icon

Manžel mi zakazuje ísť na vianočný večierok

29. nov 2025

Ženy vy si tiež musíte pýtať povolenie či môžete ísť na vianočný večierok ? Pracujem mesiac po RD a som pozvaná v decembri na večierok. Pred materskou v starej práci som pracovala 5 rokov ( už sme boli po svadbe) a na vianočnom mecheche som bola len raz a i to mi už vtedy muž vyvolával do kedy budem, prišla som na 18:00 a 19:30 mi volal do kedy budem že po mňa príde len aby som tam už nebola.
Povedala som mu, že druhý decembrový týždeň máme večierok a začal sa ku mne správať ako totálny ignorant ja som niekto a ty si nikto. Dokonca to zachádza do takého extrému že mi povedal keď sa ti nepáči môžeš ísť a nájdi si iného. A takto mi neustále vkladá do úst jeho slová a posiela za inými.
Pritom synovi sa venuje takým spôsobom, sedí v obývačke a je na mobile.
Financie: máme spoločný účet kde nám chodia výplaty a vykrikuje mi koľko môžem minúť koľko si môžem zobrať utratu na večierok. 🤬

aurora33
30. nov 2025
@fadama

@aurora33 a to si sa kde dočítala? Že jej dal € na nove šaty? 😆

@fadama Ved to písala. Tak čítaj.

fadama
30. nov 2025
@aurora33

@fadama Ved to písala. Tak čítaj.

@aurora33 čítala som a nikde nič také nevidím. Buď som slepá alebo čítaj ty lepšie 🤔😀

aurora33
30. nov 2025
@fadama

@aurora33 čítala som a nikde nič také nevidím. Buď som slepá alebo čítaj ty lepšie 🤔😀

@fadama to naozaj? Ok tak ti to skopirujem, keď si taká slepá.

aurora33
30. nov 2025
@fadama

@fadama Sama vies, ze to neni ok. Sama vidis, ze je ziarlivy. Skoda, ze si to nevidela, ked ste nemali dieta. Vtedy by som ti povedala: utekaaaaj. 😕🙉 Moj muz mi dal peniaze na nove saty na vianoc.vecierok.

Včera o 16:42

fadama
30. nov 2025
@aurora33

@fadama Sama vies, ze to neni ok. Sama vidis, ze je ziarlivy. Skoda, ze si to nevidela, ked ste nemali dieta. Vtedy by som ti povedala: utekaaaaj. 😕🙉 Moj muz mi dal peniaze na nove saty na vianoc.vecierok.

Včera o 16:42

@aurora33 myslíš to, že jej dal peniaze na šaty? To je podľa teba vydelovanie?

rorino
30. nov 2025
@anonym_autor

@lindusss2016 vážne ma nevybavili hneď. Prišla som do VÚB a pani na prepážke že ona má o 10 minút niekoho objednaného, že si ma objedná a ja som nenaliehala. Tiež som bola v tom že prídem a vybavím ale toto majú nový systém vraj od covidu

@anonym_autor tak si jej mala rovno povedať,že dobre v inej banke ťa vybavia bez objednania a hneď by na teba mala čas😂

rorino
30. nov 2025
@danica2711

@anonym_2a3963 ty si chlap alebo prudérna žena, zamrznutá v 19. storočí?

@danica2711 alebo "fungujú"v jedinečnom vzťahu,alebo súdi podľa seba.

maminkadeticiek
30. nov 2025

Nemozes nechat maleho u rodicov?

aurora33
30. nov 2025
@fadama

@aurora33 myslíš to, že jej dal peniaze na šaty? To je podľa teba vydelovanie?

@fadama Ved ano, vydelil jej peniaze na šaty a ona sa tým ešte chváli.

jonnie
30. nov 2025

Účet napr. V Mbank sa dal založiť online...banky by sa mali trhať o klienta.
Určite vždy oddelené účty. Co toto za módu? Nevládze sam žiť, nieže uživiť rodinu, tak si musí na to nájsť ženu...

anonym_4a4a18
Autor odpoveď zmazal
enmery
30. nov 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 Aha, ale on môže chodiť? Ustupovať chorobnému ziarlivcovi, ktorý sám chodi kade tade a podvadza a autorke nepovie nič, je riešenie!👌Niektorým vám asi urobili lobotómiu.

enmery
30. nov 2025
@deedol

Tvoj muz je nesebavedomy ziarlivy chudak. A mozno ta prave on podvadza, casto to tak byva. Uprimne, rozviedla by som sa, pre mna je respekt a sloboda vo vztahu klucova.

@deedol Nie často. VŽDY. Ak už nepodvadzajú, tak len preto, ze ich nikto nechcel, ale aktívne sa o to snažia. A to nie je môj výmysel, ale fakty z oblasti psychológie a psychiatrie. Chorobná žiarlivosť je konečná vo vzťahu.

fadama
30. nov 2025
@aurora33

@fadama Ved ano, vydelil jej peniaze na šaty a ona sa tým ešte chváli.

