icon

Manžel minul dedičstvo na virtuálne hry: Čo robiť?

26. jún 2024

Ahojte, pred pár dňami som zistila, že manžel minul obrovskú sumu peňazí na virtuálnych hrách, kde kupoval vo veľkom nejaké truhlice, mysliac ci, ze mu tam dá nejaké virtuálne hovadiny, ktoré si myslel, že ich predá a zarobí. Sme spolu 11 rokov, manželia vyše roka. Myslela som si, že ho poznám dokonale. Penize, ktoré minul, boli jeho dedictvo. Mame spolu hypoteku na starsi neprerobeny dom, ktory sme kupovali pred manželstvom. Tvrdil, ze hypo nebudeme vyplacat, radsej za peniaze zrekonstruujeme barak. Ja som ho do nicoho ani netlacila, sama som mu hovorila, ze nemusi ich davat do spolocneho majetku, nech si kupi byt ako investíciu napriklad atd. V skratke.. zo zdedených 123 000 na dom použil cca do 50 000 € a zvysok nejakch 77 000 € minul behom možno roka a pol na tieto.. nechcem byt vulgarna. Pregemblil! Nepriznal sa sam. Stale odkladal akúkoľvek prerabku, stale boli vyhovorky. Ked som spomenula prerabku bol podráždený atd. Posledne peniaze minul koncom minuleho roka. Tak som isla na jeho mail a nasla vypisy z uctu a bolo mi uz vsetko jasne 😒 Brali sme sa v case, ked uz toto robil, takze s obrovským klamstvom. A ja neviem co mam robit. Mam sa rozviesť? Pocas posledneho roka, bol extremne divny, ja som videla, ze nieco nie je ok, nikdy nebýval taky podráždený, nechcel so mnou spavat. No a vsetko dava zmysel, vedel co spravil, prisli vycitky atd, nevedel co spravi. Deti nemame, mam za sebou operaciu krcka maternice a plan bol, ze od augusta uz sa mozeme zacat pokusat o babatko. No teraz, neviem ani ci chcem s tymto clovek zostat. Rok a pol ma klamal, prehral vsetky peniaze, mame hypo a neprerobeny dom. Je tu niekto, kto zažil nieco podobne a manželstvo, vztah to vydrzalo? Som na prášky. Bojim sa dat šancu, ze sa to zopakuje ale nechcem ani urobit unáhlene rozhodnutie lebo inak je to dobry chlap a stale ho mam rada 😒

tykat
27. jún 2024

Rozvod, jednoznacne, bez ohladu na to ci s nim (z nejakych nepochopitelnych dovodov) zostanes. On je casovana bomba do buducnosti.

katuskamala1
27. jún 2024

@kristi40270 prosim ta co to pre neho znamena,ze sa tam registruje?

sarahh09
Autor odpoveď zmazal
petronela1985
27. jún 2024

Ja poznám osobne jedného gamblera, manželstvo sa mu rozpadlo pôvodne kvôli jeho nevere a alkoholu. Akonáhle ho manželka vyhodila, bol už vo veku, kedy aj ženy o neho prestali stáť, proste zostarol. A začal chodiť do krčmy vo veľkom a hrať karty. Potom prišli automaty. Stávkovanie. Je to troska. Dostane výplatu, časť si dal nastaviť na platby, že mu automaticky odídu. Zvyšok - ide do herne. Do pár dní po výplate behá po kamarátoch, požičiava si peniaze doslovne na jedlo. A pritom málo nezarába. A takto ide z mesiaca na mesiac. U neho bol spúšťač, že zostal sám bez rodiny. Rozprávala som sa s jeho synom, povedal mi, že chcel otcovi pomôcť, ale nedá sa pomôcť človeku, ktorý o to nestojí. Okrem toho je to "hladinkár." Neviem, prečo ho vlastne nevyhodia z práce, či je to nejaký súcit, neviem. Ale takto to ide roky. Takže ruky preč od takého človeka, na nič ti v živote nebude.

macatt
27. jún 2024

Je tak hrozne veľa spôsobov ako gembliť(aby sa on dostal do stavu toho vzrušenia z hrania) jednoducho v telefóne, nakupujú sa rôzne kartičky a jeho to bude lákať, je to všade dostupné..
Keď už sa dostal do tohoto stavu, že to uprednostnil pred všetkým a nenechal nič na prerábku domu a na lepší život, ten démon je silnejší ako on a keď aj na chvíľku zadrieme, tak sa zobudí v plnej sile pri prvej príležitosti..

