Manžel odišiel do zahraničia: Čo teraz s manželstvom?
Vždy som hovorila že si neviem predstaviť ako sa dá fungovať na diaľku a že to nikdy nepripustim. Teraz sa to stalo nám a neviem sa s tým vyrovnať. Máme 9 ročnu dceru ktorá je na otca veľmi naviazaná. Finančná situácia nás však donútila že manžel odišiel do zahraničia. 3 týždne preč a týždeň doma. Ženy čo vám muži robia preč ako to zvládate? Dalo sa manželstvo takto udržať? Ako to zvládajú deti? Ja som z toho na zrutenie. Nič ma nebaví.
@aurora33 vieš ono presviedčať o Tom aké je zlé aby išiel muž do zahraničia za robotu budú v prvom rade tie , ktoré nemusia každý mesiac tŕpnuť či im to vijde s peniazmi od výplaty do výplaty, a či týždeň pred výplatou bude čo do hrnca. Môj išiel aby sme sa mali lepšie, aby sme si život mohli aj užiť nie len prežívať a tŕpnuť či sa niečo nepokazí a podobne. Už vidím tie hrdinky aké spokojné by boli keby žili s minimálnych miezd.
My tak zijeme rok a sme v pohode....zober si to zo svojej strany....keby si sa vracala po 3tyzdnoch domov....čo by si chcela ako prvé.... Hod sa mu okolo krku, dobre mu var čo ľúbi, daj mu lásku ...volajte si...vyznaj mu lásku....nadávanim a hádkami to dovedies do rozvodu..... Zatiaľ hľadaj riesenie....ja by som isla bývať za ním....mala sa nauci nový jazyk, len jej das dar do zivota....moj išiel ako 10rocny do inej krajiny....po 2 mesiacoch si robil sam úlohy, po pol roku plynule rozprával ...
Ja ti dám jednu radu. Pracujte na vzťahu. Tie hlúposti necitaj,že to za to nestojí, keby tu zajtra napíšeš príspevok, že muž je na SK, zle zarobí tak ho ženú do zahraničia. Vy musíte vedieť čo je pre vás finančne výhodné
Koniec vzťahu to nemusí byt, ale musíte chcieť obaja na tom pracovať. Nám to ešte viac utuzilo vzťah. Viac si spolu užívame čas keď je manžel doma. Nenecháme neviem kde. Proste už aj to,ze si dáme ráno raňajky, spoločný obed a spoločnú večeru je krásne. Vianoce plánujeme taktiež stráviť len my piati... všetko budem sama pripravovať, tak budeme len oddychovať,pozerať rozprávky, možno niekde vy vybehneme kde je sneh.... ale každú chvíľu spolu strávime.
@drahomirrra tak som trafila ako vidím podla reakcie. Nezabudni na služobnej pre istotu v tých vilkách zaklopat a prezistit ako na tom su. Ci a kde pracuju a kolko detí rodia, aby mohli doma sedieť 😂 Možno Ťa potom bude zivot ľudí, o ktorých vies veľké nic, menej skriet - to píšem ako bezdetna, zamestnana, VŠ vzdelaná z Oravy 😂
Neviem kolko platite hypoteku alebo ake mate vydavky. My tiez mame taky maly bungalov aj pozemok ete hadam mensi. Muz neni zivnostnik pracuje ako skladnik ja robim len vo vyrobe a aj napriek tomu nam z vyplaty este ostava a mame aj rezervu keby nieco. Mame auto, syna a dalsie dieta na ceste. Nechapem teda ake vydavky mozete mat ze vas to dohnalo az k praci v zahranici. Muz povedal keby bolo najhorsie tiez by isiel do zahranicia ale najskor skusi vsetky moznosti na Sk. Pripadne sa uskromnime. A zas nemusite takto zit uz naveky. Muz moze zarobit, nasetrit a ist zas robit tuna. Moja mama tak tiez bola robila 3r nasetrila peniaze a ostala doma a nie nerozviedli sa. Takze netreba vesat hlavu je to nezvyk ale casom to prejde uvidis a budes sa nato pozerat inak. Drzim palce
@michaela329 Alebo si trafila veľké houby, len ti chcem nechať radosť. Fakt ma toto nebaví, tieto primitívne kecy. Ja na vilky klopať nemusím, mám svoju a nemusím ani sedieť doma za mužove love, mám svoje. Nechápem, si VŠ vzdelaná a nevieš udržať gro témy? Že som písala, že tento fenomén odchádzania je najmä na Orave? Ale hej, ak máš KÚ v Ružomberku, tak chápem.