@aurora33 nevydelil, dal!

anonym_4a4a18
Autor odpoveď zmazal
anonym_4a4a18
Autor odpoveď zmazal
bluka2
30. nov 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 k odviazaniu sa, to dobre padne v kazdom veku a hlavne v jej situacii

slovakboy
30. nov 2025

@anonym_autor zriad si svoj účet a choď na večierok. Jeho výčitky odmietni a povedz mu, že nie si vo väzení.

aurora33
30. nov 2025
@fadama

@aurora33 nevydelil, dal!

@fadama vydelil

fadama
30. nov 2025
@aurora33

@fadama vydelil

@aurora33 dobre

anonym_fd31ba
30. nov 2025
@aurora33

@fadama vydelil

@aurora33 nevydelil.dal zo svojich. Kedze zaraba viac a chce, aby som zaziarila. Podporuje ma a miluje. Som vdacna. 🥰

anonym_fd31ba
30. nov 2025
@fadama

@aurora33 dobre

@fadama nepochopila to. Ja som len chcela ukazat, ze iny chlap zenu podpori. Dopraje jej nove saty, zavezie ju, zabezpeci dobroty, aby ona nemusela chystat na vecierok a este po nu aj na zaverecnu pride(abo skor, ked ona bude chciet) 😁❤️

aurora33
30. nov 2025
@anonym_fd31ba

@fadama nepochopila to. Ja som len chcela ukazat, ze iny chlap zenu podpori. Dopraje jej nove saty, zavezie ju, zabezpeci dobroty, aby ona nemusela chystat na vecierok a este po nu aj na zaverecnu pride(abo skor, ked ona bude chciet) 😁❤️

@anonym_fd31ba zo je normálna vec, ale pisat to tu, akokeby ja neviem ti kúpil apartmán niekde na pláži. Asi máš doma o ničom chlapa keď si unesena z takých obyčajných veci. Pre mňa je toto absolútna samozrejmosť.

anonym_2a3963
30. nov 2025
@anonym_fd31ba

@aurora33 nevydelil.dal zo svojich. Kedze zaraba viac a chce, aby som zaziarila. Podporuje ma a miluje. Som vdacna. 🥰

@anonym_fd31ba Ak ste manželia, tak ti nič nedava zo svojho, ale zo spoločneho.

anonym_26c6a9
30. nov 2025

@anonym_autor nikdy som si nepýtala povolenie, len som oznámila kedy idem, že bude mať deti na starosti.
A určite si založ svoj účet a nech ti výplata ide hneď naň.
Možno má on za ušami a preto ťa posiela za inými.

milanemila
30. nov 2025

@anonym_autor no zober ho za slovo a chod a najdi si ineho…to bude ale prekvapeny ;)

hariet
30. nov 2025

Takyto psycho ziarlivci sa sami casto kurvia kde kade. Zahaj radikálny plan separacie od neho, vlastny ucet, emocionalne si uz asi odpojena od neho. Kolko rokov ma syn?

anonym_52f00c
1. dec 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 spm tiež stará škola a absolútne nesúhlasím s tým, čo píšeš. Účet mám svoj, neviem prečo by mal naše financie spravovať jeden z nás, rozhodujeme spolu o väčších výdavkoch, na domácnosť, energie, stravu a pod. da každý časť zárobku (máme go približne rovnakýˇ), nikdy som si nepýrala povolenie ísť na nejaký večierok, nemám 12 rokov. Pracujem v kolaktíve, kde sú aj muži, zasmejeme sa, pobavíme, zaspievame, zatancujeme, prípadne nejaké športové aktivity. Nič neprístojné som si ta vyše 30 rokov na večiekoch, ani na viacdňových školeniach nevšimla a to som menila prácu asi štyri krát. Aj môj muž sa o mňa bojí, aj ja o neho, ale aby sme neochoreli, nič sa nám nestalo. Obom nám je jasné, že vernosť je vec rozhofnutia a ak chcem mať niečo s niekým iným, nepotrebujem na to večierok. Aôebo máš pocit, že ženy pracujúce v ťisto ženskom kolektíve, ženy v domácnosti nepodvádzajú? On chce byť s ňou? Fakt? Prečo s ňou teda včera nebol? Prečo zmizol na celý deň, ani jej nepovedal, kde je a kedy préde? On má úplnú voľnosť a ju chce mať na reťazy? To ti príde v poradku? Lebo mne nie a ešte ti prezradím, že som bola pár krát sama aj na dovolenke, môj muž proti tomu nič nemal, sme veľmi radi spolu, tak isto, ako má každý z nás svoje záujmy a priateľov. Sme spolu takmer dvadsať rokov, ako rovnocenní partnery

anonym_52f00c
1. dec 2025
@anonym_4a4a18
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4a4a18 určite taký večeirok cenu má, minimálne na to, aby si manželík uvedomil, že sobášny list nie je listom vlastníctva. Okrem toho, on ju má totálne na háku, tu u nie je ani úcta, o láske škoda písať. Na jej mieste by som na večierok išla, pre dieťa by som si zabezpečila stráženie, ešte dnes by som si vybavila svoj účet v banke a začala sa pripravovať na rozvod. S týmto človekom ju nič dobré nečaká a žiaľ dávajú veľmi zlý prklad spolužitia pre dieťa

anonym_4a4a18
Autor odpoveď zmazal