icon

Manžel s homosexuálnymi sklonmi

kxy
7. máj 2017

Ahojte, zaujíma ma Váš pohľad na partnera s homosexuálnymi sklonmi, ktorý sa rozhodol založiť si rodinu a nemať sex s mužom, či by ste do toho šli, keby Vám to klapalo v sexe a keby ste to vedeli už pred svadbou. A aká by bola Vaša reakcia, keby Vám to partner povedal až po svadbe, no s tým, že Vás nikdy nepodviedol s mužom. Avšak verili by ste mu aj naďalej?

mamutka
8. máj 2017

Nedocitam to tu celé, ale dovolím si pridať názor. Ja myslím, ze by do toho nejaké ženy šli. Čo si budeme nahovárať, je hromada žien, ktoré sú slobodne, majú po tridsiatke a doslova zúfalo chcú dieťa. Poznám hneď dve, ktoré sa vyjadrili, ze by radšej šli do vzťahu, ktorý by bol založený len na priateľstve a splodeni deti ako by mali zostať samé. Nám, ktoré máme rodiny nerobí problém vyhlásiť, ze do tohto by som nikdy nešla. Ale mat napr.37, tuzit po dieťati, za sebou skrachovane vzťahy a nulovú šancu hľadať partnera, roky sa spoznavat, budovať zázemie a potom zistiť, ze je pozde na deti? A mať pri sebe kamaráta co by riešil takýto problém a aj by šiel do rodiny? No viem si živo predstaviť, ako by mnohé osamelé ženy v tom veku zrazu prehodnocovali svoje zásady. Lebo túžba po dieťati by im stala za ten boj o budovanie vztahu. Buď to, alebo ostať sama a bezdetna. Poznám chalana čo asi niečo podobné rieši. Život prináša kadečo, z ideálov a zásad dokáže parádne ukrajovat.

akronop
Autor odpoveď zmazal
obsadenemeno
8. máj 2017

@kxy ty by si dieta nemal mat, s tvojim nevyrovnanym vnutornym svetom mu zavaris na rovnake problem, ake mas sam.... 😒

kxy
autor
8. máj 2017

@0silvia0
Rodičia boli prostí, mama sa bála, aby ju neovládal muž, lebo jej otec bol alkoholik, ktorý týral jej mamu. Živelná bola a stále je. Našla si muža, ktorý nevedel presadiť svoj názor a vychovávať dieťa. A nemala problém ho hneď odstaviť, keď zlyhal. Oni sa majú stále radi, ale je to skôr zvyk a v niektorých potrebách si vyhovujú, zapadajú do seba ako zámok a kľúč s tým, že otec je veľmi až choro pasívny, hlavne ako otec. Vnímavý som bol, ale hlavne žíznivý po láske a prijatí inými mužmi, lebo mi vždy chýbalo chlapské vedenie a prijatie. Napr. aj taká sprostosť, ako sa naučiť jazdiť na motorke. Určite by som našiel gaya, ktorý by toho vedel viac ako ja, ale skôr či neskôr by ma opustil. Neopustí ma len ten, kto so mnou bude veľmi rád tráviť svoj čas aj bez sexu, aby mi nevzal aj tú poslednú maličkú časť mojej mužskosti a hrdosti.

tt247
8. máj 2017

@kxy opýtaj sa sám seba, koľkokrát si svoje správanie v tejto diskusii zmenil ty. Úvodný príspevok si písal v tretej osobe, potom si uviedol, že tým gayom si ty a reagoval si slušne a čím ďalej si utocnejsi a podotýkam, že s provokáciami a urážkami na adresu žien si začal ty, na čo som ta aj upozornila. Takze ty si si tu len prišiel dokazovať, aké sú ženy mrchy - čo si aj sám napísal a robíš to takým spôsobom, že ich provokujes a urážaš. Pre mna je tvoje správanie správaním nevyrovnaneho a komplexmi trpiaceho človeka

obsadenemeno
8. máj 2017

@mamutka ale on nechce kamaratku na deti, on chce zenu, co by ho "vyliecila" a "opravila"....🙄

mamutka
8. máj 2017

@obsadenemeno sú aj také ženy, či by sa snažili, tak zúfalo chcú rodinu....

kxy
autor
8. máj 2017

@petuska2110
Tak presne, pochopí len ten alebo tá, kto/rá si niečo podobné zažil/a. Hlavný problém je tu zvládanie prípadných depresií a rozumenie si nielen v sexe. Ale všetko je veľké riziko, a keďže nehľadám kamošku ani darkyňu či martýrku, nemám o čom premýšľať.

