Manžel nechce ísť na dovolenku
Sme manzelia 2roky, pozname sa vyse 7rokov. Mame rocnu dcerku. Na svad.ceste sme neboli prave kvoli financiam-lebo sa v tom case riesilo byvanie. Momentalne byvame sami, financne na tom nie sme ani zle ani uzastne. Kasu drzim ja, peniazky viem odlozit. Vsetko nam financne vychadza, stihame vsetko platit, osatujem malu, nic jej nechyba. Nezijeme v luxuse, ale nic nam nechyba. Moj manzel je starsi ja som mladsia, nikdy sme neboli pri mori. Myslim, ze teraz je cas. Peniazky mam nachystane, mame aj nemalu financnu rezervu na horsie casy, ktorej sa nedotykame. Peniaze na dovolenku mam bokom(cca do 1000€) Auto mame na cestovanie, ziadny srot, spolahlive. Chcem ist do Chorvatska autom, dcerka sa uz vie vyhrat, zabavit, rada sa kocikuje, zboznuje vodu, prechadzky na vzduchu. V podstate prekazka je len manzel, ktory odmieta ist na dovolenku. Totizto ja som v druhom stave(4mes.)vsetko bez problemov a vyhovara sa na mna a na dcerku. Nechcem ist na 14-15dni uplne postaci 5-6dni max 7dni. Vytyka mi, ze som narocna a pod.ze nie som spokojna s tym co mam. Vidim na sebe, ze cim som starsia tak mi ta dovolenka chyba, vidiet more, vycestovat, mat spolocny zazitok, kt.by predsa aj nas vztah utuzil, obohatil. Zial neviem ako ho presvedcit, uz sa to snazila aj rodina z mojej strany, kt.bezne dovolenkuju-bez vysledku. Cuduju sa nam, ze sme pri mori este neboli. Citim na sebe, ze ak teraz nepojdeme uz to bude velmi tazke pri dvoch malinkych detoch a financne aj narocnejsie. Co by ste mi poradili? Mam byt naozaj spokojna s tym co mam ako mi vravi manzel? Alebo skusit nan nejake paky? Viete mi nieco poradit? Som z toho dost nestastna, ide leto, tie bazenove vyletiky ma nudia...
@elise na Korzike sme nemali zaplatené nič okrem ubytovania. Bonifacio je nádherné. Choďte na vyhliadkovu plavbu. Oplatí sa. Na Korzike veľmi dobre varia, hlavne keď sa vyberiete do kopcov. Tam nás obsluzili kráľovsky a na tu fivinu co som tam jedla, len tak nezabudnem. Výborná domáca kuchyňa.😉
Divinu
@elise
no ale podla mna je to zbytocne, je to skoda a je to prilis drahe prist do takej destinacie ako Korzika a trcat na plazi a nevidiet to, co ostrov ponuka..
ked clovek hlada more, plaz, piesok... naco sa trebat na korziku, lebo to iste najdes podstatne blizsie a v podstate nizsej cenovej sfere.
Kočky ako odhliadnuc od tehotenstva....ja keby som tak rozmýšlala, ze do 3 rokov nikde s dieťaťom lebo keby niečo, tak sa nedostanem ani ,,do psej matere,,. Stať sa moze aj 10 ročnemu dietatu niečo, može tiež ochorieť, stačkovať, anginu dostať, ruku si zlomit ...zase určitý rešpekt mám ale nebudem teraz doma hliviet len preto lebo dieta ma napr. 2 roky tak aby podrástlo - to je fakt argument. ...Z Chorvatska ste doma v cuku letu...6 - 8 hodin autom nie je katastrofa a stať sa moze hocičo a hoci kde...zial. To by som nemohla ani nufak z domu vystrčiť. Preto mam lekarničku napchatu na prasknutie a beriem aj ATB kedze my z Cypru asi len tak domov neprideme a lekari su vsade a poistenie mame. Zase netreba byt prehnane uzkostny moja švagrina bola v 4 mesiaci teraz na Malých divoch s mužom a deti maju vo veku 6,4,3 a teraz čaka dalšie a v pohode...všetko ide ked človek nestresuje pre kazu debilinu.
@sardinka335 Suhlas, prehnana uzkostlivost sa mi vseobecne zda na skodu v spojitosti s detmi...
