icon

Manžel nechce ísť na dovolenku

youngmom
18. apr 2016

Sme manzelia 2roky, pozname sa vyse 7rokov. Mame rocnu dcerku. Na svad.ceste sme neboli prave kvoli financiam-lebo sa v tom case riesilo byvanie. Momentalne byvame sami, financne na tom nie sme ani zle ani uzastne. Kasu drzim ja, peniazky viem odlozit. Vsetko nam financne vychadza, stihame vsetko platit, osatujem malu, nic jej nechyba. Nezijeme v luxuse, ale nic nam nechyba. Moj manzel je starsi ja som mladsia, nikdy sme neboli pri mori. Myslim, ze teraz je cas. Peniazky mam nachystane, mame aj nemalu financnu rezervu na horsie casy, ktorej sa nedotykame. Peniaze na dovolenku mam bokom(cca do 1000€) Auto mame na cestovanie, ziadny srot, spolahlive. Chcem ist do Chorvatska autom, dcerka sa uz vie vyhrat, zabavit, rada sa kocikuje, zboznuje vodu, prechadzky na vzduchu. V podstate prekazka je len manzel, ktory odmieta ist na dovolenku. Totizto ja som v druhom stave(4mes.)vsetko bez problemov a vyhovara sa na mna a na dcerku. Nechcem ist na 14-15dni uplne postaci 5-6dni max 7dni. Vytyka mi, ze som narocna a pod.ze nie som spokojna s tym co mam. Vidim na sebe, ze cim som starsia tak mi ta dovolenka chyba, vidiet more, vycestovat, mat spolocny zazitok, kt.by predsa aj nas vztah utuzil, obohatil. Zial neviem ako ho presvedcit, uz sa to snazila aj rodina z mojej strany, kt.bezne dovolenkuju-bez vysledku. Cuduju sa nam, ze sme pri mori este neboli. Citim na sebe, ze ak teraz nepojdeme uz to bude velmi tazke pri dvoch malinkych detoch a financne aj narocnejsie. Co by ste mi poradili? Mam byt naozaj spokojna s tym co mam ako mi vravi manzel? Alebo skusit nan nejake paky? Viete mi nieco poradit? Som z toho dost nestastna, ide leto, tie bazenove vyletiky ma nudia...

elise
18. apr 2016

@bluka2 je vyhoda ist s dietatom do 2 rokoch, dost penazi sa usetri, my chceme buduci rok tu odlozenu korziku drobec sa ma narodit zaciatkom septembra, v lete bude mat 9,5 mesiaca, syn 10,5 r a dcera 4,5 roka

elise
18. apr 2016

@bluka2 iba vo vyske v danom state, ale nasa poistovna klasicka porod nepreplati cely aj ked mas karticku. Ak napriklad 5000 euro je porod v zahranici tam si zena 1000 euro zaplati , nasa poistovna zapkati len tych 1000 euro zbytok musi sama zacvakat (to jelen prikladja netusim co stoji a co preplaca chorvatom poistovna za porod, nasa klasicka zdravotna jej nepreplati)

bluka2
18. apr 2016

@janinah Jasne, ze nie su menejcenni! Ved ja hovorim, ze ak chce ist ona a on nie, nech ide sama. Nevidim v nicom ziadny problem. Len by mi na minutku bolo luto, ze to nezazijeme spolocne, ale uz na letisku by som na toto zabudla.

janinah
18. apr 2016

@bluka2 sama? to asi myslíš všeobecne,teraz ona tehotná a malé dieťa v sedačke,tak toto nie.....

bluka2
18. apr 2016

@elise Ak ma bezproblemove tehotenstvo, do 36tt by som si nerobila starosti. Preto aj dovtedy moze ist clovek letecky, lebo riziko predcasneho porodu pri normalnom tehotenstve je velmi nizke.

sardinka335
18. apr 2016

@janinah tak určite je to o kompromise. Ako ja osobne nie som nejaky svetobežník...ale moj muz ma sen, ze pojdeme na zaoceansku lod z čoho nie som velmi nadšena, nie je to moja šalka kavy čo sa cestovania tyka . Ale čo ja budem doma lapeť? Ked na to pride pojdem s nim...

