icon

Manžel mi dal facku pred jeho rodičmi a s dieťaťom na rukách

zwonec
27. dec 2013

Prosim mamicky manzelky poradte...
Pri rodinnej hadke koli tomu ze muz vysedava pocas sviatkou v krcme a mame rocneho synceka ma moj muz udrel pred svokrovcami ,nase dieta som drzala na rukach. Povedala som len svoj nazor...a facka letela jak strela. Citim sa total ponizena,svokrovci nijako nezasiahli ze to je nas problem. Mojich rodicov mam daleko.
Pred svadbou ma vytahal za vlasy a silno stiskol sanku vraj to nieje bitka.
Takyto zivot ma teda absolutne nebavi trapim sa a psychicky to prestavam zvadat...ale je tu krasne dietatko a ja neviem co dalej...☹(((

tinapa
28. dec 2013

@zwonec Hľadám tvoju reakciu od 8 strany po tretiu a nič... Asi len čítaš a už sa ti nechce odpovedať..všetko už bolo povedané..poradené. Väčšina ti radí odísť- ja tiež. A rýchlo. K rodičom- ešte lepšie, keď sú ďaleko, máš šancu začať žiť nový život ďaleko od tvojho muža.. A potom, keď sa pozbieraš, sa osamostatníš s malým, nájdeš si niekoho normálneho a bude fajn...tak sa to ľahko píše, no nie? Sama vieš najlepšie aký je a všetci- až na tú ninušku (jej vec, že by sa nechala otĺkať)- ťa podporili v tom, aby si odišla- tak do toho..neboj sa, zvládneš to!!! Veľa šťastia.

tinapa
28. dec 2013

@laskavamama To by sa znížila na jeho úroveň, nemyslíš? Zbaliť sa a odísť je riešenie..a zbytočne si neničiť nervy s debilom.

verbova
28. dec 2013

presne tak, dobre ti všetci radia odísť a čo najďalej, ja viem je to ťažké,myslíš si, že sa to zmení, ale nezmení aj keď tak len na týždeň, alebo na mesiac a začne to znova, pozbieraj svoje sily, ktoré ti ešte ostali, lebo o chvílu stratíš pri takom mužovi aj posledné zbytky svojho sebavedomia a nakoniec si všetko budeš dávať za vinu...
potom už z idúceho rýchlika sa ťažko vystupuje ...

adka22
28. dec 2013

@ninuska8 volaj k bohu az ked si zopakujes 10 bozich prikazani. Uz si sa z toho niekedy vyspovedala? ak ano tak si spomen na slova farara, lebo neverim, ze sa k tomu nevyjadril. Vychovavas deti vo viere? Ako? K ucte k otcovi ,bliznym , tym ze ti vyleti ruka?Co ich ucis, ze ak sa nahnevani tak mozu niekoho udriet a potom sa spravat kajucne, obracat sa k bohu a skovavat sa za vieru,ospravdlnovat svoje chyby na hnev????????????????? zamysli sa nad sebou a az potom chod prosim rozdavat rady.....

tanitta
28. dec 2013

skor ci neskor.. tento vztah je do buducnosti bez bezbuducnosti... zalezi len na tebe ci to vezmes co z nakratsej cesty ako dlho si este ty aj so svojim dietatom schopna(ochotna?) znasat to co popisujes.....

oktobermimi
28. dec 2013

@jahodka8 to vážne ?! on jej da facku a ty sa ptáš na to či sa mu venuje?! 😕 😔

sasa32
28. dec 2013

@zwonec
Prepac, ale budes cakat kym udrie aj vase dieta? K tomu nema daleko, ked udrie teba, nebude mat zabrany ani pri dietatku :(. Krcma nie je normalna ani v malej dedine, ked je chlap normalny, tak sa snazi byt co najviac so svojou rodinou a nie mat krcmu ako rodinu :(. Ver ci never, bude to horsie a hlavne nedovol, aby to zaslo prilis daleko. Hlavne kvoli tvojmu dietatu.

mima4
28. dec 2013

@ninuska8
robis, ci pises tu to, čo robí celá nasa spoločnosť. Obranujes násilnika a vinu hádzes na toho, na kom sa násilie dopúšťa.
Vivat farizeji!!!

marianax
28. dec 2013

@zwonec odijd cim skor toto nebude lepsie aj keby ti hory doly sluboval a odijd hlavne kvoli synovi s jednym dietatkom si poradis ako zit v strachu co bude a trapit sa ver mi s nim nebudes mat dobry zivot drzim peste zaciatok bude tazky ale zvladnes to

dari
29. dec 2013

@zwonec ahoj, podla 99% vacsiny by si uz mala byt prestahovana... 😅
ale v dobrom aj v zlom...... urcite bolo chybou, ze si neriesila prvy naznak nasilia a nechala tak, to si vlastne dala manzelovi suhlas a skoncit to moze tak ze ta bude tlct.....to najegoistickejsie riesenie je podla mna zbalit sa a odist.....a najmenej snazit sa to riesit....ale je to tvoj muz, ty ho poznas /mozno prilis malo/? ja za seba by som urcite dala priestor a sancu, ale rozhodne nie sa otlkat....

