icon

Manžel odo mňa odišiel

luciao2610
17. sep 2013

S manzelom som dva roky,nase manzelstvo bolo pekne,lubili sme sa,stale sme boli spolu,nikdy sme nechodili jeden bez druheho.obcas sme mali hadky ale ti behom jedneho dna preslo.milovali sme sa velmi.posledne dva tyzdne sme sa zacali velmi hadat kazdy den,on prisiel o robotu,nechceli ho vyplatit,bol nervozny,sklamany,podrazdeny.zacal ma odmietat,nechcel aby som mu pomohla,vzdialil sa odo mna.bolo to tazke,prestal mi davat najavo ze ma lubi,potrebuje,dva tyzdne boli strasne,krik,hadky.ked som sa ho vcera opytala ci sa chce rozist povedal ze nevie,tak som mu povedala ze je koniec,ja krava sprosta.dneska som prisla s prace domov a nasla som si list ze sa ho to velmi dotklo moje slova ze ho opustam.ze on stale stal pri mne.ze mi veril.ze ma lubi a ze odchadza,ze som si ho nevazila.aby som ho nehladala.a ze som zahodila nasu lasku...volala som mu pisala,nic ignoruje.zobral si aj veci.neviem kde siel on tu v meste nema nikoho.ja som chcela stat pri nom ale mi to nedovolil,ignoroval ma.nemozem bez neho zit,velmi ho milujem.

anatalia77
22. sep 2013

@luciao2610 ak zobral robotu na donovaloch,tak má aj ubytko.

p.j.jacky
22. sep 2013

@luciao2610 a odkial by mal peniaze,ked bol udajne v depke ze je bez prace?! Podla jeho spravania by si zistila ci nejaku ma...? A vari toto spravanie je normalne alebo nevrha to podozrenie ze ma inu?To ze sa nechce hned rozviest neznamena ze nema inu,len si nieje isty s novou fesandou.A co tak ist za nim do jeho novej prace?

luciao2610
autor
22. sep 2013

@anatalia77 ano to mi je jasne ze ma tam aj ubytko,vcera ma to napadlo ze by tam mohol byt

luciao2610
autor
22. sep 2013

@p.j.jacky dostal vyplatu s byvalej roboty.ba donovaloch je vela penzionov a nemam ho tam ako najst,keby som mala aspon tusenie tak idem

tajomna21
22. sep 2013

@luciao2610 neverim tomu, ze niekto z jeho rodiny nevie, kde je .... a to, ze sa nechce rozvadzat nie je dokazom toho, ze ma alebo nema milenku .... vela chlapov ma milenku a rozviest sa nechce ....
v kazdom pripade ty mas z coho zit? nechal ti financie? rozvadzat sa hned nemusis, ale urcite by som zvazovala podat navrh na sud na vyzivne pre teba a aj na deti (ak mate nejake spolocne) ....
co sa tyka tvojej maminy, treba,aby si jej to ty ozrejmila, nemusis jej hovorit, ze ides podat o rozvod, staci jej povedat, ze mate momentalne nejake problemy a nevies, co bude .....

luciao2610
autor
23. sep 2013

ja si tiez myslim ze rodina vie kde je len nechce povedat.ale uz mam toho dost,usiel,takze nechce byt so mnou,mam svoju hrdost a nebudem nikoho prosit aby bol so mnou.

irriss
23. sep 2013

@luciao2610
Tak mne napadla jedna vec..moznost... 😉
Kdyz jste mluvili o jinych moznostech a alternativnach ohledne zamestnani, kdyz o nej prisel....nezakazala jsi mu napr,. kvuli strachu o neho "kamion" 😉 ?????????????????
Neni on ted nekde na cestach a vlastne nechce abys mela strach a zaroven si neuvedomuje, ze toto jeho chovani zpusobuje jeste silnejsi emoce?

p.s. kolik mu je??

