icon

Manžel s homosexuálnymi sklonmi

kxy
7. máj 2017

Ahojte, zaujíma ma Váš pohľad na partnera s homosexuálnymi sklonmi, ktorý sa rozhodol založiť si rodinu a nemať sex s mužom, či by ste do toho šli, keby Vám to klapalo v sexe a keby ste to vedeli už pred svadbou. A aká by bola Vaša reakcia, keby Vám to partner povedal až po svadbe, no s tým, že Vás nikdy nepodviedol s mužom. Avšak verili by ste mu aj naďalej?

kxy
autor
7. máj 2017

@akronop
Pokús sa vyjadrovať trošku slušne, aj keď si anonymná. Vyjadrovať názory môžeš, ale nie štýlom, že ma ideš križovať alebo presviedčať o svojej pravde, ktorá je len tvojou pravdou, určite nie mojou.

rebellefleur
7. máj 2017

@kxy - nie, v žiadnom prípade by som do toho nešla a myslím si, že ani žiadna normálna žena nie.
Spraviť zene, že si ju vezme niekto s homosexuálnymi sklonmi a povie je jej to až po svadbe je pre mňa totálne svinstvo.
Ak raz niekto má homosexuálne sklony, tie nezmiznú

bluka2
7. máj 2017

@akronop Presne, aj ja poznam vela aktivistov (ochrana ziv. prostredia, mladez, politika, zachranka). Celkom inspirativni ludia. Jasne, ide aj o to, ze maju ten cas a podla mna aj viac penazi na dovolenky (co my davame do rodiny).
@kxy Ako mas pravdu, na ich vnutorny stav sa ich nepytam, ale ak sa ludia vidia dost casto, dokaze spravidla povedat, ci sa jedna o spokojneho/vyrovnaneho alebo nespokojneho cloveka. Vacsina ludi to ma napisane na tvari a nejako to vyplyva z ich jednania s inymi

kxy
autor
7. máj 2017

@0silvia0
Rozumiem, ale ťažko povedať, mozog je nevyspytateľný a neverila by si, že dokáže živý a úprimný vzťah, kde nikto nie je viac ani menej. Určite by to nemohla byť pre ženu práca typu: Idem z neho urobiť chlapa. To by bolo pre chlapa strašne ponižujúce. Neviem, čo myslíš pod pojmom vášnivý sex? Divoký? Nežný sex nie je vášnivý?

anjelic
7. máj 2017

@kxy No ja som si nevysnívala macha a môj muž je pozorný, milý, kvety mi nosí a do stola netrieska...
Nepochopil si pointu. Ja ako žena som hľadala chlapa, ktorý ma bude ľúbiť, túžiť po mne, vyzná mi lásku bez pretvárky, pomiluje sa so mnou, pretože ho priťahujem, pretože po mne túži. Nechcela by som začať vzťah s tým, že poďme "bojovať" za niečo nové, iné a ja by som mala bojovať viac, pretože budem vedieť, že som si vybrala život s niekým, koho ženy primárne nepriťahujú, ale nechce žiť s chlapom... To čo ponúkaš Ty je zrejme len hľadanie svojej identity, hra na "mamičku a otecka" a len kvôli deťom nie je dobré udržiavať vzťah, pretože deti sú vnímavé. Nemyslíš, že tlačíš na niečo, čo fungovať teoreticky by mohlo, ale keďže ľudia majú svoje city tak sa raz aj takáto pretvárka môže nešťastne skončiť? Alebo je dôležité, že Ty nebudeš sám?

alex49
7. máj 2017

to, že je gej a nechce byť sám a mať rodinu je len jeho problém, zaťažovať tým zdravú ženu, ktorá chce mať plnohodnotný vzťah založený na príťažlivosti aj sexuálnej je úbohé.
Gejom/lesbou sa človek narodí, je to rovnaký defekt (v úvodzovkách) ako ľaváci, kučeravé vlasy alebo ploché nohy. Určite existujú gejovia, ktorí by chceli mať normálnu rodinu a spanie s chlapmi ich desí, ale to neznamená, že v sebe nemajú zakodované, že ich priťahujú chlapy. Ale žena, s ktoru by sa oženil bude trpieť dvojnásobne, aj keby to bola pre ňu posledná príležitosť mať rodinu

bluka2
7. máj 2017

@kxy Chapem, ty si jeden z tych, co nerad pocuva ine nazory nez svoje vlastne v roznych variantach

