Manžel mi s ničím nepomáha a naberám odvahu na rozvod
Ahojte Ženy! uz som tu parkrat pisala ohladom mojho manzelstva... aky je moj muz lenivy, nepomaha s domacnostou, malo sa venuje mojej dcere, nadava mi, parkrat ma udrel a vydeluje mi peniaze a ine... Mam uz napisane papiere na rozvod, prekopirovane papiere co k tomu treba, akurat musim zbehnut na urad pre iste papiere ohladom spolocneho byvania... Ale potrebujem pomoc!!! Neviem sa rozhodnut (vlastne uz viem na 80% ze by som sa chcela rozviest) ale neviem kde mam nabrat odvahu, som slaba som naivna, vdy ma mm nejak zmanipuluje, ,,natlaci mi do hlavy kaleraby" a ja mu uverim, ze je vsetko OK. beriem to tak ze vztah, ci manzelstvo ma posuvat partnerov do predu, ale ja mam pocit, ze sme stale na tom istom ,,mrtvom bode" a nevieme sa pohnut dalej. Pomozte mi, poradte mi ako nabrat odvahu na rozvod. Bojim sa, ze sklamem okolie, najblizsie rodiny nas oboch a hlavne, ze co bude s mm a so spolocnym uverom. Byt by som mu nechala a tym padom by platil sam uver? Alebo ako to je PROSIM POMOZTE MI !!!
@lara1993 nečakaj na nič, podaj žiadosť o rozvod hneď dnes, zbaľ si veci, prekopíruj si doklady,ktoré si potrebuješ zobrať so sebou, daj si zveriť dieťa do osobnej starostlivosti. To stihneš za jeden deň, teda dnes. Nepoznám vo svojom okolí nikoho takého, ako tvoj muž, ktorý by sa zmenil,keď tak len na chvíľu, lebo sa bojí, že stratí ten servis, ktorý mu poskytuješ, teba má úplne na háku. Ešte dnes večer, keď budeš odsťahovaná u rodičov, si uvedomíš, čo všetko si získala. Neviem,prečo by si to nemala finančne zvládnuť, keď to zvládli iné, aj ja, dokonca je tu na MK žena, ktorá odišla od podobného primitíva, akého máš ty so štyrmi! deťmi a zvládla to. Neviem,koľko má tvoje dieťa rokov, jej otec bude povinný na ňu platiť, ak si na MD, tak aj na teba, ak je staršia ako dva roky, jasličky, škôlka a ty do práce. Časom sa osamostatníš a budeš mať taký život, aký si zaslúžiš. Držím palce.
@lara1993 máš dve možnosti, alebo sa rozkýveš ešte dnes, alebo tu budeš o pol roka,o rok, o dva písať to isté, čo si písala v októbri, čo píšeš teraz - ale buď si istá, že útoky sa budú stupňovať, či už slovné, alebo fyzické. A ešte rada od ženy, ktorá by ti mohla byť mamou a ktorá sa ti možno nebude páčiť - máš strach, že nevyžiješ, štyri cigarety denne nie je veľa, ale týždenne je to pri cene za krabičku 2,5 eura suma 3,36 eura, mesačne 13,44 eura, ročne 173,68 eura. Ak sa cigariet vzdáš, budeš to mať s rozpočtom ľahšie,pretože predpokladám, že keď ti nikto nebude prideľovať štyri denne, budeš fajčiť viac, to je prirodzené, teda aj výdavky za cigarety budú stúpať. Okrem toho, si ničíš zdravie,čo ťa bude stáť v budúcnosti ďalšie peniaze. A prestať sa dá, dokázal to môj otec po dvadsiatich piatich rokoch fajčenia a to stiahol aj krabičku denne.Drž sa!
@lara1993 ak by ju miloval, tak by sa správal k jej mame úctivo, nedopustil by, aby vnímala, že ti nadáva a uráža ťa, aj také malé dieťa to chápe, čo on však nerobí, preto neverím, že ju naozaj miluje, to iba ty hľadáš ospravedlnenie, aby si ostala. Milovať ju môže aj keď sa odsťahuješ, súd mu určí stretávanie sa s ňou a bude sa jej venovať viac, ako teraz, lebo bude mať určené byť s ňou napr, štyri hodiny každý týždeň v prítomnosti matky, neskôr dajme tomu každý druhý víkend od soboty 10,00 do nedele 18,00. O tom trhaní srdca si tu už písala, ale zrejme čakáš, až bude trhať srdce malej, keď bude jej otec mamu tĺcť....je to na tebe, ak nie si schopná odísť, tak sa nechaj urážať, osočovať a biť, ale uvedom si, čo si z takéhoto prostredia odnesie tvoja dcéra....po rokoch sa ti za takéto detstvo určite nepoďakuje. To, že tu vypisuješ, je k ničomu, keď nie si schopná niečo urobiť. Správaš sa, ako keby si sa vzdávala dedičstva po anglickej kráľovnej a nie ako psychicky a fyzicky týraná žena,ktorá sa chce zbaviť magora. Ty mu predsa neberieš otcovstvo,len mi nepovedz, že sa jej tri hodiny denne intenzívne venuje, lebo ani sama tomu neveríš, ty mu berieš full servis a fackovacieho panáka.
