icon

Manžel ma zranil slovami

10. feb 2022

Pekný večer, dnes sme mali s mužom výmenu názorov a on mi okrem iného povedal, že ľutuje, že si ma zobral. Vraj mu vadí, že som z chudobnej rodiny a málo zarábam. A že vždy musím mať na všetko svoj názor, ktorý sa nie vždy zhoduje s jeho. Napríklad ma presviedčal, že v kúpeľni na plafone nie je pleseň, že to zle vidím. Aj keď som nízka, vyšla som na stoličku, postavila sa na špičky a vystrieľala to savom proti plesni. Samozrejme to zmizlo ale on si omyl neprizná. V novembri tvrdil, že zbytočne prežívame auto, nebude snežiť a jasné, že snežilo. Vždy musí mať pravdu.
A čo má trápi, že prídem pár hodín po hádke za ním zmieriť sa, povedať mu, že ma to mrzí a on, že choď preč. Nemám na teba náladu, proste žiadny rozhovor, žiadne zmiernenie. Musím deň, dva počkať, kým ho to prejde a keď sa mu uraci začne sa so mnou baviť a tvári sa, že všetko ok. Vie, že nemám rada tichu domácnosť lebo ma tým v detstve trestala mama.
Akoby mu nezáležalo na mojich pocitoch. Doľahlo to na mňa takto pred Valentínom. Darček pre neho už kúpený... Som len precitlevena?

autor
10. feb 2022

@midori123 raz sme inak boli v poradni a on tam plakal pred psychologickou že ma ľúbi, nechce sa rozviesť. Sľuboval, že sa polepší. Po týždni bolo všetko po starom

midori123
10. feb 2022

Citil ze mu hori pod ritou, tak sa zlakol. Ako nahle bolo nebezpecenstvo zazehnane, zabudol a vratil sa k svojmu zauzivanemu sposobu. Stava sa to pomerne casto

bruneta880
10. feb 2022

A práve to je ten kameň úrazu, maj úctu sama k sebe a bude ju mať aj on. Ja nesúhlasím s tým, že sa treba hneď rozvádzať, toto je univerzálna rada z MK, ale nikto z nás váš vzťah nepozná. A pre niečo možno ste stále spolu. Tebe na ňom očividne záleží, jemu, to mi nevieme...a teraz nič v zlom, a nechcem sa teraz zastávať tvojho muža, to aby sme sa zle nechápali.Ale zväčša sme všetci sebci, a vidíme len to čo chýba nám, čo chceme mi...možno a to píšem s veľkým M ...mu chýba pocit, že ho naozaj potrebuješ, chlapi potrebujú pochvalu a pocit že, no že je proste u teba chlap...môže mať takého vrtochy sám zo seba...aj kvôli tomu zdraviu...
Najskôr nepýtaj, daj. Ale nedoliezaj ak prestrelí slovne on.Možno to cíti on tak, že ťa nechce objať ani pusu, lebo on cíti voči sebe krivdu v niečom...že nieje docenený, ale nepchaj sa mu do zadku...
Neviem ako to správne vysvetliť možno 😄

brembo
Autor odpoveď zmazal
bmuller
11. feb 2022

taketo spravanie je smutne, ved ste mladi ludia.
ale inak mas moznost mu to "objasnit" ochvilu na Valentina. ty mu nic nedavaj a ked ti da tu bonbonieru, spytaj sa ho, ci si uvedomuje, o com je tento sviatok, a ze radsej nez formalny darcek by si prijala ozajstny a uprimny prejav lasky, objatie a bozk...

miadi
11. feb 2022

Mas Strasne znicene sebavedomie. Si mlada zena uz s odrastenym dietatom. Mas vsetku slobodu inak zit. Prestan len okolo neho obiehat ako zem okolo slnka. Prestan sa mu Po hadke podkladat. Ver tomu ze Keby si chcela najdes ineho chlapa . Hladaj sa spet tu zenu ktorou si bola pred 15r ktoru chcel stale bozkavat. Ked bude on robit tichu domacnost netvar sa ze ti to vadi .. chod do kina aj sama ( Ked bude vse otvorene) urob si program bez neho , nebud ako pes cakajuci tuziaci po jeho laske. Bud ako Macka . Sex len ked Ta najprv celu vybozkava., on ked pociti a uvidi ze jeho dolezitost u teba klesla sa zacne snazit. On si je tebou moc isty. Vysmieva sa ze kto by Ta chcel a ty tomu veris! Berie Ta ako stare pohodlne topanky.. zacni sa viac venovat sebe aktivne aj myslienkami. Bud sa zmeni alebo ako tie stare topanky pojde prec on.,

mata0076
11. feb 2022

Ja mam tiez takeho muza, co na mna vyleti a nakoniec ja musim ist za nim sa uzmierit lebo ja sa nedokazem hnevat. Ale ked ide skor do prace vzdy mi da pusu. Jasne ze sa nebozkavame ako pubertaci ale pri sexe ano. Zasluzis si aj bozky a objatia. Len skor mam pocit , ze on ta uz nemiluje a berie ako matku svojho syna. Vies ako sa hobori co nemas doma hladas inde. Mys si toto s manzelom zo srandy vzdy povieme.