@elise urcite. Ako spravte ako vy chcete, je to len moj nazor... a hlavne viem, ze tam je to dost drahe, hlavne tam je vsetko drahsie aj oproti francuzku, to tvrdia aj domaci...
vies, to je pre mna podobne, ako zaplatit si pobyt v dominikanskej a byt na plazi a stavat hrady....
korzika ma charakter v tomto smere ako Malta... uzasna dobrodruzna dovolenka 🙂
@bluka2 šak potom ze ,,nikto,, nechce mat deti...ked počuvaju taketo nazory, ze ako ,,sa neda,, a ,,čo ked ochoreju,, a čo ked hento....a tamto..no tak jasne, ze uvazuju v dimenziách, ze dieťa rovna sa gula na nohe, príťaž, obmedzovanie. Dnes uz viac menej kazdy ,,slušnejší,, rezort ponuka pre deti aj niečo viac ako len detsku jedalensku stoličku. My osobne preferujeme klasicku plažovu dovolenku. V rezorte je aquapark, minidisco, slovenský animatori, program pre deti aj cez den, kočik si tam moze človek prenajat, strava vylučne pre deti. Iní maju zase radi turistiku, tam capnu dieta do nosiča a idu neviem smer Janošikove diery alebo inam...proste aj s deťmi sa da dovolenkovat, nehovorim, ze to budu vystupy ako na Everest, ale da sa. Potom ze su zeny frustrovane a otravene . No 3 roky zavreta doma v panelaku alebo detske ihrisko a navšteva Lídla ako vrcholný kulturny a oddychovy zažitok...tak sa ani nečudujem, ze su zeny uz zmagorene z tej materskej.
My sme boli skoro 3 tyzdne v ligurii v 7. mesiaci.cesta autom praveze ok,ale tam uz to bolo o drzku.na plazi s bruchom...zaberak.stale ma nicila zaha,v kuse som vracala.cely cas som chcela byt doma.a to cestovanie fakt milujem
@sardinka335 nie každá rodina má také vymoženosti ako ísť na dovolenku k moru. Inak sa cestuje dvom a inak štyrom.😉
Všetko je o peniazoch.
Ale príspevok sa mi páči 😉
@sardinka335 ja suhlasim s tym, co pises...ale u autorky je trosku iny problem - cesta do HR autom, ked bude v cca 7, mozno aj v osmom mesiaci. a to zas nie je az take ternom. nie preto, zeby to nezvladla...ale taku dlhu cestu autom v tak vysokom stadiu uz naozaj lekari nedoporucuju, kvoli otrasom a riziku predcasneho otvarania sa, pripadne az porodu.
letecky je to OK,pokial je zdrava, nema komplikacie...aj ked, v tretom trimestri uz niektore spolocnosti ziadaju specialne poviolenie o gynekologa
@sardinka335 ja respektujem napriklad, ze kazdy to inak citi..ale je to asi presne o tom....ked chces, tak chod, uzi si ak ti to prinasa radost a ak budes mat problem, tak si sama znasat dosledky..to je uplne v pohode...ja osobne a ani moj muz by sme si to neuzili...a nie je to uzkostlivost...ja si zas hovorim, ze nechystam sa umriet, takze mi nic neujde...tiez si nehovorim, ze o 3 roky budem na tom tak zle mozno, ze sa uz nikam nedostanem..a zas pre tie deti -- som za to pripravovat aj deticky na cestovanie, zase len doma a nikdy nikam a mame na cecku tiez nie je dobre, ale da sa to aj pri kratsich vyletoch ...ale je to naozaj uhol pohladu..ja to ale nenazyvam uzkostlivostou, mozno je to vacsia davka zodpovednosti...je to u ludi rozdielne, tak ako niekto setri na horsie casy a rad pozera na zadne dvierka a druhy rozflaka vsetko co ma, lebo ved zijem teraz a nejako bude...ani jeden extrem nie je dobry, ale nam napriklad vyhovuje prave to ked berieme tie veci zodpovednejsie..ale naznamena to, ze clovek nevystrci nos z domu, nic si nedopraje a vsetkeho sa boji...
