icon

Manžel mi nechce pomáhať v domácnosti

8. jan 2021

Ja uz som zufala, nechapem naco som sa vydavala...pripadam si ako sluzka, vsetko v domacnosti robim ja. Niekedy mi to nevadi (nejakych par mesiacov) a potom ma nasere, ze vsetko musim ja. Ze ten moj len presiel od mami ku mne a ma znova mamahotel. Ked ho poprosim, aby si aspon po sebe upratal linku, ked si spravi ranajky, tak zacne do mna rypat, ze kedy si ja v garazi pozametam 😢 Vsetko robim ja, a ani tu blbu garaz nemoze pozametat. Ked uz sa rozplacem, lebo robim stale to iste dookola, tak mi slubi, ze mi bude pomahat ale hovno vzdy z toho....robime obaja z domu, deti nemame ale proste ja ani ziadne asi nechcem, vsak to by som bola uz uplny otrok. Ako mam na neho ist? Proste sme z dediny, on nebude robit zenske prace, lebo sa stara o dom, ale teraz cez zimu nic nerobi okolo domu, tak aspon v toto obdobie by mi mohol pomoct. Ono to ani nie je narocne, to mi nevadi, skor ten princip, ze vsetko musim ja 😢 zasa to na mna dolahlo. Vazim si vsetko co mame, som za to vdacna. Sorry za vylev ale ja uz neviem co mam robit. Ako to mate doma vy? tie co byvate v rodinnom dome.

Strana
z6
autor
9. jan 2021

@elizabet173 je fantastickym milencom, aj zaraba velmi dobre, otcom neviem aky je ale deti zboznuje a vie sa s nimi viac zabavit ako ja sama, tak si myslim, ze bude dobrym otcom.

zooeynka
9. jan 2021

@alvaluka ved jasne. Ja by som vedla seba leniveho muza nezniesla. Ale pokial autorka kmita v domacnosti a este aj pomaha tomu svojmu s drevom"lebo ho lubi" tak je hlupa. On nie je ochotny ani tanier do drezu odniest....a ona vlaci drevo...na hlavu

autor
9. jan 2021

@zooeynka dik ;)

zooeynka
9. jan 2021

Prepac🙂 akurat citam ze si ho zrusila s drevom. Gratulujem. Len tak dalej

drzaopica
9. jan 2021

Tak, ale vyvar sa Ti vari sam nie?ja varim vyvar v sobotu vecer nasupat don zeleninu trva chvilu, ked som leniva dam tam mrazenu zeleninu a len prihodim zeler a petrzlen.
Nemusis robit rezne asi ich nerobis kazdy vikend mozes hodit maso do rury ci kura a robi sa to samo.A zase kolko zjete reznov?ved obalit 6 reznov a uvarit zemiaky pre 2 nemoze trvat cele doobedie.Ty este mas cas sa s tym hrat, ked pridu deti budes si chciet zivot ulahcovat, lebo Ti bude prednejsie sa venovat decku ako dusit cibulku a decko Ti bude teplaky tahat🙂podla mna si vsetko komplikujes a potom si frustrovana.S drevom by som ho poslala do certa je chlap nechce varit, upratovat, tak nech robi s drevom.Ja dnes varim lososa, lebo viem, ze je to par minut na panvicke a muz chcel francuzske zemiaky to sa robi tiez samo.Asi 20 minut trvalo nakrajat zemiaky vajcia...ulahcuj si zivot a cas venuj sebe, lebo sa raz zblaznis

drzaopica
9. jan 2021

Tak, ked sa budes hnevat, ze po sebe ani neuprace ranajky pomysli si aky skvely je v posteli🙂to, ze Ti arogantne podotkol, ze si mas pozametat v garazi by mi sakra vadilo, lebo hned presiel do protiutoku.A ospravednuju sa aj manipulatori, ked zistia, ze to presvihli.U Vas je mozno cesta mat dieta a nebudete mat cas riesit hluposti, lebo mate podla napisaneho ponorku.