luciao2610
autor
23. sep 2013

@irriss nie kamion nie,nezakazovala som mu nic.ma 40

irriss
23. sep 2013

@luciao2610 😖
sakra devce, premyslim o Tobe (o Vas) uz tyden ☹ 😉

luciao2610
autor
23. sep 2013

@irriss dakujem 🙂

yidaky
23. sep 2013

@luciao2610 No sprava sa ako soplave decko a jesitny hlupak /prepac/...trucuje...uz ho nekontaktuj. Daj tomu cas. A zjavne vsetku vinu hadze na teba a on si ziadnu nepriznava 😠. To ze bol na vas ako besny pes 2 tyzdne a tak...kasli na neho... ak sa nebude ozyvat, neviem nejaky cas /ci par mesiacov ci pol rok...neviem/. Ak nebude mat zaujem, nebude vas kontaktovat ako sa mate...tak by som to asi zacala riesit... mozno aj tym rozvodom...

moonlight1210
23. sep 2013

mne nepride, ze ma milenku. skor ho zerie nieco ine. preto tak vyvadza. skace ako macka po horucej plechovej streche.

neviem, mozno prave to, ze ti sedel pri zadku, cudzie mesto kvoli tebe, ziadni kamosi, vsetko len pre rodinu, navyse nie vsetky deti vlastne, ale aj tak pre ne rovnakym dielom... tak teraz ma pocit, ze sa obetoval az-az.
a potom prisiel problem, on ho nebol ochotny/schopny nejak komunikovat, ty si nebola schopna prelomit barieru, najst cesticku k nemu, tak si zacala nervacit ... nuz si mu nespokytla satisfakciu, len obraz rozmaznanej harpie, co sa zhyckane naucila, ze svet je gombicka a teraz nevie poskytnut ani trochu opory.
ten obraz nijak nepopieras, praveze prikreslujes, ked on nastvany ti spliecha kadeco a ty hned reagujes silackymi recami o rozvode (lebo ty vraj so sebou nenechas smykat) a podobne.
(mozno si aj ty v zivote zazila situaciu, ked si vo frustracii schvalne hovorila skarede, urazlive, silacke veci, ale ticho si dufala, ze si vynutis, aby ta napriek tomu utesili, popreli to a upokojili ta.)

predstav si seba, ze si dlhu dobu len davala a davala a cela rodina si zvykla, ze je to standard. potom pride problem, ktory ta nici a rodina ti poskytne nejaky typ opory, ktory ti vsak vobec nevyhovuje a ked ho odmietas, tak sa vsetci ofuknu, ze co viac by si chcela... a dalej su na teba zlahka medovi a ked ti to stale nestaci, tak ta posielaju nech si teda bezis po svojich, ze oni sa ti podkladat a dakovat nebudu. ma ti stacit, co ti ponukli.
tak mozno v takejto situacii je tvoj muz.
asi sa citi nedoceneny, pouzity a preto podrazeny a nahnevany.

ak sa ides uz s nim rozpravat (sms, skype, telefonat - z oci do oci este neodporucam), tak najprv silne vychladni. ja viem, ze si na nervy z tohoto vsetkeho. ze nechapes, co od teba chce, ze tazko nesies urazky, ze mas milenca atd. ale ja to beriem ako prejavy jeho frustracie. nastvanosti, ktoru takto jedovito ventiluje navonok.
skus byt ta, co nehra tuto hru. nepomahaj mu stavat bariery medzi vami este vyssie (ako ich potom chcete preliezat?). uvedom si, ze mozes byt silna aj bez vonkajsich silackych manifestacii s rozvodom a podobne (ono, ked ho nepodas, tak je to nakoniec iba ukazka tvojej slabosti a bezradnosti. tiez len plane vyhrazanie, aby si ukazala zubky, elbo nevies kam z konopi).