je to zvlastne, ale asi je domased, ako pisal niekto nado mnou. Myslim, ze je to v pohode, ak sa na to citis, tak by si mala ist. Ale nutit ho nemusi dobre dopadnut. Skor mu povedz, ze pojdes aj sama s deckom a mozno potom sa sam rozhodne, ze vas samych nepusti a pojde dobrovolne 🙂 a ak aj nie, budes mat dovolenku tak ci tak, akurat, ze bez neho no. A mozno ked uvidi fotky, tak o rok uz pojde s vami
@stesil a inak sa cestuje 5tim...čo ti poviem, ani to mi nezabrani aby som ,,niekde išla,, nemusi to byt nutne more kazde leto, ak na to nemam, to je jasne. Tak ale to sme neriešili. Vychodiskova pozicia bola ze nejake peniaze na to su. Kamarati idu so 4 detmi stanovat na Uglian - Chorvatsko a uz sa tešia, ze ake to bolo super, deckám sa to pačilo. Jasne, ze to je aj o peniazoch. Ak rodina vyslovene netrie nudzu, tak by si raz ročne ak sa to teda da mali dopriat spoločny čas - kde to uz samozrejme podla moznosti.
@m.i.r.i a my tie veci neberieme zodpovednejšie podla teba ked ideme 5 ti na Cyprus? To si len ty omluvaš svoju uzkostlivost. A z inej temy si sama pisala čo všetko tvoj muz nie lebo sa boji mat aj druhe dieta či ako si to pisala. Tak o čom to je? O strachu a uzkostnosti. Ver či nie, ale nikdy nerozflakame peniaze tak alebo tým štylom, ze ideme na dovolenku a potom keby sa nahodou niečo stalo neviem pokazila sa pračka, nejaky spotrebič, tak ideme si pytat pozičku do Quatra alebo k rodičom. To nie. Peniaze rozdelujeme tak, aby sme mali zadne vratka aj vtedy ak niekde ideme. Ak nemame tak nejdeme a šmitec, neriešime. Dlhy si nerobime.
A ked sa ti niečo stane...stať sa ti moze aj tu na ulici a aj potom budeš hovoriť, ze ved ,,znašaj dosledky,,? No nebudeš. Nikto sa nechysta umrieť, ani byť na tom o 3 roky zle, ale kto vie ako bude, za rok, za dva...či vobec budu tie peniaze čo su teraz a aka bude situácia v rodine, v praci, v štate... To je vela faktorov čo človek zvažuje.
@nyusika ved ja som uz viac menej nereagovala na zakladatelku...ako to asi ani ja by som sa netrepala v 7-8 mesiaci do Chorvatska autom. Minuly rok som lapila doma lebo mala sa narodila na konci juna...no tak zase za kazdu cenu sa niekde trepat ako nevidela som v tom zmysel. Ale napr. V Turecku mali no nech 2 mesačne bábänko v tých sukromných apartmanoch a to boli Europania, nie miestny a male deti okolo 2 -3 rokov bezna vec...
Cize ja som skor reagovala na to, ze 3 roky teraz musi lapeť doma lebo ma male dieta...no nemusi, len ked chce.
@m.i.r.i tak -odla mna je narocnejsie na organizaciu riesit nejake jednodnove vylety.
balis sa aj tak (menej oblecenia, alew zvysok asi aj rovnako - lieky, hreacky, ine pomocky)
cesta tam, cely den na nohach a potom cestra naspat...to je narocnejsie, ako jedna cesta niekam, potom sedem dni veget, oddych, zabava...a opat cesta naspat 🙂
ale kazdemu tak, ako vyhovuje.
niekomu nevadi byt tri roky furt doma, niekto berie deti ako sucast ich zivota od malinkata a (s istymi nutnymi obmedzeniami) funguju j s detmi tak, ako boli navyknuti bez deti
Podla mna toto vobec nie je o tom, ze jej muz sa boji ist s nou na dovolenku kvoli tehotenstvu (je to len dalsia vyhovorka). Chodia spolu 7 rokov a este neboli na dovolenke...
