Manžel nemá záujem o dieťatko
Ahojte...som nesmierne frustrovana z toho, ako sa manzel zacal spravat po narodeni nasej dcery. Absolutne nema zaujem, nepohladi ju, nezoberie na ruky (jedine na poziadanie), ked place je mu to uplne jedno...akoby ani neexistovala. Strasne sa kvoli tomu hadame a ja uz neviem ako dalej... najhorsie na tom je, ze zacinam mat k nemu odpor, zato ako sa chova... dcera mava koliky a je strasne placliva, ja som velmi unavena, ked ju niekedy aj pol dnam mam na rukach... mate niekto podobnu skusenost v manzelstve? Co robit?☹
@cielitolindo Náš druhorodený bol strašne urevaný, ja som bola z toho nervozna a vrieskala som na manžela kvoli každej hlúposti, predtým sme sa nikdy nepohádali, boli sme úplne idylický pár. A zrazu katastrofa. U nás pomohlo, ked som sa raz proste rozrevala, lebo už som to nezvládala a všetko som mu tak od srdca povedala, nie krikom, ale takým zúfalým hlasom, že fakt videl, že je zle a odvtedy začal k malému v noci vstávať nejaký čas on, aby som sa trochu vyspala a veľmi to pomohlo, odvtedy už sa to len zlepšovalo, bábo podrástlo a bolo dobre. Dúfam, že aj u vás sa to nejak spraví, drž sa.
@cielitolindo Tak to musi mat nejaku pricinu,dovod. A pytala som sa na to,ci vzdy koncil kazdy rozhovor o niecom dolezitom hadkou alebo tym,ze vlastne hadanim sa presadzoval to,ze on ma a musi mat pravdu....
@cielitolindo a nebude to aj tak ze doma robiš sceny a lezie mu to na nervy?
@chovancova27 chlap nie je potrebny? No dobre...na zarobok aspon...ale ok. Si predstav ze moj muz je tiez na vysokej pozicii, tiez ho nenutim vstavat k detom v noci lebo viem ze ma toho v praci dost...ale kolko krat sa stane ze povie ,,nechaj idem ja,, a po praci sa tým detom aspon venuje..Vztahy sa buduju venovaním času a pozornosti a nie tým ze zo všetkeho odbremením ocka lebo je ,,menejžer,,. Ale sak jasne...jak je komu libo. Poznám take rodiny, kde ocko ,,,menejžer,, mama kolo deti všetko a otec ked s nimi ostane sam tak je na nervy lebo nevie čo s detmi a ani nechce vediet. To len tak na ilustraciu, nehovorim ze to je vas pripad. Samozrejme ked boli deti male ale k otcovi ist nechceli, sak ked sa im nijako nevenoval a mama si radšej všetko spravila sama, no bárs by...
No u nás to bolo tiež zvláštne,ked sa narodila prvá dcérka,od začiatku s ňou mal manžel krásny vzťah...kúpal,prebaloval,staral sa o všetko,co bolo treba,okrem zaspávania,lebo mala v jeho prítomnosti jednoducho oči nezatvorila....a keď sa narodila druhá dcérka,opat všetko okolo nej robil,kupal, prebaloval atď.,ale vzťah k nej nemal,akoby k nej nič necítil,akoby to robil len z povinnosti...nechápali sme tomu,ani on sam...až keď mala rastla,začala stvornozkovat,smiat sa,blabotat,skakat po ňom,stali sa najlepší kamoši a "zaľúbil sa do nej"...a teraz sú nerozlucna dvojka.a mala je celá po ňom,aj podoba,aj povaha...
@timea7 aj ja som bola v nemocnici ked mala prvá dcérka 1,5 roka a tiez sa samozrejme postaral , veď to je samozrejmosť nie ? Hadam by ju nenechal vyzlečenu, hladnu, unavenú . Na tom nie je co riešiť . Ja ako neviem ženy , co by ste chceli . Mne nikdy nepadlo zaťažko starať sa o deti . Nikdy mi nenapadlo povedať mužovi , prebaľ malú , mne sa nechce. Veď som mama, v živote som sa na to nestazovala . ani ma nenapadlo , ze ma to nejak obťažuje alebo co . Veď on zas robí ine veci . Podľa mna je prirodzene , ze sa stará mama. A ked samozrejme potrebujem , muž deti postráži , zabaví , da im jesť . Ale
Neviem prečo by to mal robiť ked som tam ja. Od mužov by sme dnes uz hadam chceli aby po práci vydrhli dom , pokocikovali dieta, so starším urobili úlohy a večer nam masírovali nohy 😀😀😀 Ježiš maria , hadam nam uz nebude zaťažko postarať sa o vlastne deti ??? Mne išlo skôr o to , ze autorka písala , ze male nevezme na ruky nic.. Môj to robil a robí . Sam od seba s láskou a niekedy je az dojatý 😊 Toto by mi vadilo keby nerobil . Plienku si vymením sama , ale keby neprejavil lásku našim deťom , to by som nerozdychala .