persica
Odpoveď bola odstránená
jajka257
7. máj 2017

@kxy a ty si teda homosexual alebo ti len prischla tato orientacia z nejakeho dovodu? Travil si vela casu s muzmi, chlapcami? Alebo si od mala mal pocit, ze sa ti pacia muzi? Ake dovody mas na svadbu so zenou? Co ta vedie k tymto uvaham? Nikdy som neodsudzovala homosexualov. Ti moji boli vynikajuci priatelia a aj su. Len vzdy sa moze zdat, ze hladas dovody, ktore nie su. Hladas nespravnu cestu alebo si na krizovatke a mas pocit, ze toto je ten spravny smer. Alebo ti tikaju biologicke hodiny a zatuzil si po detoch a uvedomujes si, ze svadba so zenou je jediny sposob ako ich ziskat?

alex49
7. máj 2017

v súčasnosti žijeme v liberálnej spoločnosti, áno vela gejov si neprizná, že sú gejovia, ale to neznamená, že nimi nie sú, len sa s tým nevedia stotožniť. Slovensko je malá krajina a ľudia odsudzujú, ale nič ti nebráni presťahovať sa do Nemecka, Anglicka, Ameriky, kde na teba nebudú pozerať ako na vyvrhela. Aha on je gej, podme sa mu posmievať. Sú existujú rôzni transexuály, asexuály a čojaviem čo ešte. A žijú v pokoji, len sa s tým musia vyrovnať, "som takýto, iný nebudem, prijmite ma takého, aký som"

rebellefleur
7. máj 2017

A ešte dodám, poznám dvoch gayov.
Jeden je kamarát, plne stotožnený kým je, neskutočný clovek, vždy každému pomôže ako len vie, proste top človek.
A ten druhý? To je týpek, kt sa doteraz tvari, že je heterosexuál, vzal si babu, celý čas sa tváril ako najúžasnejší a najmilujucejsi chlap pod slnkom... Až do narodenia dcéry. Už v pôrodnici obrat v jeho chovani o 100%, kocku odvtedy len psychicky deptal a pokým sa dopracovali k rozvodu, mala čo robiť aby to psychicky dala a prežila bez ujmy na psychickom zdravi

kxy
autor
7. máj 2017

@obsadenemeno
Začala si pekne, skončila si príšerne, ale dobre. 🙂 Keby že aj tak začínaš, ako končíš, tak ani nereagujem, nakoľko si šetrím energiu. 😀
Nie je to len o otcovi a ja určite nikam ani k nikomu neunikám, ale dôsledne študujem svoj stav. Asi by som vám všetkých nepísal, keby som unikal do vzťahu so ženou a vinil rodičov zo všetkého. Rodičov milujem. Je minimum uvedomelých, gay loby nestiahnutých gayov, ale stále sú a zaslúžia si pozornosť. Máš pravdu, že mnohí sa oženia a už dobre vedia, že budú ženu podvádzať, ale opakujem, aby ste nehádzali všetkých do jedného vreca, pretože to nie je o sexualite, ale o charaktere - ja by som sa radšej rozviedol, ako podviedol, pretože na to neexistuje ospravedlnenie, ale zasa by som nemohol mať doma tak obmedzenú ženu, že by všetko vzťahovala na seba a bola hysterická. Samozrejme, že by bola, keby nechápala, prečo je niekto gay, že to má v génoch a celý čas ju klamal. Nájsť skutočne múdru ženu je umenie. Múdru duchom a znalú mužskej duše.

jajka257
7. máj 2017

@alex49 nemyslim si, ze na Slovensku su ludia az tak primitivni, ze by sa posmievali. Je mnoho homosexualov na vysokych poziciach a vie sa o nich. Nebudem pisat konkretne, ale tito ludia su rovnako vazeni vo svojich odboroch ako heterosexulne orientovani jedinci. Nemyslim, ze sa musi kvoli tomu stahovat. Pisal, ze zije v BA a tu teda nikto , kto je inteligentny neriesi orientaciu.

kxy
autor
7. máj 2017

@akronop
áno, máme diametrálne odlišné názory na homosexualitu - ty z toho, čo sa ti zdá ako super, ja z toho, čo žijem a vidím v gay komunitách a partnerstvách.

