icon

Manžel sa chce za všetko sa rozviesť

14. máj 2023

Je pravda že sme sa neskoro našli a neskoro sme mali deti.Sam povedal že si bol zvyknutý na bezstarostný život.Mame 3,5 ročné dvojičky chlapcov.Zaciatky boli ťažké,ešte aj stále to je ťažké.Chlapci sú živé skúšajú svoje hranice,detský vzdor,škôlka, choroby,dá si to zabrať.Manzel to horšie zvláda.Zakazdym keď sa niečo stalo začal mať blbé reči že sa chce rozviesť.Za všetko hádže vinu na mňa ako keby som ja za všetko mohla.Priklad keď sa stane niečo nepredvídateľné alebo choroba detí.Stale vykrikuje že sa chce rozviesť plus pridal aj vetu že nás vyhodí na ulicu keď sa neviem postarať.Ze mi zoberie deti a už ich neuvidím.Viem že to nikdy nespravil poznám ho,no trápi ma to tie jeho slová vety čo mi vykrikuje.Rodina mi hovorí že mám byť trpezliva,že bol dlho sám a musí si zvyknúť na rodinný život.No ja neviem..

autor
16. máj 2023

@letfenixa Ja viem že toto není normálne,len neviem ako mu vysvetliť že toto čo robí je úplne mimo.
@dadka_bb A čo mám robiť podľa teba?

janage
16. máj 2023

Ty mu už nič nevysvetluj, keď to doteraz nepochopil tak on to pochopiť nechce. Ty musíš ísť príčina dôsledok.
Vyvoláva, keď sú u lekára, v obchode, kde si tak dlho? Dôsledok bude, že nezdvíhneš.
2. Má blbé reči, toto počúvať nebudeš! Zložíš, odídeš do inej miestnosti.
Vykrikuje o rozvode? Neprestane, dáš na stôl tlačivo.

vamajka
16. máj 2023

Zbal sa a odid na vikend na wellnes alebo len k rodicom nech si vyskusa byt s nimi sam. Su to aj jeho deti nielen tvoje. Ked je taky hrdina a vykrikuje, ze sa rozvedie a zoberie ti deti tak ho predbehni a povedz, ze nech sa paci, ze budes mat konecne klud. Ten vikend by som si uzila nech ti vyvolava nepovol nech sa panko spamata a pochopi, ze na vsetko ste 2 a nie len ty

bluesun77
16. máj 2023

Co je to neskoro? Kolko ma rokov?

janage
16. máj 2023

@vamajka len tam, keď rodina drží stranu jemu, že chudák si nezvykol, tak sa o deti postarajú a on bude na koni. Jedine, ze sa s nimi vopred dohodne s tým, že ak sa nespamätá muž, tak mu s tým rozvodom raz dva vyhovie

vamajka
16. máj 2023

@janage Nech drzi aj ona ma pravo na oddych, nech sa panko spamata

katkami123
16. máj 2023

@sheila121
On nie je debil, on je psychopat, ukážkový ako zo šlabikára.

On je neschopný otec, ktorý nevydrží s vlastnými deťmi, ale projektuje sám seba na autorku, že to autorka je neschopná matka. Pritom rozpráva o sebe. Aby ma niekto psychicky deptal tým, že akože ja som zodpovedná, keď deti ochorejú, pritom sú zatvorené vyše 8h v jednej triede s nedoliečenymi a sopľavymi deťmi, tak v takom vztahu končím. Akým spôsobom sa toto dá ovplyniť? On je chorý človek. Ten chlap nikdy nebol a nikdy ani nebude rodinný typ. Je to nezrelý plačko, ktorého zaujima iba vlastné šťastie a pohodlie a z ostatných si robí svojich poskokov a služobníctvo. Autorka, nemala by si jednoduchší život bez neho? Veď na deti si sama tak či tak. Len by si mala ako bonus kľud bez priblblých rečí.

janage
16. máj 2023

@vamajka áno ona si oddýchne možno, ale skôr bude celú dobu nervózna čo deti doma a jemu ak sa o deti postará jeho rodina bude ešte lepšie a viac sa utvrdi v tom, že on má pravdu. Žena sa má starať, nie on. Ak by ho v tom rodina nechala, potom by si možno uvedomil.

katkami123
16. máj 2023

Ty mu nič nemusíš vysvetlovat, je to starý 43-rocny chren, veď on dobre vie, že trepe. Ale vieš prečo to robí? Lebo si necháš. Veď on nemá lobotómiu, dobre vie, že ťa zraňuje, ubližuje ti a hra ti na nervy - všetky tieto veci robí vedome. Keď ti sám otvorene povie, že nie je rodinný typ, tak čo čakáš pri starom capovi, fakt si myslíš, že taký sa bude na staré kolena meniť. Tvojou chybou je, že mu až priveľmi dovoluješ a ideš mu niečo vysvetlovat akoby bol malé decko. Veď on veľmi dobre vie, čo robí, to ty dufas, ze to tak nemyslí, ze to hovorí len tak a podobne. Ty sama si jeho chovanie neustále ospravedlňuješ, pritom píšeš, že on sa ti nikdy neospravedlní. Tak prečo by si k tebe nedovoľoval, keď nemáš žiadne hranice? A nepožaduješ od neho ospravedlnenie ani nápravu chovania? Jasne, ze si bude dovolvať.

katkami123
16. máj 2023

Autorka, napis aspoň ty sama 2 veci, ktoré si zmenila so svojom chovaní k nemu, aby si ho tým prinútila sa zmeniť.

