Manžel mi nechce pomáhať v domácnosti
Ja uz som zufala, nechapem naco som sa vydavala...pripadam si ako sluzka, vsetko v domacnosti robim ja. Niekedy mi to nevadi (nejakych par mesiacov) a potom ma nasere, ze vsetko musim ja. Ze ten moj len presiel od mami ku mne a ma znova mamahotel. Ked ho poprosim, aby si aspon po sebe upratal linku, ked si spravi ranajky, tak zacne do mna rypat, ze kedy si ja v garazi pozametam 😢 Vsetko robim ja, a ani tu blbu garaz nemoze pozametat. Ked uz sa rozplacem, lebo robim stale to iste dookola, tak mi slubi, ze mi bude pomahat ale hovno vzdy z toho....robime obaja z domu, deti nemame ale proste ja ani ziadne asi nechcem, vsak to by som bola uz uplny otrok. Ako mam na neho ist? Proste sme z dediny, on nebude robit zenske prace, lebo sa stara o dom, ale teraz cez zimu nic nerobi okolo domu, tak aspon v toto obdobie by mi mohol pomoct. Ono to ani nie je narocne, to mi nevadi, skor ten princip, ze vsetko musim ja 😢 zasa to na mna dolahlo. Vazim si vsetko co mame, som za to vdacna. Sorry za vylev ale ja uz neviem co mam robit. Ako to mate doma vy? tie co byvate v rodinnom dome.
@adka176 ste spolu takto 18 rokov a vyhovuje vám to... ty si si zvykla, on je spokojný. bodaj by nie... len aby o takých 10 rokov teba nevymenil za mladší model 🙂
@spadnutaslivka neboj, viem si predstaviť, ale pýtala som sa priamo autorky, čo znamená, že robil okolo domu? lebo je rozdiel úplná novostavba a pokosenie trávnika raz za týždeň a je rozdiel stará barabizňa, ktorú chlap renovuje, k tomu robí plot, vyrovnáva pozemok, zháňa kadečo... proste som sa slušne opýtala, čo myslí jej muž pod pojmom: robí okolo domu. neskôr to vysvetlila, tak OK. jeden robí a druhý "robí". a nielen v dome. ale aj v byte či v práci 🙂 preto som sa pýtala priamo na tú jeho robotu okolo domu. neboj, nie som praštená, viem si predstaviť, čo obnáša dom.
@tenerifka noo máš pravdu nebetónuje každý deň, ale bohužiaľ ani nepomáha... rozvádzať sa kvôli tomu nebudem a hádať sa, presviedčať, urážať a bojovať neustále by mi len odoberalo psychických síl... áno, poznám aj také, čo sa neustále hádajú a hystericky kričia a urážajú sa a trucujú celé týždne a potom ich chlap je radšej v práci od nevidím do nevidím, alebo si berie víkendové služby a pod...
A nemám ani pocit, že som otrok... bežné práce v kuchyni každý deň... (teraz varím síce každý deň, ale za normálnych okolností mávame všetci obedy v práci, deti v škole)
práčka raz-dva krát za týždeň, okná raz za tri mesiace... každú sobotu prach, schodisko, dlážky, 2 kúpeľne, wc, každý deň učenie s deťmi
Na jar, v lete stíham aj terasu, záhradku, kvety...a deti sú už našťastie väčšie...aj oni pomôžu...A v pohode mám čas aj na seba a oddych...niekedy fakt nuda...asi potrebujem stále niečo robiť...
Autorke článku už len toľko, že treba zvážiť BENEFITY tohto vzťahu oproti NEVÝHODÁM takéhoto spolužitia... čo má a čo nemá význam
A samozrejme treba skúšať na neho všetko... možno niečo zaberie...
Hlavne sema seba tým nedeptaj... sú aj horšie veci v živote ako len to, že budeš v kuchyni sama...
@spadnutaslivka a ešte jedna vec. my sme plánovali dom, nevyšlo - korona. ale viem si predstaviť, že v zimnom období, keď sa okolo domu (novostavby) toho veľa nerobí, tak môj muž by ma nenechal robiť všetko v domácnosti samú. cítil by sa ako debil, keby celé dni ležal na gauči a ja by som lietala ako handra... proste ak má chlap chlapskú prácu, OK, robí si svoje a žena svoje. ale ak chlap nemá do čoho pichnúť 3-4 mesiace, tak je predsa normálne, že žene pomôže... a naopak. ja keby som nemala čo na práci a vidím, že on robí, tak aspoň to čo viem, nepokazím a trúfam si, pomôžem.
