icon

Manžel ma zranil

smovlinka
19. jún 2015

Ahoj ani neviem ako zacat prave sa mi zrutil svet.Mam manzela mame uz jednu dcerku a chceli sme druhe teda aspon som si to myslela.Dnes som sa ho opytala kedy ideme skusat zacat a ze uz ci si vsimol ze mame pohlavny styk raz za dva tyzdne.Porodila soum mu zdrave krasne dieta ktore miluje stara sa vsetko.Ale jehoodpoved ma uplne zranila ze pozri sa pribrala si myslis si ze ma to pritahuje preto nemam chut a abi druhr nechcem pribrala by si a nahodou neschudla.Mala som cely zivot 64kg ked som otehotnela som pribrala co je prirodzene a mala som 75kg.Po porode nie a nie zhodit vzdy som zahrizla vecer do niecoho ked mala spala a ako keby toho nebolo malo mala som poporodnu traumu a depresiva z ktorych som priberala a ked to bolo ok uplne mi prestala chodit ms a uzivam dodnes hormony mam 85kg a neviem co robit cvicim nejem po 18dole to nejde .Som zufala nestastna uplakana a to naozaj som bola kocka ale nemozem zato proste .Ranilo ma to neskutocni sposobom tvrdi ze ma lubi v hneve som mu povedala nech sa teda rozvedie a najde si stihlu zenu.Ze nic take nechce ze nech proste schudnem lebo inak intimnosti nebudu fungovat a ani to miminko druhe nebude.Kocky co mam robit poradte mi?

mawka
23. jún 2015

@yanni tiez som to flakala, ale pri malom mi vyletelo brucho zrazu a velmi a bolo... no, ale mam len na podbrusku a trosku hore, ale ani nie su vidiet, biela som ako stena, vsetko sa mi stiahlo hore, cize musis echt zblizka kuknut. ale tie na podbrusku su iny level. ale tak da sa to riesit, da. bude aj to 😀

yanni
23. jún 2015

@mawka no ono to po case aj tak zosvetlie. 😉

zibi
23. jún 2015

@mawka ja jem aj zeleninu a ovocko..ale ja si dam aj vitaminy..niekedy vo zvysenej miere potrebujem ale ja som nie zdrava tak preto ..

mawka
23. jún 2015

@zibi jaj tak. sak napis ked tak IP, mozeme pokecat.

ladyniki
23. jún 2015

@zibi na chudnutie je inak dobry caj zo susenych malinovych listov, a na odvodnenie je zas dobry caj zo susenych pupavovych listov... citala som na predoslej strane ze ste sa bavili o cerstvych a mrazenych malinach

martinella1
23. jún 2015

@smovlinka nečítala som celú diskusiu, ale musím reagovať. Ja som na takéto vecí veľmi ale veľmi citlivá. Proste neznášam mužov, aj ženy, ktorí riešia váhu ako dôležitý fakt. Áno, človek sa cíti istejšie a lepšie, keď je chudší, je obratnejší a má lepšiu kondičku....no nie vždy sa dá byť aj štíhly, aj keď sa človek veľmi snaží....
Ja som po prvom pôrode mala pôvodnu váhu už pár mesiacov po....ale postava ostala taká bucľatejšia....Nikdy som nebola na diety ani cvičenia, musím sa priznať....ale pevná vôľa u mňa neexistuje. Po roku od pôrodu som prirodzene schudla a moja postava získala ozaj pekný tvar, až teraz si to uvedomujem. A aj tak som vtedy nebola spokojná.....teraz mám druhé dieťatko. Ešte dosť kíl od pôrodu navyše, vyšší vek, kilá idú dole ťažko. Cvičiť cvičím, aj keď nie pravidelne, keďže niekedy nie je energia.....ale čo je hlavné...Mám milujúceho manžela, ktorý má berie všetkými 10timi, každé moje kilo navyše miluje a nikdy mi to nevytkol. Váha predsa nie je všetko. Je plno ďalších dôležitejších vecí na svete....

