icon

Manžel nemá záujem o dieťatko

cielitolindo
4. dec 2016

Ahojte...som nesmierne frustrovana z toho, ako sa manzel zacal spravat po narodeni nasej dcery. Absolutne nema zaujem, nepohladi ju, nezoberie na ruky (jedine na poziadanie), ked place je mu to uplne jedno...akoby ani neexistovala. Strasne sa kvoli tomu hadame a ja uz neviem ako dalej... najhorsie na tom je, ze zacinam mat k nemu odpor, zato ako sa chova... dcera mava koliky a je strasne placliva, ja som velmi unavena, ked ju niekedy aj pol dnam mam na rukach... mate niekto podobnu skusenost v manzelstve? Co robit?☹

janickacrazy
5. dec 2016

@rrybka Ja som jej nič také neradila, nauč sa čítať. Hovorím len svoju skúsenosť! 😇

kvetulienka253
5. dec 2016

@marcelatje no, môj nemá mieru. A ako spomínala @natalym, on tu lyžičku neumyje. A ak áno, tak s hádkou a tichou domácnosťou ako bonusom. Napr. Hádka neskutočná, lebo už dva dni nešla práčka. Podľa jeho tvrdenia, tie veci v koši na pradlo hniju a on si nemá, čo obliecť. Práčku zapol. Polorazdnu. Mal v nej 4 košele. V skrini ich mal bezmála 50 čistých.

natalym
5. dec 2016

@kvetulienka253 Môj by nezapol. Len by sa fučal, že si nemá čo obliecť. V skrini plno čistých vecí.

luckabac
5. dec 2016

To čo si napísala znie ako by on to decko nechcel vôbec ešte zrejme ani keď nebolo na svete. Plánovali ste to vôbec spolu ? (to slovíčko spolu je dosť dôležité). Takto sa nechová chlap čo chcel mať decko pre boha. Nevyprosila si si ho ? Alebo si ho stále s tím otravovala že si povedal no dobre nech mi dá pokoj ? Nikdy nepochopím tieto bez mozgové manželstvá, vzťahy narobia si deti a potom nevedia čo s tím. Tu na fóre silné rady dávajú veľké hrdinky a potom si menia nick (asi sa hanbia za seba) a len zakladajú témy - Manžel sa nestará, Rozvádzam sa neviem ako sa to stalo, Manžel nás opúšťa, Manžel nás ignoruje, Manžel sa nestará o výchovu atd... a kto tam samozrejme trpí len deti ako vždycky len pre debilitu určitých ľudí. Každá čo ti tu napísala že je to normálne tak to normálne nie je a patria do tej skupiny bez mozgové a nech si každá myslí čo chce o tomto príspevku hlavne nech sa spamätajú !!! (je to písané na obe pohlavia).

lulu_2323
5. dec 2016

@cielitolindo prepac ale ja si nemyslim ze je to normalne ze sa nezaujima o vlastne dieta ze ju nepohladka nechyti nepotulka a neni normalne ani to ze ti nepomaha ze sadne pred pc da sluchadla do usi a konec.moj manzel od kedy sa mala narodila sam sa pytal ako ju ma prebalit okupat obliect tulkal ju drzal uspaval...tiez mala koliky silne hlavne vecer a striedali sme sa v noseni ked ja som nevladla kupe ju len on mala ma 15 mesiacov a vidno ze s nou mal od malicka vybudovany vztah ona je na nom zavisla on sa s nou hra zoberie ju von prebali oblecie nakrmi vsetko a este mi pomoze kolko krat cez vikend aj upratat ked mala spi a to sme babo nechceli neplanovali...toto je zdravy vztah otca k svojmu dietatu a preto my sme sa nemuseli hadat niekedy ma sice stav nic sa mi nechce ked pride z roboty ale taz za cas to clovek vie zvladnut aj cely den. A necudujem sa ze sa hadate to by som sa aj ja skus sa s nim porozpravat a povedat ze takto to nechces

cielitolindo
autor
5. dec 2016

@luckabac mozno to "chcenie" dietata bolo z jeho strany neuprimne. ked si to tak spätne cele vezmem moze byt ze som ja s tym otravovala a dopadlo to tak ako dopadlo. je to cele smutne ale uz je neskoro plakat nad rozliatym mliekom...urcite vsak nechcem dcere znicit zivot - tym ze budem zit s clovekom, ktory ju asi ani nechcel? alebo tym ze nebude mat otca lebo ho poslem do certa? Neviem sama co robit

marcelatje
5. dec 2016

@libawet ja ti neviem.....ja som napriklad na materstvo pripravena nebola, ale ze voobec. Napriek tomu ze som sa svedomito pripravovala, zaskocilo ma to riadne 😅