anjelic
7. máj 2017

@kxy A zas len uhol Tvojho pohľadu: "Zasa by som nemohol mať doma tak obmedzenú ženu, že by všetko vzťahovala na seba a bola hysterická. Samozrejme, že by bola, keby nechápala, prečo je niekto gay, že to má v génoch a celý čas ju klamal. Nájsť skutočne múdru ženu je umenie. Múdru duchom a znalú mužskej duše. "
Mnoho žien mužskú dušu zrejme pozná, keď žijú v harmonickom manželstve. Ale Ty zrejme ani zďaleka nepoznáš ženskú dušu, keď všetky, ktoré Ti argumentujú a snažia sa ukázať, ako to vnímajú, považuješ za obmedzené.
Vzťah musí do seba zapadnúť ako puzzle... nasilu to do seba nezatlačíš alebo to nedáva zmysel.
Najskôr by Ti pomohlo pár sedení u psychológa /a to sa Ťa nesnažím uraziť alebo ponížiť, ale naozaj toľko zmätkov okolo toho narobíš, že by si si mal upratať vo svoje duši a potom hľadať iné riešenia./

alex49
7. máj 2017

@jajka257 jasne, skôr som to brala na menšie mestá, dediny, v blave je to iné, tam sú ludia anonymný, ja žijem v menšom meste a nepoznám geja na pozícií, alebo sa k tomu nikto nepriznal, ved čo by babky povedali

kxy
autor
7. máj 2017

@anjelic
Máš šťastie, že máš takého muža a veľmi ti ho prajem. Ja som sa pýtal zrejme na vaše znalosti problematiky - keby boli iné, tak by som stíhal odpisovať a dostal viac pochopenia, ale čakal som ešte horšie reakcie z neznalosti problematiky, takže som nadmieru spokojný. Vlastne píšete to, čo ste už miliónkrát počuli, ale zrejme ste nikdy nepočuli pravdu o homosexualite. Áno, treba nechať na pokoji šťastných gayov v pároch a treba minimalizovať manželstvá z rozumu, ale ja som sa pýtal na uvedomelé ženy a uvedomelých a nezbabelých mužov.

akronop
Autor odpoveď zmazal
tt247
7. máj 2017

To je nejaký prieskum alebo reál? Lebo odpovedať na niečo "čo by keby ak by" je trochu zvláštne. Ale k téme teda. Určite na orientáciu nevplýva rodičovský vzťah a nerozumiem, prečo by nejaká žena išla do vzťahu s gayom a mala tam za neho bojovať. To čo je? O čom to je? Nerozumiem. Buď by musela byť mega naivná priam imbecilná alebo by jej sebavedomie muselo byť na bode mrazu alebo skrátka zúfalka, ktorej už drnčia biologické hodiny a potrebuje zbúchať deti a nemá s kým.

jajka257
7. máj 2017

@kxy povedz mi, kolko mas rokov. Takuto dilemu som uz videla. Priblizne mal dotycny tak 28 rokov a hladal, co dalej.

akronop
Autor odpoveď zmazal
obsadenemeno
7. máj 2017

@kxy preco som skoncila priserne? Lebo som napisala REALNY pribeh???
Pozri, to je fuk, mozes sa tu rozoberat kolko chces, ale nehraj sa na chrumkaveho, ze by si sa najprv rozviedol a az potom podviedol. Rozvod trva mesiace, vies? A ked sa ti prekrvi, tak sa mozog odkrvi. Precitaj si tu desiatky tem, o tom, ako chlap, ci uz homo alebo hetero ked chtic zautoci, zabudne aj na zenu, aj na frajera, aj na rodinu a vlast. Tak to proste je a je len mizive percento chlapov, co dokazu povedat nie, ked pred nimi otrca ritku nejaka stavnata sexica/vymakany kockos.
Za nikoho, ani za seba by som ruku do ohna nedala. A ani ty by si nemal. Lebo - neviem, kolko mas rokov - ale zivot je taka svina, ze ti do cesty postavi presne tie pokusenia, co sa zariekas, ze by si im na 100% odolal.
Pockaj a uvidis. A potom, ked budes mat medzi 40-50kou, mi napis, ze ako si ustal vsetky svoje moralne dilemy a zivotne pokusenia. 😅

kxy
autor
7. máj 2017

@persica
Áno, sú prípady, kedy sa ľudia vzali zo skutočnej lásky a bola tam skutočná vášeň, lebo tá žena bola natoľko vzácna a silná osobnosť, že pomohla uzdraviť mnohé zranené v srdci muža. Čiže žiadna pro forma kvôli plodeniu detí. I ja som kedysi miloval ženy, ale keď mi dali pár faciek, tak som ich začal vnímať ako vychcané mrchy s 3 tvárami a ešte viac sa posilnila moja homosexualita.