....a na záver, verím, že kilá pôjdu dole, ako tie predtým...samé a prirodzene. Ak nie, budem ich brať ako súčasť života.

mawka
24. jún 2015

@martinella1 nie, vaha nie je vsetko, mas pravdu, ale zdravie ma clovek tiez len jedno. je rodiel mat na sebe 5 kil buclatych a je rozdiel mat na sebe 25 kil.

ale ano, nadvaha, obezita su take faaaaaaaaajn. lebo porod, lebo hormony, lebo stiatna zlaza lebo ine lieky, lebo lebo lebo.... 😅

martinella1
24. jún 2015

@mawka ale ja nepíšem o nadváhe, kde je už problémom obezita, ale o tom, že ak má žena navyše pár kíl, tak predsa sa svet nezrúti. Strašne mi vadí, že kde sa len pozriem, či otočím, všade každý rieši váhu. Mám kamarátku, ktorá je veľmi štíhla, robí všetko preto aby trochu pribrala, nedarí sa....i napriek svojej nespokojností stále dookola rozoberá ostatných, že akí sú tlstí....a prečo??? Lebo nie sú ako ona? Nie každým musí mať pri výške 170 cm váhu 50 kíl. A na záver, ak niekto priberie a priberie aj viac (nie zas rapídne a extremne veľa-na to nenarážam), tak to nemusí hneď znamenať zdravotný problém.

mawka
24. jún 2015

@martinella1 ale ved ano, len prave cele sa to tu toci o tom, ze autorka obezna proste je. pomer jej vyska, vaha. jasne, ze 5 kil hore dole nie je problem. ale ak uz take BMI vyskakuje do vysin, tak tam s tym treba nieco urobit. a nie sa upokojovat, ze to je ok, ze za to moze nieco ine a tak. ja som tucna este a tiez riesim ludi okolo 🙂 ktori maju nadvahu a su obezni. co je na tom sirit zdravy zivotny styl a chudnutie. ved to je nieco, co clovek robi pre zdravie, nie rpeto, ze je to v mode. lenze bohuzial, akonahle sa niekto zaobera cvicenim, zdravou stravou, tak je vnimany ako divny, otravny a egcentricky a neempaticky a podobne. paneboze, ved prave v dnesnej dobe, kedy obezita je na kazdom rohu by sme sa mali snazit byt zdravi a zdravo stihli.. nehovorim tu o "vesiakoch" na saty, co sa prehanaju po molach, to je tiez uz extrem. proste hovorim o tom, ze netreba hladat vyhovorky a nepovazovat to za nieco normalne, ale s tym uprimne nieco robit. to je cele.

martinella1
24. jún 2015

@mawka určite súhlasím, ako som písala vyššie, nečítala som celú diskusiu, preto neviem, čo všetko tam bolo spomínané. Obezita je strašiak, ale v dnešnej dobe bohužiaľ veľmi častý, už v detskom veku. Ja som tiež za zdravší životný štýl, žiadne extrémy. A máš pravdu, ak sa niečím líšiš od okolia, si divná....dobre to poznám na sebe. Ja napríklad mám pár kíl navyše, nič hrozné, ale necítim sa tak dobre, ako kedysi predtým, preto sa snažím zmeniť to. Zmena stravy, plus cvičenie vo forme behu či plávania.....a už počúvam dookola, že mi šiblo....a hlavne, že to hovoria ľudia, ktorých dieťa má na vek 9 rokov a výšku 145 cm váhu 60 kíl....no veď oni uvidia neskôr....

natalym
24. jún 2015

@martinella1 Ja chápem čo si tým chcela povedať. 😀
Mne osobne moja váha nevadí, nemám preto komplex menejcennosti ani nič podobné. Rada jem, nikdy som s váhou nemala problém. Za mladi som bola veľmi štíhla a to som zožrala podstatne viac. Áno zdravie je dôležité, hlavne kvôli rodine sa má človek udržiavať vo forme. Mám vysoký tlak, liečim sa na to, je to aj váhou ale hlavne stresom, ktorý nedokážem zmierniť, lebo je to tak ako to je.
Viem sa obliecť, niekedy mi vadí že niečo si skrátka nemôžem na seba dať lebo sa mi to nehodí. Ale neriešim to ako životný problém, lebo mám skrátka iné dôležitejšie problémy. Manžel so mnou spáva a v tomto smere na mňa nehúka. Ja osobne by som ale privítala takú kamošku ako @mawka lebo by ma hnala a to ja potrebujem. Tiež by som privítala, keby ma manžel podporoval, pochválil, kúpil mi niečo, nejaké pekné oblečenie alebo by chodil so mnou na prechádzky a pod. Podľa mňa to je podpora a nie keď niekto hučí len o tom istom dookola. To je ako keď hučí, že nemám čas sú len výhovorky, ale kurva riady nepomôže umyť. Takže tak.