autor
9. jan 2021

@drzaopica moze byt, uvidime, dakujem 🙂

nini1010
9. jan 2021

On ti nema co pomahat.On ma upratovat a zapajat sa do domacich prac rovnocenne ako ty lebo v tom dome zije rovnako ako ty.A ze ho to mater nenaucila tak to nie je tvoj problem.Rada?Ja som to riesila tak ze som to proste prestala robit tiez.Najhorsie je ked ta to stve,robis to vsak dalej a este sa aj stazujes.Prestan upratovat,nech si zazije riad na stole,riad v dreze,neoprate padlo,nenavarene,chuchvalce po podlahe.V bordeli sa nikto neciti dobre.Proste vzbura chapes?Prestanes robit vsetko.Mas deti?Per a var iba pre vas,jemu nie.A ked mu to zacne vadit,tak mu vysvetli ze ma 2 zdrave ruky a bude ich pouzivat nie preto ze by timal pomahat!Ale preto ze zije v tom dome aj on-to je sakra veky rozdiel,takto treba ale vychovat aj deti od malicka.Nie ze pomaham mame,ale upratujem lebo tu zijem.A nezacnes sa starat o domcnost kym nebude ochotny s tebou uzavriet dohodu ktore domace prace budu odteraz jeho tak,aby vam to obom vyhovovalo.

alvaluka
9. jan 2021

Vies, ze mi je jedno, co budeme jest. Par dni by sme neumreli. Vzdy je nieco doma, pecivo, vajicka, ryzove chlebiky, ak by to mojmu muzovi nevyvohovalo, nech sa nauci odpovedat na otazku, co varit. Tak ako si sa ty nastvala, tak mne vadi niekedy, ked fakt nemam predstavu co varit, od neho sa nedockam odpovede a to je on, kto ma najvacsie limity v stravovani a v tom, co mu chuti.
Inak, ked budete mat deti, tak budes rada niekedy ak buchces iba piect kura a urobis ryzu.

drzaopica
9. jan 2021

@nini1010 poznam takeho ignoranta, ze mu to bolo jedno.Stravu si objednal, par veci si opral a zili v spine.Kedze mali doma male deti zena upratat musela, ked nechcela, aby medzi omrvinkami sa hrali a on to vedel🙂ze dlhsie ako par dni takto fungovat nebudu.
S niektorymi naozaj nepohnes

nini1010
9. jan 2021

@drzaopica Tak ale to uz potom nie je vychovou a lenivostou,to uz je potom kategoria humusak.😁To je zas ine.Ale povacsine chlpi co poznam maju doma radi poriadok,oprate a navarene,ale neradi sa zapajaju,skor im treba dat skor len priucku ze im paprce neodpadnu.

lujza123
9. jan 2021

@drzaopica pohnes s každým, len to treba spraviť hneď na začiatku spoločného bývania a hlavne to nevzdat po pár dňoch. Už som to tu písala, aj môj super tvrdohlavý ex nakoniec po 5 tích týždňoch vzal ten vysávač do ruk.

simca06022011
9. jan 2021

no tak na co ti je taky chlap, ked teraz, ked nemate deti uz ti toto tak velmi prekaza? Pretoze to sa nezlepsi, nepomoze ani tyzden varit... ani dva.. ani prat.. urcite si najde kopu vyhovoriek, aj ekd sa ho opytas, co take dnes urobil doma, ked nevie pomoct? vsak? Iba budes v bordeli a v dusnej atmosfere... si predstav, ze mas doma dve deti, padas po praci na papulu, a doma ta caka bordel, varenie, ucenie.. a on si povie, ze nebude robit vsetko. Nie nenaucis ho. Ak si ta nevazi, nevazi si co robis, je to pre neho samozrejmost, ze nepohne v domacnosti prstom, tak vazne nie.. A samozrejme, ze to ze ty mu vonku pomozes, neznamena ze on ti vnutri pomoze;) taketo spojenie vobec nehladaj, ja somt o doma raz tiez vytiahla.. ze furikovali sme cely den, tak teraz mi pomoz s vecerou a spratat... no figu.. :D to som asi nie len pre neho furikovala (a ja som samozrejme tiez, musela oponoavt, ze ani tu veceru a interier nebudem upratovat pre SEBA).

