icon

Manžel mi často vyhadzuje, že jeho rodičia nám dali peniaze

30. nov 2019

Čaute, mám taky problem, ked sme prerabali byt, manželovi rodicia nam dali väčšinu penazi na prerabku bytu, už je to dva roky dozadu, ak si vsak dovolím nieco povedať na jeho mamu, ktora mi dosť casto pripada uplne mimo svojím spravanim, tak mi hned odpovie ze mam byt ticho, ze nam dali, ze som nevdacna atd., pritom ziadne peniaze sme si nepytali, proste sami nam dali od seba, lebo chceli... Oni sami to nikdy nevyhadzuju, ze nam dali alebo niečo podobne, len manzel mne, ked si dovolim nieco povedat na nu.... Keby som vedela, ze to takto bude hned by som bola za vacsiu hypoteku, aby sme si prerobili a splacali vsetko sami.... Som teraz tehotna na PN, tak som si vcera vypocula aky som prizivnik, ktory sa prizivil na jeho rodine.... Bolo mi to velmi luto a plakala som, lebo si nemyslim, ze som nejaky prizivnik, naozaj som necakala ze teraz budem musiet byt akoze cely život vdacna a budem musiet drzat hubu pred nim....hlavne preto ze oni teda nic take nehovoria, len mi je neprijemne pocuvat taketo reci od manzela.... Čo na to hovorite? Ako by ste to riesili?

0martina0
30. nov 2019

ja by som jemu tiež vykričala že nieje schopny postarať sa sam o rodinu ale prijal peniaze od rodičou,nedala by som si po hlave skakať,ved keby bol schopny tak tie peniaze nezoberie,ak by som mala možnosť zoberiem si uvee a tie peniaze jej pľasnem medzi oči

majkeel
30. nov 2019

To tak byva, kazda palica ma dve strany. Keby si si nasla seberovneho a na vsetko by ste si museli zarobit, tak vam nikto nic nevykrikuje. A nemali by ste pre ine starosti asi ani cas na zabomysie vojny. Najst si bohatsieho neznamena vzdy len dobry zivot, znamenalo vzdy aj taketo reci, ze si prispela menej a to, ze si este velakrat budes musiet zahryznut do jazyka.
Keby si mala odlozene pred tehotenstvom, tak ho mozes poslat do prdele, ze neprispievas.
Ak chces pokoj v rodine, nekomentuj druhu stranu, ... lebo okomentuju teba a zacne zbytocna vojna. Ked miesto reagovania na kazdu blbost si precitas radsej knihu, budes mat kludnejsi zivot a lepsie straveny zivot. Bud ich to prejde, ked nebudes reagovat. Alebo sa staci raz za cas razne ohradit a povedat, ze Ty nekomentujes ich slabe stranky. A je to.
Mama je mama. Nadavat na druhu rodinu, najma svokru je prvy maly krocik k rozvodu. Roky nic a potom sa to vsetko nascita … Kazdy ma obcas nervy, vypeni, staci nereagovat.

ivana11155
30. nov 2019

Aj ja chápem teba ako žiješ a ako sa cítiš ale určite to nie je hneď na odchod od manžela. Keď nájdeš v sebe silu(určite to nebude hneď) a on vycíti že na teba tie jeho reči nezaberajú, veci sa začnú meniť. Keď vidí že plačeš a trapis sa, ešte viac "udiera". Ale nevesaj hneď hlavu, pre niečo si si ho brala a teraz si citlivejsia lebo hormóny atď. A vzťah sa vyvíja. Prvé roky sú najťažšie... pretože až po svadbe každý ukáže svoju pravú tvár aj rodina aj partneri. Držím palce.

sara07
30. nov 2019

v prvom rade si s ním pokecaj, vedel že pochádzaš z rodiny kde su financie tak ako su, ak teda trpi že len jeho rodičia niečo dali mal si nájst seberovnu alebo bohatšiu
jeho mamu nekomentuj pred ním to nesie každy chlap pokial sa jemu saménu neotvoria oči, ked ti zazvoni neotvaraj, spíš nie hotovka, ked tak pride a neotvoríš možno ju to prejde
nenechala by som si aby mi takéto veci vykrikoval, už tobôž že si na pn tehotna a si priživnička, to by som si vyprosila, mu povedz že môžeš ist do prace ale ked sa niečo stane bude to pre neho a jeho peniaze
rozhodne s tebou nejedná ako s partnerkou , ale s niečim čo držat hubu a krok
všetko máš v tvojich rukách je len na tebe či to zmeníš alebo to budeš trpiet a pokial to teraz nezaaziš vedz že veta že si na materskej šunky valaš , hovono robíš a ty pri tom budeš padat na hubu od unavy budeš počut

autor
30. nov 2019

@codal aj by som rada bola tiež taka arogantna k nemu, len to asi clovek, ked v sebe nemá, tak to jednoducho tak nevie, jeho napadnu hocikedy take odpovede, ze ja naozaj pozeram, ako ho nieco take arogantne vobec napadne

autor
30. nov 2019

@0martina0 aj som mu povedala, ze ved aj ty si tie peniaze v prvom rade prijal, ale jemu je jedno, on sa mi zasmeje, on to vidi, ze mna to trápi, on ma na haku

