Manžel nechce priznať neveru. Ako ho naviesť k priznaniu?
ahojte, mozno nie celkom spravny nazov, ale popisem situaciu. S manzelom sme spolu 13 rokov, z toho 7 rokov manzelia. 4 mesiace pred svadbou som mu nahodou nasla v mobile SMS od inej zeny, ktora vypisovala ako velmi ho lubi atd.... on jej na oplatku, tiez to iste napisal. To bola taka facka od zivota, ale bola som velmi hlupa, naivna, uverila som vtedy, ze to nebolo tak, atd..... proste trapne detinske kecy a ja HLUPANA som sa nechala oklamat. Vsetko na svadbu bolo prichystane atd... a asi moj mozog a podvedomie si nechcel pripustit ---------- HALO PREBER sa, vsak on Ta vobec nemiluje. ..... Svadba bola krasna, vsetko super, odvtedy super, potom sa nam narodila dcerka a zas som prisla na to, ze oni spolu neskoncili. Lenze nemam patricne dokazy. Este ked som bola tehotna si vypisovali, dokonca som nasla stranky, kde ma pozakladane statusy, vypisuje si so vselijakymi babami a atd.... je to zleeeee. Samozrejme, ze som sa o tom chcela rozpravat, ale on nie, ze on je verny, hodinove debaty o tom, ako sa on snazi vsetko pre nas spravit, co vsetko on pre nas robi. Nechala som to chvilu tak a zaujala vyckavaciu taktiku, ze vsak pravda vzdy raz vyjde najavo, musi predsa spravit nejaku chybu. Naraz mi pred niekolkymi tyzdnami vypisuje anonym, ze ma podvadzal s tou dotycnou (predpokladam, ze je to ta od ktorej bola sms pred svadbou), atd, viem aj jej meno tej dotycnej. Lenze neviem ako to manzelovi predostriet. Zas sa 😖 bude vyhovarat, ze vsak ludia popisu kadeco, ci verim kadekomu, kto co vsetko popise. Ako by ste to riesili? Mam kontakt na tu "dotycnu" (s ktorou vraj uz nie je, ale obcas si volaju), ale je mi trapne jej napisat sms, alebo spravu, ze ci nieco s nim mala. Ako von z tejto situacie? Chcem sa rozviest, viem, ze pridem o vsetko zabezpecenie - t.j. dom, auto, budem mat malo penazi, ale ponizovat sa nedam. Len potrebujem manzela priviest k tomu aby sa priznat, ale neviem ako. Proste mu neverim a som zial presvedcena, ze ten anonym ma pravdu.
Postav ho pred hotovú vec! On sa o tom baviť nechce, lebo mu takýto život vyhovuje. Má teba, komfort doma a miesto a človeka na úlet. Rovnako zdieľam názor, že žena vycíti neveru svojho partnera. Ja by som si pobalila svoje veci aj dieťaťa a odišla by som z domu a nečakala ani na jeho vysvetlenie. Je dosť možné, že ho to zobudí a uvedomí si, že sa tu niečo deje. Mať vlastnú cenu a kľud na duši je omnoho viac ako nechať sa ponižovať. Aj keby to priznal a oľutoval, myslím si, že k nevere by sa znova vrátil. To nie je partner na život!
@miriam11 nemyslim si, ze z pohladu toho ci Vas rozvedu alebo nie je jeho priznanie nejake smerodatne. Pokial sud uzna, ze je v zaujme Vasej dcery aby ste ostali spolu, tak Vas nemusi rozviest ani keby sa k nevere priznal. Zvlast ked zijete spolu, spravate sa k sebe slusne a ziaden iny konflikt nemate.
