Manžel mi povedal, že som zákerná
Priatelia moji...idú sviatky, máme byť šťastní.....,alebo....., mali by sme!!!!! Ja nie som :( Môžem robiť všetko, snažiť sa, kupovať, chystať, baliť, upratovať, variť, všetko v byte zladiť, ,,nahodiť,, vianočnú atmosféru sviečkami a ozdobami....... , a aj napriek tomu všetkému ma zlomila jedna jediná veta od môjho manžela, ktorý mi 3x zopakoval : ,, SI ZÁKERNÁ!!!!!!,, :( :( :( ☹
@acrobaleno ja len na margo tej spiny - ze dieta ju nespravi za jeden den? mala mi inak uz nechce jest - len sama, musim ju teda zcasti nechat,papa stylom ze beha s jedlom po izbach a to je roztruseny chleba po celom byte, rada kvapka caj z flase na zem - denno denne utieram lepkave flaky, o vykydnutych vyzivach, jogurtoch ani nehovorim, cestoviny sa tiez pekne vedia prilepit... casto byva umrncana a zla - na to u nas plati jedine a to su kukuricne chrumky a podobne mnamky,a ked este k tomu zistila aka je to sranda ked po nich postupa a prijemne chrupkaju pod papuckami - no co ti poviem... a chlap? ten zabudne ze je obuty a pobeha mi najprv po obyvacke az potom sa ide vyzut 😅 🙄 takze bohuzial u niektorych ludi sa zem uspini denno denne a kedze sa mi dieta hrava z velkej vacsiny na zemi tak to jednoducho musim upratat...
@rora prepac, ale velmi nerozumiem uvazovanie "pobeha mi po obyvacke". Ty akoze mas vlatnu obyvacku? iba tvoju sukromnu? ci tvoj chlap s vami nebyva?
Ako sorrac, ale nechapem, preco sa zeny vyjadruju o spolocnej domacnosti ako keby bola iba ich, ako keby ani dvaja ludia netvorili rodinu, ale dve separatne jednoty.
@mima4 maju babo🙂
@rora nerieste, vzdy sa najdu, co su mudrejsi alebo to proste doma maju inak.
@acrobaleno Presne si to vystihla. Moji rodicia ziju presne tak do teraz a ja tiez nebudem nikomu robit sluzku. 🙂
@rora Takeho chlapa ako mas ty som mala aj ja s tym rozdielom , ze ja som ho kopla do riti 🙂 Ked citam taketo prispevky vzdy sa uistujem ,ze som lepsie ani urobit nemohla. Takyto hm hm... si vzdy najdu dobre zeny ,aby mali koho cicat ci financne , ci inak. Vela stastia.
ja sa smejem, nie priamo zakladateľke téme, ale chlapom všeobecne .. aj ten môj ex, u seba doma robil divadlo aký je on samostatný a podobne .. postupne sa vyfarboval, pomaly si už ani čaj nespravil, lebo by sa musel dvihnúť od pc .. rozchod inicioval on, ja neviem kde som mala hlavu .. a boli kecy, že on si ma vôbec nezaslúži, aby som si našla lepšieho chlapa .. no čumela som ako puk .. on sa už oženil .. a kukám .. pani manželka mu zrejme aj riťku utiera .. lekárka už po 30tke a zrejme túžba po vydaji spravila svoje ..
s tým zákerná .. to bolo z jeho strany aj zrejme o tom, že si verejne pošpinila jeho česť, ked si nahlas povedala, že jeho sestra ako jediná na Vás myslela .. a asi si to urobila už viackrát, alebo niečo podobné ..proste chlapček prichádza o svoju pozíciu neohroziteľného boha domácnosti (inak ho ani neviem pomenovať) a on proste tak reaguje
@zuzkaremias Milá zakladateľka témy - je veľmi ťažké si urobiť názor zo zopár viet - prepáč ale pripadá mi to akoby to bolo vytrhnuté z kontextu - vždy sú na všetko dvaja a keďže nepoznám čo tejto poznámke o zákernosti predchádzalo neviem sa k tomu ani adekvátne vyjadriť
@acrobaleno Hovoríš mi z duše.
Príjemné prežitie zvyšku Vianočných sviatkov všetkým
Miriam
@zuzkaremiaska sorry,tak asi si,ked ti to povedal 😝 😎
@osemsmerovka No jednoznačne, že som zákerná!!!!! Veru, chlapi majú vźdy pravdu!!!!!!! To si nevedela??????
@miriamc ak sa neviete adekvátne vyjadriť,tak sa nevyjadrujte vôbec!!! Škoda času!
