Manžel na zabitie
V minulosti môj manžel urobil rozhodnutia bez môjho vedomia , ktoré nás ako rodinu stáli kopec peňazí . Popodpisoval zmluvy o investíciach v nejakých pofidernych spoločnostiach , z čoho je dodnes .. NIČ . Samozrejme to aj uhradil z našich spoločných prostriedkov ktoré mal na svojom účte ( založenom ešte za slobodna ) . Keď som na to prišla považovala som to za neskutočnú zradu , bolo to veľmi ťažké obdobie . Na to aby sa nám manželstvo nerozpadlo , lebo sú tam deti , tak sme sa dohodli na sedeniach u párového terapeuta. Dva roky tam chodíme , vzťah sa začal zliepať pomaly a hneď na začiatku sa ho pýtala terapeutka či to je všetko čo urobil a on že áno , dvakrát sa ho to opýtala a vysvetlila mu že ak to nie je všetko a ešte sa na niečo príde , že zas to nabúra celé uzdravenie. Počas terapie som ešte prišla na dve zmluvy , zas sme začínali v podstate odznova a predvčerom som hľadala pero , lebo moje sa vypísalo , nikde som nemohla nájsť tak som išla k nemu do pracovnej kabely a tam som uvidela zložku investície , otvorila som ju a srdce mi skoro umrelo , ďalšie tri zmluvy z roku 2014 , horšie je že dve boli na moje meno , ešte aj podpis sfalšoval , druhá na jeho matku aj tej podpis sfalšoval . Nešlo o nejaké extra významné sumy , u mňa to bolo 2200 eur, a u jeho mamy 4100 eur. Keď som sa ho pýtala prečo to urobil a prečo to zas nepovedal , tak vraj čo to riešim že to bolo dávno a teraz to už nerobí . Ďalej som sa ho pýtala či jeho mama o tom vedela , že vedela a teda prečo som nedostala výsadu aj ja o tom vedieť ? Mlčal . Má vôbec význam chodiť po terapiách a udržiavať takéto manželstvo , kde si jedna strana robí čo chce ?
Inak nie je to dlho 2 roky na terapii? Co tam riesite, ked udajne on uz take veci nerobi? Ak nemas problem, napis prve pismeno priezviska tej terapeutky, zaujima ma to, tiez som mala skusenost.
@lilitela finančne nás to určite vyčerpalo , ale nedostali sme sa do pozície exekúcii . Jednoducho tie peniaze v rodine chýbajú, ak by boli ,mohli sa uskutočniť iné veci ktoré by nám značne uľahčili život a fungovanie rodiny s deťmi .
Pochádza z pomerov priemernej rodiny , ktorá po 89 roku výrazne zbohatla, následne manželov otec svojimi hazardnými krokmi ju dostal do takého stavu že im zobrali jeden dom , druhý dom , autá , synovia sa osamostatnili , svokra je podnájme a svokor je v podstate bezdomovec, jeho trvalý pobyt je na obecnom úrade. Teraz mu povolili osobný bankrot .
No a čo sme riešili ? Rozoberá sa nielen tá situácia prečo ku nej prišlo , rodinné prostredie jednej aj druhej strany ,odlišný pohľad na finančné prostriedky , tlak práce na naše fungovanie ako rodiny , je toho veľa. Sedenia sú raz za mesiac až dva, chodili sme aj spolu aj oddelene.
Prvé písmeno je Ž.
Včera večer sme sa veľmi pohádali , o 24 hodine odišiel z domu s tým že sa ide prejsť, odišiel v tričku a teplákoch , pršalo ,nemal mobil a prišiel o tretej ráno . Ja som už v tých nervoch o 02: 45 volala na políciu že čo mám robiť , medzitým som ho hľadala autom po meste ( k deťom prišiel môj otec ), pričom riadne pršalo. Keď prišiel priznal sa mi ešte s ďalšími vecami čo porobil do roku 2017 a polovičky 2018. Prisahal že je to všetko , ale to už mi povedal viackrát.
