icon

Manzel mlčí, chcem rozvod.

katalanka
1. dec 2019

Ahojte, chcem počuť názory co urobit ked muz doma mlčí..sme manželia 2 mesiace, predtým sme boli spolu 5 rokov(vztah raz hore raz dole ale chceli sme byt spolu..) mame spolu vymodleneho 1 ročného syna. Pred mesiacom sme boli u svokry a mužovho otcima. Prisla hádka, otcim mi vykričal ze mojho muza iba využívam svokra mi vulgárne vynadala ze ľutuje ze si ma jej syn zobral za zenu...velmi pre mna nepríjemná situacia. Dodnes sa neviem z toho spamätať no o to viac nevidim svetlo na konci tunela.. muz sa o tom so mnou nerozpráva..jednoducho mlčí...citim ze nas vztah je na konci..ako sa mam na to pozriet z ineho uhla?

katalanka
autor
1. dec 2019

@mogaa vznikla z toho ze som jasným tónom povedala ze sa svoje dieta som zodpovedná ja a oni mali moznost sa vyjadrit k svojej výchove... vraj maly ma rok a moze jest vsetko ze my mu stale nieco zakazujeme..a ja ze ked je to tak tak my tu byt nemusíme..bola to hádka posledná kvapka predtým som viac krat sa vyjadrila ze to a ono my mu davat nebudeme a ze si to neželame takze mam pocit ze otcim tu hádku vyprovokoval aby sme sa mohli poskriepit..nase vztahy boli take vlažne rešpektovala som ich oboch aj svokru aj otcima ale tadiaľto cesta neviedla ze ked sa nemilujeme tak sa nemusíme mat ani radi..

sapetka
1. dec 2019

@katalanka v podstate polovicu vasho manzelstva sa spoku nerozpravate? Tak to je sila ze mesiac neviete vyriesit v podstate banalitu. Skus zacat od seba a priznak si aj ty chybu mozno sa lady prelomia a komunikacia sa otvori

katalanka
autor
1. dec 2019

@saskia_98 pre mna je toto prva skusenost..ostala som ako obarena vibec neviem ako sa mam k nej chovat..ale vztah k muzovi ostal chladný..on sa nezachoval nijako iba mlčky súhlasí s matkou..som clovek ktory si taketo veci berie osobne a uplne ma to zožiera :((

halienka
1. dec 2019

@moonlight1210 podľa mňa to najdôležitejšie čo autorka chce, je aby jej jej muž ten svoj postoj vysvetlil. Aj keby viac súhlasil s matkou, ale keby jej to vedel riadne vysvetliť, stále by to bolo lepšie ako to, že mlčí. Potom si aj ona môže domýšľať hocičo. Presne to je prblém a preto ju to celé asi tak šokuje, predtým sa vždy porozprávali, teraz mlčí? Teba by to nedesilo?

eliska13
1. dec 2019

@mogaa nie ešte mohol povedať obom, že si nepraje takú hadku. A nie tam sedieť ako tlk, akoby som môjho muža videla ten sa tiež svokry boji ako čert kríža a preto, aby nevrieskala je radšej ticho.
tak to nemáš pravdu, že určite ona kričala a preto svokra prešla do protiútoku.Moju svokru rozčúli už len to, že vôbec niekto by si dovolil mať iný nazor.

@halienka keď je taký typ ako môj muž musí to celé stráviť, je sklamaný, zaskoceny
@katalanka muž dal tebe niečo za vinu?

katalanka
autor
1. dec 2019

@natycaga myslim si ze dieta vo veku 12 mesiacov by nemalo jest sladkosti roksove lizanky alebo margarinove alkoholové koláče, presolené glutamanove polievky myslim si ze nie je nic na tom zle ked poviem ze nie..ja starych ludi velmi vazim ich múdrosti a skusenosti ale mam právo na asertivitu..

katalanka
autor
1. dec 2019

@halienka presne si to napisala..neviem ako dalej..citim sklamanie podvod..

katalanka
autor
1. dec 2019

@eliska13 nedal mi ziadnu vinu jednoducho sa nerozpráva..