@kissinka111 veľká výhoda takého vzťahu je že čas Vám je vzácny keď ste spolu , my nepoznáme doma,že sa pohádame a nerozpravame sa 2dni , neje čas na takéto veci zbytočné,..Ty vieš ako to máte vo vzťahu, dôležitá je dôvera, čas ukáže ,aj dcérka si zvykne
@matullienka vyjadrila som svoj názor, do nikoho nakopem, skôr ty kopeš okolo seba keď ti nejaký názor nie je po chuti. samozrejme že ak je tvoj muž v zahraničí, tak si budeš stáť za tým, že je to to najlepšie rozhodnutie v živote. Chápem. Musím ťa ale sklamať, my neživoríme, nežijeme od výplaty k výplate a takisto máme dieťa. A navyše sme z východu a ani nezarábame tisíce EUR mesačne. Čiže tvoj názor je úplne irelevantný. My sme strávili veľa rokov v zahraničí, ale spolu. A videla som mnoho otcov rodín, ktorí tam boli sami a nie nestálo by mi to za žiadne peniaze sveta. Videla som to totiž z tej druhej strany ako ty.
@drahomirrra prečo by som mala mat KU v RK? Štúdia mám za sebou na tom bajnom západe a aj som tam žila a aj tam chlapi robia v Rakúsku, ak chcú lepšie zarobiť 😅 Tak sa z tej svojej vilky a s tými dvomi VŠ skús zamyslieť, či tie Tvoje dojmy nie sú len dojmy a život je kusisko zložitejší.
@michaela329 no ja som tiež Oravačka a je to presne tak ako píše @drahomirra. A ešte zabudla napísať, že chlapi chodia do zahraničia, lebo hypotéka a ženy sú roky doma s deťmi. Haciendy sú tu vystavané riadne, ale na úver.
Za mňa radšej v zahraničí a prist domov do kľudu, pohody a užívať si jeden druhého ,ako mať 2 roboty ,keď aj tak s rodinou nebude a bude tam len nervozita napätie z únavy,vyčerpania atď. Keď sa pozbierate zostane tu .
@danusa63 nie, nie je to presne tak a ak si Oravacka, tak vies, zevtej roboty je tu az na par fabrik málo. Aj ked v poslednej ok, zo dve pribudli. Ak si Oravacka, vies, ze tie domy su častokrát aj dvojgeneračne, niektoré prerobene po rodičoch a ak sa niekomu darí a postaví si veľký dom - jeho vec. Zase nabtenndom na Orave môže matnhypoteku ako niekto na 2 izbak v Ziline. Ženy su roky doma pri deťoch - to predsa vsade, kym su deti malé. Ale tvrdiť, ze akože na Orave nestretnes zamestnanu zenu? Ja ich mam v okolí dost a to žijem na dedine. Ale prísť do témy, kde sa zena pyta ako to zvládnuť, ked ma chlapa prec a hned sa tu vyvysovat, ze isto sedi doma na riti a isto maju len veľké oči a vydavky? A pritom doslova 💩 vedieť o živote tých ludi?
@matullienka niekto sa uspokojí a niekto chce viac. Je to naozaj na každom ako sa rozhodne 🙂
@danusa63 Dakujem, ved to bolo jasne, ze nejaka oravacka, co tak najskor vyrastala, ze bol tatko prec, vyskoci.
Samozrejme, ze je to tak.
@domiklik ...ja som nepísala ani tebe,ani som ťa nespomenula.To,že ty si sa ozvala na môj koment,nie je môj problém.
Ja som len napísala,čo a ako bolo u nás.A áno dovolím si tvrdiť,že to,že som nesedela doma 3 roky a išla som pracovať nam dosť pomohlo.Kedze 2 roky sme si potom mohli dovoliť odkladať celý rodičak bokom a našetriť si krásnu rezervu.A nie nebolo to ľahké a miestami ani príjemné ale keď sa chce,tak sa da
@drahomirrra samozrejme, ze bol tatko prec... Ten môj tatko nakoniec vybudoval úspešnú firmu, vychoval 3 VŠ vzdelané deti, postavil dom a aj chatu a nejaká zavistliva modrokoníková odborníčka teraz možno chodí okolo na sluzobky a môže ju od závisti nad takym pekným zivotom len roztrhnut... A ešte k tomu moja mama aj pracovala, no chyba v programe 🙈
@drahomirrra aj môj ocino chodieval preč a máme spolu krásny vzťah. Nevyskakujem, len pridávam svoju skúsenosť 🙂
@michaela329 Totalne ma unavuješ, to aj v skutočnom živote si takto otravná? Máš pocit, že sa ťa pýtam na tvoj úchvatný život na orave? Jasne som napísala, že tento trend je najmä na orave, a že to tam vídam často, dokonca to tu potvrdila aj pani z oravy, ty si ma ako pripečená začala spamovať, akože potrebuješ si niečo dokázať? Máš nejaký problém so sebavedomím, alebo ťa doma muž nepočúva, drbne po stole a musíš byť ticho, tak tu spamuješ iných? Keď ti niečo brnkne na citlivú strunu, aspoň nebuď takáto priehľadná.
