Manžel neprejavuje city

xnatalkax
3. júl 2020

S mojim mužom sme spolu 5 rokov, 2 roky ako manželia. Ja 26 on 30. Deti zatial nemáme(2 roky sa snažíme). Byvame v rodinnom dome, je tu stale vela prace. Moj muz pracuje ako kamionista, len cez vikend je doma. A cely vikend pracuje okolo domu. A ak nepracuje tak sedi pred tv alebo sa hra na mobile. Ja ako keby som tu nebola. Ja ho stale volam nech ideme aspon na prechadzku alebo na nejaky maly vylet. Jeho odpoved je ze nema cas a musi robit. Mna to unavuje stale dobiedzat. Uz neviem co mam robit. Snazime sa o dieta 2 roky. Problem ma on, nie je schopny sa ani o tom somnou bavit. Boli sme aj v centre, uz mame vsetky vysetrenia. Ale ja nie som na 100% rozhodnuta ist teraz hned na ivf. On sa k tomu nevie vyjadrit, povie len ze ked ina moznost nie je. Mame psa, teda on ho chcel na prechadzke snim bol asi 10x za ten rok.

zuzka251
3. júl 2020

@xnatalkax Mali by ste sa otvorene a úprimne porozprávať o vašom vzťahu, teda ty si ho musíš posadiť a spustiť.. o prítomnosti a hlavne budúcnosti. podľa mňa to, že ste spolu len cez víkendy, robí hlavný problém.. resp vlastne ani nie ste spolu.

maxxim
3. júl 2020

@xnatalkax ahoj, mala by si mu povedať na rovinu že ta to nici. Ak je chyba v ňom, možno to este nevstrebal, možno je pre neho ťažke riešit ivf ak to je čerstvé. Myslim si , že treba sa v klude porozpravať, a ak bude treba, aj buchnut po stole... ak nepomôže to, treba zahrať divadlo ze ides preč... ze ta sklamal lebo sa nevie postaviť ku problemu ako chlap. Povec mu že chceš najsť takú cestu, ktora bude prínosom..no musi ti prejaviť podporu, že preto si sa vydavala lebo si videla v nom muža...no takto sa muži nespravaju. Hlas stupnuj, a ak to nepomôže tak veď tivhú domacnosť".
Drž sa.

xnatalkax
autor
3. júl 2020

@maxxim
@zuzka251 ja som mu to uz velakrat pekne v klude vysvetlila ze ja chcem snim travit cas a on ze ved sme spolu ked robime 😀 ja ho chapem ze si chce cez vikend oddychnut ale hodinu alebo dve z vikendu co by nerobil nic a venoval sa mi ho nezabiju. Aj som mu to pisala aby to mal cierne na bielom. Pomohlo asi na hodinu. Slubil ze sa pojdeme prejst. Isli sme ale potom to bolo po starom.

xnatalkax
autor
3. júl 2020

A ešte ten problem ze ja mam monolog on ma pocuva. To nie je rozhovor. Ja uz neviem ako to mam dostat z neho aby sa vyjadril.

tosomja
3. júl 2020

Niektorí muži nemajú dar vyrecnosti. Malo by stačiť, že si uvedomí, čo od neho chces. Ak robí na kamióne a víkend je doma, malo oddychuje lebo robí okolo domu, ani sa mu nečudujem, že sa mu nechce. Keď bude sedieť pri telke, urob pukance, alebo si otvorte vínko a buďte spolu. To musíte chodiť vonku? Choď sama keď on je v práci a spoločný čas trávte ináč. Skús ho prijať aký je. Možno ho trápi že nemôžete mať bábätko, nepripominaj mu to. Je to aj pre neho citlivá téma. Keď príde čas, sám sa s tebou prejde aj do centra na ivf 😊

nickpick
3. júl 2020

@xnatalkax travite cas aj s nejakymi inymi ludmi? rodina ci priatelia? to vazne nikam nechodite? kino, ci vylet, alebo dovolenka? uprimne, ak spolocny rozhovor (teda tvoj monolog) nikam nevedie, navrhni manzelsku poradnu... za tychto okolnosti urcite nerieste ivf, ak by sa vam aj dieta postastilo, skoncilo by to tak, ze by si bola na vsetko sama....osobne nerozumiem takemuto zivoreniu, len praca a praca... ziadne uzivanie zivota, ziadna vola prezivat so svojou zenou pekne chvile...pride mi to velmi smutne....