@lara1993 tvoja mama o tom vie?.....vie ....? ako prezivas.....ako trpis.....odvaha je krocik....no casto sa cuva....neviem presne z akych dovodov....niekedy su to peniaze vela penazi preto zena niektora to toleruje....vsak co mam sa dobre aj moje deti.....niekedy je to postel,,,.sex.....vsetko mu odpustim.....milujem ho som od neho zavisla.....odpustim mu vsetko ....lebo som ta slabsia nemam kam ist.....?.....ak ti mozem poradit porozpravaj sa so svoju mamou....navstiv psychologa.....az potom sa skus spravne rozhodnut.....drzim palce🙂
@sendy182 Moja mama mi povedala este pred svdbou, ze sa nemam vydavat, lebo je to skoro, ale jasne ja som nepocuvala. A naposledy co som sa s nou rozpravala, tak mi povedala, ze sa mam rozviest, nemam sa trapit..ona je tiez rozvedena a mam momentalne nevlastneho otca takze vie o tom svoje...lenze moj biologicky otec bol jeden uzasny chlap najlepsi...az na alkohol..ale to je o inom...proste ona chce aby som sa mala dobre, poradila mi, ale nechce ma nutit ani sa za mna rozhodovat...
@timea7 rada by som sla uz teraz, ale neda sa ...mozno to znie smiesne, ale von prsi, vodicak nemam, foliu na kociar tiez nie, malu mi nema kto postrazit a vybavovacky na 3. poschodi, takze s malou nic nevybavim a nemam ako ist :D VZDY ked som odhodlana urobit krok vpred, tak mi v tom nieco brani...chcela som ist vybavit matersku aby chodila mne a nie mm na ucet...tiez by som potrebovala papiere ohladom spolocneho byvania. Lenze stale nerozumiem tomu zvereniu malej do mojej starostlivosti na cas do sudneho konania...to si vybavim na UPSVaR-e na soc.odd. a to tam musim uviest dovod? vyplnuje sa tam tlacivo a ako dlho sa caka?Dakujem
@lara1993 no nevadí, zajtra má byť jasno.....ak si teda nenájdeš zase iné výhovorky....malú predsa môžeš zobrať so sebou, nehovor mi, že sa nenájde nikto, kto by to ju hodinku pred úradom nekočíkoval - mama, sestra, kamarátka, suseda. V prvom rade vybav tú materskú , neviem, či máš účet, ak nie, aj tu na MK nájdeš diskusie, v akej banke je to najlacnejšie, ale pozor, niekde treba dodržať určité podmienky. Na súde, prípadne na sociálnom oddelení ti dajú informácie ohľadne zverenia dieťaťa do tvojej starostlivosti, v tomto sa veľmi nevyznám. Tlačivo nájdeš aj na internete, ale zrejme ti ho dajú oni, ako dlho sa čaká netuším. Hlavne si skopíruj všetky doklady a odnes ich hneď k rodičom, predpokladám, že vedia, že si už s nimi dohodnutá, že sa na čas nasťahuješ k nim. Keď budeš už u nich, začni sa obzerať po zamestnaní, nie je to vôbec skoro, lebo ho nezoženieš hneď a jasle tiež. Ak urobíš prvý krok,potom to už pôjde.
@lara1993 len choď na UPSVAR a informuj a informuj sa na mieste, nie tu MK. zverenie do tvojej starostlivosti riešia tam a všetko ti povedia. kedˇ máš čas kukať tu na MK, tak si prepni na ich stránky , vytlač si zákon o rodine, vyhľadaj si stránky s heslom zverenie maloletého a pod, rôzne kapitoly, odkazy ťa budú predsa navigovať postupne ďalej.
@sendy182 A este k tym peniazom... vsetky su na jeho ucte a plati a stara sa o vsetko on...ked som si chcela ist naposledy prepisat matersku na sek, tak mi povedal, ze mu mam dat polovicu za energiu/plyn a tiez na splatku uveru, cize by mi ostala "hola rit" ...ja som mu odvrkla, ze nedam mu, ze sa postaram o malu a o chladnicku...tak potom sa nemozem divat na telku, prat si veci ani sa sprchovat...takze som sa na to vykaslala,,,a nemame tolko penazi aby sme si mohli uzivat..mame na platby sekov, jedlo, malu a obcas na malickost...
Babenky čo ste si riešili zverenie, prosím vás napíšte jej to tu polopate 😉 a ty @lara1993 nepozeraj na počasie, a 3 poschodia. musia tam mať nejaký výťah, alebo čo iné mamičky neriešia ?!? možno kočík niekde zaparkuješ na vrátnici a malú na ruky, aspoň vidia že rieši pre ňu a nemáš inú možnosť. cigane si dovlečú aj 7 deciek a nikto to nerieši, na koľké poschodie. doma pri PC na MK ti zápis sociálna kurátorka nenapíše, zdvihni zadok a choď ! stačí keď nebude liať .............................