@panelacikova ja svojho 4r syna nechavam riady umyt, vysavat, utret ked rozleje, naplnit pracku, dat gel a avivaz, nastavit... vybrat pradlo, povesat, a aj wc kefuje - vsetko samozrejme pod dozorom, a ucim ho ako to robit správne, aby mal zvyk, a povazoval to za normálne, presne kvoli takym prispevkom... 🙃
@panelacikova prepáč, blbo to vyznelo 😀 fakt som mala pocit, že si bytovkový typ. uraziť som ťa nechcela. ale aj v zime sa dosť robí okolo domu, aj keď podstatne menej ako v "sezóne". ale už chápem, že si len chcela vedieť, čo on reálne robí. ok ;)
@spadnutaslivka v pohode 🙂 ale áno, som bytovkový typ, ale presne na toto som mierila, že čo také asi robí ten jej manžel konkrétne 🙂
Tak ho ziadaj dalej. Donekonecna a raz sa snad uvedomi. Moj bol tiez taky. On by si aj vedel odlozit,upratat,ale nikdy nemusel. Vzdy som za to pindala,ze ako ho to mama naucila. Tolkokrat som drzala min.2 tyzdnovy strajk. Nevarila,neupratovala,ale jemu to nevadilo. On si na drzovku umyl jeden tanier,pohar,aby sa mal z coho najest a ostatne nechal tam. Ublizila som iba sebe,lebo ak prisla necakana navsteva,vies si predstavit ako to vyzeralo u nas. Ani nwviwm,kedy nastal zlom,ale dnes je z neho ukazkovy chlap. Nema problem dat prat,vyvesit,nalozit,vylozit umyvacku,ked ho poprosim aj povysava,umyje podlahy. A dokonca aj pomoze s jedlom. Este keby ho tie vsetky veci napadlo spravit aj sameho od seba,bolo by super. On nastastie nemal nazor,ze su to zenske roboty v tom som mala vyhodu. On len bol z domu nauceny,ze mama robi vsetko
@elizabet173
no a ak nemá ani tieto BENEFITY
tak mne a tiež autorke tohto článku zostáva už len posledná vec, aby si našla iného, ktorý ju v tej kuchyni respektíve pri domácich prácach nenechá samú a bude to s úprimnou podotýkam s úprimnou radosťou robiť s ňou/ s nami.... odporúčam dať si to priamo do inzerátu alebo napísať na čelo, že čo od neho v budúcnosti očakávame...
@elizabet173 vieš a preto jej tvrdím čo aj v prvom mojom príspevku: ,,Nemusíš robiť všetko ty.... prečo by si musela. Veď nerob.,,
,,Ako zase áno samozrejme každý si po sebe musí upratať. T.j. pohár, omrvinky 🙂 špinavé spodky....ak toto nerobí tak ho to nauč.,,
Mimochodom tiež by ma zaujímala aj druhá strana. Či to nie je celé len cirkus pre jeden neupratany priestor v kuchyni za obdobie xy zrovna v čase keď jemu sa nechcelo ale ona chcela hneď....fakt by ma zaujímal aj jeho pohľad na vec 🙂
? A prečo okrem obedov varíš aj večere?
Milovať niekoho,znamená . prijať.ho.takeho.aky je. Porozmýšľať nad tým...co je vlastne láska. A ci sa jej aj tebe dostáva
My byvame v dome, velkom dome (3x80m2 obytna plocha), no a mne sa zda ze manzel ma stale plno nejakych cinnosti "okolo domu" aj teraz, sak stale kazdu chvilku chyta rury ci su teple chodi prikladat do kotla no a kazdy 2-3den nanosit drevo, raz za 2 tyz. kotol vycistit, popol vyniest...ako furt nieco, ale ja sa nestazujem, mne moj pomaha aj v domacnosti co sa da, co moze, ale teda nezehli vobec (a to ja teda este patrim k tym co zehlia takmer vsetko 🙂 a teda ani sporak necisti vobec, to neznasa, lebo mame velky 5horakovy a je s tym dost roboty a este takej mastnej prihoretej 🙂 To neznasam ani ja ale musim. Ale teda my mame aj 3 deticky (9r., 7,5r., 22mes.), takze my tu mame frmol a bordel nonsotop 🙂 Ale teda nastastie moj nedeli na zenske a muzske prace, co treba a vidi ze treba urobi viac menej.
@elizabet173 Ak sa kuri drevom tak stale treba nanosit drevo, kotol vycistit a take tie veci okolo kotolne a pod. Ci ? Ak mate len plyn tak je super, to veru nie je velmi co.