dejnas
29. dec 2013

@zwonec nečítala som diskusiu, predpokladám, že si dostala rady odísť... a to by som Ti poradila aj ja
ženy, nechápem, čo vás pri takýchto chlapoch drží ??? najmä pokiaľ máte možnosť odísť k svojej rodine 😕 😝

toto nie je len o facke! to je aj o vysedávaní v krčme a počas sviatkov obzvlášť !

to je aj o tom, že už v minulosti na Teba siahol ruku a pokúšal sa ťa presvedčiť (netuším nakoľko úspešne, ale asi dosť na to, aby si s ním ostala žiť naďalej), že to nie je bitka, násilie !

to je aj o postoji svokrovcov, ktorí sa mlčky a alibisticky prizerali, ako ich syn, ktorého výchovu evidentne nezvládli, pred ich očami fackuje matku ich vnúčaťa, navyše v čase, keď dieťa drží na rukách ! och, aké úctyhodné, že sa nebudú do toho starať a sú to vaše problémy! OMYL !!!! je to ich syn a ich vizitka, ako sa správa k svojej manželke.... v tom momente mali svokrovci streliť "jednu po hube" jemu a nie tváriť sa, že sa ich to netýka....
ako vidíš, oporu tam nenájdeš...
ešte stále chceš s manželom ostať a čakať, kým násilie vystupňuje? či kým si to odnesie vaše dieťa?

denka88
29. dec 2013

@tinapa ja sa neradim k tyranim zenam, nebil ma na dennom poradku... Niekto by povedal ze mu par krat uslo, alebo proste stratil nervy... Ale co ked raz strati nervy a stane sa nieco malemu??? Nebudem cakat kym sa mi maly zacne pomocovat od strachu, kym maly nebude vysokovany z nasich hadok, a nechcem aby ma maly videl denno denne plakat nad spackanym zivotom... Nato aby som sebe a malemu pokazila zivot takymto clovekom mam prilis rada sebe aj Alexika 🙂 Nikdy nezabudnem ako sa s nim hral, ked bol opity a len som trpla aby sa nieco nestalo, a samozrejme ze sa stalo maly pockakoval na gauci a preletel cez bocnu opierku celom rovno na zem a ten somar ho samozrejme nezachitil este na mna ako debil pozeral... Chudatko male malo 2 tyzdne modrinu na cele... To ze jemu takto spadol bolo fajn , ale ked nahodou ze ho mam na starosti ja a ze behal popri nabytku a stratil rovnovahu a uderel sa a trochu zamrnkal to uz bok cirkus... Alebo sa stalo ze ja som sa chystala do roboty a tiez jemu sa rano volako prekoprcol z gauca, tak ja som bola ta zla ze niesom pri nom ked mrnci, ved ale ja som sa chcustala a on debil ho mal strazit... Joj do placu mi je ked si predstavim akeho ma Alexik oca, nezasluzi si ho... Byvalemu som vdacna za krasneho syna, nedovolim aby mu siel prikladom... Ja si Alexika vychovam tak aby jeho zena nemusela ziadat taketo rady na MK, za mnou prisla a povedala ze som vychovala toho najlepsieho a najmilujucejsieho muza a otca ich deti 🙂 a este som byvalemu vdacna ze mi otvoril oci a ze teraz viem ze vo svete to nefunguje tak ze dobro sa dobrom oplaca, ale svet sa riadi heslom: ZA DKOBROTU NA ZOBROTU! A podla toho sa aj ja teraz budem riadit a este sa budem riadit heslom DVA KRAT MERAJ A RAZ STRIHAJ! Nevrhnem sa zasa do vztahu s clovekom ktory mi od zaciatku klamal a ja hlupa som tokoli laske nevidela...

ninuska8
29. dec 2013

ak ste si nevsimli, autorka temy nekomunikuje ani s jednou z vas, takze vase rady asi neprijima, zamyslite sa nad sebou...pekny den 😎

zuzanadringus
29. dec 2013

@ninuska8 pocuj o chvilku ti zacina omsa, urcite sedis v prvom rade, tak utekaj nech nezmeskas...

sissmiss
29. dec 2013

@ninuska8 nekomunikuje ani s jednou z nas, nie ani s jednou z vas...

p.j.jacky
29. dec 2013

@ninuska8 ako vies? ved moze komunikovat cez IP a suhlas s
@sissmiss

mamimilla
Odpoveď bola odstránená
adka22
29. dec 2013

@ninuska8 mna zaujal ten druhy clanok, verim ze aj ty si si ho precitala poriadne...

mima4
29. dec 2013

@ninuska8

mozno nekomunikuje,..mozno sa len zotavuje z dalsich urazok od muza, ..to nevieme a nemam pravo ju sudit.