sofia1979
11. feb 2022

Ako keby som čítala svoje prvé manželstvo úplne do Bodky. Neviem čo ti na to poradiť neviem od kedy to máš tak máte detičky? Sex? Prejavy lásky atď celkovo.

slovakboy
11. feb 2022

Plače že ťa ma rad a takto si ťa neváži? Kým si neuvedomí že on ma problém a ubližuje ti tak to lepšie nebude. Budeš strádať to najpríjemnejšie čo v manželstve je. Objimaj sa so synom.

andreagemii
11. feb 2022

No, vyzerá to tak, že je frustrovaný. Ale tiež možno....má aj nejakú poruchu osobnosti (narcistickú, bipolárnu, hraničnú). Pretože sa to začína stupňovať, meniť v ňom na jeho vystupovaní najmä k Tebe. Má Ťa akoby ako objekt.
Tá poradňa iba ukázala, že jeho psychická stránka je veľmi slabá. Zjavne sa cíti menejcenným, no nemôže to ukázať, tak ,,orie" po Tebe a tak sa snaží prevážiť Ťa svojou dominanciou.
Keby si sa mu postavila, určite by prišla opäť iná reakcia jeho správania, skús si prečítať niečo o narcistickej poruche osobnosti....
Možno nájdeš niečo z toho aj u Vás....pretože takéto správanie od muža, ktorý Ťa akože miluje určite normálne nie je.
Nejde trestať a zároveň chváliť. Má príliš veľké výkyvy správania....
A práve iba Ty máš potom pocit, že robíš chyby alebo nevidíš vo vašom vzťahu to, čo by si vidieť chcela a mala.

simonkaa27
11. feb 2022

No idealne to nie a treba sa mozno viac rozpravat a snazit sa ten vztah dat do poriadku. AK sa nechce rozvadzat ani jeden z vas niekam by to smerovat malo.

0silvia0
11. feb 2022

@deti95060810 blaznis? Vahy najlepsie znamenie? 🙈

0silvia0
11. feb 2022

na tvojom mieste by som sa na nejaky cas od neho citovo odstrihla a potom sa uvidi. Velmi ti zalezi na tom, aby si dostavala aspon nieco spat, co davas. Vliezas sa mu. Vzacna mu budes ked zacnes byt nezavisla od jeho "trestania nevsimavostou". Si malo vzacna pre neho, ale s tym sa da nieco robit.

tykat
11. feb 2022

To nebude znamenim. Ja mam muza vahy a bozky, objatia stale, velmi pozorny a citlivy manzel, ze ma lubi mi povie hadam aj kazdy den... a to sme spolu skoro 30 rokov, 50tnici.
Mas 35 si mlada zena s odrastenym synom. Vyborna pozicia. Maj sa trochu viac rada, dopraj si.
Pekne sa oblec, uprav, usmev ...zmier sa s tym ze muza si si nevybrala najlepsieho ale zivot nekonci.

Muz lutuje ze si ta zobral? Ze si z chudobnej rodiny? A to odkedy sa muz zeni s rodinou? Co by chcel parazitovat na cudzich peniazoch? Ved nech zarobi a zbohatne, nech jeho synovi raz zena nevycita ze je z chudobnej rodiny.

andreagemii
11. feb 2022

@tykat Super odpoveď ! 🙂

Veru, nie je to znamením, aj keď niekedy podľa toho sa vždy u daného človeka dá nájsť pár spoločných čŕt. Však niekedy sa predsa len určité znamenia k sebe hodia viac ako iné. Sama mám mamu Váhy a.... No niekedy je to fajn, inokedy ....

Ale osobnosť človeka je to najpodstatnejšie.
Bohužiaľ, niekedy až po rokoch zistíme, s kým vlastne žijeme.
Ako som už vyššie spomínala, porucha osobnosti častokrát vyjde na povrch až po dlhom období. Len potom, je dôležité nájsť silu pochopiť to a podľa toho sa rozhodnúť, ako ísť ďalej. Život veru nekončí, no nie vždy je to ľahké.

0silvia0
11. feb 2022

@andreagemii tiež mám mamu váhy a fajn to nebolo nikdy😎

tykat
11. feb 2022

@0silvia0 ja mam vahu sestru a pozabijali by sme sa kebyze spolu zijeme 🤣🤺
A mamu som mala raka a nic moc ale dcera rak ❤

0silvia0
11. feb 2022

@tykat keby som mala sestru váhu, už sme dávno pozabíjané🤒 našťastie ja baran mám sestru kozorožca a klape nám to ideálne.

frota3
11. feb 2022

asi je za potreby sa s nim o tom proste napriamo porozpravat, vsetky svoje pocity a priklady by som mu predostrela a povedala, ze takto sa ti s nim proste zije velmi tazko a uz to takto dalej ist proste nemoze. a uvidis ci ta ma ozaj rad, alebo uz teda nie

tykat
11. feb 2022

@0silvia0 ...u nas ja kozorozec a muz vahy a 30r ❤ A sestra vahy a muz kozorozec, uz su davno rozvedeni, vydrzali tusim 2 roky?
Ono to fakt neni o znameniach.

