Manžel mi nepomáha vyhovára sa na robotu
Dobry den maminky.Je mi do placu a chcela by som vediet ci to mate aj vy niektora doma.Mame dve deti.Manzel pracuje cely tyzden a niekedy aj vikendy.Ak ho poziadam o pomoc povie ze on bol v robote.Ja to chapem ze bol v robote cez tyzden mu radsej ani nehovorim aby okupal deti aby maleho nakrmil.Ale ak ma volny vikend ako priklad dnes ranajkoval a poziadala som ho aby nakrmil maleho povedal mi ze on bol v robote a cez tyzden ho raz krmil.Ja neviem chcem tak moc od neho?Jak mu nieco poviem hned sa urazi.Taky sebec 😢
ten tanier s jedlom by už mal na hlave,debil jeden...však ty sa celé dni vyvaľuješ,že?.....musíš ísť na to inak....ak bude u vás kľud,tak ho požiadaj,aby jednu činosť robil s deťmi,nie preto,aby tebe pomáhal,ale preto,aby deti si s nim vytvarali vzťah,odporúčam,aby to bolo večerne kupanie,večera/ty navariš,on nakrmi- OBE deti/,čítanie rozprávky a ukladanie spať /ty zatial musíš upratovať kuchynu,kupelnu.....ale musí to robiť s oboma detmi a tak si zmenežovať,aby toto zvladal a urobiť z toho každeodenný rituál...+ cez víkendy ich brať vonku on a ty zatial porobíš doma,nechci spočiatku veľa od neho a chváľ aj za nedokonal maličkosti....a ráno mu daj lístok čo treba nakúpiť a cestou z práce ti to donesie,hádam nenakupuješ ty s 2 deťmi? alebo začni niečo robiťnapr. obliekať deti a práve vtedy ťa sekne v chrbte a musíš prestať a ísť na 10minút ľahnuť /na podlahu rovnu najlepšie sa leži seknutým 😉 a on tvoju prácu musí dokončiť...použi ženskú diplomaciu ak to inak neide
@domka25 no tak mu povedz ze ty si cely tyzden varila a upratovala a krmila deti tak tiez chces volny vikend
No, ja som mala okolo seba takych "alfa" samcov. A vela reci ako je chlapska robota a zenska robota...tak som sa nasrala a minuly tyzden polozila dlazbu na balkone ajv kuchyni. Komplet polozena, aj sparovka...hotovo. Teraz padaju sanky tym chlapom a su oduty lebo som ich muzske ego poaliapala...sorry...odteraz namna nezaberaju ziadne "silacke" recicky... 🙂 🙂 🙂
@lubkavargova1 nabudúce ti bez mihnutia oka " dovolia" vymaľovať byt,potom nnainštalovať nejakú elektrinu....a dúfam,že pri tom dlažbovaní ti muž aspoň navaril 😉
Ja toto hovorim tiez stale chlapovi raz pojdem do prace a ze bude makat aj doma ja sa teda neroztham.,, a on mne ze tak skoro do prace nepojdem a vybavene 😂
Chvalabohu u nas je to tak ze ked pride manzel domov z prace, dcera je na nom stale zavesena a vacsinou chce iba jeho, aby ju krmil, daval na nocnik atd., uuuplny luxus a vyriesila to ona sama 🙂 ked bola malinka moc mi okolo nej nepomahal, ale ked som bola tehotna s druhym a videl, ze nevladzem zacal mi sam od seba pomahat velmi vela a pomaha aj teraz ked uz je syncek na svete...s dcerou vdaka tomu maju krasny vztah.....neviem co by som robila s chlapom, ktory by mi nepomohol s dvomi detmi, asi by mu ozaj ten tanier s jedlom skoncil na hlave ak nie horsie...to je podla mna suce na jeden poriadny vazny rozhovor a ako radi @janinah pouzi zensku diplomaciu
@janina
@janinah tak ja som single a pocas toho som si varila sama. Ale uz ma unavovali recicky typu "ja to spravim lebo je to chlapska robota" ... "to zena nevie" a uprimne keby som cakala kto z muzskych to spravy tak do dnesneho dna to neni. Nesom feministka, ale nasrali ma dokonalo. A teraz ja ich 🙂 🙂 🙂 Nenadarmo sa vravi ze chlapske ego je citlive...
@lubkavargova1 Je Ti jasné, že si sa odsúdila na to že si už večne budeš robiť všetko sama?