Kazdopadne, hociktora ina zena, co sa dostane k tejto diskusii, k teme a ma podobne problemy, bude moct citat, ze hulvatne spravanie ci nasilie nie je v poriadku a treba to riesit a nakolko 98 % nasilnikov sa nemieni o nejakom rieseni ani bavit, tak to najspravnejsie riesenie je odist od neho s detmi.

juliana77
29. dec 2013

je tu podobná diskusia, "ako som dala facku manželovi a on mi to vrátil" , možno to nie je rovnaké znenie, ale neuveriteľné ako sa líšia názory, ked vypáli žena mužovi a ked vypáli muž žene.

mamavera
29. dec 2013

@ninuska8 to vôbec nevadí, že nekomunikuje, je tu určite veľa žien, ktoré prežívajú niečo podobné a napr. sa tu hanbia napísať. ak táto diskusia pomôže len jednej z nich, mala zmysel.

mima4
29. dec 2013

@juliana77

názory sa líšia preto, lebo žijeme v stereotypnej spoločnosti, kde facka zeny pre muza je do istej miery akceptovatelna a nebere sa nejako dramaticky.
TAk ako je akceptovatelnejsie, ked chlap ide po praci do krčmy..kým ženu by už za to moralne zmordovali.

Tieto veci sú dosledkom rodovych stereotypov, kde sú ludia posudzovaní podľa pohlavia.

juliana77
29. dec 2013

@mima4 fackovaná žena by mala poslať muža do niekam, lebo je to tyran, fackovaný muž by mal ženu posať k psychologovi, aby sa naučila krotiť emocie. U mužov sa nedajú krotiť emocie?

mima4
29. dec 2013

@juliana77 je to nerovný prístup k ludom na zaklade pohlavia.
Pozri sa, kolke tu zeny pisu kecy v style "ten moj muz je dobry somar, debil...". Keby tu napisal muz "moja zena je proste riadna krava"...tak ho tu zeny ubiju 😀
Je to dosledok toho, ze my ludia nie sme nauceni si vazit tych druhych, jedny maju pravo robit to, čo druhí nemajú, v jednej skupine sa toleruje toto, v druhej je to neprijatelné atd.
Mnohe zeny sa tu este aj chvalia, aky cirkus spravili doma muzovi,..ako ho zhovadili.. no to je vsetko o hodnotach, ktore clovek vyznava...

laila22
29. dec 2013

@mamimilla ahoj, podla mna si ta nevazi... kup si co chces, sebe aj detom, navar, uprac hotovka... rype do teba a vytaca ta, nadava kadejako pred detmi.. ver, ze lepsie to nebude.

juliana77
29. dec 2013

@mima4 samozrejme, že ženy tu majú hlavné slovo, pretože je to stránka určená skôr pre ženy a z toho titulu tu aj dochádza k skresleným názorom, pretože žena si nejak automaticky zastáva ženu. mám už niaky ten krížik, a zo skúsenosti viem toľko, že akú cenu si človek určí, tak si ho budú aj druhí vážť.

mima4
29. dec 2013

@juliana77 ale v rodine by to nemalo fungovat "hlavne slovo tu ma osoba XY/XX". Na internete je to neraz pokrutene ale v rodine, hlavne pokial ludia chcu mat naplnene a harmonicke manzelstvo a vytvorit kvalitnu rodinu a prostredie pre deti, tam by mali ist uplne inou cestou uvazovania, spravania sa k tomu druhemu, naplnania jeho potrieb, hladania dobra pre neho, pre vzajomny vztah.

Len ked citam tu tych x tem..mam pocit..ze mnohi ani nemaju predsatvy, ako ma vztah dvoch ludi fungovat.

dejnas
29. dec 2013

@mima4 moja reč! presne tak, mnohí ľudia netušia, ako to má vo vzťahoch fungovať

žiaľ, do života si často nesieme vzor správania, aký nám poskytli naši rodičia....
aj v tomto prípade to platí.... až dodatočne som si prebehla letmo diskusiu a ukázalo sa, že je pravda, čo som napísala, že manžel zakladateľka mal identický vzor správania v otcovi a v matke, ktorá roky čušala, "držala hubu a krok" .... a to isté sa môže zopakovať následne s deťmi, ktoré budú vyrastať v rodine zwonca a jej manžela 😖
s takýmito naučenými postojmi sa veľmi ťažko pracuje, človek sa ťažko zmení, nakoľko veľmi dlhý čas vníma svoje správanie ako "normálne"
silná osobnosť sa tým dokáže popasovať a snaží sa to svoj život viesť úplne opačným smerom, ako jeho rodičia... takých je však menej, častokrát deti proste naučený model správania preberajú a v plnej miere využívajú v ďalšom živote.... nemajú ani šajnu o tom, že sa dá aj inak ☹

juliana77
29. dec 2013

@mima4 ako vzťah funguje ovplyvnuje prostredie v ktorom partneri vyrastali, rodina v ktorej vyrastali, ich intelektuálna vyzretosť, to za akých okolnosti sa zoznámili, /sypmpatia, láska, biologické hodiny, strach zo samoty a pod./, dôvod prečo musia byť spolu, majetok, úvery a pod., množstvo prežitých rokov a je toho veľa. Takže opis niakeho problému na tri riadky ukončené otázkou čo by ste robili vy je podľa mna otázka do prázdna.