elise
18. apr 2016

@bluka2 to musi zvazit gynekolog ja som pri prvom ani na matersku nesla robila som az do porodu,uplna pohoda.bezproblemovo bolo aj druhe tehu a aj toto teraz. Mimo tehu sa vyskytli tromboza cievna prihoda, srdce ale v tehu sa to vyrovnalo. Ale kazdopadne gynekolog vie ako tehu prebieha tak moze odporucit

bluka2
18. apr 2016

@janinah Preco nie? Ja som bola s 10 mesacnou sama (znovu, bola som aj ako tehotna) v USA, v 4 mestach. Nedavno s 15 mesacnou v UK a Irsku, sama. Aky v tom vidis problem? Moja mi naposledy tlieskala, ako sa jej pacilo v Guiness brewery v Dubline.

bluka2
18. apr 2016

@elise Jasne, po 28tt aj tak potrebuje potvrdenie od gyn. ak sa rozhodne ist letecky.

janinah
18. apr 2016

@sardinka335 choď,choď,čo keby si tam našiel nejakú mladú spoločníčku? 😀 my chodíme k moru spolu,ale poznávačky nie,jeho ťahá na západ,mňa na východ,aj ked u nás je to aj o tom,aby niekto ostal doma s našim školákom,ale mňa nelákajú jeho cestovateľské ciele a jeho moje,nevidím v tom problém,dokonca niekde by mi aj "zavadzal" 😉

janinah
18. apr 2016

@bluka2 vidím problém v šoferovaní cca 1000 km

nyusika
18. apr 2016

k moru kludne aj tehotna, ale letecky, nie autom. tot moj nazor 🙂

bluka2
18. apr 2016

@janinah Suhlas, letecky je to urcite lepsie

sardinka335
18. apr 2016

@janinah ved ja stale vravím, ze to je o kompromise. Ked to obom tak vyhovuje tak prečo nie. Ale my nie sme rodina preto aby sme všetko robili kazdy sam, na to som mohla ostat slobodna a robit si ako ja chcem ....99% chodime všade spoločne ako rodina a to 1% je mužove potapanie čo sa samozrejme v našich podmienkach sice dá, ale more je more. Tak prečo by nešiel aj sám? Doprajem mu, ved aj on dopraje mne, nám. O spoločníčky ja strach nemám...aj teraz ho mam na služobke, toto mi neriešime, nemame dovod. Skor ide o to, ze by mi to bolo luto, ze sme mohli mat spoločne zažitky a nemame len preto lebo mne by sa ,,nechcelo ist,,.

barbora59
18. apr 2016

Necitala som diskusiu ale ja ti poradim peniaze mas tak chod sama alebo najlepsie s kamaratkou..

mircalla
18. apr 2016

@youngmom Isteze dovolenka treba, to je uplne jasne (i ked ja som bola v 7. mesiaci a neodporucam, uz mi to dalo dost zabrat, ale bola na dlhsie). ale vies co ma zarazilo? kasu drzis ty a aj si hrda na to, ako vies super hospodarit, satis dceru. Sorry, ale nie je to nahodou najma z manzelovho prijmu? To len tak na okraj....Inak ano, dovolenka je skvela vec, avsak neviem ci uplne vhodna jedno mala dieta a ty momentalne v 4 mesiaci, v lete bude v 6-7. Nuz partner je asi domased. Ale ked sa tak boji, tak chodte na tyzdne na slovensko, to je bez rizika

katarinapekna
18. apr 2016

@youngmom ked nechce, tak nechce, rešpektuj to. ja by som tiež nešla, trepať sa kdesi do paže milión kilometrov k moru??? ked na svk máme takmer 40-tky? načo? ja ho úplne chápem, čím som staršia, tým menej mi chýbajú takéto hlúposti. (dovolenka áno, ale netrvala by som na premávaní sa hore-dole kdesi do paže).