jajka257
7. máj 2017

@kxy aj uvedomele zeny ziju, ale ty hladas nieco ine. Ty hladas zenu, ktora bude chapat, nebude sudit, bude spriaznena dusa a bude si vazit, ze sice nema sex, ale je pri nej muz, ktory si ju vazi a je pre nu priatel, ktory ju podrzi v dobrom aj v zlom. Ty chces zit v niecom, co je teoreticky mozne, ale takmer nepravdepodobne. Alebo si uz taku stretol a nevies, ako jej to cele povedat....

tomiholjubavi
7. máj 2017

@kxy ak si kedysi miloval ženy, nemôžeš byt jednoducho bisexual?

kxy
autor
7. máj 2017

@jajka257
Ja hľadám a volím správnu cestu. Nechcem sa oženiť ani mať deti. Vzdávam sa pre šťastie tej ženy, aby si našla niekoho, kto bude pre ňu vhodnejší. Ostávam sám, len som chcel poznať vaše pohľady na homosexualitu a názory. Našťastie neostávam sám kvôli vašim názorom, lebo viem, že homosexualite nerozumiete. Hľadal som zrejme ženu, ktorá rozumie, aby sme boli aspoň kamaráti.
Milé dámy, ja sa obetujem, lebo nie som zbabelec. Ja zostávam sám, lebo vidieť iného človeka šťastného je pre mňa cennejšie.

esther03
7. máj 2017

@kxy no tak nás pouč o homosexualite keď teda nič nevieme...Mám síce vyštudovanú psychológiu,ale daj nech sa dozviem niečo čo neviem...

bluka2
7. máj 2017

Z dotaznika:

Počuli ste o výsledkoch výskumov biologických (vrátane genetických) aj psychosociálnych vplyvov na vznik homosexuality?

Študovali ste plné a originálne znenia biologických (vrátane genetických) výskumov vzniku homosexuality a poznáte ich závery?

Pochybovali ste niekedy o tom, či výsledky biologických (vrátane genetických) výskumov o vzniku homosexuality reflektujú skutočnosť?

Myslíte si, že sa pri tej istej osobe môže časom zmeniť pohlavie erotickej náklonnosti? Napríklad zo ženy na muža a naopak.

Označte tie z uvedených psychosociálnych vplyvov vzniku homosexuality, ktoré uvádzajú niektorí autori zo svojej psychoterapeutickej praxe
-Otec, ktorý sa nevenuje typicky chlapským činnostiam.
-Otec, s ktorým syn nemá príliš veľa hlbokých zážitkov, utvrdzujúcich syna v jeho mužskosti a radosti z nej.
- Otec, ktorý používa fyzické tresty.
- Otec, ktorý uprednostňuje iného syna
- Otec, ktorý necháva syna v neistote alebo v pocite nemohúcnosti.
- Vnímavý a citlivý otec.
- Matka, ktorá syna odmalička zapája do vzťahových problémov dospelých.
- Matka, ktorá synovi všetko dovolí, lebo nechce, aby trucoval.-
- Matka, ktorá nenecháva priestor pre rozvíjajúcu sa mužskosť syna, nerešpektuje ju alebo ju potláča.
- Matka, ktorá nerešpektuje alebo ponižuje otca pred dieťaťom.
- Matka, ktorá vedie svojho syna k slušnosti, ohľaduplnosti voči iným a učí ho aj domácim prácam.
- Matka, ktorá necháva syna často so starými rodičmi, lebo uprednostnila kariériu.
- Kolektív chlapcov, ktorý vystupuje voči inému chlapcovi odmietavo až nepriateľsky.

Mali ste doma zviera, ktoré sa správalo homosexuálne?

.... a kopec inych zaujimavych otazok 😲😨😵

Poviem Ti len jedno. Hladas na zlom poli. Vyhladaj psychologa, ktory ti pomoze stotoznit sa s tvojou homosexualitou. Zmen gay komunitu alebo z nej vyjdi, ak ti nevyhovuje.
O tom, ze je niekto gay ci heterosexual je rozhodnute ked je v brusku. Je jedno, akeho mal otca ci matku a rovnako je jedno, ci mal alebo nemal doma homosexulneho skrecka. Nic to neovplyvni, ani ak by ho priam rodicia zneuzivali, nic.

bluka2
7. máj 2017

Ako @esther03 aj ja sa rada nieco nove dozviem. Daj napriklad tie linky na ten vyskum, co spominas v dotazniku, nech si mozeme urobit nazor. Ide o vyskum vo Vatikane alebo na iranskej univerzite?

obsadenemeno
7. máj 2017

@kxy problem je, ze ty nepotrebujes uzdravit srdce....u teba je problem uplne ina cast tela...a nemyslim tym to, co sa ti hompala v trenirkach....