mimikarol
11. feb 2022

Ale prosím ťa, čo to trepe že bozky sú pre pubertiakov. Mám 36 rokov, s mužom sme spolu 13 rokov, takže cca to máme narovnako. U nás sa z domu neodchádza bez pusy a objatia. Keď je v robote tak mi píše, zaujíma sa aky mám deň a to som doma, nepracujem. Naučila som ho že pohádany spat nechodíme, dokonca som ho naučila aj ospravedlniť sa. A to mi trvalo veľmi dlho. Voľakedy bol taký, že keby ja nedoleziem za ním po hádke, tak by sa somnov nebavil aj týždeň. Ale ja nedokážem prestať sa s ním rozprávať. To urobim len raz a vtedy to už bude veľmi zle. Namiesto slova "prepáč" mi radšej niečo kúpil. Ale vie že mi na tom záleží, tak sa naučil. Objatie a pusa je samozrejmosť každý deň, aj spolu s dcérou si dávame skupinové objatie. Ona je taký mojkacik..
On si je tebou priveľmi istý. Že kto by ťa chcel? No by kukal koľkí by sa našlil. Si mladá žena, vieš si predstaviť existovať takto do konca života?

0silvia0
11. feb 2022

@tykat ale jasné že nie je, aj keď všetky tri ženy-váhy, ktoré poznám, majú niečo spoločné , ale váhu-muža nepoznám ani jedneho, takže k mužom sa neviem vyjadriť.

petra8786
11. feb 2022

Žiadny bozk tri roky ?? 😏😥Nemohla by som žiť be objatí a pusiniek..som citliva na takéto veci,veď to je to čo dvoch ľudí spája,láska a láska bez dotyku milého objatia..pre mňa nieje.

autor
11. feb 2022

@petra8786 v lete to budú štyri roky 😟 On má objímal aj po svadbe prvých päť, šesť rokov potom prišiel s tým, že netreba. Ani za ruku ma nechytí keď ideme po ulici. Žiadne dotyky, objatia, nič.

petra8786
11. feb 2022

Tak treba zvážiť odchod,proste by som nemohla tak žiť...veď to môžeš byť aj sama,keď budeš sama tiež ťa nebude nikto objímať,tak na čo byť s chlapom,ktorý kričí,je nepríjemný,musíš mu variť,starať sa. A on ťa za to ani neobime...naozaj žiješ sama už ,len s tým .že ešte mu behas k tomu okolo zadku

sense
11. feb 2022

Mne môj ex síce nevytykal ze som z chudobnej rodiny ani ze malo zarábam (keďže som zarábala viac ako on) ani to ze ľutuje ze si ma zobral ale inak bol rovnaký ako opisujes ty... Až som si jedného dňa povedala nie počkám kým príde on.... A vydržal dlho, ja tiež a prišla som na to ze ho k svojmu životu už ani nepotrebujem a som sú to už 2 a polroka co som od neho odišla a neľutujem...

autor
11. feb 2022

@mimikarol tak mne muž z roboty nikdy nevolal ako sa mám keď som bola na materskej dovolenke, neskôr rodičovskej. V tehotenstve som chodila na autobus ráno o 5,00 v zime všade tma, on si doma spal. A nikdy mi nezavolal do práce, či som prišla v poriadku. Keď som mu to vytkla, vraj som svojpravna tak načo by mi volal.

andreagemii
11. feb 2022

@0silvia0 Tak tak....má svoje fázy. Keby ja som bola ešte horšia nátura, tak neviem. Ale už sme sa dokázali nebaviť aj rok. Smutné, z jej popudu...proste, vždy je to o osobnosti, prístupe, ústretovosť, pochopení, ľudskosti. Niektorí toto všetko majú v sebe viac, iní zasa menej.

tykat
11. feb 2022

Tak odvykol, ked uz tak dlho nebozkava, neobjima... a sex? ( ak nechces tak nemusis odpovedat). Mozno ked ma dobru chvilu by som mu povedala ze mi to chyba a ze by si chcela aspon rano a vecer si dat pusu, hoci na lice. Zazelat si pekny den/dobru noc. Trosku sa viac priblizit k sebe. Lebo takyto zivot je utrpenie pre mladu zenu 😕 ty mas byt lubena, mat pocit opory v muzovi, to k spokojnemu zivotu patri. ❤

autor
11. feb 2022

@tykat tak on mi vyčíta, že hovno zdedim, že málo zarábam. On zarába o dosť viac ako ja. Stále mi to predhadzuje. Po materskej som pracovala na polovičný úväzok dva roky, lebo v predchádzajúcej práci som bývala do večera, chcela som sa venovať synovi, kým bol ešte menší. To mám na tanieri doteraz koľko som mohla zarobiť vtedy. Stále len peniaze, pritom sme dobre zabezpečení.