icon

Manžel nechce priznať neveru. Ako ho naviesť k priznaniu?

miriam11
7. aug 2012

ahojte, mozno nie celkom spravny nazov, ale popisem situaciu. S manzelom sme spolu 13 rokov, z toho 7 rokov manzelia. 4 mesiace pred svadbou som mu nahodou nasla v mobile SMS od inej zeny, ktora vypisovala ako velmi ho lubi atd.... on jej na oplatku, tiez to iste napisal. To bola taka facka od zivota, ale bola som velmi hlupa, naivna, uverila som vtedy, ze to nebolo tak, atd..... proste trapne detinske kecy a ja HLUPANA som sa nechala oklamat. Vsetko na svadbu bolo prichystane atd... a asi moj mozog a podvedomie si nechcel pripustit ---------- HALO PREBER sa, vsak on Ta vobec nemiluje. ..... Svadba bola krasna, vsetko super, odvtedy super, potom sa nam narodila dcerka a zas som prisla na to, ze oni spolu neskoncili. Lenze nemam patricne dokazy. Este ked som bola tehotna si vypisovali, dokonca som nasla stranky, kde ma pozakladane statusy, vypisuje si so vselijakymi babami a atd.... je to zleeeee. Samozrejme, ze som sa o tom chcela rozpravat, ale on nie, ze on je verny, hodinove debaty o tom, ako sa on snazi vsetko pre nas spravit, co vsetko on pre nas robi. Nechala som to chvilu tak a zaujala vyckavaciu taktiku, ze vsak pravda vzdy raz vyjde najavo, musi predsa spravit nejaku chybu. Naraz mi pred niekolkymi tyzdnami vypisuje anonym, ze ma podvadzal s tou dotycnou (predpokladam, ze je to ta od ktorej bola sms pred svadbou), atd, viem aj jej meno tej dotycnej. Lenze neviem ako to manzelovi predostriet. Zas sa 😖 bude vyhovarat, ze vsak ludia popisu kadeco, ci verim kadekomu, kto co vsetko popise. Ako by ste to riesili? Mam kontakt na tu "dotycnu" (s ktorou vraj uz nie je, ale obcas si volaju), ale je mi trapne jej napisat sms, alebo spravu, ze ci nieco s nim mala. Ako von z tejto situacie? Chcem sa rozviest, viem, ze pridem o vsetko zabezpecenie - t.j. dom, auto, budem mat malo penazi, ale ponizovat sa nedam. Len potrebujem manzela priviest k tomu aby sa priznat, ale neviem ako. Proste mu neverim a som zial presvedcena, ze ten anonym ma pravdu.

Strana
z3
afrika
8. aug 2012

@cecil36 ja som nikde nepísala o stretnutí. či áno??? 😕
neviem čo by si robila ty keby ti manžel tvrdil, že sa nič nedeje, no ty by si mala stále len zlú predtuhu.rozviedla by si sa s ním len na základe svojho tušenia? to by bola asi hlúposť.

vejula
8. aug 2012

@afrika tiež si myslim, že potrebuje istotu, že jej tušenie je spravne. LEbo inak ju bude stale hlodať, že čo ak to fakt nebola pravda. Alebo pohlad dcery a rodiny bude iny, ked bude mať dôkaz, že jej neverny bol. viem niekto si povie, že nazor okolia rodiny jej môže byť jedno. Ale ja si myslim, že aj to dokaže v takej ťažkej situacii zavariť. Tiež by som hladala dôkaz, aby ten rozvod nebol nakoniec prisudeny ako moja chyba moje zlyhanie

cecil36
8. aug 2012

@afrika nie patrala by som preco mam ten pocit- tusenie, ale urcite by som nekontaktovala jeho milenku, ale hladala dokazy inak. Vsetko sa da 😉

afrika
8. aug 2012

@cecil36 ja len nesúhlasím s tou vetou, že manželka sa ponižuje kontaktovaním "možno" milenky 😕 . v prvom radesa ponižuje milenka a manžel, že niesú k nej úprimní, no určite nie manželka. aj keď nieje situácia ako situácia a niekedy je chyba už v samotnom manželstve keď to takto skončí

afrika
8. aug 2012

@cecil36 ako by si hľadala dôkazy?