mima4
18. apr 2016

@elise s malinkymi detmi pobehat korziku? tak to bude o hubu

janinah
18. apr 2016

@mima4 s imigrantami sa tam budú naháňať 😉

magmolatus
18. apr 2016

@youngmom ja osobne som pri mori nebol, ale urcite by som nesiel s tebou na dovolenku ked si v druhom stave uz len koli riziku co ak sa cosi stane. Sama vies ze pocas tehotenstva by si sa mala viac chranit.
Ani mi sme pocas tehotenstva nechodili nikam a pocas kojenia to vlastne tiez neslo. Teraz ked mala mala rok, tak chodime sem tam do thermal parku. Ale ani nie sme tipy ludi co by tyzden niekde vydrzali.

dominikav123
18. apr 2016

@youngmom ahoj, my s mužom sme cestovatelia, najradšej mame road tripy po Európe len sami dvaja. Budúci rok ale pôjdeme s ročnou dcérou do Škandinávie. Čiže dovolenka s dieťaťom problem podľa mna nie je. V 6 mesiaci sme leteli do Talianska, každý den som tehotná nachodila nad 10 km. Aj to sa da. Ale termín kedy chceš ist ke podľa mna na Chorvátsko skoro ano vonku môže byt uz teplo ale voda bude studena a nebude to ono. Ja by som na tvojom mieste este rok pockala a pôjdete s deckami ked uz bude fakt teplo. Muz sa len vyhovára ale tak snáď by sa raz mohol obetovať ci ?

bluka2
18. apr 2016

@mima4 Ty si uz pobehala nejaku destinaciu s malymi detmi, ze vies posudit? Nic v zlom

elise
18. apr 2016

@mima4 my chceme plaz nie behat maximalne ked sa nam bude chciet to bonifacio ale nas bavi skor plaz klud, more, relax, nie spoznavacky, tie skor ked deti vyradtu alebo ked pojdeme len my s muzom bez deti.ja aj moj muz smetoho veeeela pobehali z folklornymi subormi, tak chdeme teraz klud 😊 na korziku vlastnym autom, uvazovali sme aj presun autovlakom. http://www.fifo.sk/letne-dovolenky/letna-dovole...

elise
18. apr 2016

@mima4 chorvatsko sme pobehali okolie biograd, nin s detmi. Zvladali lepsie ako my

stesil
18. apr 2016

@youngmom ahoj my sme boli na dovolenke malý mal 1 rok a 4 mesiace. Boli sme na Sardinii. Kúpili sme si all inclusiv aby nám nic nechýbalo. Musím povedať že to bol pre mňa oddych. Manžel sa naplno venoval synovi, mala som navarene, mali sme čo piť. Malý zvládol ako cestu lietadlom tak aj cestu autobusom. Tam sme si požičali auto, takže sme sa trosku aj potulali,Doteraz na to spomíname.
Dva roky sme nikde neboli, ja som mala rizikové tehotenstvo, takže peniažky sme ušetrili. Áno je to pravda, že keď máš už druhé dieťa je to oveľa drahšie, tento rok dáme buď Chorvátsko alebo Korsiku. Na Korzike sa mi veľmi páčilo 😉 ideme s dvoma deťmi 4 roky a 1,5 roka.
Keď máš niekoho s kym by si mohla ísť tak neváhaj. Tehotenstvo nie je choroba. Tam je skor problém že sa asi boji niekam cestovať do zahranicia. Len to dáva najavo tým že doma mu je lepšie. Skus nahovoriť niekoho, kto by ho vedel nahovoriť na spoločnú cestu. Samozrejme keď pôjdete autom, bude to stát menej. Držím palce ✊

stesil
18. apr 2016

@mima4 a prečo nie

elise
18. apr 2016

@stesil my nemozeme al inkluziv, syn tolko neje ma specificke jedla takze pre nas by bolo al inkluziv vyhodene peniaze a urcite pre jedneho vy neodratali. Syn je autista.