Pokial to s rozvodom naozaj myslis vazne, tak sa zober a odid. Naozaj na to nemusis byt pravne rozvedena. Daj mu par mesiacov, uvidis, ako sa bude spravat k Tebe aj k malej. Mozno sa spamata (ak mu chces davat druhu sancu). A potom podaj navrh na rozvod.
ja som sa nerozvadzala, ale co sa uz dlhodobo pise, tak najcastejsi uvadzany dovod rozvodu su nezlucitelne rozdiely. takze ja by som na tvojom mieste sa rozvadzala prave z tohto dovodu a nehladala dokaz nevery. vramci toho dovodu by som uviedla, ze sa zacali objavovat nezlucitelne rozdiely a nezlucitelne nazory po zisteni nevery, pricom by som sa nesnazila neveru dokazat. len trvala na tom, ze o nevere viem. pre mna by bolo ponizujuce ist za milenkou a pocuvat o nevere manzela. manzelovi by som povedala, ze sa idem rozvadzat koli nevere o ktorej viem. a dalej by som mu nehovorila, ci mam, ake mam dokazy, odkial to viem, ci to len tusim, alebo mi to hovori intuicia. nechala by som ho v neistote, ze co vlastne viem, co idem robit, ci ho znemoznim v ociach rodiny a tak. vsade aj v jeho rodine by som hovorila, ze dovod je nevera, viac by som sa teme nevenovala, nerozpitvavala s nikym. bola by som zvedava na silny zaludok muza, ako by bol schopny nadalej zapierat a neurobit ziadnu koninu, z ktorej by bolo jasne, ze to tak bolo. mnohi muzi maju tendenciu, ked sa situacia vyhroti, povedat nieco, co neveru potvrdi. napr. spravil som chybu, ze som sa ozenil, ked som mal inu alebo nieco ine...
no neviem, ale ak ta uz roky podvadza, tak neries a rozved sa alebo sa s nim proste rozid.. ci uz vykopnes ty jeho, ako pisala @bodka13 alebo odides ty s dcerkou, to uz je na tebe, lebo len ty najlepsie vies, ci ste nadobudli byt spolocne alebo je jeho.. ale nevera je svinstvo a dokaze poriadne ublizit.. nepisem z vlastnej skusenosti, lebo nastastie taku nemam.. len sa do toho vzivam, ake by to bolo a mraz mi beha po chrbte 😒 urcite neobvinuj seba, ze ty si hlupa a nezaujimava, to co su za reci.. ja by som nemohla odist od muza len s tym, ze hoci viem na 100%, ze ma podvadzal.. ja by som chcela pocut priznanie od neho a tej jeho krasavici by som zavolala a vycistila im obom zaludok..a potom by som odisla z jeho zivota aj s dcerkou a poziadala o rozvod.. v kazdom pripade, ako sa rozhodnes, prajem ti vela sil a pevne nervy..dufam, ze budes mat uz len pokoj a kludny zivot bez nejakeho ponizovania od svojho muza.. drz sa
Ano je pravda, že môže od neho odisť aj z akože inych dôvodov, ale ja zas chapem @miriam11 , že bude mať lahšie svedomie pred sebou, že mala poriadny dôvod na rozvod, aj pred mužom sa obhajiť, že to nebolo len tak z rozmaru aj pred dcerou v buducnosti a celkovo pred rodinou. Môže to vyznieť malicherne, ale v takychto ťažkych situaciach si človek všeličo zvažuje a určite tam bude hlodať červik pochybnosti, že čo ak skutočne neverny nebol (aj ked si je ista, ale proste ta pochybnosť tam bude určite) PReto ja by som po tych dôkazoch patrala
@miriam11 to, ze pojdes za milenkou nic neriesi.
1. Nemusi ti povedat nic, preco by to mala robit? Lebo sme zeny? Hahaha vy nie ste kamosky, aby sa ti zdoverovala.
2. Ked tam pojdes a ona by ti aj nieco povedala, budes musiet mat sakra dobry zaludok. Navyse na nic ti to nebude, iba ak na to aby si sa dobre pozvracala. Kde mas istotu, ze ti 100% hovori pravdu? A ak aj hej, naco ti takyto dokaz bude? Pre sud nebude relevantny. Snad len v pripade, ze by ju predvolal sud, ale kedze je rozumna a vie, ze takemuto niecomu sa chce vyhnut, tak bude zapierat.