xnatalkax
autor
3. júl 2020

@tosomja ale on si to asi neuvedomuje. Ved ja ho prqveze necham oddychovat. Cez tyzden ked sa mu podari byt doma tak ho ani neotravujem s nicim. Lenze mna nebavi cely rok sediet pred tv. Raz za cas by sme mohli ist niekam na vylet. Alebo na dovolenku sami. Vzdy sme chodili s rodinou jeho. Keby nepoviem ze chcem aby sme isli na dovolenku sami dvaja tak mu to ani nedocvakne. Ja mu to nepripominam. Len to treba vyriesit niekedy.

xnatalkax
autor
3. júl 2020

@nickpick stale travime cas s niekym inym a to mi uz lezie na nervy. Ze nemozme byt sami. Teda mozme ale on nevyhladava take dni aby bol len somnou. Aj ked som mu navrhla ze podme na dovolenku len my dvaja a on ze co tam budeme robit sami? Ja som mu aj tu manzelsku poradnu navrhla. Ja som uz rozmyslala nad vsetkym. Preto ani nechcem ist na ivf teraz. Cez tyzden sama na vsetko. Ja tomu nerozumiem tiez. Nic by sa nestalo keby jeden vikend obetuje na nieco spolocne. Ja ho nenahanam do tej roboty. Ja mam rada pohodu a klud. Nepotrebujem sa nahanat za pracou stale.

luccija
3. júl 2020

@xnatalkax je taký a nezmenis ho😀dieťa Ti prinesie radosť a budeš robiť všetko s nim.Ak je kamionista je zvyknutý byť sám a riešiť si svoj život cez týždeň, malo komunikuje...nezdieľa pocity.

luccija
3. júl 2020

@xnatalkax zmeň to choď s kamarátkou, kolegyňou nesed doma budete spokojní obaja.Je veľa takých chlapov a ešte môžeš byť rada, že neodíde za kamarátmi a ty doma.Ako žijú jeho rodičia?často je to odpozerany vzor trávenia voľného casu

amienne
3. júl 2020

Asi sama citis , ze priviest dieta do takto zabehnuteho vztahu kde evidente jednemu dane fungovanie nevyhovuje, nie je dobry napad. Najprv popracujte na svojom vztahu a az potom sa zamerajte na deti. Dieta vztah neozdravi, ba moze prispiest k este rychlejsiemu rozpadu. A veru ten maly cloviecik si nezasluzi narodit sa uz do vopred nefunkcnej rodiny. Ak sa partner nechce prisposobit, zmenit a ty nie si schopna po zbytok zivota jeho spravanie a pohlad na travenie volneho casu akceptovat, je najvyssi cas dat si zbohom aby ste kazdy mohli hladat stastie inde. Drzim palce nech sa vsetko obrati dobrym smerom.