cecil36
8. aug 2012

@afrika ja vravim za seba, moja hrdost by mi nedovolila sa stretnut s niekym koho pretahuje moj muz 😝 A co by mi asi tak dotycna povedala? Ano, spavam s tvojim muzom alebo Randim s nim uz 3 roky a stale mi slubuje, ze sa s tebou rozvedie? A ak by jej to aj ta milenka povedala, o com pochybujem, tak co? Jej muz pri tom asi nebude a tak si moze stale tvrdit svoje "Ja s nou nic nemam". Pravidlo väcsiny muzov je zatlkat, zatlkat, zatlkat kym ma niekto nenachyta priamo v akcii. A ako by som hladala dokazy? Moznosti je naozaj vela. Jednou z nich je i net, ktory jej mm tak rad vyuziva 😉

afrika
8. aug 2012

@cecil36 väčšina inteligentných chlapov si už všetko z mobilu a z netu vymazávajú 😉 .

cecil36
8. aug 2012

@afrika ale ja som nepovedala, ze mu ma liezt do mobilu alebo netu, ale ma si s nim zahrat jeho netovu hru 😀 napriklad...Ked si precitas par stranok dozadu, uz som o tom pisala 🙂

misselin
8. aug 2012

@cecil36 mas pravdu poznam to toto iste riesila aj moja mamina 😖

miriam11
autor
8. aug 2012

@andrejka1983 nie, neriesim to uz 7 rokov, len po narodeni dcerky som zistila, ze to bola ozaj pravda. On vie neskutocne zakryvat veci okolo toho. Keby som to bola vedela tak NIKDY NIKDY s nim nemam dietatko. NIKDY. Nelutuje, ze mam dcerku, len lutujem, ze som si vybrala nespravneho partnera. Stretnut sa s udajnou milenkou neplanujem, skor by som jej napisala SMS, alebo cez FB spravu. Mozno to niektore nepochopite, ale potrebujem sa nejako uistit. jasne, ze ma ona moze klamat a este prilievat olej do ohna, ale ide sa teraz vydavat za ineho chlapa. Takze neviem, ci by mi ona pisala tie anonymy. Kazdopadne to musim co najskor vyriesit, len dufam, ze sa spravne rozhodnem akokolvek to uz dopadne.

cecil36
8. aug 2012

@miriam11 a ty sa jej chces pomstit ked sa ide teraz vydavat? Naozaj neries milenku (ver mi, ze viem o com hovorim, tieiz som si prvy krat vzala idiota), ries manzela 😉 Drzim palce 🙂

andrejka1983
8. aug 2012

@miriam11 tiež si myslim že by si nemala nejako moc riešit tu ženu, zvlašt ked sa už ide vydavat a teda je predpoklad, že už nebude udržiavať s tvojim manželom kontakty, maximalne by som jej len dala o sebe vedieť, že: "Viem čo medzi vami bolo 😎 a kedže sa už idete vydavat mila slečna, dajte ruky od mojho muža preč, naubližovali ste sa mi za tie roky dost. Prajem vam,aby ste to co som prežívala ja, nikdy v manželstve nepocítili a nežili, aby ste nikdy nezažili preplakane noci a žial co som prežívala ja😉 😎 asi tak by som jej to napisala alebo povedala,ale už by som to viac nerozpytvavala a ani sa jej neozývala. a sustredila sa na manžela,aby sa troška zmenil 🙂 ak s nim teda chceš byt aj nadalej

bodka13
8. aug 2012

@afrika ja keby som milenka,tak sa s manželkou milenca ani nebavím 😉 je svojprávny a za svoje činy je zodpovedný 😉 ....určite ho milenka do ničoho nenúti pod hrozbou smrti 😉 😀 ona je slobodná,môže sa stretávať s kým chce,iné je jej svedomie a morálka 😒

sendy182
8. aug 2012

ahoj ja by som to neriešila, o čom sa mám s dotyčnou milenkou môjho manžela rozprávať? myslíš že ti povie čo? pravdu ....jej pravdu ? koho pravdu ? však môže aj klamať čo z toho budeš potom mať ty? mňa by dôvod nevery nezaujímal jeho je......kašlať na to si mladá s tebou má dieťa nie s ňou......tak za ňou nechoď.....a priznanie? načo......pre rozchod nepotrebuješ.......asi si príliš sebakritická......a priveľmi romantická.....ak sa ide vydávať dotyčná potvora tak len na margo podotknem jej budúcemu či mu nevadí že spáva jeho milovaná s tvojím mužom?!!!!!!!!!! či sa s ním rozídeš je na tebe.......nepozeraj na druhých.....len na tvoje dieťa.....vraví sa, že kvôli dieťaťu sa má udržať manželstvo ja by som to poopravila........ak si nevážiš čo máš pri mne " rodinné zázemie, dieťa........" tak dovidenia maj sa krásne ........tvoje manželstvo sa jej podarilo naštrbiť........tak pozeraj dopredu a neotáčaj sa........