Teraz nemate deti, mozes pritvrdit. A prestan robit veci, ktore uz nechces robit, uprac kuchynu raz, uprac dom raz... najdi si ine aktivity a on nech si upratuje po sebe a vari si, kolko chce. Bud sa to nauci, alebo nie...Moj chlap sa tvari napriklad, ze on ziadne prace nerozdeluje (hlavne ked mu mam ist ja pomoct), ale handry, taniera, ani metly sa nedotkne, zehlicku by nenasiela ani s navigaciou a pracku a susicku v zivote nikdy nezapol a aite by chvilu rozmyslal v ktorej skrini je umyvacka.... ale to je iny pribeh :D proste ak raz nechce, nijak dohovaranim a dohodami a placom, to nedosiahnes. Keci o partnerstve, a jeho domacnosti tiez pusti jednym uchom dnu a druhym von.
Starostlivost o interier minimalizuj, neuprace po sebe, ostane to tam... no a co? ked budes upratovat, upraces to naraz. Jer ozdiel upratat nieco raz, a chodit a kazdy den 10x utierat linku... a uvidis, mozno mu to bude vadit a utrie to.

simca06022011
9. jan 2021

A teraz citam aky je skvely milenec :D nuz po vykone by som mu iste povedala, ze keby bol taky perfektny aj v umyvani kupelne/riadu/linky/okien, ci upratovani svojho bordelu bolo by mi co zavidit :DDD to moze brat aj ako kompliment, aj ako vyzvu.. aj kritiku :D

mandarinka555
9. jan 2021

Umyť sporák je záležitosť 5 minút.....aký problém s tým máš? Lebo mne to príde, že chceš byť za fúriu, ako mu to pekne "natrieš" !!! Veď ho umy a neprovokuj s debilinami....ja by som ani nechcela, aby sa mi muž "snažil" upratať kuchyňu...

simca06022011
9. jan 2021

@lujza123 nepohnes s kazdy ani ked som vyse mesiaca v nemocnici bola nepohol ani prstom, v zivote by pracku nezapol, reval ako male decko, ze on nema ciste slipy a ked som mu vynadala, ze vie kde ma pracku, doviezol si domov maminku :D a ta ho polutovala aku ma zlu zenu, lebo aky ma bordel (ja osm ani doma nebola). Kamoska tiez tak, zhnili im riady v dreze kym lezala v nemocke... proste su chlapi, co sa doma nicoho nechytia... ja vzdy ked sa mam domov vratit presne viem ako to tam bude vyzerat, ze prve co budem robit, je nakladat 2-3 umyvacky a zhrabavat oblecenie po dome a dva dni prať, smeti vyhadzovat...
Naposledy som sa snazila zaviest system ked sme sa prestahovali, par krat protesty robila... ale clovek s dietatom nemoze zit v chlieve, lebo vazeny vysavac nechyti do ruky... alebo lietat okolo spinaveho pradla..

nikazuz
9. jan 2021

No tak rozdelovat zenske a muzske prace? A keby zije sam tak kto mu vsetko spravi? U nas sice vacsinu prac doma robim ja, ale muz vela krat uprace kuchynu, navari, vyvesi pradlo ked treba. A zase ja robim v zahrade (okopavam, pokosim, sadim...) - pre mna je to relax... este ked ste bez deti tak toho nie je tak vela, ale my mame syna a mna ked chyti migrena tak muz sebe a synovi navari, uprace, hra sa s nim a mna necha oddychovat a nema s tym najmensi problem.

ladybird81
10. jan 2021

Mám to doma. A moja rada je utekaj od neho skôr ako sa rozhodneš pre deti, lebo potom to už bude veľmi ťažké. Chlapa nezmeníš. nechceš predsa takto žiť stále či áno?

borabalazova
10. jan 2021

Tento typ muza sa meni velmi tazko. Mozno by ste to mohli riesit profesionalnou upratovackou, su ovela rychlejsie a v upratovani efektivnejsie. Lahsie sa potom zvlada varenie a len take priebezne prace ako riad alebo pradlo. A muzovi dat finalny ucet na preplatenie. Inak, nestoji to nejak extra, clovek si tym kupi cas pre seba.