@natalym no este to tak! Aby na mna ziapal za bordel 😱 neviem, mojmu mozno pomohlo ze som v ramci psychohygieny isla na ciastocny uvazok do prace a kym som tam deti su s nim takze na vlastnej kozi zaziva tu dovolenku 😂 to by mal povinne absolvovat kazdy chlap a tiez by im mal niekto vtlct do hlavy ze zeny nemaju na zvladanie detskych problemov specialne vybavenie len preto ze su zenami.

marcelatje
5. dec 2016

@kvetulienka253
@natalym toto vam vobec nezavidim. Moj je vcelku samoobsluzny i ked ma tendenciu iste veci ktore kedysi robil s uplnou samozrejmostou "zabudat"ale co by som to bola za zenu keby som mu pamat neoprasila? 😂😂😂

cielitolindo
autor
5. dec 2016

@lulu_2323 toto presne sa mi nepaci na tom vztahu k dcere. ale naucit otca aby sa "tulul" a pusinkoval svoju dceru? to sa asi neda ci? ak raz nema k nej ten cit tak ho asi nebude mat nikdy ci? a toto som o svojom manzelovi napriklad netusila za tych 7 rokov ze my dvaja budeme riesit prave toto...ani vo sne mi to nenapadlo

lulu_2323
5. dec 2016

@cielitolindo nie to sa naucit neda teda ja si myslim ako mozes cloveka naucit aby sa k niemu tulil? Nema to byt samo od seba ved je to jeho dieta a nie ucit ho teraz ju objim ona to potrebuje teraz jej daj pusu ved aj teba obima len tak pusu ti da tiez len tak tak preco nie vlastnej dcerke? Kde je ten krasny vztah silny medzi nimi? Moj muz je silny clivek nikdy neplace ale ked sa narodila plakal na celu salu a bolo mu to jedno ked ju vidi urobit nieco nove ma slzy v ociach a miluje ju najviac na svete take veci sa naucit nedaju bud to tam je alebo nie je a to musis vediet ty! Hlavne kde sa stala chyba ze to tak neciti

lulu_2323
5. dec 2016

@cielitolindo ja mam pocit akoby babatko bolo len tvoje a nie vase

sardinka336
5. dec 2016

@janickacrazy kojit aj keby sa rodina mala rozpadnut...😝
(extremne povedane)

moni244
5. dec 2016

@cielitolindo co si chcela, to mas, neverim, ze je takyto od porodu

marcelatje
5. dec 2016

@luckabac ale ved ani jedna tu netvrdila ze nezaujem otca o dieta je v poriadku. Kedze je vseobecne zname ze nic nie je idealne ja verim ze v istom case a za urcitych okolnosti sa chlap moze stiahnut lebo to nezvlada, ma strach alebo z nejakeho ineho dovodu. Dolezite je aby doslo k naprave. Ak vsak nezaujem pretrvava to uz problem je.

stanulienkat
5. dec 2016

@cielitolindo to nie je tym, ze ste mali neskor deti. Podla mna je to nezrely chlap. My sme mali tiez nie najmlasi dieta a muz sa doter z dietata tesi, zboznuje ho , venuje sa, prebaloval, berie na vylety..... Ved tvoj muz musel tusit, co ho caka, nie? To nie je ako psik, ze vyvencis a da pokoj.

alaguema
5. dec 2016

@luckabac no, myslím, že tvoj príspevok hovorí za teba viac, než si možno aj bola schopná postrehnúť, keď si ho písala.

@cielitolindo ani nečítaj niektoré bludy. Je to len veľmi krátka doba, bábo má dva mesiace. Všetci si na túto radikálnu zmenu potrebujete zvyknúť. Mužom to niekedy chvíľku trvá. Problém by bol, keby malo dieťa pol roka - rok a otec by si ho stále nevšímal. Treba to celé upokojiť, hlavne kvôli dietku, aby necítilo napätie v rodine, inak ti nebude kľudná. Užívaj si bambíno a zatiaľ vôbec nič nerieš. Daj tomu čas 🙂

marcelatje
5. dec 2016

@stanulienkat veru nie kazdy si vie predstavit co narodenie dietata skutocne znamena 😁 skutocnost sa casto od predstavy naramne lisi a to moze byt sokantne 😂

blahowoman
5. dec 2016

@lulu_2323 uplne s tebou suhlasim. Aj u nas to tak bolo.