miriam11
autor
8. aug 2012

@cecil36 nie, nechcem sa jej pomstit, mna nezaujima z tohto pohladu. Nech je tam, kde je, nech sa ma tak, ako chce ona, mna len zaujima, co by mi povedala, ci je to fakt tak.

martinka17
8. aug 2012

@miriam11 prepáč, nečítala som diskusiu ale na čo Ti je jeho priznanie? Chceš sa rozviesť? Tak sa rozveď a basta. Na rozvod dôvod máš, máš jej údaje...tak ho nechaj a choď s dcérkou do šťastnejšieho zajtrajška. Že prídeš o pár výhod a trochu pohodlia? Neboj, ako náhle Tvoje okolie zistí, čo sa deje, budeš prekvapená,koľko ľudí Ti zrazu podá pomocnú ruku. Prajem veľa šťastia a dúfam, že všetko Ti dobre dopadne 😉

ellise
8. aug 2012

@miriam11 a co čekáš že ti milenka řekne? ano mám poměr s tvým chlapem, ty půjdeš za tím svým a on ti řekne že si vymýšli, že tě chtěla naštvat, a opravdu to chceš slyšet?
nebo ti řekne, že s ním nic nemá a budeš tam kde si.
Milenka není tvůj problém, problém je tvůj chlap, s ním řeš manželské problémy, ne s cizí ženou.

miskakyska
8. aug 2012

Keď má JEDNU dlhoročnú milenku..nakoniec to bude tak,že s ňou plánoval budúcnosť a naraz mu do cesty vhupla zakladateľka témy,kt.hneď otehotnela..a milenka ma na ňu zlosť že jej uchmatla frajera..takže aby to nebolo tak,že po frňaku dostane smutna manželka a nie milenka...

zuzanocka
8. aug 2012

nemyim si, ze sa milenka prizna, zvlast, ked sa ma vydavat..ved by si tym pokazila aj svoj "oficialny" vztah..vsetky ti tu radia neriesit ju, ale svojho chlapa, ktory nevie, co od radosti....

p.j.jacky
8. aug 2012

@miriam11 aj ked sa snou stretnes,nic neziskas.Ako budes vediet ci hovori pravdu?Stale budes na pochybach.Skus patrat inak.Daj si vypis hovorov,sms.Zistis si cislo mobilu na ktory najviac vola,sms.Das mu to cislo,povies ze si volala a vsetko ti potvrdila.skus blafovat.sleduj kde sa nachadza cely den a ci z prace chodi nacas.Kolko ma dovolenky a kolko cerpal,skus jeho e-mail.
Pises ze si dostala anonim,aky?na mail?odpisala si nan?Skus nadviazat komunikaciu.Ked si si ista ze nieje v praci,nieje s kamosom,u rodiny...tak mu zavolaj,spytaj sa kde je a kedy pride domov.Pozoruj hlasy,zvuky s pozadia.
Skus fintu ked pride domov a povedz mu,ze vonias po sexe,alebo skus ze je na nom citi iny parfem...troska skus intrigovat...neboj pravda vyjde najavo,len jej musis pomoct.Ak ale nechces opustit muza,nepatraj...ak chces sup do toho...priprav sa ,ze ak pravda bude ,ze je nevrny bude to hnusne boliet....ovela viac nez si myslis.Pocitaj ze budes bez penazi,budes potrebovat pomoc rodiny.Pocitaj stym ze prides o byvanie,ak nemas na vyplatenie.Pocitaj stym,ze ak bude mat on zaujem o vase dieta,budete sa s vychovou delit,bez toho aby si ty u toho bola.Pocitaj stym,ze tvoje dieta moze vychovavat ina zena,ak si vydupe striedavu starostlivost.Pocitaj stym,ze to bude kure*sky tazke..chces do toho ist?Mam pocit ze nie..hladas utechu,pochopenie...lebo ak by si chcela rozvod,urobis to bez mihnutia oka...drz sa.vela sil nervov a odvahy prajem.

kveta
9. aug 2012

@miriam11 Mozno len milenka mojho muza bola taka vychcana, ze stavala svojich milencov proti sebe.. ale.. nesleduje exmilenka svojim vydajom to, aby Tvojho muza prinutila o nu zabojovat? V takom pripade je aj anonym od nej..