@sardinka336 nemyslim ze robim sceny, skor vidi na mne ze som nervozna a mam zlu naladu, mozno mu to lezie na nervy ale zas kvoli tomu ze by trebas nepozdravil, ci nedal pusu dcere ked pride po celom dni domov? to sa mu zda velmi hlupy dovod
@somavi o tom presne hovorim. lebo ho mozem prinutit aby tu plienku vymenil ale ked to robi uplne bez zaujmu a citu tak je to velmi smutny pohlad
@janickacrazy
@cielitolindo
toto som mala namysli, od srdca sa v klude porozpravat, čo ta trapi, co by si chcela aby bolo inak, ono to fakt pomaha. Skus sa vzit do neho. Pride po celom dni z prace domov, unaveny a co vidi doma? Nervoznu manzelku a placuce dieta. Nemysli si ze sa ho teraz zastavam, ale z jeho pohladu je to takto a mozno je z toho frustrovany az tak ze nema ani chut sa malej venovat. Ono je to veeeeeelmi tazke, ale ber vsetko s usmevom a hlavne si povedz, ze toto blbe obdobie prejde a za chvilku sa budete tesit z prveho pretocenia, z prveho zubka, z prveho prikrmu atd. Skus ho nejako motivovat aby sa s malou hral, napr. tak ze ked jej bude robit opičky tak sa na neho usmeje.
@chovancova27 ja osobne nesúhlasím, podľa mňa je otec rovnako dôležitý a potrebný ako matka, len má hold tú "smolu", že počas MD ženy musí naďalej chodiť do práce a tým sa preňho čas strávený s deťmi trochu skracuje 🙂
Môj muž odchádza z domu o 5-tej a keď je dobrý deň vráti sa o 19-tej. Keby prišiel o 17-tej, tak som vysmiata ako lečo z pätnástich vajec, pretože za tie 3 hodky, sa dá stihnúť veľmi veľa. Tiež nemusel vstávať k malej, napriek tomu to mnohokrát urobil z jednoduchého dôvodu - je otec. Ale ak to vyhovovalo vám obom tak je všetko ok, prečo nie.
Ale btw, čo so ženami, ktoré proste nie sú "silné ženy"? Lebo to asi nebude ani prípad zadávateľky príspevku, keďže sa s tým už teraz nevie vysporiadať.
Clovek na jednej strane pochopi ano muz chodi do prace ale aj zena bude chodit do prace a potom co.si budu vyhadzovat na oci kdo sa postara lebo kdo je vyse unaveny a ja neviem co.aj ked je zena na md muz ma aspon co to pomoct ci uz v domacnosti lebo je aj jeho alebo s detmi tiez su jeho.muz by mal matku proste vediet zastat keby nahodou skoncila v nemocnici.asi jej tam tie deti muz donese.alebo ich zanese babke a muzik moze robit zurky.
@sardinka336 ano, to nieje náš prípad našťastie🙂
@doty1 pevne verím, že autorka príspevku si zoberie z mojej odpovede to potrebné. Každá sa s tým musíme vyrovnať po svojom...
@somavi A prečo by to muz nemal robit ked si tam ty? Aha...lebo ty si mama a ta sa stara...a otec chodi do roboty nosi vyplatu. Sak ked tebe to vyhovuje oklieštit činnost muza len na to ,,ked to potrebujem,, tak fajn, tvoja volba. Ja inak vobec nechcem aby manzel doma drhol dlazky ani nič take...ale prečo by sa nemohol učit s detmi alebo prebalit plienku alebo dat detom najest na taniere čo som uvarila? Lebo som tam ja? A čo som ja? Chobotnica ?Tvoje deti čo vidia doma? Ze mama robi všetko....ved je mama..a otec čo? Len ked treba? Aj ta plienka sa da vymenit s laskou, aj nakrmit, umyt atd...láska bez skutkov je oničom. Ale tak tebe to tak vyhovuje takze potom ej to ok.
Mne moj muz este ked sme boli sami este aj ranajky do postele doniesol mali sme taky maly drevenny stolik urceny na to.a potom zas ja jemu.
@jashka28 no mozno to bude podobny pripad
@somavi preboha veď ja nepíšem, že sa mi nechcelo starať sa o vlastné dieťa! Ani som nikdy v živote mužovi nepovedala - prebaľ dieťa, mne sa nechce. Ale muž je v práci dajme tomu 8, nech s cestou 9 hodín, päť dní v týždni (Viem, že niektorí aj viac, že nemajú klasický týždeň a pod.) Mama je dieťaťu k dispozícii 24 hodín denne, 365 dní v roku. Nevidím najmenší dôvod, prečo by muž večer, keď je doma, alebo počas víkendu nemohol dieťa prebaliť, nakŕmiť, osprchovať, uspať. Prečo by to mal robiť, keď si tam ty? No pretože je tam aj on, je otec. Nemyslím teraz muža, ktorý denne pracuje v hore s motorovou pílou a po víkendoch prerába dom, aby doma ešte večer obriadil dieťa, ale takáto situácia predsa nie je u všetkých mužov. Ty si teraz na MD, ak nastúpiš do práce a detí bude prípadne viac, bude situácia úplne iná. Píšem to tu preto, lebo je tu príliš veľa tém, v ktorých sa ženy sťažujú na to, že sú na všetko, alebo takmer na všetko samé. Kým bolo jedno dieťa a ona na MD, stíhala v pohode, po mužovi nič nechcela, pri dvoch už to bolo ťažšie, muž bol však zvyknutý, že sa o deti stará žena, pri troch a jej nástupe do zamestnania padá na hubu. Mňa skutočne zaskočila tvoja veta, že si nikdy po mužovi nechcela, aby dieťa prebalil.....