timea7
5. dec 2016

@sardinka336 jeden z najlepsich prispevkov, aky som tu kedy citala. Presne tak ako pises, od zeny sa automaticky ocakava, ze je od prirody matkou, kucharkou, ucitelkou, opatrovatelkou.....a muz? Pri splodeni bol, aj pri starostlivosti a vychove ho treba. Nie kazda zena ma vztah k vareniu a peceniu, no robi to. Maloktora sa vyziva pri upratovani alebo zehleni, ci opakovani nasobilky, ale automaticky sa to od nej ocakava. Chybou velkej casti zien je to, ze od muza nic neocakavaju, maximalne aby nosil domov peniaze. Potom sa cuduju, ze sa do nicoho nehrnu.

timea7
5. dec 2016

@janickacrazy pomoct mama, alebo niekto z rodiny? To myslis vazne? A pan dvorstva si bude valat .... a sluchadla na usiach?

sunshine29
5. dec 2016

Tažko hodnotiť situáciu lebo len ty vies aký naozaj bol tvoj muž pred narodením malej. A to ze mužovi niekedy musis povedat veci narovinu s tým súhlasím taktiež pre neho to je sok mat zrazu doma malé dieta s ktorým nevie co ma robit. Kazdy sme iný ale velmi záleží aj od prístupu tvojho muža. Niektoré veci ho treb naučiť ale niektoré proste ak nema snahu nenaučíš . Vzdy musia chvieť obaja. Ja by som tomu môjmu narovinu povedala ze pozri sa sme dvaja a proste budes mi pomáhať co sa t to paci alebo nie a keby som videla nezáujem z jeho strany tak by som sa k tomu stavala tak isto aj ja . Su veci ktore vie človek pochopiť a vydržať ale su veci ktore sa ani postupom času nezmenia . Keby mi po úprimnom rozhovore povedal ze proste on nevie co ma robit a boji sa tak by som to brala a snažila sa mu pomôct ale pokial sa pri každej pripomienke ktora je na mieste ofuci a buchne mi dverami potom by som sa k nemu správala tak aj ja a proste venoval radcej ten cas svojmu dieťatku a bud sa časom zbadá alebo sa zbadas ty . Je velmi tažko ti poradiť lebo ani jedna z nas nevie aký bol tvoj muž predtým, kolko ti pomáhal pred tým a ako reaguje ked sa chces o tom porozprávať. Je tažké a nie moc dobre vyvodzovať skreslene závery ked človek nepozná obe strany ste predsa dospelý ľudia a nikto ti neporadí lepsie ako váš úprimný rozhovor

janickacrazy
5. dec 2016

@timea7 Myslím na riešenie momentálnej situácie, aby sa ona dala trošku dokopy a potom bola pripravená na vážny rozhovor s drahým, oddýchnutá bude aj psychicky silnejšia a nezačne na neho hned ziapať ako nepríčetná. Podľa mna to chce kludný rozhovor, písala som to aj vyššie.

sardinka336
5. dec 2016

@timea7 sak len ten chlap to vyhral a ziskal klud a pokoj a ty zena staraj sa....
Nehovorim, su aj naročnejšie deti ale dneska je to katastrofa zeny - jedno dieta maju a nervy v kybli, domacnost hore nohami, hadky, krik...Ja furt hovorim, male deti male starosti - tiez som tomuto vyroku neverila že ,,kecy,, ....mam doma ročne dieta a 10 ročne....a to 10 ročne ma vytoči 100x viac ako to ročne...lebo to je ešte ,,telátko,, a viac menej aj lahko spacifikovatelne...ale syn 10 ročny ked začne a prečo nemoze ist v mraze na bicykli a prečo hento a prečo toto, huba ofučana..tak si hovorim, ze zlaté bábätko...a to ešte nemame pubertu v plnej sile len to začina.

evittam
5. dec 2016

@sardinka336 Asi tak nejak. Mám pomaly o rok mladšieho - ale to je s ním furt niečo.....😖

sunshine29
5. dec 2016

@timea7 s tvojim prispevkom možem len súhlasiť . Napríklad môj muž odjakživa robil toľko isto co ja bez toho aby som ho prosila proste kto ne doma ten navarí operie uprace ozehli a podobne.mam známu ktora sa čuduje že ako je to možné ze môj muž vari a upratuje ked na som doma no lebo mi chce pomôct . Jej manžel na to povie ze no to by som ja nikdy nerobil sak to je ženská robota. On caka kym ona príde z prave aby mu zohriala jedlo ktore ma nachystané v chladničke 😳 Ona sa na to stale jeduje ale potom príde domov a spravi vsetko za neho. A uz jej sto krat ked bolo zle sľúbil ako jej bude pomáhať a vzdy to skončí tak isto . Niektorým mužom nepomôže asi nic ja sa len čudujem tým ženám ze si to vsetko nechajú.