aalt
27. jún 2024

A neda sa to predat? Mozno to nejaku hodnotu naozaj ma.

tttbb
27. jún 2024

Mna hlavne fascinuje ako dokazu gambleri, ktori maju financne issues este aj podvadzat. Ja poznam xy chlapov v mojom okoli, ktori zarabaju tak 4+ mesacne, zabezpeceni, dobre vyzerajuci a aj tak maju problem niekoho seriozneho na vztah stretnut. A tuto gambleri bez penazi, maju milenky. Na svete je nieco zle :D

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
petronelag
27. jún 2024

S týmto mužom to pôjde ťažko, keby mal správne uvažovanie a vedel sa ovládať tak prehrám 1000-2000€ a nič nevyhrám, tak to nechám tak, nie prehrať všetko. To už je závislosť. Na neho sa nedá spoľahnúť.

lilinka76
27. jún 2024

Ak demblil už pred manželstvom, mňa napadla anulácia manželstva, lebo zatajil tak dôležitú chorobu....Ale vedomosti o tom nemám, len kamoška takto anulovala sobáš so schizofrenikom.

tttbb
27. jún 2024

@oliolijanka To je problem, ze kym si s niekym "vo vztahu" tak tam su hormony a nejaka forma zavislosti na tom partnerovi.. Az casom ked precitnes a ziskas nadhlad zistis, ze ten clovek nebol specialny vobec nicim.. Ale ze naozaj nicim a jedina vec, ktora robila toho cloveka specialnym je tvoje city a predstava v hlave.

tatiana149
27. jún 2024

@ahhola jasné to bolo frajeriny kopu

tatiana149
27. jún 2024

@alickapusinka aj ja som vychudnutá na kosť. Nemám ani 50 kg. A dostal má na také dno že až. Aj svoje deti. Ale nejak sme vstali. Začali sme. Teraz žijeme plnohodnotný život. Pubertiaci chlapci mi teraz sú oporou. Pomáhajú v každom smere. Aj chlapské roboty vedia urobiť. Aj si ma vážia. Sme super banda

alickapusinka
27. jún 2024

@tatiana149 jej je dobre že si sa pozbierala aj zo synmi toto zanechá následky na človeku. A hlavne na psychike a na zdravotnom stave. Ja som mala super svokru pre jej muža mužove automaty ju to dohnali do hrobu. Je na vine svokor lebo na nič nebola svokra chorá zo stresu a nervov dostala mozgovú príhodu a zomrela.

kristi40270
27. jún 2024

@katuskamala1 cez svoj občiansky sa nedostane nikdy na online hazardné hry

monalisa1111
27. jún 2024

@autor lepšie to zistiť v 30ke ako po 40ke s deťmi a dlhmi na krku za ktoré ani nemôžeš. Naozaj chceš ostávať s niekým kto myslel na svoje potreby a tebe nekúpil z toho nič aby Ťa potešil alebo peniaze investoval a Vy ste z toho mali pasívny príjem aby ste sa mali lepšie? To, že ste spolu 11 rokov, vzal si Ťa, chce mať s Tebou dieťa ešte neznamená že Ťa miluje. Hlavne keď už máš dôkaz že je gambler

victory7897
27. jún 2024

Mňa by k rozvodu asi najviac dohnalo to celé klamstvo ,nepriznanie sa ..už po prvej tisícke sa ti mal zdôveriť, poprosiť o pomoc ,spolu niečo vymyslieť,dať všetko na termínovaný ..nejde o moje tvoje peniaze ...tak sa do toho len zamotal , určite by som ho neodsudila ,tak aby sa necítil ako špina, keď ho máš rada ,ale takto dlho klamať v manželstve spoľahnutie nulove

tamitamitami
27. jún 2024

Ostať by som sním ostala ale teda za extrémne prísnych podmienok. Celý dom by musel prepísať na mňa, okamžite by som riešila BSM, jeho výplata by chodila na môj účet (stým že by som mu posielala vreckové), celkovo by som chcela 100% kontrolu nad financiami a majetkom, liečenie by som považovala za samozrejmosť. Lebo keď toto spravil je gambler, kto raz do toho padne veľmi ťažko sa z toho dostane a môže kedy kolvek začať znova.

simca06022011
27. jún 2024

Aj keby to boli výlučne jeho peniaze na neviem co a mali by sme ako par úspory inde, toto by som nepredychala. Je to príliš.
To nie je život kontrolovať, sledovať niekoho stále, strazit.