Kazdopadne.. mozno by Ti pomohla veta "Ak mi povies cistu pravdu, nepojdem za Tvojim nastavajucim, ani za rodinou Tvojho nastavajuceho a o Tvojom vztahu so zenacom sa nic nemusia dozvediet.. ale ak zistim, ze mi klames, hm.. zariadim sa podla toho.."

Ale osobne ako zena, co tym presla, Ti radim jedno: ak sa chcrs rozviest, tak sa rozved. Ale nepatraj po detailoch.. Zbytocne Ta budu palit na dusi.. Nepatrala som a vyrovnanie s rozvodom bolo omnoho rychlejsie ako kamosiek, co aj dodatocne naburavali exovo sukromie..

A bacha. P.jacky ma pravdu.. je to narocne byt na dieta sama..

mpg
9. aug 2012

Tiež si myslím, že rozvod nie je jediné riešenie, ale malo by byť posledné. Martinka 17 síce píše, že rozvedenej žene radi podajú pomocnú ruku, ale ja mám s tým osobné skúsenosti, že ich je veľmi, veľmi málo. Keď som ja zostala so synom sama /nie z dôvodu rozvodu/ tak tá pomoc bola dá sa povedať nulová. Ak ten vzťah nie je narušený iným, len neverou, o ktorej niekto anonymne píše, tak to treba vyriešiť opatrne a s chladnou hlavou. Viem si predstaviť ako to nahnevá, ale nie je isté, že je to pravda a je isté, že ten, kto to písal, chce škodiť aj manželovi a aj manželke a niečo tým získať.

mirkaadavid
5. okt 2012

Ahojte podobnu situaciu aku sa tu riesi mam ja doma takze od zaciatku a budem vdacna za kazdy nazor.spoznala som mojho partnera v Rakusku prisla som ako opatrovatelka a nakolko sa mi tu zapacilo tak som si prenajala aj byt po par mesiacoch som sa zalubila a David sa nastahoval hned ku mne ano urcite to bolo zhurta ( jemu vyprsala lehota cize bola som aj zachrana mal kde ist ku mne) prestahovali sme sa teda z garzonky do väcsieho a asi po necelom roku si zacal vypisovat s jeho jednou byvalkou boli to sms ako napriklad ze by sa rada k nemu tulkala a ako by sa rada s Davidom milovala a podobne sms tohto tvaru vypisoval aj on.Vycitila som nejak ze sa nieco deje ved je jasne ze ked schovava telefon tak aby som nevidela co pise a to väcsinoou vecer tak urcite to nebude o pocasi.Vten vecer alebo teda rano ma moj pocit nutil sa mu pozriet do telefonu,viem je to privatna sfera ale nedalo sa tomu zabranit.Cize zistila som o co ide podvies ma vtedy nepodviedol lebo Dievcinka zila v nemecku a mi v rakusku cize bolo to o dopisovany.Hadka rozchod atd jane odpustila som mu a aj som mu vtedy povedala ze ked nieco taketo robi tak nech to robi tak aby som sa to ja nedozvedela a aby mi neublyzil.Prestalo to super ale napriek tomu som nedokazala hned doverovat ved to je jasne.Otehotnela som chceli sme obaja dieta aj ho teda mame skoro 5 mesacneho zdrave chlapceka.Prejdem ku situacii co je teraz.Ako mamicka urcite mema ziadna s nas chud na sex kadzy den (cest Vynimkam) cize ked sme mali ako tak uz sex najskor to bolo ok ale pred 2 mesiacmi mi povedal ze by chcel aj inu polohu vyskusat ok nemam nic proti tyzden na to mi povedal zase ze ci mozem byt tychsie tak ja jak taka truba som si myslela ze mu za tie 3 roky co sme spolu ze ma mu to paci.Ved mi to mohol povedat uz skor ci nie? Ked mu pride sms a opytam sa ho kto pise tak povie ze nikto ked mu obcas ceknem telefon tak tam nic nie je jasne da sa vsetko vymazat.ked sa ho opytam nieco tak mu to vadi zacene na mna kricat alebo ja neviem co uz sa bojim aj nieco opytat teda respektive sa nepytam uz nic nemam chut denno denne plakat a rozmyslat co robim zle.O syna tiez prestal javit zaujem a mne vobec nepomaha pride s prace naje sa osprchuje a ide sa hrat sprostu hru na pc pobozkat ma nepobozka neopyta sa ma nic povie len ahoj a cau.Myslim ze niekoho ma neviem ako to mam riesit a ci to vobec je pravda.Rozmyslala som aj ze by som isla na mesiac k mame na slovensko ale tomu by som asi nepomohla ak niekoho ma tak by som mu este vyhovela.Porozpravat sa s nim sa neda lebo bud sa urazi alebo je unaveny proste to nejde .Prosim vas poradte co mam robit .raz som mu dokonca povedala ze ked niekoho bude mat tak chcem aby sa drobcek nic nedozvedel nech pocka kym zaspi a nech sa vrati kym vstane tak daleko to este nie je ale neviem moj vnutorny hlas mi vravi ze sa nieco deje ale nie som si ista co dakujem za skore odpovede