katalanka
autor
1. dec 2019

@sapetka plne suhlasim, ale treba zacat niekde len kde ked druha strana uz rok mlčí..a tato hádka ma utvrdilo v tom ze ja uz dalej pokračovať v tomto nechcem..cely vztah ide dolu vodou odkedy sa maly narodil nas syn ma dve matky 😁

saskia_98
1. dec 2019

@katalanka kasli na nu. Pozri moja svokra ma neznasa, ja ju tiez (Xy krat sme sa pred tym pohadali az sme dospeli do stadia ze sa budeme v pritomnosti manzela snazit respektovat). Jej vztah s mojim synom ? Divny. Od mala mu nikdy nedala ani len flasu s cajom alebo um, nehovorim o jedle. Ked sme tam, sledujem maleho ako sup ked sa s nim ona hra. Ona kedze ma nerespektuje, mojho syna nemala este ani len na prechadzke a ani jej ho nedam kym v nej nebudem mat doveru (cize nikdy). Ale aby som sa kvoli nej rozchadzala s manzelom, veru nie. Kasli na to. Manzela do nicoho netlac, prekusni to. Ked tam pojdete nabuduce, na dieta si davaj pozor ale nerob zbytocne hustu atmosferu. Snaz ju v tu navstevu strpiet a bude po probleme..

dskjhfdlkdjhl
1. dec 2019

@katalanka pises, ze druha strana uz rok mlci, tak potom neviem, ale naco bola pred 2 mesiacmi svadba? Nebolo treba najskor riesit vztah?

katalanka
autor
1. dec 2019

@halienka och ale ako? Ako ho odkopat? Nejde to ani po dobrom ani po zlom 🙂) teda neviem ako je to po zlom. Je to mesiac od incidentu..presne toho sa bojim..co ak pridu vážnejšie situácie kde bude treba aby ma podržal a on utečie? Nedaj bože bude stat na druhej strane? Dôvera v jeho ako muza mojho manžela je na bode mrazu..

katalanka
autor
1. dec 2019

@saskia_98 Ano aj toto je postoj..no pre mna to je nočná mora..myslim si ze navstevu tak skoro neabsolvujem necítim sa na to..kedze mi vykricala ze mam hnusnu povahu tak zrejme nebudem vediet hrat usmievavú nevesticku

mogaa
1. dec 2019

@katalanka pozri, nič nie je len čierne alebo biele....hádku hoď za hlavu a sústreď sa na to aký je tvoj vzťah s priateľom....ak je ok, tak k svokre chodiť nemusíš, nech si ide sám, nech zoberie aj malého veď o 2-3hoďky ho máš doma....veď čo také sa malému môže stať ak zje likérový špic alebo polievku s glutamanom, veď tak vyrastalo viac generácií a hlavne to neje denne...budeš veľmi prekvapená čo jedávajú deti v škôlke, bežne lečo s klobáskou🙂a nečakaj že chlap sa v hádke medzi ženou a mamou postaví na jednu stranu🙂

saskia_98
1. dec 2019

@katalanka ani nehraj. Preco by si sa mala pretvarovat ? Kvoli svokre ? No cosi... Normalne bud sama sebou. Neries ju a veci okolo nej. Ries si len veci okolo dietata..

katalanka
autor
1. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl mam namysli ked sa bavíme o vážnejších veciach kde sa treba rozhodnúť..napr zmena bývania, kúpa auta, veci okolo dieťaťa..je ticho..akokeby to nepokladal dolezite sa o tom bavit..

halienka
1. dec 2019

@katalanka no a keby si mu to skúsila v dobrom, nie nejakým krikom, takto povedať presne, že proste potrebuješ jeho vysvetlenie, lebo cítiš obrovské sklamanie v neho ako v partnera, lebo nerozumieš, prečo teraz takto mlčí, absolutne nevieš aký má k celej veci postoj a jednoducho bez toho aby si to pochopila prečo s atak správa len cítiš sklamanie a veľmi ťa to trápi, lebo cítiš ako veľmi to naštrbilo váš vzťah. že to nie je niečo, čo sa len tak zabudne, vytratí, vyhnije. že na celej situácii ťa najviac trápi práve toto, že mlčí a že sa s tebou o tom nechce porozprávať, že ti nedá šancu pochopiť jeho postoj. Možno potom pochopí, že sa jednoducho nejak vyjadriť musí.

dskjhfdlkdjhl
1. dec 2019

@katalanka no, a ked sa neviete bavit o takychto vaznych veciach, tak preco ste to neriesili skor ako svadbu? Ja som to pochopila, moja otazka je uplne na mieste.

sapetka
1. dec 2019

@katalanka no rozumiem ti co sa tyka vychovy . Ja ako matka rozhodnem co moje male dieta moze alebo nemoze jest! Ak s tym ma niekto problem je to jeho problem nie moj🤷‍♀️Sle teraz nerozumiem, musis mi to chronologicky vysvetlit. 5rokov ste spolu z toho 2m manzelia, z toho sa mesiac nerozpravate,je to ok zatial pochopene? A potom pises ze rok druha strana mlci? Myslis tym koho? Manzela? Alebo ?

