Manžel pohoďák
Ahojte,
žijem v manželstve 10. rokov. Môj manžel je starší 12.rokov a máme 8.ročnú dcérku.
Ja mám 38 a on 50. Celé roky som na ňu bola sama, lebo nemáme žiadnu rodinu v okolí.
On má rád svoj kľud. Prvé roky sa sňou hrával po práci...potom ho to začalo otravovať.
Jeho zmysel života je prísť z práce a potom mobil, pc...tablet ...telka. Najradšej je už rok sám v jeho izbe po práci a ja sa starám o malú a domácnosť...
Cez víkend preleží celú sobotu i nedeľu. Nekričí po mne ani sa neháda, ale proste je rád keď má pokoj.
Som z toho celá už nespokojná a zvažujem čo s tým.
Vďaka za každý názor.
Je to o sposobe nastavenia mysle, zivota a rozhodnuti, nie o veku.
Tvoj manzel prichadza o vela.
A co s tym? No len ho respektovat takeho aky je a ty sama bud aktivna, chodievajte s detmi aj na vylety, aj sportovat a on nech si doma drepi.
To ze si bola cele roky sama na vsetko - no zial, vedela si aky je a videla si uz pocas chodenia, do akej miery particopval s domacimi pracami, ako pomahal svojim rodicom, ked ste k nim dosli...
Ludia sa nemenia, iba niektore vlastnosti vekom graduju.
Niečo robí aj ten vekový rozdiel, ale je to aj o celkovej povahe, type človeka, nastavení a podobne.
Jeden v 50 je schopný behať celý deň po túre, na druhý deň ísť si zatancovať. Druhý príde z roboty a chce svätý pokoj.
Môj muž napríklad je kutil. Má 34,ale nie je typ, aký by šiel na turistiku, bicykle, a podobne. Bude si doma v garazi niečo robiť, venuje sa deťom, ale nie spôsobom, že skladá kocky, ale k tej práci v garazi vezme aj syna.
Autorka, aký bol predtým? Lebo ak nikdy nebol aktívny typ, tak rozhodne už teraz sa nezmení a vekom to bude len vypuklejsie. Áno, teraz už začína byť vidno vás vekový rozdiel.
Bohužiaľ, más dve možnosti - zmieriť sa s tým a robiť si program len s dcérkou, alebo sa hádať s mužom, nútiť ho s napokon aj tam ísť sama, pripadne ísť úplne od seba. Ktoré riešenie si vyberieš?
@sella38 ja síce tiež viem, že nechcem ďalšie dieťa, lebo už teraz som z nich unavený, ale určite neviem v akom fyzickom a psychickom stave budem o 9 rokov...
@anjelicek26 áno, máš pravdu, že je to v hlave. Môj na síce len 42, ale športuje, cyklistika, plávanie, beh, rychlochodza, turistika..nič mu nie je cudzie. Začali sme asi pred 5 rokmi...spolu..
Podľa mňa je to v tomto prípade kombinácia veku a povahy. Nekrici na teba preto, lebo ten kľud má. Neodporúčam žiadne nátlakové akcie, skús ho postupne zapájať do činností a komunikácie.
Toto je dookola opakujuca sa neverending story modrého koňa, superžena všetko stíha, do práce chodí, postará sa o domácnosť, o dieta a ofukuje milosťpána ako nejaký vzácny klenot. On nič nemusí, len napapkať sa toho co navarila a potom sa válať pred TV 📺
Ako si to zariadis tak máš, platí to aj pri ľuďoch
Dobrá hodnota testosterónu u dospelých chlapov je od 6...26.
Škoda, ze sa trochu neskuma, aký je ten zo 6 a aký s 26.
6tkovy môže byť autorkin povalač, s ambíciou prežiť bezbolestne každý deň a doklepat to adagio... k penzii.
26 ráno osexuje ženu, vybehne si zabehať, kolobrndou do roboty, plný energie maka okolo domu a večer vyžaduje sex od ženskej, ktorá sa cez deň ledva vlečie, 2*si schrupne s deťmi... najlepšie sa ma na wifine.... 😅
@lujza123 Nezabudni, že koníkovska superzena to všetko robí z Lásky! A príspevky zásadne píše spôsobom, že keď svojmu mužovi každý večer nevycistis topánky, prádielko nemá úhľadne vyzehlene a uložené do komínikov v skrini a načas teplú večeru, je jasné že ako žena totálne zlyhávas a mala by si sa nad sebou vážne zamyslieť 😂
Je lenivy mozno aj bol…asi si robila vela veci zanho a on si mohol hoviet vo svojej ulite.8 r dieta uz nie je male a animatora extra nepotrebuje.Je to aj o zodpovednosti k dietatu, rodine co z neho dcera ma?ked si nevie najst program tak ich posli do kina, chodte plavat, do lesa zite… je to aj tvoja chyba, ze mu dovolis takto hibernovat🙂
Rano si dat ranajky a vyrazit niekam ved aj ty sa vlastne s nim ani nemas sancu rozpravat ci nieco prezit pri takom jeho style bud sa prida, alebo chod s kamaratkami, same…
Bude Ti to vadit viac a viac
A 50 tnik nie je stary chlap.V tom veku ma vacsina muzov v mojom okoli deti cca v tom veku jeden 4 r a normalne funguju sportuju, lyzuju s detmi kutik, parky..to je o povahe, zivotnom style.Tiez si myslim, ze to ma taky unik zavriem dvere pustim film pohram sa svoj svet…ved ok, nech tam je vecer.Autorka moj muz ma tiez tendencie takto hoviet, lebo je unaveny z celeho tyzdna, lebo zima, lebo teplo jedine co vzdy ide je bicykel, ale fungujeme tak, ze sa zbali taska povieme kam ideme a ide.Sam nevymysli nic.Treba ho postavit pred hotovu vec nech vies ako sa ma zariadit.
A tá 8 ročná je jeho jediné dieťa?
@pribinak to je otázka postoja a nie staroby. Tak ako sa niekto venuje na dôchodku aktívne športu, iný má zas 30 kg nadváhy.
Ja a manžel máme 47, deti 6 a 3.5 roka a určite nelezime doma s mobilom v ruke na gauči. Každý víkend nejaký vylet v okolí, ak.nie dva (dokonca aj po práci, keďže pracujem aj víkendy) a cez týždeň detto vonku, ihriská, blízke parky po okolo atď
Daj mu ultimatum, ak nieco so sebou neurobi, ze sa rozvedies, ved si este mlada...skoda stracas cas
To nie je vekom a ani tym, ze manzel je pohodak. Je lenivý. Moj otec ma 65, lyžuje, chodi na turistiku, pracuje, vari, chodi so divadla…. Cize vidim to na dve moznosti. Hodis s nim rec, ze takto sa ti to nepaci a bude sa snazit, alebo proste od neho odídeš. Mas 38 rokov a 8 rocne dieta, ktore potrebuje behat po výletoch, zabávať sa.

Podľa mňa nie je starý len lenivý. Mám kamošku v tvojom veku s mužom šestdesiatnikom deti (4 a 9 a 15). Chlap chodí s deťmi na bicykli aj 30km, na túry, veru že nekysne doma. Aj navarí stará sa o dom, dvor, záhradu.