nemusis mu hned prestat pisat (hoci, ak mas reagovat takto skratovo a urazat sa hned, tak radsej prestan).
skor si skoncipuj nieco (a stokrat to prepis, daj si odstup a znova precitaj a tak), kde mu jasne vyznas, co pre teba znamena. pripomenies pekne veci, co pre teba urobil a vazis si ich (naozaj vazis). co urobil pre druhych a co tym v tvojich ociach znamenal. navrhnes pomoc a spytas sa, aku pomoc od teba caka (lebo ocividne nemas potuchy, co potreboval a tak si zacala prilievat olej do ohna a robis to dodnes).
spytaj sa ho, co jemu vadilo, hnevalo ho, ale ti to nepovedal, alebo si to nepochopila, ked ti to naznacoval. ze ti vas vztah za to stoji a chces to skusit riesit.
ak to zvladnes uniest - kludne sa aj spytaj, ci niekoho ma, nech to na rovinu povie, aby ste to mohli nejak riesit ako dospeli ludia, lebo su tu deti, o ktore sa treba starat. uz mate obaja zavazky a zodpovednost. takze nie je rozumne sa skryvat a nechavat nezodpovedne v neistote zenu s malymi detmi, kym si on rozmysli, ci chce ju alebo vas.
ak zvladas, povedz mu, ze nebudes jeho priznanie k milenke riesit hned emotivne a s hnevom, ze mas stale zaujem to medzi vami riesit napriek tomu (keby sa fakt priznal, daj si par dnovy odstup, nez info spracujes, aby si zas neurobila nejaku hlupost - hlavne si preber ekonomicku stranku veci, nez nastvane pojdes davat o rozvod. kludne mu naspis aj tisic zurivych mailov, sms a listov, vynadaj mu, napis vsetko nelichotive, co si o nom a o nej myslis, vypis sa z toho, ale vsetky potom zmaz a spal, ziaden neposielaj, ani si nenechaj, kym ta prvotny hnev a zial neprejde!)
hlavne mu daj najavo, ze mas zaujem, aby sa vratil, aby ste sa naucili veci riesit spolu a povedat si na rovinu, co vas hneva a vadi vam. a dalej to uz nechaj na nom a jeho rozhodnuti.

ak na toto zareaguje nejak posmene a hlupo, nereaguj rovnako. kludne napis, ze nevadi, ze pockas, kym pochopis skutocnu hlbku obsahu, co si napisala, pretoze si to myslela uprimne.
daj mu sukromne nejaky termin, dokedy vies pockat, no a dalej sa zariaduj po svojom. cas bezi, neda sa cakat vecne.

a skus sa za ten cas naucit, ze skutocna podstata dostojnosti nie je vo vonkajsich gestach, ale v tom, co v tebe je. ak vnutornu dostojnost nemas, darmo si ju budes vydobijat navonok od neho. aspon uz nebudes po jeho navrate vahat, ako sa mas vlastne chovat, aby si nebola az prilis ustretova alebo tvrda.

jaja018
23. sep 2013

@luciao2610 urazene mužské ego. Nekontaktuj ho niekoľko dni, možno týždňov ale o rozvod nepodavaj. Uvidíš ked ho nebudeš kontaktovať on sa ozve

adri266
23. sep 2013

@moonlight1210
@luciao2610 a mozno by nebolo od veci do toho zatiahnut nejakeo mediatora...cloveka, ktory bude rozpravat s oboma, ale nie naraz...aspon zistis, o co vlastne ide...

adri266
23. sep 2013

@luciao2610 a este mi napadlo, nemate spolocny bankovy ucet? Aby si zistila, kam idu jeho peniaze...

p.j.jacky
23. sep 2013

@adri266
@luciao2610 alebo ak mu chodi vypis uctu,tak by tam bolo vidno aj v akej lokalite vyberal peniaze...a odkial mu chodi nova vyplata-kde pracuje 😉

luciao2610
autor
24. sep 2013

Nema ucet,mali sme spolocny.vcera sme si pisali cely den,sme si napisali vsetko,napisal ze ako ma lubi.ze robi ale nechcel napisat ze kde a na otazku kedy pride napisal je to tazke,boli to.a potom ze sa zajtra dohodneme.ja uz fakt neviem.neviem co si mam o tom mysliet.

yidaky
24. sep 2013

@luciao2610 No tak snad sa to uz pohlo dopredu 😉. Treba si to potom len v klude vydiskutovat...a zabudnut....Daj mu cas...Drzim palce. No aj tak mam pocit, ze sa spraval ako nevyzrety tinedzer.

adri266
24. sep 2013

@luciao2610 v kazdom pripade, ak by ste sa aj dali dokopy, poslala by som ho za terapeutom...lebo hociaky problem mal, neriesi sa to utekom od svojej rodiny 😕

p.j.jacky
24. sep 2013

@luciao2610 Do kedy ste mali spolocny ucet a od kedy uz nemate? ci ako?