marca12
3. júl 2020

@xnatalkax ja mam doma to iste. Mozme sa rozpravat o nesmrtelnosti chrusta,ale co sa tyka nas,buducnosti,citov to je uzavreta komnata. On nevie prejavit city,rozpravat len tak. Je to taky typ cloveka a zvykla som si. Niekedy mi to chyba,ze nevedieme rozhovory,robi to dost problemov,lebo sa vsetko robi hala bala nic nie je odkomunikovane,kto zazil,pochopi,o com pisem. Ale tak ma aj kladne vlastnosti. Zijete standardny zivot usadenych ludi bez deti. My budeme spolu 11ty rok a sme ako dochodcovia 😀 tiez len robota okolo domu. Kazdy si robi svoje. Vylety,spolocne prechadzky velmi malo. Sme usadeni az velmi,stratili sme aktivitu. Len rozdiel je ten,ze mne to vyhovuje,zvykla som si. Ked pridu deti,bude to ine. Vsimaj si skor,ci robi nieco pre teba. Napr.ak nieco kupuje sladkost,kupi aj tebe. Donesie ti nejaku pozornost z ciest? Moj tiez vela cestuje a vzdy donesie aspon cokoladu,kvet alebo proste co mam rada. To su prejavy lasky,nemusi to hovorit,ale viem,ze ak si dal namahu zastavit sa cestou v obchode kupit mi drobnost,tak ma musi mat rada.

tosomja
3. júl 2020

@xnatalkax ale keď mu povieš aby išiel, ide? Tak musíš byť ty iniciatívna. Veď ste mladí , tak nezostarnite kvôli nude. Ja by som tiež niekedy najradšej odpojila internet telku a vyhodila každému mobil. A keď už teraz sa s tebou nudí, keď ste sami...no ďakujem pekne. Ani by som s ním nasilu nešla nikde.

xnatalkax
autor
3. júl 2020

@luccija ale ja nesedim doma, ja tyzden vyuzivam na svoje aktivity. Cez vikend ked je doma tak sa chcem venovat jemu. Jeho rodicia teraz chodia stale niekde spolu ale viem ze sa svokra raz zmienila o tom ze svokor nebol velmi rodinny ked mali male deti.

xnatalkax
autor
3. júl 2020

@marca12 presne ako dochodcovia. Kupi mi ked chce. Ale napriklad ked mam nejaky sviatok tak mi zabudne nieco dat a to ma mrzi. Mna by potesila aj malickost. Cokolada napriklad.

xnatalkax
autor
3. júl 2020

@tosomja nie malokedy povie ze dobre ideme. Ja som stale iniciativna. Nikdy on nepride stym ze podme niekde.

xnatalkax
autor
3. júl 2020

Teraz prisiel domov. Vedel ze sa chcem porozpravat lebo vcera sme rozoberali dieta, napisala som mu ze ked bude mat cas a chut porozpravat sa o tom somnou hocikedy moze. Volal mi ze ide domov zavolal kamarata a sedime na terase teraz....

marca12
3. júl 2020

@xnatalkax To je ten stereotyp,na ktory sa kazdy stazuje,ale vsetci ho mame,lebo patri k zivotu. Su rozne typy ludi. Niektori travia spolu volne chvile tym,ze trebars idu na turu,ini do wellnes,na bicykel a podobne. Ak nie je aktivny typ,tazko ho dotlacit. Aj cas,ktory ste doma,je cas straveny spolu. Horsie je to uz,ze si nespomenie na sviatok,to ozaj nie je pekne. Moj oco napr.vzdy zabudne mamine narodky,meniny. Len ked sa ho opytas,ci ma darcek pre mamu,opyta sa a naco? A este sa cuduje,ze ved ona ma inokedy narodky. No nemiluj ich 😀

zuzka251
3. júl 2020

@xnatalkax mal uz aj inu pracu? ze dochadzal domov kazdy den?

xnatalkax
autor
3. júl 2020

@zuzka251 mal asi pol roka. Kazdy den bol doma. Mne sa to pacilo aj ked sme sa viac hadali ale aspon bol doma

zuzka251
3. júl 2020

@xnatalkax aj ste spolu travili vtedy viac casu, myslim nejake hobby a tak, len vy dvaja? vies si predstavit, ze by sa vam podarilo babatko a on by stale dochadzal len na vikendy?