@drahomirrra a najlepšie este je, že keď sú v tých generacnych barakoch, tak tu potom vypisujú, ako im lezie na nervy mila svokricka 🤣 chlap celý čas v prdeli a ona musi držať hubu a krok. Lebo ani nie je vo svojom, patri jej tam možno vidlička, co si z domu doniesla, obýva len horné poschodie "vily,", ktorá jej v podstate ani nepatrí. Tiez mam takúto známu, ma 4 decka, beha okolo svin a kráv, býkov a pod.ale ano jej muz ma veliký, 2 poschodovy barak a veliku záhradu, kde si nemôže bez súhlasu majitelky ani spekacik opiect 👌 a caka len kým "stara otrci kopyta" (to sú jej slová, aby ste ma tu teraz nehejtovali) to radšej v garsónka v BA ako toto 🤦♀️
@aurora33 Ja som o vztahu nepisala nic. Iba o tom, ze deti otca dlho nevidia v tychto pripadoch. Vztah je taky, aky si ho konkretni ludia urobia.
@michaela329 neviem kto sa vyvyšuje ale ok. Dvojgenerečné domy, ale aspoň u nás na dedine často rodičia ostávajú v domoch osamelí. Nie je tu málo roboty, len veľké úvery si mladí berú. a prečo? Lebo stavajú haciendy a prd majú peniažky :D....a ja nehovorím, že nie sú tu aj zamestnané ženy , ale je ich málo 😀 A tak ten tvoj tatko toho stihol, môj tatko nemusel ani za hranice, ani žiadne dlžoby nemá, tiež nás 3 kusy vyštudoval, podniká od nepamäti, domy nám popostavoval, ale nikdy nás neopustil.
@drahomirrra to ano, lebo poznám kopec ľudí, ktorí videli otca/ rodičov denne a vzťah majú strašný.
@drahomirrra to Ty si sa dovalila do diskusie, kde sa pytala autorka nieco ine a so svojim povyseneckym a mimoriadne zavistlivym príspevkom sa tu začala prezentovať ako znalkyna Oravy - lebo chodíš na sluzobky. To ja som. Znalkyna Čiech a Poľska - lebo som tam chodievala na sluzobky. Autorku a všetky ženy, co maju chlapa preč si začala obviňovať z lenivosti a ja som primitívna? 😂 Ja mam krásne dlhoročné manželstvo, neboj sa a ani o moju otravnost nemusíš mať obavy, otravná som akurát a lepšie ako byt zavistliva odborníčka na životy cudzích ludi.
@lienka.7 Ja mam aj kolegov z oravy, aj mi kus porozpravali. Ked su nove bungalovy, tak v 95% na pozemku od rodiny. Stavia komplet cela rodina. Taketo pipiny ani netusia, co stoji real pozemok na dom, lebo ho dostali, alebo - hviezdy - stavaju u svokry v zahrade. A potom ti tu napisu, ze TOTO zavidis. No dik, ani za nic.
Chlap cele tyzdne v Nemecku/Polsku/dosad si co chces, zeny doma na prdeli, decko za deckom. Co tri roky, rodicak za rodicakom. Vynimky potvrdzuju pravidlo.
@danusa63 Velka vdaka za tvoj koment.
Neviem ci to tu už bolo, ale sama píšeš, že keď mal prácu tu, bol v nej od rána do večera, často aj víkendy a celá starostlivosť bola na Tebe. Teraz bude určitú dobu síce úplne mimo, ale zas bude mať omnoho viac času v čase voľná sa vám venovať. Teda na pocet hodín možno aj viac ako doteraz keď bol doma.
Keby si písala, že každý deň o 16.00 mu padla a venoval sa dieťaťu, tak tie tvoje strachy "čo bude" pochopím. Ale takto celkom nerozumiem, čoho konkrétne sa obaváš. Keď už tak trávil s rodinou minimum času.

Baby, nechápem, čo riešite. Autorka sa nepýta, ako majú vyjsť s peniazmi, ani či manžel má, alebo nemá odísť do zahraničia. On už tam je, už je to realita. Či myslíte, že ona mu teraz zavolá a povie, že sa má vrátiť domov a ísť robiť do Lidla, lebo baby z modrého koníka povedali, že potom im to finančne vyjde? A on povie "vidíš, to mi nenapadlo, idem baliť kufre"?! Mne síce tiež nie je jasné, ako je možné, že nevyjdú s peniazmi, ale keď autorka píše, že nevyjdú, nebudem o tom pochybovať.
Autorka, zvykneš si. Ešte je to zrejme krátko, je to veľká zmena. Treba dať tomu čas, aby ste sa tomu všetci prispôsobili. Keď si zvykneš a budeš mať svoj systém, ako fungovať, bude lepšie.