@lubkavargova1 podla mna feministka je oproti tebe light.. uz len spravit nieco, aby "som dokazala" ...
ja som feministka, ale odmietam robit vsetko v domacnosti a dokazovat neviem co... proste domacnost mame s muzom spolocnu, a ja nejdem sa tu hrat na to "ze ho nepotrebujem".... ak sa muz a zena nepotrebuju..neviem..pre mna divne
No, ja som slobodna a mam okolo chlapov. Ale ak poviem, ze potrebujem toto-toto urobit a pocuvam velke ody na to aky su sikovny a bla-bla-bla...ale ani s palcom nepohnu, tak to naserie kazdeho. Samozrejme sa na to bol pozriet aj majster a sam povedal ze je to OK. Akurat mi zacistil okraje a hotovo...proste uz ma nebavi pocuvat ich recicky. A viete co? Vychutnavam si ten pocit, ze som to zvladla sama a ich vyraz na ksichte. Veeeeelmi rychlo sa odisali sami. Dostali stopku ako oci. Mozno pre vas divne, ale pre mna dost smerodajne. Chlap ma konat ako chlap a nie ako babovka.
Stacilo jednoduche: pridem zajtra a urobim, pomozem...hocico...sorry, ale ak minimalne gesto nie je schopny spravit chlap pocas randenia, tak premna do zivota nepouzitelny.
@lubkavargova1 Potrebuješ murára alebo chlapa? 😉
Môj muž by tiež nekachličkoval balkón a je extra zručný, ale na iný materiál. Obkladačkára si zaplatím.
@lubkavargova1 klobúk dolu s tou dlažbou....ale niekto ti aspoň poradil, alebo si to niekde obkukala
@domka25 a čo robí tvoj manžel?má ťažkú fyzickú robotu,alebo sedí niekde na zadku....môj muž robí celý týždeň...aj víkendy....ked má nočné chodí do lesa,alebo vypomáha živnostníkovi....a je pravda, že sadne za stôl a povie podaj, daj mi, urob mi.....ale robím to z lásky, pretože je vyčerpaný, robí to pre mňa a pre naše 2 dcéry...ale ked poviem, vezmi na chvíľu malú, alebo okúp staršiu...ani pol slova
@vajonka videa na nete ako sa to robi..a nabehla som do farby-laky kde mi skor material poradili a chodila tam ako na klavir 🙂 🙂
@mima4 ktorá práca nevyžaduje pohnúť rozumom...takú ani nepoznám, či ide o fyzicky náročnú, či sedavé zamestnanie.....ale takto som to aj tak nemyslela, môj má ťažkú fyzickú prácu a tiež musí rozmýšľať....ide o to, že mi pomáha aj ked jazyk ťahá po zemi,ale zasa ja jeho tiež nevyužívam za každú cenu...obskakujem ho,ked to potrebuje, či pomoc v domácnosti, či psychická podpora
@domka25 a to vyplakavas teraz? Od zaciatku si ho mala zapajat do chodu domacnosti, ako ste spolu zacali byvat a nie teraz sa zobudit, ked mate dve male deti a nic nerobi, to chce dokladny rozhovor, mne keby toto chlap povedal, tak najblizsie jeho volno sa rano balim, deti mu necham a vratim sa vecer
Moj muz robi tazku pracu, chodi domov vecer najskor o 7, okupe syna, da mu najest, ulozi spat. Potom ide nahadzat umyvacku ak treba a pod. Stara sa, pomaha a odkedy mame dve deti tak dvojnasobne. Chce to nsjskor rozhovor, potom ukolovanie. Urob toto a toto, nenspadne skontrolovat. Ziadna kritika, vela chvalit. Ak nepomoze, traba riesit radikalne. Najlepsie nejake seknutie v chrbate, horucky, nieco necakane aby bol na deti sam. Ked to je take jednoduche, tak to predsa musi zvladnut aj pan tvorstva. Systematicky, niekedy nenapadne a ani nebude vediet a pomaha.
Ahoj ja som tiez mozno jedna s tych stasnych moj muz pracuje na 3 smeny niekedy ide na rannu a potom aj na nocnu a to v ten isty den ale na maleho si najde vzdy cas aj na mna mam kamosku ktora to ma zas naopak je to smutne ak sa memoze niekto obratit na svoju polovicku
@domka25 no.. Moj tiez vela robi,aj po vikendoch. Pomaha malo,lebo je unaveny. Ale nie ze nechce,on nevladze. Vzdy apson nieco-vylozenie/nalozenie umyvacky,obcas vyperie a vyvesia (to ma netesi,lebo chlapi a ich vesanie)..
Ked treba,ostane aj s detmi..
No nie je to dobre.. Ale nie take zle ako u vas,lebo tvoj nechce..pritom apson hranie sa s detmi by mohol brat ako relax. Nech to neberie ako pracu. U nas sa nezmenilo nic ani po mojom nastupe do prace.. Neviem tiez,ako to vyriesit,ale u mojho vidim snahu,ze ked vladze,tak pomoze.. Ja robim doma teda len tolko,kolko stiham. U nas sa este vlani stala udalost,ktora nas dost ovplyvnila a aj to je dovod,preco ma on na nas menej casu..pomaha mame s otcom.. Ja sa snazim aspon navarit nejak pre nas vsetkych cez vikend aj sjeho sestrou,aby nemusela aj ona vyvarat,striedame sa.. Aj s nou.

a s prvym dietatom Ti pomahal?