0silvia0
30. nov 2019

na tvojom mieste by som si vybudovala nejaky svoj ochranny mur voci svokre. Je to matka tvojho muza, ktoreho si si dobrovolne zobrala za manzela a vygumovat sa z jeho a tvojho zivota jednoducho neda. Ked sa narodi dieta, bude to este horsie, takze je v tvojom zaujme sa s nou naucit vychadzat a nekomentovat ju!
Ale, pozitivum je, ze ked ti deti nastupia do kolektivu, mozno tuto tetu raz budes potrebovat a budes potrebovat, aby si s nou mala korektne vztahy a kedze to bude babka tvojich deti a dost dolezita osoba v ich zivote, spravaj sa rozumne a prezieravo. Ked svokra uvidi, ze si neskodna, mudra a dobra zena, nebude do teba rypat a ani nebude mat v buducnosti na to ani prilezitost. Raz budes chodit do prace, deti do skoly a radsej bude cusat doma len aby si jej nehodila na krk svoje chore deti. Pozeraj do buducnosti a podla toho pestuj vztahy, drzim palce👍

autor
30. nov 2019

@majkeel no seberovneho, my tiež nie sme, že by sme nemali alebo čo, len nehadzee peniazmi ako oni, ale tak ked som s nim začala som neriesila kolko ma jeho rodina alebo nema penazi a to zaciatku nemal take reči, čiže ma nenapadlo, ze by toto mohlo byt problem .... a nie je to, že by som len na jeho mamu nadavala, ja poviem aj na svoju, ked sa zachova nejako neprimerane alebo tak, len ja si na nich asi nemam pravo dovolit podla neho

autor
30. nov 2019

@ivana11155 toto je jedna velka pravda, že on to zo mna asi citi, ze mi dokaze ublizit, asi ked uciti, ze mam na haku, možno to niečo zmeni, len kedy to tak bude

autor
30. nov 2019

@sara07 presne, dojde mi, ze nepriamo naznačuje že drz hubu a krok a ked mu to poviem, tak povie, že sak ale to si povedala ty nie ja ... pritom on to nepriamo vlastne hovorí, ale pokial nepovie priamo, neprizná a tak je s nim vsetko, nepriamo hovorí veci, aby clovek nemohol povedat, ze povedal toto a toto

0silvia0
30. nov 2019

A k muzovi bud rovnako stroha a neprijemna ako on, nenechaj sa davat dole, na tvojom mieste by som jeho blbe reci komentovala takto: ja som ta o ruku nepoziadala, mal si si zobrat susedovu Anicku, nemal si sa so mnou ozenit atd. Nevedela som, ze si taky mamonar a vypocitavec, keby som ti vedela, tak sa nevydavam....

autor
30. nov 2019

@0silvia0 ja s nou takto osobne problem nemam, ani konflikt, snazim sa pred nou byt mila, nikdy sme sa my dve osobne nepohadali alebo niečo, len ked pred manzelom napriklad poviem, ze toto co povedala bolo take nevhodne, nevedela som, čo jej na to odpovedat, tak uz je zle, ze som snad povedala na nu, ze ona nieco nevhodne vypustila z ust

codal
30. nov 2019

Kdyby jsi byla stejně arogantní jako on, víš jak by ten vztah vypadal? Měl by takový vztah vůbec smysl?

autor
30. nov 2019

@0silvia0 no sak ja som inak nejako ani nestala o svadbu, oni su krestania, ja nie, čize mne nikdy neslo o svadbu, v podstate vsetko podla neho, podla nich a ja som nakoniec zly clovek .... som mu povedala sak nemuseli sme mat svadbu a mohla aj mne mama dat peniaze, ktore dala do svadby .... ale ja som zly človek

0silvia0
30. nov 2019

Jednoducho nekomentuj radsej spravanie jeho matky a mas pokoj, je na to citlivy, tak by som ho nedrazdila zbytocne, naco je to dobre?

autor
30. nov 2019

@codal no šak práve, to si tiez hovorím, najhorsie je, ze on ked vidi, nejakeho arogantneho cloveka, on to nepovazuje za aroganciu, on este povie, ze takych ludi obdivuje, co vedia povedat co chcu a tak

autor
30. nov 2019

@0silvia0 ja to nerobim s nejakym umyslom, ako hovorim, ja okomentuje aj svoju mamku .... ale tak ked mi napriklad zvoni rano a neviem, čo tak poviem, bola tu dnes zasa tvoja mamka, dosla, ked som ešte spala neohlasene, len ho informujem a je zle, co ako, sak dali, mam byt ticho

codal
30. nov 2019

Má nějaké dobré vlastnosti, co se ti na něm líbí? Proč ho máš ráda?

