icon

Manžel mi často vyhadzuje, že jeho rodičia nám dali peniaze

30. nov 2019

Čaute, mám taky problem, ked sme prerabali byt, manželovi rodicia nam dali väčšinu penazi na prerabku bytu, už je to dva roky dozadu, ak si vsak dovolím nieco povedať na jeho mamu, ktora mi dosť casto pripada uplne mimo svojím spravanim, tak mi hned odpovie ze mam byt ticho, ze nam dali, ze som nevdacna atd., pritom ziadne peniaze sme si nepytali, proste sami nam dali od seba, lebo chceli... Oni sami to nikdy nevyhadzuju, ze nam dali alebo niečo podobne, len manzel mne, ked si dovolim nieco povedat na nu.... Keby som vedela, ze to takto bude hned by som bola za vacsiu hypoteku, aby sme si prerobili a splacali vsetko sami.... Som teraz tehotna na PN, tak som si vcera vypocula aky som prizivnik, ktory sa prizivil na jeho rodine.... Bolo mi to velmi luto a plakala som, lebo si nemyslim, ze som nejaky prizivnik, naozaj som necakala ze teraz budem musiet byt akoze cely život vdacna a budem musiet drzat hubu pred nim....hlavne preto ze oni teda nic take nehovoria, len mi je neprijemne pocuvat taketo reci od manzela.... Čo na to hovorite? Ako by ste to riesili?

negymama
2. dec 2019

@bmuller ale oni si vedome hladaju take zeny, co nie su papulnate, pohotove... tie citlive empaticke duse.

autor
2. dec 2019

@bmuller no mne to prave nie je prirodzene, to je to, ze ja mu tak hned neodpoviem, vacsinou som v soku, co mi on povie a slzy v ociach.... Ked mu poviem, ze mozen odist, on povie sak bez, on proste sa nikdy nepodvoli.... Toto mi raz urobil este u nich doma, ze bol hnusny a ja som mu povedala, ze mozem kludne ísť domov a on ze sak bez tak som odisla a potom to ospravedlnoval, ze sak ked mi povies ze mozes ist domov, to je od teba provokacia a to je jasne, ze ti poviem, ze mozes ist

autor
2. dec 2019

A vcera mi teda povedal, ze zalez do spalne a drz hubu, a to keby mu na to odpoviem, ako sa to so mnou bavi, tak by povedal, ze tak ako si zasluzim, tak som mu na to nic ani neodpovedala, nema zmysel.... Len by som mu dala zasa možnosť povedat niečo dalsie hnusne....

ledgerka
2. dec 2019

Autorka, preco proste neodides? Naco kut plany ako s takym clovekom vydrzat? Nie je jednoduchsie odist a mat kludny zivot ako takto bojovat a nicit sebe aj dietatu zivot? Mozog mi to neberie. Este nie je ani svete, nema ti co zobrat, novorodenca ti urcite nezoberie a ani sud mu ho neda. Chod k rodicom, podaj ziadost o rozvod a zi si kludny zivot radsej sama. Neverim ze by nieco spravil alebo by napadol tehotnu zenu. Ak ano, tak skoncil. Porozmyslaj nad tym.

bmuller
2. dec 2019

No dievca zlate, kurz asertivity a dzuda by ti urobil obrovsku sluzbu. Lebo ak sa s tebou naozaj takto bavi, tak si zasluzi zopar po papuli. Problem je, ze jeho spravanie je v style "ani z voza, ani na voz" - ked mu odpovies nieco skarede, on ma dalsiu odpoved, a zas ked mu nepovies niec, on sa citi na koni. takze stale akoby "vyhraval" on.
No niektori ludia na takychto "dokonalych" reaguju nejakym pudom sebazachovy - ironiou, papulovanim, uzemnenim, krikom... co ale nie je tvoj styl a pripad, takze nam tazko radit. Neexistuje nejaka psychologicka on-line poradna alebo telefonicka linka? chcelo by to skusit kvalifikovane rady.