eeffka
24. jún 2015

@yanni
@mawka

pravda baby, strie su vec pruznosti pokozky, nemam ani jednu, ani raz som sa nekremovala a brusiska som mala ako slon 😖 , moja mama to iste a to pri sestre sa vyjedla na uctihodnych 85kg/156cm 😕

martinella1
24. jún 2015

@natalym presne....no, ako sa hovorí....v dobrom aj v zlom. Preto by mal byť manžel nielen somárik, čo prikyvuje a so všetkým súhlasí, ale aj poradca, kritik....ten môj ma vie pochváliť až do nebies, či už za chutný obed, pekne handry, alebo čokoľvek...ale samozrejme aj sprdnuť, keď sa mu nieco nepaci....

mawka
24. jún 2015

@natalym to mas blbe potom no. ale sak ja by som sa asi na neho vyprdla a sla si to svoje, ked chcem. mam kamosku, ktora ma chlapa totalneho vola, ktory jej s nicim nepomoze a aj tak baba na sebe maka. tiez ma stitku choru, cely zivot ma vahove vykyvy, ale nie preto lebo stitna zlaza, ale preto, ze ked chudne, dokaze to, drzi sa a potom sa zase rozozerie. ona to aj prizna, nezvaluje to na stitnu zlazu, ze preto to je. hlavne bojuje so svojou hlavou, lebo tam je to cele. najprv sa s nadsenim vrhne do chudnutia, sportuje, dosiahne krasne vysledky a potom povoli. tam je u nej problem. naty, tiez som hladala taku kamosku, s ktorou budeme na sebe makat, ale kazda sa casom zacala vyhovarat, nestiha, nemoze, hento tamto, som sa na to vysrala a zacala som sama. lebo je fakt, ze dnes toto malo ludi pochopi a malo ludi podpori. ja ked to vezmem tak okolo, virtualne ma podpori dost ludi, nie je problem s touto komunitou, ale v reale ma tiez okolie skor berie tak, ze mi sibe, ze to prehanam a tak. jednym uchom dnu, druhym von. praveze este nic neprehanam, mam pocit, ze som stale na zaciatku, lebo som sa dlho hladala, resp. som hladala pre mna vhodne stravovanie a cvicenie. to este len mi zacne sibat a potom uz teda neviem ako budu reagovat 😅 pritom je to normlane.
stres je svina, na to pozor.

@martinella1 no sak toto, clove robi nieco prirodzene a normalne pre telo a pre okolie je sibnuty 😀 inak sila, ze ides si zaplavat a vnimaju ta ako divnu, ale sediet pri telke uz je nieco normalne. cely svet je naopak.

natalym
24. jún 2015

@mawka No však ja na neho aj prdím. Idem si svoje. Idem na bike, opýtam ideš so mnou, pridá sa a rád.
Uvedomila som si, že skrátka čo si neurobím sama to nemám, on sa potom pridá a rád, tak musím to skrátka takto.
Kristušák, ale Teba by som potrebovala na motiváciu.

martinella1
24. jún 2015

@mawka je toho viac, čo ľudia nechápu....nie však všetci, samozrejme, chvalabohu mám vo svojom okolí aj úplne normálnych chápavých ľudí

mawka
24. jún 2015

@natalym ja som hovado tvrde, velmi rychlo by si ma poslala tam, skade som prisla 😀

vavrenka
24. jún 2015

@mawka plis, napisala by si mi ,vklude do iP, ake cviky zvyknes vicit? ja sa zatial z domu na cvicenie nedostanem ani nemam sancu v mojom stave odcvicit hodinu, takze zacnem pekne postupne.

