
29. jan 2013

@pulecek Ahoj, tvoj životný príbeh ma rozplakal a neskutočne rozhorčil, dokážem pochopiť to, prečo to trpíš a aj to, ako sa pri tom cítiš. Pevne verím, že sa ti podarí zmeniť život, skús si predstavovať niečo pozitívne, to ako by si chcela žiť a vyriešiť túto situáciu a ver, že dostaneš silu a možnosť to uskutočniť. Základ je veriť, že to bude dobré, naladiť sa na to, že sa to zmení a nebudeš tak žiť donekonečna. Keď zmeníš svoje myslenie, začneš to riešiť, táto situácia ti už nebude pripadať nevyriešiteľná a beznádejná. Teda dúfam, u mňa to funguje, keď sa opúšťam, tak sa nemám dobre, ale keď verím v lepšie, tak samu seba presvedčím, že si zaslúžim viac a podľa toho sa aj správam.

peff
29. jan 2013

pulecek a ostatní takto trpící, na co čekáš? Zmiz i s dětmi a to co nejdřív.Tak jak ti tady děvčata radí. Jsem už babička 2 vnuků, ale kdyby mi přišla jedna z dcer, že se děje něco takového, nabídla bych jí místnost, i kdybych sama měla spát v koupelně. Naprosto nechápu rodiče ( tady otce ), kteří jsou k takovým situacím lhostejní a věc bagatelizují. Sama jsem 12 let jako dítě prožívala v takovémto manželství mé matky a otce a dodnes mám třes v žaludku, když si některé situace vybavím. Později jsem s násilníkem chodila 3 roky ( pro facku neměl daleko ) a dnes nechápu na co jsem čekala??? Že se zlepší, vždy přišel s omluvou, já uvěřila. NIKDY SE NEZLEPŠÍ!!! Pryč od takových chlapů.
Dnes jsem 28 let šťastně a hlavně rovnoprávně vdaná a vděčím sama sobě, že jsem se rozešla v 18ti letech s takovým násilníkem, který si mj.nedokázal založit šťastnou rodinu. Držím palce pro rychlé a správné rozhodnutí.

schnek
29. jan 2013

@pulecek seber děti a odejdi, nic jiného nepomůže. A fofrem se rozveď, než udělá dluh, kterej neuplatíte! uvědom si, že máte SJM, tím pádem jsou jeho dluhy i tvoje... naprosto bezohledně zničí finančně tebe i děti. Co má maminka za zdravotní problémy? to by nešlo najít so společně nějaký 2+1 a mít každá svojí místnost?

pulecek
29. jan 2013

Holčiny strašně vám děkuju ale nemámkamjít..mamka má rakovinu..bydlí s tátou..nepomužou prostě sem bezradná pořád jen že mám udržet rodinu ,ale at se snažím jakkoliv vše je špatně nic se mu nelíbí všechno dělám špatně..pořád jen buzerace každý den furt dokola..vím že musím myslet na děti a o to se snažím ale někdy je toho fakt moc.. nemám kamarádky od všech mě odtrhnul..sem jeho loutka nic víc připadám si uplně strašně bezmocně a bezradně..na konci unora by měl dorazit kamarád z anglie..ten se na něj chystá a je ochoten se postarat o mě i o děti..snad vše dopadne nejlepe jen vydržet!! nesmím se vzdát a ještě jednou děkuju za slova utěchy a pomoci vážím si toho

sirinka
29. jan 2013

@pulecek velmi ti drzim palce, aby ste dostali aj s detickami novu sancu!!!

pulecek
29. jan 2013

@sirinka děkuji ti já v to věřím🙂

meggieya
12. mar 2013

a ako sa ma soci? Vyriesilo sa to nejako?

jetynka
12. mar 2013

@pulecek Ahojky držím palce v tak těžké situaci, něco podobného zažívala moje sestřenice akorát v té době nebyla vdaná a jen těhotná ☹ zajdi v praze do charity nebo do armády spásy tam by ti měli pomoct .

Strana
z3