@whitecat666 ano v tom mas tiez pravdu,nabuduci rok to bude ina vyhovorka.su ludia,co na to skratka nie su
@sardinka335 ved to je presne to ako pises...mozes na to pozerat tak, ze zijes pre pritomnost a co ak o 3 roky nebudes mat na to alebo sa nieco stane - to je tiez zas inak nastavena uzkostlivost -- uzijem si teraz, ved co vie co bude o 3 roky..to je fajn...ina vec je tiez, ze ludia maju svoje priority...pre niekoho to je kazdorocna dovolenka, lebo inak nemoze...niekto to chce dozicit detom, niekto ma pocit, ze si pri tom oddychne od celorocnej prace ci vecneho varenia a utierania ritiek detom....ja mam kamosku co lozila po skalach tehotna a tiez ked sa narodila dcerka, 5 mesacna na deke lezala pod skalami a oni s muzom na skale na lanach zaveseni...niekolko dni v horach, kupanie v umyvadle na horskej chate...lozenie..lebo to minuju a neodradilo ani tehotenstvo, ani male dieta...tiez mala lezala v kociku pod svahom kde ju "strazil" bufetar kym oni lyzovali..a teraz ma deti 2, su to mali turisti, lyziari, vsetko..od malicka si to uzivali, ona sama hovorila, ze tehotenstvom a narodenim dietata sa nemieni vzdat svojho zivota...a vsetko je ok..akoze ma moj obdiv, ja by som to nedala...jeden velky zlom ale nastal ked minuly rok rovnako zijuci svagrovci, ktori len hory a turistika zazili tragediu, lebo kym deti strazili babka s detkom, rodicia lozili po horach v januari a mamicka spadla s brala..nasiel ju manzel, uz jej nebolo pomoci..deti 2 a 4 roky ostali bez mamy...lebo to bola ich vasen, ich nieco co ani pri detoch ani nikdy si neodpustili..tak teraz aj kamoska, ked vidi co to spravilo so svargom tak aj ona sama si odpustila uz velmi vela toho, az vtedy prisla davka zodpovednosti, ze su iste hranice...akoze jasneze aj doma moze na mna spadnut luster a dieta sa zrani v skolke na preliezke..a to neznamena, ze ho nikam nepustim...ale proste mam iste hranice kedy je nieco prijatelnejsie a kedy nie..a kedy ja predsa prezijem bez velkej dovolenky na tie 2-3 roky, lebo je to cisto o mne v tomto pripade, naozaj to dieta to nevnima...a narodenim dietata sa sice nekonci moj doterajsi zivot ale som uz zodpovedna aj za neho a aj viac za seba...
Kazdopadne kazdy ma ine priority....komu to vyhovuje nech robi ako to citi..ja osobne nie ...
a ano, moj muz niekedy prehana, preto pisem, ze ziaden extrem nie je dobry...ale v tomto sa teda zhodneme...ja osobne tiez uplne inak znasam ak ochorie rocne dieta versus 6 rocne.....uz aj ten pobyt v nemocnici nesu tie deti inak, choroba moze mat u mensieho ovela zavaznejsi priebeh..atd...ale ozaj je to uhol pohladu..ja fandim tym co su aktivni a vedu k tomu aj svoje deti..ale tak ked su niektori domasedi a vyhovuje im to, tak nech su 🙂
@youngmom no teraz si v 4 mesiaci, neviem, kedy by si chcela cestovať, ale ak tak o 3 mesiace, to by som už v 7 mes, nešla, pekná dovolenka môže byť aj na SR, či ČR, Chorvátsko to sa nezdá, ale je to dosť dlho sedieť pre človeka, a nieto, ešte aj v tak vysokom stupni tehotenstva.
A že manžel nechce ísť teraz, a doteraz nikdy nebol pri mori, netúži po tom, neláka ho to, tak asi by som nečakala, že sa zmení.
Ako tak čítam tak ľudia sa boja cestovať s dieťaťom bez toho aby to vôbec vyskúšali. O to by som sa ja veru nepripravila 🙂
@youngmom ak chcete ísť autom a tvoj muž s tým nemá skúsenosti, tak ho celkom chápem ...6-8 hodín a v sezóne aj viac ...do Chorvátska nie je až také super... ktovie ako by si zvládla cestu a malá tiež... ale, myslím, že ak by ste chodili k moru už pred tým, tak možno by to tvoj manžel nevidel ako problém...😉 ... skús sa s ním porozprávať, že prečo naozaj nechce ísť na tú dovolenku ...

@bluka2 pobehala som celu Korziku 🙂 a je to dost narocne, nehladiac na horucavy ktore su tam, pravdaze nutnost mat aj prenajate auto