3. Ovela viac ako fotky, a vyroky nejakej milenky ti posluzi to, ak povies, ze uz spolu dlhsiu dobu intimne nezijete (dajme tomu tam ako spustac spomenies uvedenu neveru), pripadne si sa odstahovala a nie je mozne obnovit spoluzitie. On aj ked mu zbalis veci, nemusi odist, preco by to robil, je to aj jeho dom. Samozrejme, ak budete byvat v spolocnom byte rozvod sa moze natahovat. Ak ste od seba, je to jednoduchsie.
4. Na to co povie jeho rodina by som sa vyprdla. Aj ked budes mat v rukach neviem ake donebavolajuce fotky, jeho rodina bude na jeho strane, nie na tvojej.
5. No a ak by si sa chcela zabavit a ziskat dokazy, zaregistruj sa na tej stranke kam chodi po cudzim nikom, snaz sa ho "ulovit" (ak je tak na zenske ako pises, nebude to problem). A na prve stretko docupitaj pekne aj s dietatom a archivuj si odoslane erpecky 😀 Lepsi dokaz ako seba nenajdes 😉
ahoj sice som vsetko necitala ale napisem ti svoj nazor..ja by som ho urcite sledovala a popripade nafotila ich spolu aspon do telefonu.doma by som ho postavila pred hotovu vec.ale tie fotky si daj najprv vyvolat,lebo ti ich moze vymazat...prajem vela sil...budes ich potrebovat.jaj a este s tou dotycnou by som sa asi nechcela stretnut.nic ti totiz nemusi povedat a moze zavolat tvojmu manzelovi a budu obaja zatlkat...a nic sa nemusis dozvediet....
@miriam11 urcite nie si nezaujimava ani nudna,len tvoj chlap si ta nevedel vazit hned od zaciatku a on si asi nikoho nevazi, kedze zije dvojaaky zivot a uz velmi dlho, ani milenku si nevazi, ju tiez zneuctuje,ale ked jej to nevadi rozbijat rodinu,jej urcite stale vravi uz sa rozvedieme,ale chlap to nikdy neurobi kvoli milenke, pretoze doma ma vyprane, upratane, navarene a vyhovuje mu takyto sposobzivota, ked mu je dlho doma, tak si moze odskocit ku milenke,kde si uzije a potom sups do teplucka domova,
urcite by som tu potvoru ani vidiet nexela co ti ukradla manzela,teda by som sa snou ani nestretla o com by som s asi tak rozpravala, ze chodi za nou kazdy den a super im to klape a ze sa chce rozviest len mm nexe ta zranitvilu,aby ti to vsetko mohol vysvetlit a caka na vhodnu chvilu,aby si to pochopila akurat by si sa zosypala a zosmiesnila pred nou a yoni dvaja by zvitazili,ale nedaj sa este viac ponizit, kedze pises, ze si spolu smskovali a tiez ma pozakladane statusy a tam si vypisuje s babami, tak aj tomoze byt dokazovy material o nevere
a co sa neho tyka a jeho milenky, tak ked teba podvadzal s nou tak ju urcite tiez bude, je to typ cloveka, ktory si potrebuje dokazat, ze ma na viac, on sa mal narodit v inej krajine, kde sa povoluje mnohozenstvo,
neviem,myslím,že dotyčná sa stebou nestretne ,a nič nepovie..asi by som sa s nou ani nechcela stretnúť..pýtaj sa ho do úmoru,muži to nemajú radi a hlavne zabúdajú,čo povedali..raz sa vyzradííí..
