Manžel odmietol prijať moju minulosť

25. dec 2021

Ahojte.. mám problém, s mužom.. ešte pred svadbou som sa snažila povedať mu o svojej minulosti. Bola som celkom rozbehnutá čo sa týka mužov, mala som za 2 roky 10 vzťahov ktoré boli sexuálne aktívne. Hanbím sa za to.. ale mladosť - hlúposť 🤦🏻‍♀️

Chcela som to aktuálnemu povedať ešte pred svadbou keďže je z veriacej rodiny a chcel pannu. Ale odmietol si la vypočuť s tým že “nikdy ma neprijíme takú a nechce nič vedieť”.. nakoniec sme sa zobrali a na mňa to doľahlo. To poznámky o tom aké kurvy su zeny pokial mali už len 2 chlapov atd.. žijeme v klamstve, žiaľ takto to je. Mimo toho, mame otrasný sexuálny život. Sex tak raz za mesiac, vôbec ma nepriťahuje (jemu sex ani moc nechýba) chémia medzu nami žiadna aj napriek snahe zmeniť to, nie sme vôbec kompktibilni. Kopa rozhovorov, vysvetľovania, snahy.. ale to je vedľajšie ..
A teraz sa zamýšľam. Je toto manželstvo vôbec cirkevne platne pokial bolo uzatvorené na základe lži?

autor
25. dec 2021

Dodatok * pochybnosti vznikli na základe rozhovoru s farárom, ktorý mi povedal, že takéto manželstvo nemôže byť ani požehnane ani platne ..

0silvia0
25. dec 2021

to si ho pred svadbou poriadne nepoznala? Sexualne ste nefungovali?

dskjhfdlkdjhl
25. dec 2021

Nemala si sa vydat za muza, ktory hladal nieco uplne ine a odmietol Ta prijat. Co ine chces pocut?

zooeynka
25. dec 2021

...a ani dalsiemu partnerovi nevesaj na nos kolkych chlapov si mala. Sama vidis ze niektori jedinci to nevedia spracovat. A nevydavaj sa za takeho, ktory ti nevyhovuje v posteli.

pribinak
25. dec 2021

Nerozumiem prečo si si vzala muža ktorý vlastne tebou pohrda? Pred svadbou ste sex mali? Ak áno, dovtedy nebol problém?

ovaaa
25. dec 2021

Mať viacero sex.partnerov je úplne v poriadku takže nemaj výčitky. Skôr je na zamyslenie prečo si si ho brala ak nie je medzi vami chémia, nemá záujem ťa vypočuť, prijať aká si. Čisté trápenie, môj pohľad...

lucia147852
25. dec 2021

Pokial by si tá s touto vedomostnou nevzal, je manželstvo pravdepodobne neplatne. Posúdiť to musí cirkevný sud. Prečo si si brala, keď už vtedy si vedela že by tá s minulosťou neprijal? Nemyslím to v zlom, len má to prekvapilo

spadnutaslivka
25. dec 2021

ak chceš riešiť anuláciu manželstva, zájdi za kňazom, pod ktorého patríte, a on ťa nasmeruje ďalej

autor
25. dec 2021

@0silvia0 nie .. veriaci ..

jaskolka
25. dec 2021

Nechápem prečo teda ste sa nakoniec brali, keď "takú nechcel prijať".
Veď už tam bol problém. Jasne sa vyjadril, už len kvôli tomu by som ja sama z hrdosti ukončila na tvojom mieste vzťah.
A tiež nechápem na základe akej lži bolo uzatvorené teda vaše manželstvo? Ty si mu neklamala, on jednoducho nechcel počúvať. Ale zrejme teda musel vedieť, či mu chceš povedať.... Keď to odmietol..

autor
25. dec 2021

@lucia147852 mala som skúsenosť len so zlými vzťahmi… videla som že on ja milý, pozorný, empaticky a myslela som si že čo viac treba.. po svadbe som prišla na to že sex absolútne nefunkčný. Aj keď robí po čom túžim, je to nula bodov

zooeynka
25. dec 2021

On vie ze je nanic v posteli? Alebo si mysli ake ma super manzelstvo?