@rora ehm, prepáč, ale nedá mi nezareagovať - tvoje dieťa nechce jesť inak, ako pri behaní po byte a keď robí zle, tak za odmenu ešte dostane chrumky... tak potom asi ti je jednoduchšie behať stále s mopom alebo handrou, ako naučiť dieťa disciplíne... nehovorím, že moje dieťa je alebo bolo ako švajčiarske hodinky, ale čo sa týka jedenia, platili od malička pravidlá - je sa vtedy, keď je čas a sediac na mieste za stolom - ak sa jej nepáčilo, tak proste nejedla a ver mi, nikdy hladom netrpela 😉 a nikdy som neriešila jogurt vykydnutý uprostred obývačky, lebo som jej nedala ani len možnosť ho v tej obývačke vykydnúť... v tomto sú deti a chlapi dosť podobní - ako si naučíš, tak máš...
@sissy27 v tomto by ti mnohe mohli oponovat, vela mamiciek ako tu citam maju velmi neposedne deti a jednoducho male dieta nenaucis ked tomu este nerozumie... riesit to budem ked bude mat aspon dva roky, vtedy mi hadam aj bude rozumiet, teraz ma 15 mesiacov a co ju mam stresovat prikazmi??? raz som to skusila. hodila sa mi od jedu na zem. stači? 😝 ja nie som super matka a nemam super decko.
@rora to chces no zcaat s vychovou v 2 rokoch, v casoch najvacsieho vzdoru? 🙂 radim ti zacat stanovovat hranice cim skor lebo cim dalej tym to bude tazsie 🙂
@rora sissy ma pravdu.....ja mam velmi narocne, enrvacne neposedne dieta, ale pravidla, kde jest ma od zaciatku.....a to, ze sa ti hodi o zem? a?....rad radom to deti urobia a cakaju ako zareagujes.....ako si teda zareagovala, ked sa hodila? 😉
@sorciera24 no vzhladom na to ze si treskla celo a mala oškrety nos tak som ju zobrala na ruky a cakala kym prestane plakat, co ine by som teda mala robit?? 😕
@rora ano, treba cakat, kym prestane.....ja len, ze hranice treba urcit a dieta velmi dobre vie, kde su a urobi vsetko preto, aby si popustila...
@rora ani ja nie som supermatka ani superžena, aj keď svoje dieťa považujem za super 😀 ale ako som písala, nie v zmysle švajčiarskych hodiniek, že by nikdy nespravila nejakú lotrovinu alebo neplakala a podobne... a aj malé dieťa si vie zvyknúť na určitý režim, čo sa týka bežných úkonov (jedenie, spanie, kúpanie a pod.), len to treba robiť od malička a nepovoliť len preto, že sa dieťa hodí o zem... ale dnešný trend je taký, že vyhovieť dieťaťu za každú cenu, len aby neskrivilo ústa do plaču, lebo stále je malé a nechápe, nezvyšovať hlas a nedajbože capnúť po zadku... to nie je stresovanie príkazmi, to je normálne zavádzanie určitých pravidiel, režimu, či myslíš, že od dvoch rokov automaticky pochopí, keď dovtedy je zvyknuté, že sa môže všetko? 90% neposedných, náročných a neviemakých detí si mamičky vytvárajú samé svojím prístupom a výchovou, ale o tom je tu dosť iných diskusií...
@zuzkaremiaska už by si konečne mohla napísať, čo predchádzalo vyjadreniu tvojho manžela... lebo pomaly vytváraš dojem, že si naozaj zákerná, keď povieš len A ale B radšej zamlčíš...
@zuzkaremiaska zeby PMS? to prejde. daj si nieco sladke a pusti si nejaku letnu pesnicku 🙂
@rora Praveze mi tiez pride ze teraz je ten spravny cas naucit malu ako sa stoluje. Ak ma len 15 mesiacov, tak ju este v pohode priputas do jedalenskej stolicky a nema velmi na vyber. Ale ked uz bude sediet na normalnej stolicke, tak samozrejme ju k nej nepriputas, takze co dovtedy nenatrenujes, tak potom uz vobec. Pokial mas ale manzela, ktory napr. v obyvacke bezne nieco konzumuje a trusi omrvinky, tak tazko dietatu vysvetlis preco tatko moze a dieta nie...tazko radit co s takym muzom, ja z mojej vlastnej skusenosti viem ze sa chlap zmenit moze, ale musi to chciet on!!! 😉 Inak co sa tyka kazdodenneho vysavania, tak mi to pride normalne, niekedy to nestiham, ale minimalne koberec a okolo neho, kde sa mala hra a vala po zemi sa snazim udrzovat cisty. Ono zalezi aj aka ste rodina, kolko casu travite doma, ako casto varite. Moja polovicka casto pracuje z domu a varime denne, lebo neradi jeme to iste viac dni, a kuchyna je v ramci spolocenskeho priestoru a teda sa vzdy spina nanosi.