alvaluka
11. jan 2021

Po vcerajsom dni ti sem napisem “uvahu”. Varila som iba vyvar a kuracie rolky so zemiakovou kadou a ano od osmej do jedenastej som nieco robila, umyla som kupelnu, dala jest malej, psovi, potom bol s malou priatel, ten nacistil zemiaky a jedinu hodinu a pol co sme spolu v klude sedeli bolo po obede, ked mala spala. Aj to ju ukladal priatel a ja som zatial poumyvala riad, zvysok nalozila do umyvacky, umyla sporak lebo vykypeli zemiaky a to som porobila kym on daval spat malu, asi pol hodka.
Tym chcem napisat, ze ja tiez nemam rada domace prace, ale nemam rada ani bordel tak upratujem pravidelne, hoci pri malej je to stylom jefen den toto, druhy den ine. Stale dokola robim to iste, plus odkedy je mala a chodi tak chladnicku mozem utriet kazdy den, lebo ju vzdy ucape. Priatel este dokoncuje podkrovie, na jar bude treba aj vonku ale vzdy je aj s malou, zmyt podlahu s nou naozaj neviem, bud nahadze hracky do vedra alebo beha po mokrom, co by mi nevadilo, ale moze sa smyknut. Vysavam aj 4 krat denne v kuchyni. K vsetkym tym nudnym pivinnostiam v domacnosti pribudne este o trochu viac s dietatom.
To ze tvoj muz robi okolo domu je jedna vec, ale ak ti teraz obcas buchnu nervu, ze si po sebe neodpratal, ked budes nevyspata pri dietati a kym si najdes svoj styl ako co robit/nerobit tak ti mozno budi buchat nervy castejsie.
Viem, ze ine zeny maju aj dve, tri, viac deti a maju to asi lepsie zorganizovane ako ja, ale ja sa bojim nechat malu samu, niektore veci robim az ked spi, niekedy ma zly den a to sa najem kavy a neurobim nic. Chlapi robia okolo domu, lebo ja neudvihnem tazky kvader, male tiez sim priatelovi pomahala lepit dlazbu a potom som to zmyvala ja a odvtedy umyvam podlahy iba ja, ale je to tym ze chcem a oddychnem si na chvilku, ked on je s malou a ja si iba cisto pozmyvam.
Ten tvoj je mozno dobry milenec, ospravedlni sa a potom po nom upratujes znovu omrvinky, len do buducna musis pocitat, ze budes robit to iste. Domace prace nie su biofyzika, ale nedaju sa robit tri veci naraz. Bud budes varit/upratovat alebo budes s dietatom na prechadzke, ak by ste mali dieta, on by ho tiez nemal na starosti, ked bude robit fasadu, ty s dietatom budes varit pravidelne.

129oveciek
18. jan 2025

Ahoj, aj sa vam podarilo situaciu nejako doriesit?

autor
18. jan 2025

@129oveciek ahoj, nie, pribudli mi k tomu dve deti a zienky tu mali pravdu…

zooeynka
19. jan 2025

Tak snad ten tvoj aspon okolo deti kmita ked je doma....

129oveciek
19. jan 2025

To ma mrzi, dufala som ze ste to vyriesili

autor
19. jan 2025

@zooeynka ani nie, mame kvoli tomu stale konflikty, ja som sa za 4 roky stala dost silno asertivnou, takze uz si nenecham tak skakat po hlave ako som to tu citala teraz po sebe. Mala som vykricane, ze ja som mama a on nebude na nic mysliet okolo deti, obcas ich teda zoberie von, ked ho ja vykopnem, tak som mu uz raz povedala, ze mozem byt aj single mama a odvtedy je trosku zmeneny, ale domacnost je stale nula bodov, stale ma nejake svoje aktivitky.

@129oveciek Dakujem, ale zvladam to lepsie ako pred 4 rokmi🙂 zivot ma takto aspon zocelil🙂

129oveciek
19. jan 2025

No na neho jedine co by zabralo by bolo povyhrazat sa odchodom, pripadne aj odist na par dni aj s detmi tak aby tomu uveril ze neblafujes.. to by podla mna hned zmenil spravanie.. ale rozumiem ze to sa nie vzdy da, hlavne ked uz mate deticky

Strana
z6