panelacikova
25. dec 2021

autorka. prezraď nám dôvod, čím bol ten muž taký úžasný, keď uprednostnil modlitby pred sexom s tebou (hoci aj po svadbe).... plus, keď toto čítam, prakticky ťa nazýva kurvou... áno, mať 10 partnerov za 2 roky nie je nič, čím by si sa mohla akože chváliť, ale ja ti rozumiem, chcela si ísť do manželstva s čistým štítom. on sa však chová ako fanatický idiot. nuž, rozveď sa... alebo si zisti u cirkvi, či sa dá sobáš anulovať na základe nejakých teda možno dôvodov....?

autor
25. dec 2021

@lucia147852 neviem ako to riešiť .. keďže nás nedodával katolícky farár ale baptisticky kazateľ

kajulna
25. dec 2021

Myslím si, že bude o problém fungovať vám spolu, keďže máte rozdielne názory aj zmýšľanie na rovnaké veci.

panelacikova
25. dec 2021

no bože, tak si podaj o klasický rozvod. nebudeš prvá ani posledná. a budeš mať svätý pokoj. a on svoje sväté obrázky....

spadnutaslivka
25. dec 2021

a ty si v akej viere? alebo ste obaja baptisti? je u nich manželstvo vôbec sviatosť? (ak nie, tak by asi stačil obyčajný rozvod. ale to neviem isto- treba zistiť)

lucia147852
25. dec 2021

Ak si ty katolícka, to manželstvo je cirkevne neplatne. Stačí ti civilný rozvod a viac nemusíš riešiť

basska_b
25. dec 2021

Myslím že práve ten rozpor na duchovnej úrovni je dôvod, prečo vám to v posteli neklape... mal si nájsť nejakú ženu rovnakého vyznania, keď mu na tom tak záleží, lebo očividne sex aj po manželstve považuje za niečo nečisté až nepodstatné... uff no, nevidím tam moc dobré šance, žiaľ

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
heidy222
25. dec 2021

K tomu Len tolko:nemas sa za co hanbit. Ja som Mala min. 20 partnerov na zaklade obojstranneho suhlasu a uzila som Si to, teraz mam uzasne manzelstvo a ak nejaky boh existuje, neviem Si predstavit, ze Ho trapi s kym sexujeme. Skor sa treba pozriet na to, akym konzumnym zivotom zijeme. Ale to len bokom. Tvoj manzel by skor Mal nadavat na fararov, co zneuzili deti

sima338
25. dec 2021

V prvom rade, nechala by som si pre seba, koľko partnerov som mala, lebo je to len tvoja vec...v druhom rade absolutne nechápem, prečo si si ho teda zobrala, ak ťa nepriťahuje a uprednostňuje modlitby pred partnerkou atď.

katarina092
25. dec 2021

Ved on ale vie ze si nebola panna... tak to nieje loz, ale nevysvetlena minulost.. on asi tusi co mas za sebou, len to nechce vediet..Z krestanskeho hladiska je Vase manzelstvo platne..za to ze si komplexne nevysvetlila Tvoju minulost, neznamena ze nie ste zobrati... Doklad z matriky mate nie?.Ak ho lubis, mala by si tomu dat sancu... ist do poradne atd,.. Za ten sexualny zivot a ostatne sa treba modlit... mam svoje skusenosti s modlitbami, nech si kazdy hovori co chce... Zalezi od toho ako si na tom s vierou..ci mas zaujem, inak to Vase manzelstvo nebude ok

mamka1984
25. dec 2021

No a chudák manzel vobec tusí, ze rozmyslas nad rozvodom ci anulaciou manzelstva? Lebo keby vedel vaznost situacie, tak sa mozno zacne viac snazit... Myslim ze by si zasluzil vediet, na com je. Riesit to s najprv inymi poza jeho chrbat mi pride trochu nefer. A ty sa svojou minulostou netrap, vsak vtedy si bola slobodna a nikomu si neublizila, nie?