timea7
5. dec 2016

@sardinka336 pockaj, raz bude mat aj 17.....ja si myslim. ze je to aj tym, ze nie len muzi ale aj zeny nie su jednoducho pripraveni na zataz, ktora pride s dietatom. Mamicky skacu okolo takmer dospelych, alebo aj dospelych deti, vacsina nemusi doma pohnut prstom a potom su zosokovani z reality.

janickacrazy
5. dec 2016

@sunshine29 No napr. moj muž pracuje každý den od rána do večera manuálne, odchádza o 5 ráno a príde večer o 19:00hod. Takže je prakticky nemožné, aby robil v domácnosti toľko koľko robím ja. Ja som na RD, takže prevažná starostlivosť o deti a o domácnosť je na mne, samozrejme cez víkend mi pomáha aj v domácnosti aj s deťmi. Ja zase napr. nechápem ženu, ktorá je na RD s jedným dieťaťom 7mesačným a ona pri nom celý den nič nestíha a čaká na manžela, kým príde z roboty o 16:00 a dá mu dieťa do kočíka, on chudák 2 hodiny kočíkuje, ona zatiaľ uprace a ked on príde o 18:00 z kočíkovania, tak je ešte musí uvariť, lebo ona nestihla a to každý den. Podľa mna je ten chlap chudák pri nej.

timea7
5. dec 2016

@sunshine29 ja som ani neuvazovala o tom, ze by to malo byt inak. Moj otec, dokonca stary otec, ktory zomrel pred styridsiatimi rokmi, moj svokor povazovali za uplne prorodzene, ze na fungovani domacnosi a starostlivosti o deti sa podielaju obaj rodicia. Tak nechapem preco v 21. storoci sa kopa zien k muzom sprava tak, ako keby boli ohrozenym druhom. Uz to tu kvakam stale dookola, ale ja som si velmi pozorne vsimala svojho nastavajuceho, ako sa dokaze postavit k praci. Ci odide of stola a finito, alebo si po sebe odprace. Ci pomaha mame s velkym uprtovanim, alebo sa mu vyhyba. Ci dokaze zabavit svoju malu neter na cele poobedie, alebo mu ide na nervy. Ja totiz neverim velmi tomu, ze manzel autorky temy pred pok rokom este povazoval za uplne samozrejme ze bude pomahat zene pri vareni a potom spolu uprcu, alebi uprace on a on navari, pripadne naopak. Sluchadla na usiach by pri mne dlho nemal ak pri nom reve jeho vlastne dieta.

sunshine29
5. dec 2016

@janickacrazy samozrejme som to myslela na chlapi kt sedia doma pri TV zatiaľ co žena nestíha a vsetko riadi .napisala som ze u nas funguje pravidlo kto je doma stará sa o domácnosť . Samozrejme ze keby sedim doma cely den necakam na manžela pokial príde z práce a na s vylozenymi nohami sa budem na neho pozerať ako on upratuje . Ale zase aby muž nebol schopný napr okúpať alebo pokocikovat svoje dieta mi príde smiešne. A ten môj príklad o mojej známej bol o tom ze muž sedí doma a caka kym žena príde o 8 z práce ohreje mu jest da malú na poriadok navarí na další den a ide spat o 1 hod to mi prídem smiešne . Ale niekedy aj mala pomoc je pomoc a to nemyslím len zo strany chlapa žene ale i naopak proste podľa mna by si dvaja mali pomáhať navzájom

sunshine29
5. dec 2016

@timea7 tak tak ono človek sa nezmení zo dňa na den len preto ze maju dieta . A ak ano a boji sa starostlivosti o dieta stale to vie žene vynahradit inak . A hlavne keby to tak bolo a on by jej to povedal tak si vedia pomôct spolu bez nervov a hádky .
Neviem ale proste tým ze mam chlapa akého mam tak mi to príde nepochopiteľne ale to su veci ktore museli byt v tom vzťahu aj predtým a ak nie a chlap ma zaujem tak by sa o tom uz dávno porozprávali ale ako tak pozorujem v poslednej dobe tak vo vela vzťahoch sa vytráca komunikácia a úprimne rozhovory a snaha riešiť problémy spolu to je podľa mna najväčší problem