halienka
1. dec 2019

Dnešní chlapi sú strašní zbabelci, sorry, ale celé toto mi príde iba jeho zbabelosť. Normálne dospelý chlap dokáže mať názor a dokáže si ho obhájiť. Či tým naštve ženu alebo mamu, ale dokáže to povedať. Ale zostať čušať, odmietať komunikovať, to je podľa mňa buď výraz ignorácie alebo zbabelstva. jedno horšie ako druhé. no v tomto prípade, keď píšeš, že pri každej vážnej veci mlčí, tak to je skôr o zbabelstve, bojí sa vyjadriť svoj názor. A to sa deje aj teraz.

codal
1. dec 2019

@katalanka chápu, že jsi naštvaná y zklamaná, ale rozvod byl být až úplně poslední možnost. Kvůli něčemu jste se brali, máte spolu dítě, tak to zkuste nejdřív řešit.. nejdřív si sednout a probrat to spolu sami, pokud to nepomůže, tak zkusit poradnu, mediátora, aby vám pomohl to téma otevřít a abyste si to zkusili vyříkat.. pokud je tvůj muž jinak dobrý manžel a otec a tohle byla první situace, kdy se úplně nezachoval tak, jak by měl (měl by stát za tebou, je to vassse dítě a by máte právo určovat, co bude jíst atd.), tak bych to určitě hned neřešila rozvodem..zároveň bych zašla za tchanovci a řekla bych jim, že když tě nebudou respektovat, tak že tam prostě syna nebudeš dávat..zároveň bych jim dala jasně (slušně) najevo, že takhle se k tobě chovat nebudou.. nejlepší by bylo, kdyby tam šel manžel s tebou a tentokrát tě podpořil.. zkuste si o tom znova promluvit!!!

eliska13
1. dec 2019

@katalanka keď už padli takéto slová nešla by som tam na návštevu.Neviem si predstaviť prísť do dusnej atmosféry ešte pochopím hádku za to, že nechcete, aby jedol niektoré veci, ale nazvať niekoho vyciciavackou a, že mám hnusnu povahu je cez čiaru. Mne by sa to hnusilo po tom, čo píšeš, že Ťa nazvali, že ho využívas a pritom poplatky a iné veci platíš ty.
tvoj muž dovtedy vedel vyjadriť názor o niečom rozhodnut či viac menej si rozhodovala ty?strašne mi pripomína môjho muza.Vies ja som sa za roky mám toľko rokov čo ty uistila v tom, že nikdy sa netreba spoliehať na druhého, očakávať nejakú oporu, istotu každý ide svojim spôsobom sám za seba.Nemaj veľké očakávania budeš sklamana.A sklamaná z jeho správania budeš ešte veľa x. Co vlastne chces návod ako začať spolu komunikovať vysvetliť si to?či si zranena z jeho správania a už nevidíš cesty späť?

maminuska
1. dec 2019

@katalanka poviem ti osobne ja som toto zažila u prvého manžela. Ja toto považujem za zbabelosť, neschopnosť sa vyjadriť , zaujať postoj . Prvá svokra no čo ti poviem , narvala by do dcéry čo by to išlo , lárom fárom a to mala cez rok . Keď som sa slušne ohradila v 20 rokoch , že toto ono nemôže klobásu žužlať surovú a ešte z diviny , tak jej pchala tlačenku a ked som povedala že nech je dá radšej z jablka , tak začala tak na mňa kričať ako nepríčetná , že čo ja 20 ročná sopla viem o výchove , že ona dvoch synov vychovala a že keď je môj otec poj.... lekár , tak čo že či sa ona z toho poserie . A môj 24 ročný manžel tam sedel ako taký druk a keď som sa na neho obrátila o pomoc so slovami však povedz niečo ..habkal ako taký blb. Nakoniec sa ma zastal svokor a to už bolo len ródeo, ziapala na nás oboch .
A prišlio sme domov a mne povedal prepáč a keď telefonoval s mamou ..slová ktoré povedal " však ja viem že ona hovno vie " jednoducho hral to na obidve strany , len aby nemusel nedajboch urobiť rozhodnutie .
A áno bol a je doteraz zbabelec.

simona232323
Autor odpoveď zmazal
janinah
1. dec 2019

Na dáky špic sa vykašli,muž je múdry,nechcel raniť ani jednu z dvoch najdôležitejších žien v jeho živote,treba však u vás riešiť financie,ty platíš to,on tamto.....trocha inak by to bolo treba,máme také príjmy a SPOLU poplatíme to a toto....a na rozvod zabudni,nemáš dôvod.