natalym
24. jún 2015

@mawka Však vidím, teda čítam, že si hovado tvrdé, servítku pred hubu nedávaš. Tak niekedy aj to treba, len ja som nie na to zvyknutá, ja väčšinou so zákazníkmi a skús pekne kulantne mu povedať, že je ..... 😉

eeffka
24. jún 2015

@natalym sak takym zákazníkom sa hovori, vazim si vas nazor aj ked nas pohlad na problematiku je odlisny 😀 😀 😀

mawka
24. jún 2015

@natalym preto som vymenila job 😀 aby som si oddychla. ale uz mam zase abstak, potrebujem byt medzi ludmi, ale nie robit biznis. v tom mam uz jasno. by ma asi piclo. poznam ten pocit, ked sa usmievas a v hlave sa ti honi nieco v zmysle jaaaaaaaaaj nech uz pali tam, odkial prisiel, lebo ma z neho jebne 😀 a predychavas a predychavvas, lebo vies, ze ide o zivobytie. co je najhorsie, klienti zacinaju byt viac ti neznesitelni ako ti pohodovi. ja viem.. 😅

mawka
24. jún 2015

a hlavne rypavi. a mastia si ego. a maju pocit, ze ta mozu vytacat do nepricetna casto nezmyselnymi poziadavkami. lebo sa potrebuju vyventilovat. a sak kde sa najlepsie vyventiluju, ze? lebo sak zakazni=pan 😀 tak maju pocit, ze mozu vsetko, odbavovat sa na tebe a tak. mne z toho uz bolo na grc.

natalym
24. jún 2015

A predstav si, že to robím 20 rokov a teraz posledné roky na to dávam svoje meno. Niekedy mám chuť s tým jebnúť tak do prdele že až. Ako dneska, mám kopu roboty a inšpirácia nikde. Svieti slnko, idem na bike, či čo?

natalym
24. jún 2015

@mawka A s rýpavými si ja poradím, lebo som zvyknutá, mám rýpavého muža. 😀 Potom sú jak baránky a inde už nechodia len sem. Len niekedy ma to značne deprimuje. ☹

mawka
24. jún 2015

@natalym niekedy je lepsie vymenit luft pracovny. odporucam. 🙂 aj ked len na nejaky cas, ale clovek aspon vyvetra hlavu, seba, rozhodne sa, ci sa vrati alebo uz nie. spravila som a mam uz jasno, co chcem v zivote robit a co uz nie.

natalym
24. jún 2015

@mawka V mojom prípade to nie je možné, lebo už z nastúpeného vlaku sa ťažko vyskakuje a máme s manželom dohodu, pokiaľ sa nesplatia dlhy tak nezastaví rozbehnutý vlak.

adri266
24. jún 2015

@veva45 vsak v pohode, nemusis verit, ale ja som uzivala lieky, pri ktorych bolo napisane, ze neziaducim ucinkom je priberanie. Ale na mna to nefungovalo 😉

veva45
24. jún 2015

No jasne.... Niektoré lieky napríklad aj hormonálne vyvolávajú vatssiu chuť do jedla, ale zo samotnej tabletky sa nedá pribrat

mawka
24. jún 2015

@adri266 ano, ale to nasledkom bud zvysenej chuti do jedla alebo zadrziavanim vody v tele alebo ano, ze sa viac moze ukladat tuk. ale to uz potom je o tom, ci sa clovek ustrazi pri tej vysokej chuti na jedlo a ako sa odvodni. uz som kdesi spomenula, mne staci jedna tbl antihistaminika a pride na mna nekontrolovatelna chut na jedlo. takze viem, ze niektore lieky su hnusoby v tomto.

mawka
24. jún 2015

co dnes varite, baby? ja uz zajtra odchadzam z roboty, tak varim dvojmo, aj pre kolegynu, aby nemusela ona. na dnes pecem rybu, k tomu zelenina a zemiak vareny a na zajtra maso na hribikoch, ryza. polievku mam odvcera cesnakovu a na zajtra robim zeleninovu.