martinkatinka
25. dec 2021

Ja tomu celkom nerozumiem, ved katolici a baptisti to su dve rozdielne viery. Tak kde ste sa brali a kto je akej viery a teda, preco ste sa brali, ked ty ho nelubis a jemu vadila tvoja minulost? Nerozumiem....

liljana
25. dec 2021

Sex ste mali podla viery az po svadbe? A po svadbe ste zistili, ze on nema chut na sex? No tak teraz trp, alebo holt rozvod. Viera, neviera.
Toto by mali citat ludia, co cakaju roky so sexom do svadby. Zistia, ze ten druhy cakal s nim preto, lebo ho ani nepotrebuje.

bennn
25. dec 2021

Nechapem ako ste sa mohli dostať až ku svadbe, keď ste spolu nespali vôbec, zvlasť keď máš takú minulosť... a nechapem ako mohol hladať pannu, ked ma určite aspoň nad 22 rokov. Vtedy už žiadna, ktorá sa zásadne dobrovolne neohradila voči tomu a nechcela to iba s tým "pravým" ala veriaca, alebo nejaká moderná asexuálka , pannou nie je.
A zvlášť nechapem prečo si ťa teda zobral. To si mu klamala, že si panna? :D V tom je tá "lož" ? ... Akože to si pekná krava ti poviem. Pretože toto si urobila úmyselne, ak ste si prešli aj svadbou, aj všetkým predtým aj potom a teraz toto vypisuješ na modry koník.

Neviem kolko ma rokov chalan ale je naivne myslieť si, že v 20+ bude baba panna. Nech sa na mňa tunajšie urazia, ale 20+ je doslova rarita, že baba nikoho nemala a nemá žiadnu skúsenosť. U chlapov to nie je nezvyčajné dnes ani v 25+.

no nič, myslim si že toto je trolling, baptisti a krešťania, zobral si ťa keď hľadal pannu? A to ti len tak veril a cely čas si ho klamala... fajn zábava.

slovakboy
25. dec 2021

Je tu viac problémov:
1. Tvoje svedomie. Asi sa cítiš vínna keď mu to chceš povedať alebo z teba vinnu robí on keď tak nazýva ženy čo majú viac mužov. Ak si myslíš že povedať mu pravdu ťa oslobodí never tomu. Len to celé skomplikuje. Môžeš mu to v budúcnosti povedať ale za iných okolnosti a za iného vzťahu. Najprv musíte dať dokopy vás vzťah. Ty sa netráp pocitmi viny ani voči sebe ani voči nemu. Nikoho do toho nič koľko si mala partnerov keď si nikomu neubližovala. Ja som toho názoru že byt pannou je lepšie a prináša to väčšinou menej problémov. Ale minulosť nezmeníš a nemá význam sa ňou zapodievať ani tebe a už vôbec nie jemu. Len by si ho zaťažila problémom ktorý ani problém nie je. On by sa trápil a musel s tým vysporiadavať. Takze prvý problém: zabudni odpusti mlč a nemysli na minulosť. Svedomie máš čisté a ak si sa vyspovedala tak aj pred Bohom ho máš čisté. Druhý problém napíšem po večeri.

mauduska
25. dec 2021

ja akože odpadávam z veriacich ľudí, čo nemajú sex a odmietajú iných sexuálne aktívnych ľudí... ja som hlboko veriaca a s mužom máme sex každý deň, keď mám neplodné dni, niekedy aj viackrat (pred svadbou sme spolu nespávali). Neviem si predstaviť, čo za pokrútenie kresťanskej náuky vedie ľudí k abstinencii v manželstve..

Držím ti palce.. ak ty nie si veriaca, tak to nerieš, len sa rozveď asi. Nulita manžlestva by mala potom zaujímať jeho, nie teba.

slovakboy
25. dec 2021

@liljana to je pravda Je to riziko panenstva no vydržať čistý aj napriek túžbe je potom neskutočná parada.