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
catherine1989
3. júl 2020

Osobne by sa mi takéto spolunažívanie nepáčilo a s takýmto mužom by som nechcela ani dieťa. Dieťa je veľká zodpovednosť, samozrejme aj obrovská radosť, ale je to náročné - budeš mať vo svojom mužovi oporu? Zvládol by sa o dieťa postarať? A keď už teraz najradšej sedí doma, na terase, pred tv, vieš si predstaviť, že kvôli dieťaťu by sa dal prehovoriť na zoo, výlet po okolí, deň v aquaparku? Alebo dokázal by sa celý víkend s dieťaťom "prehrať"? Hoci aj na záhrade, ale skutočne, plnohodnotne? Len ak si si ním 100% istá ako otcom, choďte na ivf... Ale ak si si ním už teraz nie si istá ako 100% partnerom 🤷...

luccija
3. júl 2020

@xnatalkax čo pracuje okolo domu je to nutné?Čo sa chces rozprávať o bábätku muži neznášajú také plánované rozpravy.Ved sedieť so známym na terase je fajn nie?veľa ľudí chodí domov len na víkend a obom to vyhovuje, ty si svoje vybavis cez týždeň a on ma na to 2 dni jeden deň si určite, že budete mať spoločný druhý deň nech pracuje

sidicek
4. júl 2020

Úplne o ničom, takého partnera by som nechcela, to radšej šťastná sama a deti do takto nefunkčné ho vzťahu už vôbec nie. Pouvazuj, kým si mladá, aby ti život nepretiekol pomedzi prsty, ci ma toto pre teba význam.

xnatalkax
autor
4. júl 2020

@zuzka251 travili sme spolu viac casu urcite. Povedal ze ked budeme mat dieta ze on nebude ronit na kamione

xnatalkax
autor
4. júl 2020

Vcera vecer sme mali debatu. Teda skor ja som hovorila. Opytala som sa ho narovinu ze co ho trapi. Ze ci ho trapi ze nemozem otehotniet. Zostal ticho, potom sa rozplakal. Co on neplace. Po 10 minutach ticha povedal mi ze ho to trapi ze mi nevie dat dieta a trapi ho to ze som z toho nestastna.
Opytala som sa ho ze preco somnou netravi viac casu, nevedel odpovedat. Pytala som sa ho ze kedy sme boli spolu sami bez prace nevedel odpovedat. Az teraz mu to prislo ze my vlasnte netravime spolu cas. A este co je najhorsie je ze ona ma od seba doslova odhana. Cez den mi nikdy len tak neda pusu, nechyti ma. To ja sa vzdy musim k nemu tiskat.

richardiv
4. júl 2020

skuste si najst spolocnu zalubu ktora bavi oboch 🙂 ...hovori sa, ze kompromis je dobry dazdnik, ale zla strecha riesi problemy len docasne a je to pravda ...samozrejme ak by som sa prisposobil zene a venoval sa jej nerobil by som to preto, ze nieco za to chcem, ale preto, aby bola stastna to je najviac ...no je tu to ale, dlhodobo robit nieco co ma nebavi by bolo ubijajuce pre oboch a tak je najlepsie najst nieco co maju radi obaja ...cestovanie, zahrada, priroda je toho vela kde je cas nie len na zalubu ale aj na rozhovor

nickpick
4. júl 2020

@xnatalkax to s tou zalubou je dobry napad, cyklistika, turistika, utuzujte vztah, co ine ak nie spolocne aktivity, spolocny ciel upevnuje manzelstvo, ked budete psychicky v pohode mozete zacat riesit dieta....

luccija
4. júl 2020

@xnatalkax a kde bude potom pracovať?Samozrejme, že ho to trapi.Isla by som na IVF načo čakáte?Dieťa prinesie iskru do manželstva a obidvaja nebudete mať čas a máte konečne niečo spolocne čo má iné robiť len okolo domu a s kamarátmi, prácu.ale najprv by som chcela, aby tu prácu zmenil kamionista je stres, zlá strava, nedostatok spánku nie každé manželstvo je na to stavane