m.i.r.i
18. apr 2016

ono kazdy ma na to iny pohlad a neda sa ani na tvojho muza pozerat, ze rozmysla zle...zalezi na dovode tiez, moze byt proste typ co nema rad dovolenky ale v tvojom pripade s malym dietatom a tehotna je to podla mna ine...je to aj o zodpovednosti asi..aspon mi to tak pripada..
Ja napriklad vidim, ze su rodinky co cestuju aj s malymi detmi, aj zeny tehotne a aj do exotickych krajin a samozrejme tehotenstvom a porodom sa zivot nekonci...su ludia v tomto aktivni a viem, ze si mamicky povedia, ze aj s malym dietatkom sa da...a vidno potom aj na dovolenkach babatka, aj v lietadle a aj tehotne zeny..ved ano, nie je to choroba atd
My s manzelom to ale takto necitime...my sme cestovatelia tiez, zoznamili sme sa v zahranici, zili sme vo viacerych krajinach, cestovali sme dost, ja aj sluzobne potom dost po svete, vychutnavame si to..nie sme ani leziace typy, co lahnu na plaz...takze sme vlastne ani na cestovkovej dovolenke 10 dni lezania na plazi neboli....
Kazdopadne vieme kedy ano a kedy nie..ja by som tehotna nikam nesla ani nahodou...a tiez nie s malym babatkom....samozrejme, ze ked je vsetko ok tak je ok, ale urcite by som neriskovala porod niekde v zahranici, dlhu cestu v horucavach v tehotenstve, a ani babatko...ziadna pohoda ani pre mna ani pre dieta..dieta z toho nema nic, ja mam kopec starosti, dieta treba chranit pred slnkom, riesit hygienu, pripadne stravu, ziaden rezim, vsade hluk...pre mna by toto dovolenka nebola...akokolvek radi cestujeme, tak my sme do 3 rokov syna si tieto veci odpustili...od tehotenstva po jeho cca 3 roky sme chodili iba na vylety po SK, pripadne sme skusili jeden/dva predlzene vikendy u nas na SK, ak by sa nieco stalo, dieta by ochorelo, alebo cokolvek, tak sme hned doma ..tiez sme mali svoj rezim a vsetko..malemu stacil aj napusteny bazenik v zahrade, svoja postielka a klud...a ja som si odpustila tiez cestovanie, aj lyzovanie v zime atd...teraz ma syn 6 a uz tie 3 roky cestujeme viac..aj u nas, aj k moru, aj do hor, je to vyborny cestovatel, si to vychutnava, uz nemusim nic riesit...ked este trosku podrastie tak dame aj daleke destinacie, zaoceansku lod a ine veci, ktore aj jemu aj nam prinesu zazitky...v pripade dalsieho tehotenstva a babatka by na dovolenky tie 2-3 roky chodil manzel so synom a brali by stareho otca alebo kamaratov..ja si v tom pripade opat tieto veci odpustim...nechapem co komu ujde ak na nejake hoc len 2 roky sa prisposibi dietatku a odpusti si dovolenku....viem, ze kazdy to inak citi, ale ja poznam vela pripadov ked male deti ochoreli, uz z klimy v lietadle angina a cela dovolenka na mieste na antibiotikach v izbe, ci crevne virozy, upaly..kadeco... a pre mna by to naozaj nebol oddych...teraz si to vychutnavame, so synom ideme na piratske lode, akvaria, rozne parky, zamky, zabavne atrakcie, v horach na lanovky, na ladovce, do jaskyn... v zime lyzovat, kupat...nic nam neuslo tym, ze sme 3 roky poznavali Slovensko, pripadne travili dovolenky u babky ci doma v zahrade...
Ak ale ty tak velmi musis, tak chod s niekym inym, manzela by som nenutila...nahodou by sa nieco udialo, alebo by mu nieco hoc len sadlo na nos a z dovolenky by si nemala nic...v takej nalade naco...

luciferkax
18. apr 2016

Ani môj nejako netrvá na dovolenke, ale dá sa presvedčiť... nikdy by som ho však nepresvedčila, a ani nepresviedčala ísť na dovolenku k moru tehotná, je to vrchol nezodpovednosti - to, že prvé tehotenstvo bolo bez problémov, nie je záruka že aj to dalšie také bude.. neprajem ti to, ale zažila som si toho až až 🙂 a určite by som sa netrepala takú dlhú cestu autom kvôli dovolenke

candii
18. apr 2016

No ja by som k moru tehotna urcite nesla.. na slnku sa vyhrievat nemozes.. do mora by som tiez radsej nesla a predstav si taku situaciu ze by si zacala krvacat co by si robila? To ze teraz sa citis OK neznamena ze aj zajtra sa budes citit. Ja by som urcite neriskovala..