autor
27. jún 2024

@victory7897 presne takto isto aj j premyslam. Ono aby som mu nekrivdila, kupil mi za par tisic auto lebo som chodila na starej šunke predtym. On ako dostal tie peniaze este chvilku bol ok aj investoval do domu nieco a ptm ako keby mu preplo komplet. Neviem co si tym kompenzoval. Mohli sme sa mat kralovsky, zalozit rodinu atd, my sme ine nejake vazne problemy vo vztahu nemali. Teraz dojde z roboty, ide robit okolo domu, na pc ani nepozrel odkedy to viem. Z rodiny nikomu nezdviha tel lebo sa hanbi jak pes. Len co mi je to teraz platne. Chvilku bude sekať dobrotu a zase mu prepne a narobi dlzoby a som v prdeli uplne. Tu uz je dovera uplne stratena. On tvrdi ze sa mi to bal povedat. Nuz, tak teraz musi niesť nasledky za svoje činy, je dospely a svojprávny, musel vediet, ze to nemoze dobre dopadnut. Do konca zivota toto nepochopim.

simca06022011
27. jún 2024

Máš 30 a nie 50... bud rada, ze to môžes ukončiť teraz a nie o 10-20 rokov

autor
27. jún 2024

@tamitamitami velmi sa bojim mu dat sancu, aby som potom o par rokov sa nevratila k tejto diskusii a netrieskala si hlavu. Lebo ked to uz viem, zostanem s nim a narobi dlhy alebo nieco, uz si budem zodpovedať aj ja za to, lebo ostat s nim bude moje rozhodnutie.. chapes… ja ho lubim stale ale kde bola laska ku mne ked hral netusim.. Zatial tu nenapisala ani jedna zena,ktora by mala podobnu situaciu a ustali to a manzel by sa uvedomil a uz nikdy nic take nespravil 😏

katuskamala1
27. jún 2024

@kristi40270 aha. A co sa tyka pozicok,moze si ich vziat?

katuskamala1
27. jún 2024

S gemblerstvom prestal napr moj clen rodiny,ale on mal prioritu alkohol,len v krcme boli automaty tak to slo i tam...
Kamaratka si vzala za muza alkoholika, s ktorym si zacala ked na tom zacal pracovat (myslim abstinencii)a su spolu uz asi 20rokov v stastnom manzelstve.

fantaghiro21
27. jún 2024

Necitam celu diskusiu.

Za 11r ste nedokazali nic usetrit?
Kazda rodina,ktora nemusi mat ani nadpriemerne platy dokaze a vie usetrit...aspon malu cast.
Takze si myslim,ze to trva dlhsie a mozno ani nevies o dlhoch ktore ma(vacsina tychto gamblwrov ma dlhy )

Anulacia/rozvod jednoznacne....tu dieta si spravit dobrovolne je samovrazda...

mircalla
27. jún 2024

Nebola by som si ista, ze nema aj dlhy a popoziciavane peniaze.
Co by som robila? Gamblerovi treba uplne useknut pristup k peniazom, pretoze su pre neho spustac. Nazyva sa to financna kontrola.
Posli ho na liecenie, utni pristup k peniazom. Ak nechce do liecebne, tak ambulatne. Kym nenastupi na liecenie, sa neni o com bavit. Prva podmienka je liecba a hned. Potom budes rozmyslat dalej.

simca06022011
27. jún 2024

Za 70t ste mohli mat ten dom komplet prerobený. Nechápem preco hladas ospravedlnenia. Teraz moze makať ako diví okolo domu 😂

tamitamitami
27. jún 2024

@autorka To je na tom to najhoršie že celý život budeš fungovať s pocitom že čo keď.....
Ale ak sa rozhodneš ostať sprav to tak aby bol v bezpečí váš majetok a tebe nemohol spraviť dlhy.

victory7897
27. jún 2024

Kto napíše o sebe ? Nikto..každý len o cudzom a radosť z cudzieho nešťastia má...to sme my ľudia...a čo mohol urobiť druhý muž nemusí tvoj...ty ho poznáš najlepšie , každý robí chyby ,ale je to fakt kopu peňazí ,chápem že sa ti to bal povedať , len je to veľmi dlhá doba na ťahanie za nos..a podla všetkého čo píšeš ani to nechápe veľmi

blonde_bella
27. jún 2024

Ak by sa išiel liecit- zostala by som.
Ak nie- dovidenia, nenechám sa potopiť a zatiahnuť do dlhov