ledgerka
2. dec 2019

bmuller s takym clovekom sa vobec nie je co bavit. Keby sa so mnou tak zacal bavit muz, v tom momente by som zacala balit kufre. Kde je respekt a ucta? S takymi ludmi nema zmysel sa vobec bavit a snazit vyjst. Bolo by mi jedno kolko deti ma so mnou, naco je detom taky otec? Treba trosku potlacit pocity a rozmyslat logicky

autor
2. dec 2019

@ledgerka ja sa s nim uz ani nebavim, ale asi jeho narcizmus neni podporeny, lebo sa začína tbarit ako postrelena srnka, ktora je vlastnenten trpitel....

ledgerka
2. dec 2019

ale stale s nim zijes a si s nim v jednej domacnosti. Nerozumiem preco ak mas moznosti.

negymama
2. dec 2019

preto ma vzdy na teba odpoved, lebo nie je citovo zainteresovany, nema ta rad.

bezne ked sa partneri na niecom nezhodnu, vadia sa, vzdy vyjde na povrch nejaky hnev. hnev sice nie je pekny ale aspon je to prejav emocie, znak ze este laska nevyhasla. opakom lasky nie je nenavist ale lahostajnost.

narcis je preto v hadke hore, lebo ma svoje emocie pod kotrolou, resp. skoro ziadne nema, tak ani niet co kontrolovat. vzdy ma fascinovalo, ak slova ktore sa inak hovoria v tej najvacsej nasr...denosti, oni hovoria tak pekne s kludom, usmevom. O to viac to rani.

tu netreba kurz asertivity, tak je nanic, treba odist z dosahu, to jej poradi aj odbornik.

asertivita je vlastne sposob jednania, ked vyhraju obaja... win - win. Tu to nie je mozne, narcis ine ako porazku protivnika neznesie.

negymama
2. dec 2019

@bmuller a vies moja svokra vie aj kricat , aj sa hadat, aj mat pohotove odpovede a za cele roky nic nevyhadala. a to este mam pocit , ze na tohto geroja co ma autorka, nema ani on so svagrom dokopy. a to uz je co povedat...

dievca zlate, nerozmyslaj, odid, kym nebudes tak zomleta, ze uz nebudes mat dusevne sily k odchodu. nehovoriac o tom, ze takto z velkou pravdepodobnostou stratis svoje dieta.

tucniacka11
2. dec 2019

joj, a máte aj deti? lebo toto vidím, že nebude mať dlhe trvanie

autor
2. dec 2019

@negymama musim sa od neho uplne odosobnit, aby aj mne bol lahostajny.... Vtedy na mna nebude mat dosah.... Ked mi bude lahostajny

autor
2. dec 2019

@tucniacka11 cakame dieta teraz, v 6.mesiaci som

autor
2. dec 2019

@negymama a ked sa odosobnim a bude mi lahostajny, tak mozem odist bez problemov, bez nejakych emocii

mondolina
2. dec 2019

Neklam sama seba. čakáš že sa zmení, preto ostávaš. Že bude zase milý. A dokola. Len za pár mesiacov nebudes trpieť len ty ale aj vaše dieťa.

autor
2. dec 2019

@mondolina to ze sa zmeni necakam, skorej sa bojim odist, ze mi urobi zle cez dieta

mondolina
2. dec 2019

Preto by si nemala viac čakať a nedoniesť bábätko k nemu.

autor
2. dec 2019

@mondolina ja sa bojim, ze potom mi ho bude chciet zobrať

mondolina
2. dec 2019

Na základe čoho??? Ti ho zoberie?

autor
2. dec 2019

@mondolina co ja viem, co si vymysli, ked je psychopat

mondolina
2. dec 2019

Prepáč, ale za chvíľu aj ty budeš keď sa nevzchopíš.

