Manžel mi často vyhadzuje, že jeho rodičia nám dali peniaze
Čaute, mám taky problem, ked sme prerabali byt, manželovi rodicia nam dali väčšinu penazi na prerabku bytu, už je to dva roky dozadu, ak si vsak dovolím nieco povedať na jeho mamu, ktora mi dosť casto pripada uplne mimo svojím spravanim, tak mi hned odpovie ze mam byt ticho, ze nam dali, ze som nevdacna atd., pritom ziadne peniaze sme si nepytali, proste sami nam dali od seba, lebo chceli... Oni sami to nikdy nevyhadzuju, ze nam dali alebo niečo podobne, len manzel mne, ked si dovolim nieco povedat na nu.... Keby som vedela, ze to takto bude hned by som bola za vacsiu hypoteku, aby sme si prerobili a splacali vsetko sami.... Som teraz tehotna na PN, tak som si vcera vypocula aky som prizivnik, ktory sa prizivil na jeho rodine.... Bolo mi to velmi luto a plakala som, lebo si nemyslim, ze som nejaky prizivnik, naozaj som necakala ze teraz budem musiet byt akoze cely život vdacna a budem musiet drzat hubu pred nim....hlavne preto ze oni teda nic take nehovoria, len mi je neprijemne pocuvat taketo reci od manzela.... Čo na to hovorite? Ako by ste to riesili?
@ysseba podla neho ho vyprovokujem vsetkym, co nie je práve podla jeho gusta, nie len co sa tyka jeho mami, proste dokaze byt velmi mily a vsetko, ale akonahle poviem nieco, co sa jemu nehodi, tak je zle, uz je konflikt, lebo som povedala, ze mam na nieco iny nazor ako on
@codal lebo on sa vzdy na nejaku dobu otoci, je ako milius aj teraz asi dva mesiace bol ako barancek uplne, priam sa na mna az lepil, jak zalubeny pubertiak, stale ako ma miluje a neviem co a z minuty na minutu mu dokaze prepnut a smeje sa mi do tvare ked placem, hovori mi hentake veci, ze mam vypadnut a ze som prizivnik a neviem co...
@0silvia0 no on zasa zacal o tom vcerajsku a ja som sa zasa isla obhajit, ze som nemyslela nic v zlom, ale on ma nenechal ani vetu dopovedat, len jeho monolog a zasa uz som bola najhorsi clovek, potom az urazky, ked poviem ze ma nenecha nič povedať, povie ze nie, lebo ja neviem ani rozprávať a takto zacne urážať
ja to u neho vidim podla toho co pises ako poruchu osobnosti... nieco ako narcisticka porucha osobnosti.
S takymto clovekom sa nedohadas, nesmies sa snazit nieco vysvetlovat, on ta nechce pochopit, len jednoducho "odpalkovat" dvoma slovami a neriesit jeho kecy a nepripustat si co hovori.
Najlepsie vsak sa takeho cloveka zbavit.
@zuzka1117 no je to manipulator, ja som mu to dokonca aj povedala, že sa sprava manipulatorsky a on sa mi zacne smiat ze mam ist svoje bludy hovorit niekomu inemu
@ahoj0 ja prave sa idem posrat z neho, skacem, upratujem, lietam, varim, ked som na on na rizikovom mala by som lezat, sex tiez v podstate vacsinou len on je uspokojeny, na mna kasle, este ked mu poviem, ze je sebec, povie ze sak mam mu povedat, ze moj problem ze nepoviem, ale aj tak neni dobre, proste hold niekedy nemam rovnaky nazor ako on a je zle
@0silvia0 ja mam normalne pocit na narcisticku poruchu osobnosti tiez.... Silny egoista.... Len on je naj naj, ostatni nemozu ho kritizovat, protirecit a ja vobec
@ahoj0 no ved oni nam akoze nedali uplne vsetko na prerabku, nejakych 10 000€ sme si dali my a aj moji rodicia dali tak 5000€, len teda oni dali najviac, tak mi to vyhadzuje, sme prerabali trojizbový byt
zbav sa ho, toto sa vekom zhorsuje, toto nebude dobre, rozmyslaj ako sa rozviest, s nim nebudes stastna ani ty ani vase dieta...
@0silvia0 akurat som to presne napisala, ze mi to dojde ako narcisticka, cize zmyslanie mame rovnaké, to iste nas napadlo.... No jeho maminka ho vychovala ako bezchybneho, cize on si tym narcizmom zije, te je bezchybny.... No najlepsie asi zbavit, lebo to u neho asi nezmením, pripadne najst nejaky jednotny kluc ktory na neho plati
@0silvia0 lebo on neberie iny nazor ako svoj a ked ho v niecom napomeniem, tak proste utok hned do mna....
toto iste ma doma moja kolegyna, ako cez kopirak...