@miriam11 sorry, ale ty si pipi. to najhorsie co nam muzi spravia je, ze uverime tomu.. co si o nas myslia alebo co nam povedia. prosim, ta,, preco by si bola nudna a neviem aka.. jednoducho ta podvadza lebo chce. nie preto aka si. keby si o tebe myslel same zle veci tak s tebou predsa nieje,,, mozno si prilis dobra a teraz si na rade ty, vystrc rozky a pome do neho... stretni sa s tou babou, alebo aj nie, povedz mu ze to chces skoncit, odid od neho,,,. na tyzden bez vysvetlenia,, to by bola supa. len sa prosim ta neobvinuj, ze to je tvoja vina..
.... uričte by som za tou dotyčnou nešla.... to v žiadnom prípade nerob... iba by si sa mohla zbytočne ponížiť a neviem, či by sa ti vôbec priznala... toto sú veci, ktoré musíš riešiť čisto so svojim manželom...
určite by som pátrala po nejakých priamych dôkazoch - napr. zistiť či sa niekde nestretávajú... ak sa ti dá, tak určite mu sleduj správy v mobile, poprípade v pc....
ak budeš mať jasný dôkaz o nevere tak potom mu ho ukáž a nebude mať šancu sa vyhovárať, nebudem mať kam cúvnuť... inak sa ti neprizná, možeš sa to z neho snažiť dostať akokoľvek, tak ti to nepovie a bude to stále popierať....
ja by som to urobila určite takto.... držím palce, nech sa ti to podarí...
lebo ak ťa ozaj roky podvádza, tak nemá pre teba význam zotrvať v takomto vzťahu ani minútu....
...že ísť za mužovu milenku..ja umrem..ešte si dajú spolu kávu,nie?..taký kokos už by mal dávno vyhádzane handry von oknom,ešte to,aby som mu ich do kufra zbalila.
Preco by si prisla o zabezpcenie? On sa o dieta bude musiet starat, to je davat ti prispevky a tak. A mal by vas zabezpecit. Kvoli tomu by som neostavala.
Na tvojom mieste by som mu otvorene povedala, ze to vies, ze to mas overene (on nemusi vediet, ze to nemas na papieri a tak). A ze mu uz neveris, lebo si to nezasluzi.
Taktiez suhlasim s tym, ze on by sa mal odstahovat. Lebo on je ten, co zradil vasu rodinku.
V kazdom pripade je to velmi tazka situacia a som si ista, ze ak chces rozvod, tak je to dostatocny dovod.
Len neviem, ako je to s tym, kto ma odist, lebo na slovensku je to vacsinou tak, ze ak chces, aby partner odisiel, tak mu musis zabezpecit nahradne ubytovanie. Moja teta to tak musela spravit a dodnes doplata na ex-manzelov byt...
Vela sil a vytrvalosti.
@lenka_b So zabezpecim si trochu vedla a mas velmi naivne prestavy o zabezpeceni byvalej rodiny odijdenymi chlapmi. @miriam11 si pravom dava aj tieto otazky a k celej situacii pristupuje velmi zodpovedne. Budme realisti bez byvania a penazi sa zije tazko a s jednym platom a "vyzivnym" od ex to je skutocne na prezitie. V ziadnom pripade ti neradim ostat a byt nestastna, reagujem len na pomyleny pohlad na zabezpecenie po rozvode. Nic sa vsak neje take horuce ako sa uvari, myslim ze zabezpecenie nie je dovodom na ostavanie vo vztahu aj ked myslim, ze ty si sa uz rozhodla, nieco sa v tebe zlomilo a rozchod pride skor ci neskor 😖 Ak neskor budes mat cas sa aspon na vsetko pripravit. Drzim paste.
@miriam11, proč chceš přiznání? aby tě prosil o odpuštění ? tvářil se kajícně? a zeptej se sama sebe co uděláš až se ti přizná? bude se ti líp rozvádět? budeš klidnější když si řekneš že za to ty nemůžeš ale on protože je nevěrník? Jestli chceš rozvod rozveď se, on by klidně mohl u soudu zapírat, takžen ějaké přiznání pod tlakem je vcelku o ničem.