jenny04
2. dec 2019

Úprimne? Je fajn že sa potrebuješ vykecat a vyzurit ale veľmi si tieto rady neber k srdcu.Ste manželia,čakáte spolu dieťa.Mali by ste si to vyrozprávať medzi sebou a tu tvoju svokru ber s rezervou.Nie všade je to ideálne ale takto len zbytočne budeš hľadať všetko zle na svojom mužovi a teraz keď si tehotná všetko vnímaš citlivejšie, ver že to pominie.Kde sú peniaze je to vcelku náročné.

tucniacka11
3. dec 2019

no pekne, tak sa dosť skoro prejavuje. Dievča, utekaj ešte pred porodom, potom ti aj dieťa vezme, budete mať peklo.

autor
3. dec 2019

@jenny04 najhoršie, ze tu nejde len o svokru, ale vseobecne, ako sa ku mne sprava pri roznych príležitostiach, arogantne a su to horšie a horšie poznamky, urazky....

sidicek
3. dec 2019

Načo chceš čakať na to, kým ti bude ľahostajný? To pri tvojej citlivej povahe možno ani nikdy nenastane, on dobre vie koho a prečo si vybral, si slabá ho opustiť, ved po tom všetkom čo si tu popísala by už 90%zien bolo dávno odstahovanych. Odid kým je to najľahšie, kým nie je dieťa na svete a hlavne VSETKO povedz rodičom. Veľa šťastia.

autor
3. dec 2019

@sidicek máš pravdu, teraz by to asi bolo najvhodnejsie.....

jenny04
3. dec 2019

Tak potom je tento vzťah celý zlý a radšej sito mala zabaliť už skôr.Pride dieťa a budeš ešte viac závislá na jeho peniazoch ale tak to je buď budete mať dieťa a on ťahať domácnosť alebo ste nemali mať dieťa a mať dostatok peňazí.Ja som mala raz priateľa ktorý mal peniaze,byť atď lenže môj otec mi vravel hneď že do manželstva to nieje dobre keďže ja nie som z bohatej rodiny a mohol by mi vyčítať neskôr.Asi by to tak bolo lebo dosť bol majetnicky.Teraz mám manžela s ktorým musíme všetko sami budovať od nuly a tak sa tešíme z každej drobnosti a hlavne bez pomoci rodičov a svokrovcov.Aspon nemôže nikto nič vyčítať..

staronova
3. dec 2019

@sidicek
@jenny04 aj ja som toho názoru, že čím skôr, tým lepšie sa odstrihnúť od chlapa, čo je ako chameleón. Raz sladký a rak hryzie. A nestrašte ju, že jej vezme dieťa. To nikdy nik neurobí matke, ved dieťa je malinké. Dieťa na ceste už je, tak treba počítať, že nejaké problémy URČITE budú.

autor
3. dec 2019

@staronova musim to zacat riesit.... Asi fakt lepsie kym babo este neni narodene.... Ze bude mat mensi dosah potom

negymama
4. dec 2019

Kiezby som sa mylila, ale myslim ze este tak skoro neodides... prilis si nim fascinovana...ako by ta uriekol.
Rada sa o nom porozpravas, dookola... aky je , co ti povedal, ze sa bojis co on urobi, bla bla...

A mozno mas chvilu pocit vyznamnosti, ze mas takeho "zaujimaveho" muza... ver mi, preje sa ti to.

Mas strach ze ti vezme dieta? ver mi, ze to hrozi viac ak s nim ostanes. Lebo sice budes fyzicky pri svojom dietati, ale on ti postupne vezme tvoju volu a ty stratis racionalny pohlad na seba a jeho spravanie... a potom mu to dieta rada das. On ho bude riadit, jeho kroky, jeho smerovanie - ako on chce. T

Ty budes posluchat.- budes len maternica, cicka a domaca sluzka. Nic viac.

On bude jediny vediet ako to dieta riadit, /schvalne nehovorim ze vychovavat, lebo manipulator riadi, nie vychovava/.