jana497
24. sep 2013

ma frajerku ,a ked ju nema riesi problem jednoduchsiou cesto-utekom zdomu a valania viny na druhych.kolko problemov musime riasit mi,deti ,pracu,finanncie,ako vyzit s coho co skor zaplatit a utekame od rodiny?..

luciao2610
autor
24. sep 2013

@p.j.jacky ja mam ucet a jemu chodila vyplata na moj,on nema ani kartu,nevytahoval nic

p.j.jacky
24. sep 2013

@luciao2610 tak potom z coho zije?Lebo aj ked robi vyplatu este nedostal(jedine nejaku zalohu) ale to je malopravdepodone ked je novy zamestnanec(ale mozem sa mylit)
Inak aj od jeho rodiny je to nezodpovedne a hnusne pred tebou tajit kde je(ak to vedia) ....!!!

luciao2610
autor
24. sep 2013

@p.j.jacky nemusi mat peniaze,ubytko ma a aj stravu,tak nepotrebuje

luciao2610
autor
24. sep 2013

Vobec mi nechce povedat ze kde je,dneska mi napisal ze v kosiciach ale tak tomu neverim,uz to nema vyznam ja sa nejdem doprosovat

tatko_bebe
24. sep 2013

@luciao2610 nechapem Vasu zensku logiku najskor ho totalne zlomis a potom chces aby sa vratil 😅

elli333
24. sep 2013

@luciao2610 ahoj sledujem tvoj pribeh a nemozem si pomoct,ale reakcia tvojho muza sa mi nepozdava,mozno to vidim zle vdaka urcitym mojim skusenostiam takze pripustam ze sa mozem mylit,ale spytam sa ta. Vravis ze predtym ste boli stastni. Nevsimla si si z jeho strany niektore z uvedenych spravani? Napr: nepokusal sa v tebe vzbudzovat pocit viny? Nemala si obcas pocit ze ak sa nieco nepodarilo za vsetko mozes ty? Nevyjadroval svoje poziadavky nejako zahmlene,napr: ved ty vies co ma zlosti,alebo ved ty vies co by som chcel. Nezvykol sa urazat len tak z nicoho nic? Pretoze jeho terajsie spravanie mi pripada ako spravanie manipulatora,ktory sa ta tymto len snazi destabilizovat,potrestat aby si sa naucila ze odporovat nema vyznam a vzdy pride kruty trest. Zamysli sa ci niekedy nejake taketo rysy osobnosti nevykazoval. Lebo samozrejme mozem sa aj mylit a tvoj muz sa naozaj len momentalne citi zle a zareagoval velmi emotivne ale to uz musis vediet ty a podla mna aj niekde v hlbke to uz vies ci je to len momentalne skratove konanie alebo si zatvarala oci pred niecim

luciao2610
autor
25. sep 2013

Tak uz viem ze kde je,pisali sme si,ma robotu s ubytkom,a ze pride domov,napisal ze coskoro.a ze preto odisiel ze som ho nasrala.ja neviem ci s nim dokazem fungovat,lubim ho,ale aby som sa stale bala ze odide.neviem co dalej

tajomna21
25. sep 2013

@luciao2610 ked dojde domov, treba si to vysvetlit ... povedat mu, ze sa ti to nepacilo, ako sa choval, a ze si nezelas, aby sa to opakovalo ....

kveta
26. sep 2013

@luciao2610 Ty si hlavne uvedom, ze Ta Tvoj manzel cele roky podporoval... cele roky Ti bol vernym a spolahlivym partnerom... a ked sa on dostal do problemov a mal z toho dva tyzdne zlu naladu... tak si ho po tych rokoch poslala do pekla, ze chces rozvod...
Tatko_bebe Ti to velmi dobre napísal... Tak tu prestan omielat, ze odisiel... Ty si ho vyhnala... a ak si trocha rozumna, tak ho s laskou prijmes spat, ospravedlniš sa a budes ho ofukovat... lebo toto si od Teba nezaslužil.