icon

Manžel odchádza na dlhé pracovné cesty: Ako to zvládať?

8. júl 2024

Ahojte chcem sa vyrozprávať.
S manželom sme spolu 7 rokov zobraty mame dve deti 3 a 2 roky.
Manžel pracuje od začiatku nášho vzťahu na 3 smeny čiže každý deň doma, ale po uvažovaní a rozprávaní sa žeby išiel do zahraničia súhlasil teda obaja sme súhlasili keďže nám treba peniaze a tu s tohto platu a môjho rodičovského ideme od výplaty do výplaty.
Hľadá si uz prácu v zahraničí žeby šiel so švagrom ktorý robí 3 týždne a 1 týždeň doma a pre mňa to je hrozne dlho. Neviem ci by som si dokázala zvyknúť a deti tiež, ale zas keď tie peniaze nám veľmi treba.
Mne strašne vadi len ta jediná vec ze by bol tal dlho preč a tak krátko doma, viem ze niesom jediná ktorej chlapi takto pracujú len som sa chcela vyrozprávať. Dakujem

matullienka
30. júl 2024

@diaszoky nehnevaj sa ale z tvojich odpovedí ide neskutočná závisť. Prečo by mali živoriť? Môjmu mužovi normálne strhávajú odvody a o takej PN sa tebe ani nesníva. Bol aj na PN a nikdy sme nezivoroli

zuzanapjat
30. júl 2024

@diaszoky neviem kde zijes ale keby ludia mali zamietnute hypoteky tak by zili dve tri generacie v jednom byte. toto je vyslovene zavist co tu predvadzas.

aurora33
30. júl 2024

@diaszoky nie, paštéty su zbytočný luxus. Takito ľudia jedia len suché rožky, ale aspoň úkazu susedom nový dom 🤦‍♀️🤦‍♀️😄😄

diaszoky
30. júl 2024

@matullienka ano zavidim pocir rano vstat z postele a platit 1000€ uver😀😀

diaszoky
30. júl 2024

@zuzanapjat ano zavidim ten pocit vstat rano z postele a mat uver 1000€ na krku

diaszoky
30. júl 2024

@aurora33 jasne zavidim ten pocit rano vstat s tym, ze mam 1000€ uver na krku😀😀

zuzanapjat
30. júl 2024

@diaszoky takze si si kupila byt za usetrene?

matullienka
30. júl 2024

@zuzanapjat predpokladám, že žije v podnájme alebo u rodičov či svokrovcov

matullienka
30. júl 2024

@diaszoky predstav si máme byt, dom a žiaden úver neplatime. A s radosťou ráno vstavame. Hypo na byť sme splatili pred 2 rokmi a máme pokoj a nie žiadne 1000 eurové splátky to neboli

diaszoky
31. júl 2024

@matullienka aj my nemame hypo neplatili sme nikdy ziadnu nasporili sme si a byvanie mali bez hypo predstav si

diaszoky
31. júl 2024
diaszoky
31. júl 2024

@matullienka predpokladas zle tak zijes asi ty. Boli sme c zahranici dlhe roky nasporili a tu si byvanie bez uveru. Ja som necakal kedy kto sa omna postara ako sme este neboli zosobaseni sme odisli nasporili si a nelutujeme
Nasporili sme rychlo kedze dve vyplaty nie jedna. Ano aj ja som mohla sediet doma tak odrodit deti a na konovi bedakat ze nam nevychadza..

iv007
31. júl 2024

Och ked tu citam ako kazda druha ma nehnutelnosti bez hypotek a plne ucty penazi, tak som skutocne rada ze Slovensko je plne takychto sikovnych ludi. Ja pracujem vkuse 15 rokov a nezarabam zle, ale teda hypoteku mam.

aurora33
31. júl 2024

@diaszoky ved tak to je super, že ste si to takto poriesili. Načo tu potom píšeš také ironické a jedovaté komentare?

zuzanapjat
31. júl 2024

@matullienka napriklad ani my nemame 1000erové splátky. Splacat budeme este 9 rokov. Takže potom sa budem vysmievat tym co platia hypo...... a nedajbože hypo na dom.

matullienka
31. júl 2024

@zuzanapjat ja neviem mňa nikdy nenapadlo sa vysmievať z niekoho, že platí hypotéku ako to robí tu dotyčná. Veď každý sa zariadi najlepšie ako vie. Máme známych čo kupujú skoro všetko na úver je to ich vec keď majú na splátky.

zuzanapjat
31. júl 2024

@matullienka dnes keby dvaja zarabali v zahranici aby si nasetrili na byt, tak by museli takto robit 6 rokov za predpokladu ze by mesacne odlozili 2000€. Totiž vydavky na život by mali tak či tak, takže ratam že pri beznych zamestnaniach v zahranici by tych 2000€ bolo moznych - u mnohych s odratymi ušami.

diaszoky
31. júl 2024

@matullienka ukaz mi vetu kde sa vysmievam. Ja dedukujem ze kazdy chce dom aby im iny zavidel ale aku dan zato platia sa nik uz nepochvali

diaszoky
31. júl 2024

@zuzanapjat my sme presne 6 rokov robili

aurora33
31. júl 2024

@diaszoky tak my sme chceli dom, aby sme mali kde bývať my a naše deti, nie preto aby nám každý závidel. Ty musíš byt ináč veľmi nepríjemná osoba.

diaszoky
31. júl 2024

@aurora33 ano chapem. Ale vela ludi v mojom okoli nemusia byt v dome, NEmusia druet a brat uvery nemaju deti mozu byt v byte uskromnit sa. Ale ma jozko janko vladko tak aj oni aby nezaostavali a vela takych je..Ked niekto zije v byte 10 rokov a zrazu chce dom ani nevie preco premna je to mamon nie tuzba po dome. Kamarat sa budival s jazykom 10 rokov😀az ked sa zbudoval jeho ako ze kamarat rozumej sok vi vsetkom uz do par mesiacov mal plan domu aj on. O tom hovorim ze su ludia a ludia

aurora33
31. júl 2024

@diaszoky ale ty tu nie si od toho aby si súdila, kto má a kto nemá ísť do domu.

diaszoky
31. júl 2024

@aurora33
Ja nesudim diskutujem

0silvia0
31. júl 2024

@diaszoky túto vetu som nepochopila, môžeš preložiť? Budival s jazykom?
Kamarat sa budival s jazykom 10 rokov😀az ked sa zbudoval jeho ako ze kamarat rozumej sok vi vsetkom uz do par mesiacov mal plan domu aj on

diaszoky
31. júl 2024

@0silvia0 prepac staval dom je to narecie😀

0silvia0
31. júl 2024

@diaszoky a ten jazyk tam čo znamená?😍

diaszoky
31. júl 2024

@0silvia0 saristinu

0silvia0
31. júl 2024

@diaszoky myslim v slovnom spojeni budoval s jazykom. Budoval uz viem, ze je staval dom. Ale to s jazykom je co?

aurora33
31. júl 2024

@diaszoky tak pre mňa za mňa niekto môže bývať v byte aj 20 rokov a nezvykne si. Takže ak si splní sen a postavi dom, teba je čo do toho? Prečo ta to pobúri že si niekto splní sen? Nech si vezme aj štyri úvery, čo je teba do toho?

diaszoky
31. júl 2024

@0silvia0 ze s ustami teda ze to omieľal ze budem stavat dom a to hovoril desat rokov ale skutok ziaden