majkeel
1. dec 2019

Rozvod kvoli likerovemu spicu, to tu este nebolo. :D

miadi
1. dec 2019

Mne je velmi čudne ze 5 rokov bolo vse ok a zrazu par tyzdnov Po svadbe je to na rozvod? Znie to ako banalita hadka pre špic (mnam ale jasne ze by som to nedala babu. V tomto sme boli s mm jednotni ked svokrovci ponukali sladkosti. Mm este raznejšie im povedal ako ja. No tvoj v tom Mozno nevidi big deal. ) ten špic len bol rozbuška. Neviem si predstavit zeby mi svokra vulgarne nadavala. A mm by bol ticho. On ju kroti uz ked vidi ze som z nej nervozna ked vrta tak jej normalne povie nech ma necha. A mne ked uz sa meni tòn povie -klud. . Musi obcas robit mier. Ale je fer kroti obe strany. svokra asi tušila že Nie je nadseny z toho co bolo preto sa ho pytala sms ci sa hneva. On odpisal že nie. Nie ze suhlasi stym ako sa zachovala.Asi sa v tom nechce vrtat. Mm by sa hneval keby mi jeho mama pred nim takto ubližila. Ale to by si ani ona nedovolila hoci je vselijaka. Pred synom chce byt pekna. Neviem preco tvoja nema voci tebe respekt a vie co si moze aj pred synom dovolit. Je to jeho mama pozna ho asi lepsie ako ty.mm vie presne aka jeho mama je preto jej o nas takmer nic nehovori a celkovo sa snou bavi co najmenej. Len ja som blba a chcem normalny vztah snou Ale ucim sa uz 8rokov selektovat co jej poviem. A nemusim ani nic povedat ona si nieco vzdy najde banality a chce riešit do coho ju nic. Ak to bolo cele ako si opisala ich reakcia bola čudna a jeho tiež, Oni Ta milovat nemusia ale on by mal. Ale aj tak by som sa koli takej hadke neplanovala rozviest. Treba k takemu kroku viac hlavne ked spolu mate dieta. Takze šup do debaty s manželom toto netreba natahovat jeden rozhovor na tuto temu by mohol stačit.

hivanik
1. dec 2019

@katalanka .....myslim, ze ak za tym neurobite hrubu ciaru tak naozaj ked nie teraz tak vas polozi ina podobna hadka a nevydrzite spolu......treba si uvedomit, ze su to prekonatelne situacie....po rokoch v manzelstve som taketo hadky prestala riesit pretoze su to generacne rozdiely....Pridem vypocujem, poviem, suhlasim, nesuhlasim-vysledok urobime po svojom....Nestoji mi to za tie nervy....Moj drahy tiez radsej mlcal kvoli kludu v rodine ale doma mi dal za pravdu. Beriem do uvahu, ze su to rodicia, ktory ho vychovali...Nase deti tam o samote bez nad nechodili a ked sme tam boli na navsteve tak som bola v strehu cim ju budu krmit. Jasne, ze na zaciatku ma to hnevalo ale nestalo mi to zato aby mi to znicilo manzelstvo. Su ovela vacsie a neprekonatelne zalezitosti, ktore su za rozpadom manzelstva. Nebyvate tam takze bud rada, ze nieste kazdy den v kontakte.

miruschkar
1. dec 2019

@katalanka podľa mna sú aj horšie veci na rozvod ako je toto 🤷‍♀️

nickpick
1. dec 2019

ako prepacte, ale davat rocnemu dietatu likerovy spic je dost silna kava, tie co to zlahcujete, vy si cim krmite deti???
ak by mi svokra vulgarne nadavala a vycitala, ze jej syna vyuzivam pricom situacia je realne opacna, ze on si byva 5 rokov zadarminko tak sa s dietatom bez slova zvrtnem na pate a odchadzam....a on si tam stoji ako pajac a mlci....”kto mlci, ten svedci”, a mlci o tom aj po par tyzdnoch a pred maminkou sa tvari, ze sa nic nestalo....chce to vazny rozhovor z ktoreho by malo vyplynut ako si jedna aj druha strana predstavuje dalsi zivot...chlap si ma stat za svojou partnerkou, ak nie, je slaboch, alebo ak si mysli, ze ho partnerka podotykam na materskej vyuziva, nech sa laskavo odstahuje, poda ziadost o rozvod a plati alimenty...