petuska2110
8. máj 2017

@obsadenemeno podla mna to berieš horšie ako to je. Nestretla si sa z nikim kto ma ma traumi? To byvaju nesmeli ludia a niekedy ako to napisat "čudaci" ale len preto že ich ludia nechapu tak ich zaškatulkuju ako iných. Ano oni sa vedia v pohode dat do kopy /otvorit sa svetu osmelit sa. Ale potrebuju k tomu pomoc od niekoho- a vždy je to najlepšie ak to máš v partnerovy/partnerke ked maš všetko spolu - kamarata-pochopenie-lasku atd atd v jednom človeku. Potrebuje len najst ženu ktorá ho bude mat rada- taku skutočnu lasku kedže vela z toho asi nezažil. Oni si neni podla mna isty kam vlasntne patri. On nechce ženu aby ho vyliečila a opravila- ale aby ho mala rada a pomohla mu.

tomiholjubavi
8. máj 2017

@mamutka dnes v case umelych oplodneni nikto nepotrebuje brat si gaya na to, aby nezostal bez deti. Ak by sa niektora nasla, kt. by do toho isla, mala by skor financne motivy, ako pisal oldman. A mozno by sa nasla aj taka, co by do toho sla aj bez vidiny materialnych vyhod (ako platenie za byt, pomahanie s detmi, kt. uz ma, prispevky na stravu atd) ale taka zena by uz musela zahodit nadej na normalny vztah. Bola by sklamana, ranena a rovnako nestabilna a tuziaca po pozornosti. Dvaja taki slabi jedinci by si neboli podla mna oporou, skor by si este viac poblizili.

petuska2110
8. máj 2017

@kxy ano všetko je velke riziko- neskusis nevyhras. Je to tvoj život nalož si snim ako chceš. Priatelstvo neponukam😂 maximalne tak v skratke napisanie čo poznam ludi napr. čo prežili a že su v "pohode" žiju normalny život.

0silvia0
8. máj 2017

@kxy takže dominantná matka a pasívny otec - čiže možná chyba pohlavnej identity. Nedostal si vzor, ako sa má správať muž a tápeš vo vzťahoch a medzi mužmi nepôsobíš dosť mužsky a zo žien si v rozpakoch... aj si niekedy absolvoval nejakú terapiu?

missguerlain
8. máj 2017

@kxy Ok, takze nechces zit s muzom, nechces mat vztah s muzom, nechces spat s muzom. Proti homosexualom nic nemas, ale v podstate si nestretol ziadneho, ktory by ti bol sympaticky ako clovek (zamerne nevravim ako muz ale ako clovek)?
Chapem vsak spravne, ze sexualne ta pritahuju muzi, avsak robis vedomu volbu ohladom 'no sex'?
Btw. ja som tym 'kontrolovanim sa' nemyslela moznost prepadnut sexualnej zavislosti po 'okuseni'. Myslela som skor na prestat s vedomou volbou ohladom 'no sex, no relationship' s muzom, celit tomu aky si, namiesto neustaleho potlacania? To samozrejme za predpokladu, ze ta sexualne vzrusuju muzi (co si nepotvrdil). Z tvojich prispevkov by som predpokladala, ze si schopny sexualne fungovat so zenou, i ked mi nie je jasne, ci moze byt zena pre teba sexualne vzrusujuca alebo nie.

tomiholjubavi
8. máj 2017

Ono clovek, aby mohol vo vztahu milovat a vazit si druheho, musi najskor mat rad a vazit si seba. Neverim ze dohody v style 'lepsie ako nic' urobia niekoho naozaj stastnym.

obsadenemeno
8. máj 2017

@kxy ty si najdi pekneho chlapca a uzivaj si zivot..... preco sa chces "preonacit" na nieco, co nie si?
Poznam aj takych, skusali to roky....a dnes maju 50tku na krku a premarneny zivot. Lebo sa snazili samych seba popriet.

kvetinka_andrejka
8. máj 2017

@kxy pýtal si sa na názor tak ho prijmi, kde je problém?

persica
Odpoveď bola odstránená
obsadenemeno
8. máj 2017

@petuska2110 ano, stretla. Ale ti ludia sa snazili nieco s tym robit, nie cakat, ze to za nich vyriesi niekto iny. VSETCI mame cosi. Vsetci sme zazili nieco, co nas nejak poznacilo. Ale spoliehat sa na partnera, ze on bude ten, co nas "zachrani" a "vylieci" je dost scestne. Hlavne ako pisal, ze zena ma to bremeno jeho problemov vziat na seba, hlavne prvych par rokov...... no, sme len zeny, nie superwomen.
Taky jedinec, co ma VAZNY problem s akceptovanim sameho seba by sa mal vztahom a hlavne vztahom s opacnym pohlavim, ktore ho vlastne ani nerajcuje, vyhybat veeeelkym oblukom.
Tam treba psychologa a naucit sa akceptovat sameho seba, aky som, aj ked sa mi to nepaci. To je prvy krok. Potom sa moze nieco zmenit.
Potom ta bude akceptovat aj partner. Ale nemozes ocakavat, ze partner bude akceptovat nieco, co ani ty sam nedokazes, ani si to pripustit.
Problem tohto tu pana je, ze on ani vlastne nevie, co je jeho problem. Zamotava sa coraz viac a odporuje si, ako diskusia ide dalej.
On si musi ujasnit, co vlastne chce.