0silvia0
30. nov 2019

No vies, ja to vidim trochu inak ako ty, som vydata 18 rokov, ja by som povedala, bola tu tvoja mama rano a nepovedala by som to "zasa", trocha diplomacie do komunikacie a mas vyhrate. Uvedom si, ze ak sa nechces rozvadzat, tak s tymito ludmi budes prichadzat do kontaktu dalsich xy rokov a jednoducho si musite k sebe najst cestu...

autor
30. nov 2019

@0silvia0 a on ma aku diplomaciu ked mi nadava do prizivnikov? Vyhadzuje ma aj z mojho bytu a podobne? Neviem, ked porovnam moje zasa, ked to robi pravidelne a bez ohlasenia, ze mi narusa moje súkromie, nezaujima sa, ci nemam nejake plany, okrem cakania na nu.... Tak mi dojde moje zasa z jeho slovami nic

autor
30. nov 2019

@0silvia0 ked diplomaciu tak obi dvaja nie? Nie ze ja si budem davat pozor na kazde slovo a on ako hulvat ku mne

autor
30. nov 2019

@codal tak to je tazko, ked ma to svoje obdobie, ze je ako milius, tak je dobry, velmi dobrý, vtedy je aj mily, laskavy, podporujuci manzel, len ked mu prepne tak vsetky tieto jeho vlastnosti ako keby zmiznu 😒

0silvia0
30. nov 2019

a co ti pomoze, ked napisem, ze svokra je krava a tvoj muz je debil? Co si si zobrala, to mas. Jeho mozes zmenit len zmenou tvojho postoja k nemu a k jeho matke. Ja ti davam za pravdu, ze sa spravaju ako taki hulvati bez respektu, ale to ti nepomoze, chapes? Musis sa naucit spravne komunikovat alebo sa rozved.
Odniekial zacat musis, skus od seba, lebo ich dvoch sibnutim prutika z minuty na minutu nezmenis...

autor
30. nov 2019

@0silvia0 ved ja sa snazim, len to je to, ze ja mozem byt neviem aka super a nechat si srat na hlavu, a potom ma mrzí, ze poviem jedno slovo a je zle.... Ale pravda no, bud to budem nejako trpiet a rozmyslat asi nad kazdym slovom alebo sa radsej netrapit a poslat ho do riti

0silvia0
30. nov 2019

nie, nemusis trpiet, len sa nauc ho slovne odzbrojit, nenechaj si to. Ja neviem co na neho plati, nepoznam ho, to musis zistit ty. Bud usmev na tvari alebo stiplava poznamka pomoze, ja neviem... Moj manzel mal obcas tiez povysenecke reci, ja ho viem za tie roky odzbrojit, urobim si z neho srandu, prekrutim co povedal a imaginarne mu to vysypem na hlavu. Ale to, co plati na mojho, nemusi platit na tvojho, toto je v tvojej rezii...

autor
30. nov 2019

@0silvia0 asi sa to musim naucit, lebo ja zvycajne zostanem taka zaskocena a on je na koni, ze mi povedal nieco zle a ze sa ma to dotklo.... Rozmyslala som, že mu na taketo reci budem odpovedať, ano mas pravdu... Nieco take, aby som mu akoze dala najavo, ze hovor si co chces, mam na haku, ale zasa to nezmeni to, co si on dovoli povedat

0silvia0
30. nov 2019

Toto pouziva moj otec na moju rypavu mamu: "ano, drahá. .." tiez jej da radsej za pravdu ako by sa mal hadat. Skus, mozno tym svojho muza odzbrojis, ak to fungovat nebude, vyskusas nieco ine...
To, co robi tvoj muz je znakom nevyzretej osobnosti, potrebuje si na niekom mastit svoje ego. Mozno casom dozrie, mozno nie, uvidis, ale mozes mu to pokojne casom splechnut do tvare... toto robia nevyzreti jedinci...

autor
30. nov 2019

@0silvia0 skusim to, ze ked mi povie neviem co zle, tak sa mu usmejem do tvare a poviem presne tak, mas pravdu

0silvia0
30. nov 2019

To aj ja mojmu muzovi casto hovorim, ked ho chyta ten jeho povysenecky level: ano, kto by sa ti rovnal... ja to neviem, ja som blba... kto by to lepsie urobil ako ty predsa? Ale my to uz mame ako take neskodne podpichovanie, my uz ten vas dokazovaci ego level uz mame davno za sebou😊

autor
30. nov 2019

@0silvia0 no snaaad to pomoze