V žádném případě se nechtěj setkat s dotyčnou osobou, k čemu? Nemáš zapotřebí se ponižovat.Ty by si šla na schůzku s neznámou osobou? Psát SMS manželovým jménem? Vždyť musí znat jeho číslo, až tak hloupá nebude.
Problém je jinde, manžel narušil tvoji důvěru, nikdy mu věřit nebudeš i kdyby se jakkoliv změnil, už mu neuvěříš. Protrápíš se svým životem. Dobře si promysli co v životě chceš, jestli svého muže s tím že se budeš pokaždé trápit, když se někde zdrží, když mu cinkne SMS, nebo život bez něj. A je úplně jednou jestli se ti přizná nebo ne.
Vím o čem mluvím, zažila jsem něco podobné.
@suem No mozno som trochu vedla, ale takto by to malo byt. Na dieta manzel prispievat musi po rozvode, ci nie? A stat ma taktiez nejake davky vyhradene pre osamotene mamicky s detmi. Da sa vybavit aj socialny byt, ak by to bolo potrebne. Ano, je pravda, ze na Slovensku je to este trosku pomale, ale ono sa to da. Nevravim, ze je to lahke. Nejake socialne prispevky su urcite dostupne. Naivne predstavy nemam, pretoze dnes su tu sudy na to, aby ta v takomto pripade ''ochranili''.
@lenka_b Si uplne vedla. Ano vyzivne dostane, jeho vyska je na SK priemerne 80E. Socialnych bytov je tak malo, ze sanca na jeho ziskanie je miziva aj ked to nie je nemozne. Sudy ochranili? Ano ochranuju podvodnikov, nasilnikov, hajzlikov co nechcu platit a pod. Vidim v mojom okoli, a je to na plac ☹ . Nejake soc. davky isto su, ale realita je taka ze tu sa jednoducho musis spolahnut sama na seba 😒
@suem Ale manzel Miriam11 sa k tomu tiez moze zodpovedne postavit. To ani jedna z nas nevie, co on spravi. Ja nehovorim, ze to ide lahko, ale da sa to. Taktiez mam zname a rodinnych prislusnikov, ktore su bez partnerov a dostali socialny byt, alebo su v podnajme a dostavaju nejaky mizerny prispevok od statu. Ono je to tazke, ale ak dieta pojde do skolky (co su takmer zdarma) a da sa najst aj praca, tak ono sa to postupne spravi. Nemusis mi hned nadavat, ze som vedla a mimo. Ja som nikoho nechcela urazit, len pridat svoj nazor.
@lenka_b 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 som sa pobavila. Ale je to skor taky smiech cez slzy. Z tvojich prispevkov vidim, ze si nikdy neriesila rozvod, sudy a vyzivne na SK. Ano vsetko by tak malo byt ako opisujes, ale nie je. Ja som cakala na vyzivne 3 krasne roky (predtym platil ako sa mu zachcelo, potom prestal a tak sme sa sudili). Pocas tychto rokov som niekolkokrat absolvovala pohovory u polisov, sudy, prokuratora, exekutora atd. Na socialnu davku som nemala narok, lebo najskor som zarabala viac ako je minimalna mzda a potom som sa vydala, tak sme uz do socialneho pasma nezapadali vobec, lebo plat mojho mm za automaticky zarataval do prijmu. Cize stat kryl hajzlika, ktory nechcel platit. Nakoniec exekutor vymohol vyzivne. Bezne vyzivne ma urcene 100 eciek a za vyzivne co mi dlhuje mu stahuju kazdy mesiac 0,97 Eur. Tak neviem kedy mi tych cca 2000 co ma dlh na vyzivnom splati ked mu strhavaju necele euro. Co sa tyka socialnych pracovnicok na UPSVAR, tak to je jedna hroza. Kolizna mi na sude o vyzivnom zaspala. Ked som sa informovala, ze chcem dieta otcovi davat, ale musi zist niekedy ku vchodu same (ma 13 rokov) lebo mozem niekedy v tom case krmit mladsie 7 mesacne dieta, socialna mi pomohla tak, ze mi oznamila, ze ja som povinna ist s dietatom dolu a male musi so stravou pockat. No veru skusim mu to vysvetlit ked bude od hladu vrestat. A teraz bonbonik. Ocinko sa rozhodol, ze nechce platit nic a lacnejsie ho vyjde dieta vo vlastnej opatere, tak vsetko robi preto. Co na tom, ze sa s deckom netretaval casto, neplatil, nezaujimal sa.... Takze klapky dolu, toto je realita 😉
.