mamutka
8. máj 2017

@tomiholjubavi sú ľudia ktorí umelé oplodnenie neriešia napr.aj z finančných dôvodov. A teda neviem ako by to sama žena zvladala. Píšem o reálnych ženách, ktoré sa takto vyjadrili, iste to majú premyslené a ľahko sa im to nehovorilo. Jedna si medzičasom našla partnera, keď už to uplne vzdavala, druhá je už totálne zúfalá. A keď tak o tom píšem, obávam sa, ze poznám aj tretiu adeptku, ale s ňou nemám blízky vzťah, tak neviem.

bluka2
8. máj 2017

@mamutka Tak ako slobodna po 30tke nesuhlasim a do vztahu s nim by som nesla nikdy. Dieta moze mat aj samotna zena, prides na kliniku v Rakusku, Spanielsku alebo Dansku (odtial si mozes dat aj postou poslat material) a po 1 alebo par pokusoch legalnym sposobom, osetrene na choroby, mas. Potom poznam aj zenu, co si nasla niekoho vo veku 38r. len na splodenie dietata, ktore uz je starsie ako ja. Dietatu sa da vysvetlit, ze to tak bolo, ze ho velmi chcela. Kdezto vysvetlovat, ze sice som nelubila tvojho ocka, boli sme taki priatelia a on je homosexual - taku informaciu by som ako dieta niekoho fakt nechcela dostat a klamat by som dietatu tiez nechcela.

bluka2
8. máj 2017

@mamutka Prosim ta, je kopec zien co to samy v pohode financne zvladaju, najma ak maju po tej 30tke ako pises 🙂

bluka2
8. máj 2017

@mamutka Taku ako ty spominas zufalu nepoznam ziadnu (nehovorim, ze neexistuju, verim ti). Poznam jednu so super jobom, ktorej vela kolegyn nema deti a hovorili jej, ze nech nespravi taku chybu tak sa teraz chysta na do oplodnenie Barcelony (vraj dobra klinika). 36 r. Som rada, ze sa pohybujem v spolocnosti silnych zien, co si nemyslia, ze su odkazane na muzov ako na autora tejto temy.

mamutka
8. máj 2017

@bluka2 ani ja by som o také dačo nestála. Ale ľudia sme rôzni. Mám kamosku, čo by finančne žiaden zahraničný materiál ani kliniku neutiahla a zúfalo chce dieťa. Aj za cenu dajakeho experimentálneho vzťahu nevzťahu. Ale oproti mne ona už v živote prešla peklom, nemozem súdiť prečo až k takýmto rozhodnutiam dospela. Je poznačená minulosťou a akosi sa výživa v trpitelstve ☹

tomiholjubavi
8. máj 2017

@mamutka jedna zena, kt.poznam to poriesila tak ako pisem. Odbijali jej hodiny, isla na umele a ma dvojicky. A je na ne sama s platom slovenskej ucitelky. Bola prilis hrda, aby sa obetovala a sla do vzahu s niekym, kto ju nelubi. Ale samozrejme, verim ti ze poznas take zeny. Nevydate a zufale... Lenze aky by bol ozajbtaky vztah? Skomplexovany gej homofob a zufala zena co vzala hocikoho, lebo uz bola de facto stara dievka? Teda ja by som take duo za rodicov nechcela, lebo neverim ze by to bolo zdrave prostredie. ☹

bluka2
8. máj 2017

@mamutka Chapem, bez penazi je to ina vec. Neviem co je lepsie, ci radsej nejaky zadarmo pokus v Taliansku ako to spravila ta spominana moja starsia znama alebo skusat vztah-nevztah, zalezi od viac veci

tomiholjubavi
8. máj 2017

@mamutka a tvoja kamaratka moze prist k dietatu aj bez drahych klinik a zaroven bez toho, aby si vesala na krk osobu, kt. ma ocividne problemy sama so sebou. Vsetky vieme, ako sa to da... Len ja si myslim, ze take zavazne kroky by sa nemali robit zo zufalstva.

mamutka
8. máj 2017

@tomiholjubavi ja som jej aj naznačila, ze by so svojimi problémami nemala skúšať dieťa ☹ po nehode bez peňazí, bez šance na normálnu prácu, stále unavená dieťa sama nezvládne. A dať sa dokopy s hocikým lebo zúfalo chce dieťa? Chudák dieťa. No nič, to sme už mimo tému, moja skúsenosť je ako som písala, niektoré ženy by do toho šli, sú aj také hlavy, čo na dedine samé s dieťaťom nebudú, radšej si barkoho zoberú 🙄 hlave keby mal dom 😔

bluka2
8. máj 2017

@mamutka Ono to je dost diskutabilne, lebo pravo na reprodukciu je zakladne ludske pravo pre VSETKYCH. Stale by sa jej dieta na SK malo zrejme (materialne) lepsie nez 50% deti, co su narodene v tych nizsich vrstvach v rozvojovych krajinach, kde nie je ziadny socialny system, ziadny rodicak, nic.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
akronop
Autor odpoveď zmazal