pavlala
7. okt 2012

Ja mam tu skusenost, ze manzelka sa vsetko dozvie naposledy. Ja som bola s manzelovou milenkou dokonca kamaratka! Normalne sme sa kamaratili, nie nejake extra velke kamaratky, ale dost casto sme sa stretavali medzi priatelmi na kavickach a na roznych akciach.. az po dvoch rokoch mi to jeden dobroprajnik povedal, ze ako to vydrzim sa s nou kamaratit,ked spava s mojim muzom 😒 oni normalne predpokladali, ze o tom viem. Mna by to ani vo sne nenapadlo, mali sme s manzelom problemy, ale to ze ma podvadza by som netusila. Vedela som, ze sa poznaju, ale poznali sme sa s tolkymi ludmi, a ja som neriesila kam chodi, ked nie sme spolu..potom, ked som si to spatne premietala, tak mi to zacinalo pomaly dochadzat: tie casy ked som bola doma s detmi, jed som bola nevyspata, unavena tak on si normalne udrziaval prijemny nezavazny vztah s mladou dievcinou. Toto vsetko som sa dozvedela az vtedy, ked uz na sude lezal navrh na rozvod (kvoli inym problemom vo vztahu), ale ta informacia ma tak neskutocne ponizila, ako maloco v zivote. On sa s nou medzitym rozisiel, takze ked som sa to dozvedela, tak uz bolo po vsetkom, ale aj tak, cele tie dlhe mesiace, ked ja som sa snazila stmelit nasu rodinu a on si uzival s milenkou....k milenkam ziadnu radu nemam, sama som to nevedela ukontrolovat.... ☹

syla
27. okt 2012

@miriam11 ako si vyriešila túto situáciu? Ak chceš o tom napísať.

miriam11
autor
30. okt 2012

@syla zatial nijako... vyckavacia taktika? Skor moja zbabelost. Vnutorne som sa pristihla, ze sa asi bojim pravdy, tak zatial cakam. Manzel bol teraz v poslednom case prec na sluzobke, takze som ani moc prilezitost nemala. Ale jedno som sa rozhodla, dotycnej volat, ani pisat nebudem, lebo by som sa citila velmi trapne. 😒

orchidejka28
2. aug 2013

ktovie, ako miriam11 dopadla...neozvala sa viacej :(

danielahamar
3. aug 2013

@pavlala je to tak aj moja mamina sa to dozvedela ako posledná, tiež jej to švagrina šplechla do očí, že či je ozaj ona jediná, kt. o tom nevie ☹ že má druhú, po 30rokoch sa rozviedli, ale už potom ako sa to dozvedela bolo aj psychic. aj fyzické týranie - to už nakoniec

lavender273
30. jan 2019

@miriam11
Ani neviem ako som sa dostala na temu z roku pana 2012 ale by ma zaujimalo ako to cele dopadlo. Dufam ze dobre.

marty_4
30. jan 2019

@lavender273 kiezby taketo veci v zivote len dobre dopadli, len takto to v zivote bohuzial nechodi :(

Strana
z3