@lenka_b prepac este dodavam:
1. Na socialny bat cakas roky, ak vobec. V BA zabudni.
2. skolky nie su zadarmo, ani skoro zadarmo, okrem stravy a poplatku mesta platis rozne, fondy, skladas sa na opravy a podobne. A podotykam, dostat dnes dieta do statnej skolky sa napriklad v BA rovna malemu zazraku. A za sukromky calujes nehorazne peniaze.
3. Ak zena poda o rozvod, maloktory muz je taky charakter, aby so k tomu postavil zodpovedne. Jesitnost je svina a tu si to odnesie zena a deti.
4. Ak si na RD na podnajom zabudni, aj keby ti stat nieco mizerne prispel. Mas totiz 194 Eciek a za to ani garzonku nezozenies. Nieto este z niecoho zit.
@afrika manzelka sa ponizuje tym, ze by sa s milenkou vobec stretla. Mne by taka uboha osoba sa stretko nestala. A riesit to ma s manzelom a nie s milenkou. Je to cudzia osoba a nema sa jej co spovedat.
@cecil36 Ok, je mi luto tvojej zlej skusenosti - to, co opisujes je teda riadne svinstvo! Taky chlap nema pravo na zivot. Ano, viem, ze su hajzli a na SVK je to proste tak, ale ja verim tomu, ze stale sa to nejako da vyriesit. Oci mam otvorene, pevne verim, ze na SVK prijmu zakony, ktore otcov prinutia sa k tomu vsetkemu postavit zodpovedne. Je to az smutne, ze sme v EU a tie prava pre matky nie su rovnocenne, ako je to napriklad tu v Irsku. Tu mas narok na vsetko mozne - niekedy je to vyhodnejsie byt slobodna mamicka, ako byt v manzelkom vztahu s dietatom. Ale ako vravim, mam zname a hlavne sesternicu, ktora si tym presla a dostala socialny byt (netvalo to ani tak dlho). Neskor si nasla pracu a situacia sa zlepsila. Stat jej platil vyzivne a potom sa to vymahalo od otca. konkretny postup neviem, tvralo to dlhsie, ale dopracovala sa k tomu.
@miriam11 ak som to spravne pochopila ty sa už 7 rokov trápiš s tým vedomím že ta tvoj manžel podvadza, vieš o tom....ale potrebuješ to počut aj od neho. Potrebuješ počut že : ano,mrzi ma to, skončim to s nou,alebo nie nieje to tak, to si iba ty nahovaraš ( čo predpokladam, že by si mu neverila a upodozrievala ho dalej )alebo chceš počut ano, je to tak, taham to s nou už dlho a odchadzam od teba....ktoru z týchto možnosti očakavaš???a ake nasledky nasledne chceš znašat?....pretože ak sa k tomu prizna tak maš len dve možnosti : A) bud sa budete tvarit dalej, že sa nič nedeje, no ty sa budeš trapit ale budete "spolu ako manželia"
alebo B) ako podvadzana osoba pozbieraš svoju hrdosť a sa rozvediete a každy si bude žit svoj život.....je to na tebe, každopadne je to tažke rozhodnutie kedže je tam už aj dieťatko, no držim palce 🙂

ty dôkazy nepotrebujeľ.ved ty to vieš.tak komu čo dokazovať.načo sa chceš s ňou stretnúť?pál od neho čo najďalej,nerozpitvávaj jeho vzťahy.je to hnusák,iste by si nič nevyriešila.