Zeny, ale pozrite sa na to aj z druhej strany. Napriklad moj muz ma dost narocnu pracu hlavne po psychickej stranke, na jeho pleciach lezi obrovska zodpovednost. Ja teraz do prace nechodim, som s malym doma. Ano, je to unavne byt sama na dieta hlavne v jeho veku, ked musite byt za jeho ritkou cely den. Ale ked manzel pride z prace domov, zohrejem mu veceru, dam mu ju na stol a sama mu ten gauc usteliem, nech si trosku oddychne pri telke. A verte ci nie, manzel do 5 minut zaspi na gauci od unavy a to ja uz maleho beriem do inej izby, nech si muz oddychne kolko potrebuje. manzel to vsetko vidi, ze sa mu snazim dat priestor na oddych, tak akonahle ma volny den, vari on a stara sa o maleho on a ja sedim s vylozenymi nohami pri telke a pijem caj. Ono ten vztah je niekedy o pochopeni toho druheho. Ale zase su muzi, ktori aj maju prilezitost pomoct a proste sa tomu vyhybaju, tak to je uz o inom. Taki si nezasluzia byt obskaovany.
Ale teraz k teme
@zuzkaremiaska To nebolo vobec pekne od tvojho muza, ved ak sa mu nieco nepacilo, mal ti to povedat normalne a vysvetlit ti, co sa mu nepaci a nie na teba utocit. Mozno si sa ho niecim dotkla, ale tak jeho reakcia tiez nebola na mieste.
Skus mu presne opisat svoje pocity, ake mas z jeho rodiny a preco - ale povedz to normalne asertivne bez kadejakych urazok, obvinovani, alebo odsudzovani toho druheho. Povedz mu, ako sa citis a preco, a ze by si chcela najst riesenie. Ked sa uzmierite v tomto, tak nebudete mat len pekne sviatky, ale hlavne ulavi sa ti a budete zit v pokoji vseobecne.
@zuzkaremiaska nerozumiem ani ja, skus to vysvetlit. Lebo ak ty upratujes, snazis, sa co ja viem co a pochvalis jeho sestru, ale inu rodinu nie, tak ti moze povedas, ze si hlupa, sialena, vysinuta.... bla bla bla, ale nie zakerna. Ten privlastok tam akosi nesedi. Ako sa moze ktokolvek adekvatne vyjadrit (tak ako to ty ziadas), ked ta tu uz xy krat prosili, aby si to viac rozpisala a ty nic. Hmm, co si o tom mysliet?
@rora v dvoch rokoch nemozes niekoho zacat vychovavat. Zakladne pravidla musia byt zavedene odmalicka. Dieta, ak malicke chape velmi dobre. A nerobme z neho s prepacenim debilka, ze nechape. Uz aj moj rocny syn vie, u koho sa mu co "prepecie" 😀 . Takze ked vie na koho co plati, tak urcite rozumie aj jednoduchym pravidlam. 😉
@zuzkaremiaska uz som si vsimla ze clovek ked tu na fore zalozi temu kde vyjadri svoj problem a co ho trapi tak sa docka iba zosmiesnenia... a rady ziadnej... iba posmesky... uz to tu ani nebudem citat 😒 ja ti rozumiem, mam nieco podobne...ak chces napis IP (vyrozpravat sa a tak.....) tuna je to zbytocne. bohuzial.
@rora Suhlasim s tebou, take male babo este v skutocnosti nemoze chapat co robi zle a co dobre. Ono robi len to, co instinktivne citi. Tu prikazy, zakazy a tresty este nemaju co robit, iba co zabrzdia prirodzeny vyvoj tak citliveho cloviecika. Dieta si od mal musi prejst vselijakymi fazami, aby sa dobre dusevne vyvijalo. Prikazy a zakazy by nemali existovat, jedine usmernovania, co moze robit a co nie a vysvetlit pekne dovody a preco. Lebo prikaz "toto nerob" je o nicom. Dieta to sice nespravi, ale nie preto, ze by chapalo dovody, ale preto, ze sa boji trestu a to je o nicom...
@kykka nie vzdy sa pochopenie druheho vyplaca...su ludia ktorych ked pochopis a das im priestor na oddych tak oddychuju cely zivot...a ked ich nahodou potom o nieco poprosis tak ta poslu kade lahsie takym stylom ze zabudnes aj ako sa volas 🙂 to len tak na margo...nie kazdeho chlapa sa da naucit,nie su vsetci ucebnicove priklady
Neverím,že sa chlap nedá prevychovať.V prvom rade,môj starý otec v nedelu aspon očistili zemiaky,môj otec ich syn už nie.Môj otec nepomôže,spraví si iba chlapskú robotu a ked nedajbože,že uvidí niekde zabudnutú pavučinu,už to máme vyhodené na očiach,že ON to musel dať preč.Starká naučila,tak že chlapom jesť naložila,dobre,že aj nenakrmila a moja mama v tom pokračovala.Ja mám dobrého muža on pomôže,lebo je naučenýmaj si jesť sám vezme.Otec ked mu nenaložíme a nezavoláme ho jesť tak obeduje aj o tretej,aj ked je navarené už o 12. A môj brat nerobil doma tieto veci tolko čo robí teraz,ked je ženatý a býva vo svojom dome a má svoje deti.Takže asi tak 😉

@rora toto poznam :( ...