No našla som v papieroch Zmluvu o prevode vlatnictva bytu a sme tam napisany obaja ako kupujuci, staci to ako doklad o poslednom spolocnom byvani? ... alebo musim ist na urad v meste v ktorom zijem a tam mi daju nejaky extra papier? A este sa chcem opytat zo zaciatku som dostavala materku vo forme ustrizku, teraz chodi mm na ucet, ako ziskam potvrdenie ze chodi jemu...daju mi na urade vypis z jeho uctu ohladom mojej materskej ?
dalej mam aj papier z okresneho sudu vo forme rozhodnutia z katastra nehnutelnosti o zapise vlastnictva bytu...mna a manzela...bude to postacujuce ako doklad o poslednom spoloc. byvani? Este aj evidencny list mam ...
@timea7 o byvani nemam prekopirovane, to poriesim,,,ziadost o rozvod mam napisane ale musim to vytlacit v meste, lenze nemam momentalne financie a rodni a sobasny list spolu s mojimi ustrizkami ohladom materskej mam od narodenia do doby prepisu na ucet mm....a doklad o zarobku mm neviem ci mam vypytat, alebo si to zozenie sudca od jeho sefa... hm netusim
všetky listiny si skopíruj, alebo odfotiť u notára a nech ti kópie overí pre potreby sociálky, prípadne si originály schovaj a overené kópie ulož doma. tu s už nevypytuj a rieš na úradoch. nesedia tam ľudožrúti... papiere čo si spomenula musia byť dobré, ved to nemáš hieroglyfy z Jupitera, preboha ....
skús ísť do knižnice, možno tam bude milá pani a vytlačí ti pár strán zadarmo. aj na sociálke ti niečo pomôžu, vysvetli im to. kde žiješ ? keby si bola v BA tak ti to vytlačím aj ja, aj 20 strán . napíš mi súkromne, ved si tu úplne anonymne, nikto tvoje info nezneužije.
tebe v mužovej robote žiadne potvrdenie o jeho príjme nedajú, ale ak máš jeho výplatné pásky, platové dekréty odfoť si aspoň to, aj výpisy z účtu - má tam predsa sumu čo mu chí tvoja materská, aj výplata, aj všetko čo platí a vyberá - poňúraj mu po byte, kde ich má schované. Inak súd si vyžiada potvrdenie od firmy, ktorú uvedieš v žiadosti o rozvod, nedáva šéf, ale personalistka / mzdárka a ručí za správne údaje, nesmie klamať. ty a tvoje dieťa máte právo žiť na takej finančnej úrovni ako muž a otec. alebo sa informuj v Centre právnej pomoci, je pre teba zadarmo, alebo nejakých 4,50€ za hodinu. Inde 10x viac ...
Som z východu ;) Je mi jasné, že tu na MK nevybavím nič!!! Ja som sa už pohla...potrebujem len urobiť 2 veci na úrade a podať...takže musím ísť rad po rade aby som na nič nezabudla, aby neboli zbytočné ťahanice okolo toho 🙂 Ďakujem Vám všetkým za Váš čas, rady a pomoc 🙂 Veľmi si to cením 🙂 !!! ĎAKUJEM !!!
@lara1993 viem že je to dosť ťažké rozkývať sa, odhodlať na prvý krok, veď som to sama zažila, vyše 7 rokov, a aj po poslednom škandále som sa rozkývala až po pol roku. Bezplatná právna pomoc bola v plienkach mala som o pár drobných na plate viac ako limit , takže som nemala na ňu právo, advokáti drahí na môj plat.
takéto fóra na internete nefungovali a neboli ani tak rozšírené možnosti PC a internetu.
Nikto ma veľmi nehuckal proti ex, ale podporovali v mojom rozhodnutí.
Ak je to doma naozaj zlé a ty máš čisté svedomie že si pre váš vzťah urobila všetko zo svojich síl, čo predpokladám že si v práve, veeeeľmi ti držím palce, aby si sa dostala do takej situácie a do takých koľají, aby si bola v pohode, rovnováhe, aby si mala kľudný život, dôstojný a slušný a plný lásky.

Ďakujem za radu 🙂 Citim uz dlhsiu dobu, ze takto nedokazem zit cely zivot, aj ked na zaciatku som si myslela, ze na cely zivot to bude... proste citim v sebe hnev, nenavist, ponizenie, sklamanie ale zaroven aj lasku, ved predsa mame spolu dieta a sme zobrati, ale stale mi ukaze nejaku svoju zlu stranku, ktoru nedokazem akceptovat, proste manipulatorstvo, ziarlivost, klamstva a vela inych neg.veci ide proti mne...na jednej strane sa chcem rozviest, ale na druhej strane mam pocit, ze som od neho financne zavysla...nekupujem si nikdy nic, len to najnutnejsie oblecenie, nemame tolko penazi aby sme sporili, alebo chodili bohviekam, ani to nevyzadujem od partnera...viem sa uskromnit, kedze som mala otca alkoholika,,,,ale aj tak mam pocit, ze to financne sama nezvladnem... :/ aj ked budem byvat u nasich...