@sardinka336 Tlieskam.😉
@chovancova27 no otec môjho dieťaťa by s tebou nesúhlasil ani náhodou. Od prvej sekundy po príchode domov bol otcom na plný úväzok, nie preto, lebo som ho do toho tlačila, ale preto lebo chcel. Viem, že takým nie je každý muž, úplne chápem, že majú niektorí muži strach zobrať na ruky také drobné stvorenie, chápem aj to, že nevedia čo s pártýždňovým drobcom, ale že dieťa patrí prvý rok matke s tým nesúhlasím ani náhodou.
@sardinka336 ja nerobím vsetko 😊 Môj muž vari - vždy, lebo to ma rad a minimálne raz za den umyje riady. Napríklad . Hovoríme o starostlivosti o deti. Tu mam na starosti ja a som tak spokojná .
@cielitolindo a nevlozil mu niekto chrkbaka do hlavy nahodou, ze malinka nie je jeho? Nemyslela si na to?
@timea7 ja vôbec nechápem co ta na mojej vete zaskočilo . Ja nie som nejaká staromódna tutka , ale starostlivosť o deti beriem ako SVOJU "povinnosť ". Jasne , ze su situácie , ked to "musi" urobiť on , lebo ja som napr chorá a fakt nevládzem . A on to bez sťažnosti urobí . No nie, nikdy som od neho nežiadala , aby male prebalil. Takisto ako on mna nežiadal,, aby som pokosila záhradu . On by zvládol prebalovat a ja taktiež kosiť . On sa sam nechopil prebaľovania a ja som sa sama nechopila kosenia . Ako o čom diskutujeme ? Niektoré veci robí on, ine ja. O deti sa starám ja. A on síce neprebaluje a nekupe , ale stará sa o nas finančne a inak , venuje nam svoj cas.... Ale autorke vôbec podľa mna nešlo o toto. Jej skôr išlo o citovú väzbu medzi jej mužom a ich dieťaťom .
@somavi pravda...a zvrhol sa to na domace prace a pomoc pri dietatu... ja som skor riesila tu citovu väzbu. Ci sa vytvori casom alebo ako citam niektori ju maju hned vytvorenu.
@sardinka336
A prepáč ale aká laska bez skutkov ? Moj muž nam dáva najavo svoju lásku stovkami spôsobov .
@cielitolindo tak skús dať tomu cas , ale aj tak to ja nechápem . Mal by svoje dieta milovať najviac na svete od prvej chvíle . Diskutovali ste spolu na tuto tému ? Nie ze ti nepomáha . Ale ze sa k drobcovi velmi nemá a teba to trápi .
@cielitolindo lenze citova vazba vznika tym, ze je s dietatom, travi s nim cas, hra snim, uspokojuje potreby. To ide ruka v ruke .Zvlast u muzov, ktori teda nemaju v sebe hormonalnu smrt, ktora skor, ci neskor vyvola materinsku lasku. To sa podla mna neda oddelit.
@somavi ja som nikdy nic nedelila u nas, je to nase nie moje dieta, nasa domacnost nie moja. Nebudem struhat frajerku ako stiham a po navrate do rpace plus deti sa scvoknem.
@timea7 tak super🙂
@doty1 mne to nevyhovovalo, len som sa prispôsobila situácii... načo tlačiť na chlapa, ked to tak necíti? a ako nasilu vydolovať tie city z neho? aby v noci stával a pod? on sa snažil ako vedel, ja som sa prispôsobila jeho možnostiam a nechcela som silou-mocou od neho niečo viac... proste bremeno bolo na mojich ramenách a o to som silnejšia teraz. tak to cítim ja. každá sme iná osobnosť. nedá sa porovnávať. asi toľko...
@somavi ale ved ked to tebe vyhovuje tak ok...ale nerob tu zo zien ktore chcu aby im manzel pomohol v kupani alebo prebalovani matky, ktorým sa nechce starat o deti a je im to zatazko.
A ten tvoj priklad s kosením ..zahradu treba pokosit raz za neviem ake obdobie, teraz v zime vobec a prebalovat treba kazdu chvilu. Ale ved ked ti to tak vyhovuje tak je to tvoja vec ale nerob tu z druhých zien pomaly odroňov čo sa nechcu starat.

@chovancova27 ďakujem 😉