To schválne robí také teatrálne výstupy odchody a pod...hra divadlo, lebo vidí, že máš toho dosť a manipuluje.
Chodte od seba, to nemá zmysel s ním sa takto trápiť, keď on sa vôbec nesnaží. Mňa by z takého chlapa asi porazilo 😠
Jeho spravanie naznacuje ze je psychopat a pomohla by mu jedine odborna pomoc.Neviem naco cakas a neodides prec..
.....asi ho mas este rada ked si ho hladala.....po tom vsetkom.....hmmmm.......
Si taka praktickejsia. To co sa im v rodine stalo, je asi nasledok ich povah, a to sa deje aj manzelovi. Inak tych sedeni neni teda vela, ked tak malo casto tam idete. Pani nepoznam, moja sa volala inak.
No ja by som ho nehladala. Ale mozno si ozaj vyvetral hlavu a povedal vsetko. Tie sportove supravy a kavovar, to sa dialo uz pocas tej terapie? Teda, ake kraviny vlastne porobil v poslednych dvoch rokoch? Ci to neni o tej dovere k nemu, ze uz nedokazes verit, kedze nepovedal celu pravdu.
@77daniela77 , no je to otec mojich detí a o tie sa vždy staral dobre a má aj s nimi veľmi dobý vzťah . Ale hlavne ma hrýzlo svedomie , lebo sme si povykríkali ozaj škaredé veci a keby sa mu niečo stalo , ťažko by sa mi s tým žilo .
@lilitela súprava predtým a kávovar počas toho . Ale to je viac vecí , to boli len také že ukážky .
tvoj muž je závislý gembler, podľa toho sa zariaď.
...no len si na zaklade toho vsetkeho myslim ze on je velky manipulator,hra na tvoje city,dobre ta pozna a zneuziva to.....nikdy mu uz nemozes verit,stale budes mat zapnuty poplasny majak a to je dost vycerpavajuce byt vzdy v strehu.....neda sa to vyriesit s majetkom nejako rozumne,aby si bola zabespecena s detmi a on na to nemohol uz nikdy siahnut?Asi by si sa mala poradit s pravnickou a urobit co najskor podla toho opatrenia.....znicis si takto pri nom zdravie a zivot,si rozumna,tak sa skus spravat asertivne a neriad sa teraz citmi voci nemu,lebo si tym ublizujes.....
@77daniela77 áno ten maják tu bude vždy a aj zamlčaná pokuta od policajtov , zaplatená pomimo vo mne vzbudzuje negatívne pocity. A majetok nadobudnutý doteraz tak toho sa rozdelenie netýka , bohužiaľ , to by musel on sám chcieť .Každý deň pozerám účty , čo z nich odchádza a kam , ako ja som už veľmi opatrná . Len ano, je to veľmi vyčerpávajúce .
Ked v noci odišiel bez telefonu, určite tak neurobil prvý krát je to jeho spôsob manipulácie s tebou. Presne ťa dostal tam kam chcel, ty si bola vystresovaná v strachu a celá rodina, lebo ste mali strach či sa niekde neobesil a on sa potom vyzná z dalších a dalších podvodov na teba.. A ty kedže si rada, že sa vôbec chudáčik ohrozený vrátil, tak to prijmeš ovela lepšie, ako by ti to priznal u psychologa. Je to hnus.. PREčO SI HO IšLA HLADAť???? Po dvoch dňoch by som zavolala políciu, ani by som päty nevytiahla z domu von. Vyzeráš byť intelientná žena, nechápem prečo ostávaš dobrovolne žiť v tomto marase a necháš sa ťahať dole. Maj sa rada a dopraj si aj svojim detom lepší život, zaslúžite si ho.