@0silvia0 a pritom ja mu nieco len normalne poviem, ved to je normalne, ze ludia maju na veci rozlicny nazor, ale on ako keby chce, aby som s nim súhlasila vo vsetkom a ked nie, idendo urážok, ze ja som primitiv a pritok mam vyssie vzdelanie ako on, ja mam vysokoskolske druheho stupna a on bakalara, ale casto mi hovori, ze ja som primitivna, ze nic neviem a podobne.... Ked s nim vo vsetkom suhlasim alebo teda nie je nieco v com by sme mali iny nazor, taj je super, ako milius
Ach jaj ☹ Poviem Ti pravdu, máš a budeš to mať veľmi ťažké. Tvoje šťastie je, že z toho čo píšeš vyzeráš, že si veľmi uvedomelá žena. Dúfam, že časom ťa nezmanipuluje tak, že jeho chovanie už budeš považovať za normálne a seba budeš pokladať za tú zlú , nenormálnu, čo naozaj hovorí veci, za ktoré sa manžel môže naštvať. To sa deje často ☹ Tiež si myslím, že by si sa mala vážne zamyslieť nad tým, či s nim chceš byť. Ako to cítiš? Myslím tak vnútorme, aký máš pocit?
@ysseba vies co, často citim taky pocit krivdy, ze fakt sa snazim, často prehliadam hocijake jeho poznámky, ale dost ma to nici ked potom staci sekunda a on je ku mne vyslovene bezcitny a surovy za nič.... Najhoršie je, ze tym ked je suoer dobry ma vyslovene vzdy tak osere, ze si vravím, aky je super, ze uz sa snad uvedomil, a potom zasa dojde nejaka situacia, ale toto som mu aj vykricala, ze nech zabudne, ze ja si niekedy uznam, ze mozem za vsetko, ze o to mu ide, ale ja sa nenechám
@ahoj0 on prachaty neni urcite, len jeho rodičia maju na uctoch miliony, ale on sa tvari ako by ich mal on.... Aj som mu minule povedala, ze co sa povysuje, ze to ze maju peniaze jeho rodicia, nie sú jeho peniaze.... Ze on sam je obycajny clovek, ale on vie, ze v pripade nudze ich ma za sebou
@ahoj0 on si akoze od nich nepyta nad ramec toho, co potrebuje akebo tak, len jednoducho ako keby vie, ma tu istotu, ze keby treba tak daju kolko bude chcieť, a preto si aj tak dovoľuje
Aj teraz ja som v spalni a on v obyvacke a si zapol nejaky program a smeje sa na cely byt a tak, vyslovene, ako keby ma chce deptat, ze ty sa trapis a ja mam uplne u prdele, ja sa tu bavim, lahostajne
Daj sluchatka do usi, pusti si nejaku dobru hudbu a ser na neho..
ak to už mm hovorí teraz tak ver že to budeš počúvať aj o pár rokov...asi by som mu panvicou trepla po hlave aby sa prebral...😈
@0silvia0 no ved presne, zapla som si aj ja telku tu a ignor, hlavne nesmie vidiet, ze ja som smutna a kolegyna to ako riesi???
@deti95060810 to som ešte neskusala, ale neviem, ci by mu toto pomohlo 😂😂😂 mozno ano, niekedy vyskusam, no arogant je to
to keď majú rodičia e to ako keby mal aj on...určite by mu dali v núdzi...A vieš - bližšia košeľa ako kabát...😉
@deti95060810 ved to a on sa na to spolieha, a preto sa sprava aj arogantne, lebo vie, ze by ho nenechali v nudzi....
zastav takéto správanie hneď na začiatku, lebo potom sa nedáš rady...bude sa to stupňovať...Ukáž hneď na začiatku že sa ho nebojíš....
Je mi ťa normálne ľúto ☹ .... ste mladí ľudia a čakáte prvé dieťatko - on ťa nazýva primitívkou, zlým človekom, príživníkom..... priam neuveriteľné niečo 😒
Mali by ste byť zaľúbení a šťastní a tešiť sa .... toto nem dopadne dobre .
Rieš to rýchlo - nájdi si terapeuta, popracuj na asertivite a začni konať ! Si doma, máš čas ...zober rozum do hrsti a zmeň na začiatku spôsob komunikácie a milému pánovi kresťanovi utrús, že sa prípadne aj rozvedieš - a on sa už nebude môcť znovu oženiť (len ak je katolík ) - pokračuj s tým, že zájdeš za jeho farárom sa poradiť, či takto kresťania v manželstve môžu komunikovať ?
Tu nejde o peniaze, ktoré darovali rodičia - váš problém je inde !
Zobrala si si nevhodného nevyzretého narciska - egoistu a on ťa má zjavne istú, lebo sa k tebe správa ako k handre. Zobuď sa a zachráň, čo sa dá.
Najlepšie, čo na tvojom mužovi bolo je dieťa, ktoré sa ti narodí - s ním alebo bez neho.
Drž sa ! 🙂
@deti95060810 len ako to zastavit, on proste aj ked napriklad sa s nim nebavim, ze mu davam najavo, ze takto sa so mnou bavit nebudes, tak sa mi smeje do tvare alebo dojde za pol dna ze ahoj laska ako sa mas, vyslovene este provokuje

Já nějak moc nechápu, že když to všechno vidíš, proč s ním jsi..