Ja ti poviem jedno tajomstvo.. NEMUSIS...ked si toto uvedomis, bude sa ti zit omnoho lahsie
ako to mame my doma? no tak ja...ked ho chytil sabes ze len lehnil na gauci a len robil bordel zacala praktika taka- oprala som a pradlo vyvesila len svoje jeho som len upozornila ze mu tam kysnu tricka v pracke, ozehlila som len sebe, prezliekla som si periny- len sebe, a tak dalej....pomaha a uz ani nezafrfle :D vyvesi pradlo , povysava, postavi na vyvar ked ja nahodou zadriemem rano dlhsie a tak...a zeby sa urazil? moze ja viem tiez pritvrdit len nebud slaba...jednoducho u mna plati a to vie velmi dobre dokedy ja pracujem a chodim do roboty ako on takisto (pracovne vytazenie mame rovnake) tak bude doma pekne pomahat...ja sluzku nikomu nerobim dovidenia dopocutia
A co varis v nedelu, ked tolko stojis za sporakom?3 dnove jedlo by som ani ja nezjedla to ho chapem ani to cloveku nechuti stale to iste a okrem gulasu ci nejakeho segedinu si to neviem predstavit.
Co je varenie zo zakladnych surovin?
Mozno by Ti pomohlo byt dosledna ako pri detoch dnes si nakricala, ale ziadny dosledok, vysledok ziadna dohoda o co sa bude starat on.Asi je aj chyba, ze pises, ze nevies zvysit hlas.Ono vies pokym ste 2 vsetko ide, ale akonahle pride dieta jeho pomoc budes potrebovat a vsetko sa zrychli a povinnosti velmi pribudne.Uz nebudes moct cele doobedie varit jeden obed
@adka176 hovoris len o 2 moznostiach - ze to ma autorka prijat alebo ze potom bude furt hystericky vrieskat. Myslim ze tu padlo viacero moznosti, kt.by mohla skusit. Uprimny partnersky rozhovor a poziadavka o rozdelenie uloh, kt.by partner akceptoval, ukazat mu co vsetko zaneho robi a na zaklade toho urobit rozhodnutie.
@alvaluka Zase odpratat si okamzity bordel PO SEBE, hodit do mycky, papiere do kosa, pradlo do kosa na pradlo a nenechat vsetko, ako mu z ruky vypadne, nie je ziadna praca v domacnosti. To je samozrejmost a povinna vybava. 🙂 Alebo nech si zaplati sluzobnictvo, ak sa mu nechce podist dva metre ku kosu, mycke,... a ma na to.
Domace prace by mali byt napoly. Az ked sa vyskytne praca, ktoru moze urobit zvacsa, ci iba chlap, tak kazdy robi tu svoju pracu. Je to proste na dohode a vzajomnom ohlade, aby cas a vynalozena namaha boli vyrovnane. Aby jeden nesedel a druhy nepadal na hubu. Treba zohladnit napriklad aj to, ze omietanie domu, kopanie kanalov a vysavanie, skladanie pradla su narocnostou a tazkostou neporovnatelne namahy.
@majkeel uplne s tebou suhlasim, ze odpratat po sebe je zaklad, ale ver tomu, ze su rodiny, kde zena chlapa doslova obskakuje. Zazila som to, kavu alebo caj rovno pod nos doniest a odniest, nakrajat masko lebo chlap asi nevie ako to urobit.
Ak toto jedinec nezvlada je chyba vo vychove. Zazila som aj nazor, ze naco utierat prach, dotycnym nevadi, naco ustlat postel, ale zas aj to je o vychove, lebo mna rodicia vychovali, ze si mam za zadkom upratat. Ja by som postavila otazku, naco varit kazdy druhy den? Niekedy ma to vyslovene nebavi, ked nemam napad, co varit a chlap mi povie, mne je to jedno, na co mas chut. Najblizsie nebudem varit nic a hotovo.
@alvaluka a co budete jest?
@drzaopica no robim vyvar na cely tyzden a z toho rovno aj nedelnu polievku, a vacsinou mame rezne a nejaku prilohu v podobe zemiakov (zemiakovy salat alebo varene zemiaky s petrzlenom alebo dus. cibulkou), k tomu uhorkovy salat ak nie je salat. Takze to mi zabere dost casu vratane upratania.
No varim proste vzdy od zakladu, nepouzivam ziadne polotovary
Ja hlas zvysovat nechcem a ani nebudem, povazujem to za ubohe.
@puklica13 mas pravdu, viem, ze nemusim, aj to tak vnimam ale obcas sa to nazbiera, dnes som uz OK
Dnes sa ma pytal, ci mu nepomozem navozit drevo, tak som povedala nie, mam tu vnutri co robit (bola som este na velkom nakupe na 1-2 tyzdne).
Dakujem vsetkym za rady 🙂

autorka: on na 3.deň už nezje? no....môj manžel by ho zabil. alebo by ho tým jedlom asi udusil. môj muž nevyhodí nič. prepáč, ale tvoj muž je idiot...