Presne vedel, čo chce dosiahnuť. Teraz sa priznal do roku 2018, do roku 2020 sa prizná kedy? O 5 rokov? Osobne by som sa rozviedla a podelila si majetok. Tak ochranis svoje peniaze a peniaze patriace svojim deťom. Čo vám bráni žiť spolu aj po rozvode, ak je to čo hovorí pravda a Už je to vsetko? Nič, ale budeš mať dušu na mieste a bude sa ti ľahšie dýchať
@karpina budeš sa čudovať ale urobil to prvýkrát . A prečo som ho išla hľadať , písala som tam hore, hlavne svedomie a potom priznám dobrovoľne aj praktické veci , lebo my dvaja aj spolu pracujeme . On robí veci ktoré ja neviem , a ja zas ktoré on nevie ako kolegovia fungujeme dobre, ako rodičia myslím že tiež , len ako manželia je to veru riadna mizéria.
@jvlo pokiaľ s niekým nemáš spoločnú firmu , tak sa delí vcelku dobre. Inak je to podstatne horšie.
Tak ti prajem šťastný život v kruhu tvojej rodiny. Nechápem prečo sem vôbec píšeš, ved je vlastne všetko v poriadku.
Tak vymenis zdravie za peniaze? Môžeš prísť aj o firmu
Tak mu všetko odpusti a všetko je v poriadku.Co tam po tvojej psychike, sexe, hlavne, že pred okolim budete vyzerať ako stastna rodinka
@karpina pretože rozviesť sa bezhlavo dokáže asi každý , ťahať sa po súdoch o majetok ,firmu , deti tak na to treba peniaze a nervy , ktoré ja nemám .
Hlavne nemám tie nervy.
Jediná alternatíva ktorá asi pre mňa schodná je rozdeliť BSM a odísť od neho . Psychiku to možno vyrieši , sex si zabezpečím inde a ostatné funguje.
Ak si takto predstavuješ svoj život, je to ok, pre mňa nepredstaviteľné. Aj firma sa dá na podiely rozdeliť. Ide o to,čo chceš.Teraz si v situácii keď ho môžeš pritlacit a zariadiť to tak,aby sa ti dýchalo ľahšie po jeho boku. Alebo stiahnuť chvost a dúfať,že to prestane.A že ti povedal všetko. Rozdelenie BSM ti nič nevyrieši. Spoločný majetok už máte...
@jvlo pritlačiť sa nedá , na to je on moc odolný . Podielovo je rozdelená už teraz , urobiť z nej dve firmy , tak sa vzájomne zničíme konkurenčne , viem že si vzájomne pôjdeme po krku . Okrem toho sme tak previazaní , že neviem či by to bolo vôbec aj reálne. Jednoducho by to zrejme krachlo , obidvaja máme po 40 tke ,začínať niekde od nuly a hlavne v inom odvetví asi by nebolo nič moc.
Presne, vzdy su tu aj nejake pozitiva.Preto to neni take lahke.
v prvom rade si poloz otazku co chces ty? Chces sa rozviest, alebo to chces este skusit zachranit? Ak to druhe, tak mu daj ultimatum, poslednu sancu aby sa ti priznal so vsetkym co vyviedol...s tym ze ak mu zistis este jednu jedinu nepriznanu vec, bude koniec a nekompromisne sa rozvedies. Ak mu na vas zalezi, spamata sa, ak nie, tak vies co mas robit. Zrusit BSM a rozviest sa. Kym tvoj muz bude vidiet ze mu to stale prechadza, neprestane. Musis radikalne dat stopku..ak nepomoze, tak uz fakt len rozvod...

A vidim, ze si to uz zodpovedala. A nepovazuje on teba za cloveka, ktory vsade vidi iba problemy a ze si so vsetkym nespokojna? A este teda otazka, porobil kopec investicnych kiksov, ale financne vas to velmi ako rodinu ohrozilo. Musite splacat?
A co terapeutka na rozvod? Lebo teda ste k nej isli asi kvoli zachrane manzelstva a napraenia chyb.