ana82
16. máj 2023

@katkami123 pre pána aký starý? sa bavíme akoby mal o 20-30 viac
je to pohodlný kretén, prestaň sa ním nechávať deptať a narob poriadok, evidentne to dobrým slovom nejde a tým, že mu ustupuješ je ešte na koni...a tá rodina, čo ho obhajuje to tiež je wtf čo prepána, veď keď sa narodili mal 38 čo je v dnešnej dobe úplne normálne....
som zvedavá keby si náhodou musela byť hospitalizovaná by ako čo robil, zavrel ich do mrazáka 🙈

vamajka
16. máj 2023

@janage Nuz pokial sa im do toho bude miesat aj okolita rodina nikdy nic nevyriesia, bohuzial

katkami123
16. máj 2023

@ana82
43-rocny, je už, žiaľ, či sa to už niekomu páči alebo nie človek v strednom veku. Meniť sa môže malé dieťa plyvom výchovy, ale nie 43-rocny človek. V jeho veku sú uz ľudia starými rodičmi, on nezvláda byt ani plnohodnotným rodičom. Len zneužíva, že autorka je veľmi naivná žena a tak ju naťahuje, nech mu v podstate jeho chovanie “akože iba na teraz”, toleruje, lebo on potrebuje čas na zmenu. No a ona mu ho v podstate toleruje. Takze chlap nie je blbý, len vychcaný, autorka bude zas v tomto jednoduchšia, že ho neprepukla a zobe mu z ruky všetko, čo povie ako kura zrno.
A necuduj sa, že jeho rodina ho obhajuje. Veď to oni mu vstiepila tieto myšlienky, on je len ich zrkadlom ako doma fungujú a aké majú hodnoty. Ktorý rodič si prizna, ze zlyhal vo výchove? Tak sa ho budú radšej zastavať ako si priznat, ze zlyhali. A možno takéto fungovanie považujú za normálne a majú pocit, že sú nadľudia a vychovali tak aj svojho syna. Však aj on musí byť po niekom taký vadný.

ana82
16. máj 2023

@katkami123 🙂 43 roční sú starými rodičmi 😀 kde na Luniku?
jeho netreba meniť, on sa len musí uvedomiť, zmeniť prístup by mala autorka...

vamajka
16. máj 2023

@ana82 V pohode moze byt dedko, matematika nepusti. On dieta v 21 jeho dieta taktiez

katkami123
16. máj 2023

@ana82
Áno, úplne bežná vec, ze sú aj 40, 43 a viac už dávno starými rodičmi. Niekde majú deti už 18,19,20-roční a nie je to na Luníku, to je pre teba nejaka novinka? Poznám kopu ľudí, ktorí sú už v takom veku starými rodičmi. Aj biológia nepustí, je to stredný vek, zas sa netvarme, ze 43-rocny človek je mládenec.

ana82
16. máj 2023

@vamajka áno samozrejme aj keď teraz je to už rarita a skôr je teraz tak, že tí okolo 40 majú malé deti, pretože sa rozhodli už pri odrastených mať ďalšie, ale to je jedno, nič to nemení na tom, že ich má a mal by sa o ne adekvátne starať a nie sa vyhovárať

vamajka
16. máj 2023

@ana82 Ano je to kreten, ved som jej aj radila nech ho nechava co najviac s nimi sameho nech sa panko spamata

katkami123
16. máj 2023

@ana82
Pozri… čo sa kto rozhodol, za 2 roky má 45 rokov a z hľadiska biológie je už skoro v predvôchodkovom veku. Takze čakať od takého človeka zmenu, to chce riadny kus naivity.

ana82
16. máj 2023

@katkami123 výborne som rada, že si mi ukázala kam patrím 😂 takže ako 40 ročná som v preddôchodkovom veku, len do dôchodku mám 30 rokov😂
mier🙏

katkami123
16. máj 2023

@ana82
Ešte nie, až za 5 rokov budeš 😉😀

autor
16. máj 2023

Ja aj často myslím na rozvod že by som mala kľud od neho,len nedala by som to sama finančné a deťmi.Ja rodinu nemám,ani súrodencov,nikto by mi nepomohol či už postrážiť alebo finančné.

katkami123
16. máj 2023

Tak sa na teba citová pijavica nalepila. Lebo vidí, ze si vhodná obeť. Časom sa pozviechaš, aj deti budú staršie, v škôlke si prejdú chorobami a kopnes ho do zadnice, osamostatníš sa. Len skús si kúpiť knihy o asertivite a budovaní sebavedomia, lebo ten chlap ťa za chvíľu zničí.

janage
16. máj 2023

A on by to dal sám? Jemu kto by sa staral o deti keď ich tak silou mocou chce?
On presne s týmto tvojim postojom kalkuluje a preto si dovoľuje.

janage
16. máj 2023

Ty nie si kľudná, ty so sebou necháš zametať a to je rozdiel.

autor
16. máj 2023

@janage Jemu by pomohli rodičia si myslím s deťmi.Sam by to určite nedal.Nema na nej trpezlivosť a nervy.

janage
16. máj 2023

U nás je kríza a tam mamke pomohli s prácou vyzivnym, časom si našla s ďalšou mamkou s podobným osudom byt. Deti si strážili na striedačku. Ty máš pol domu, ste zdraví a hlavne keď sa tomu somarovi postavis a ukážeš že sa nedáš, stratí moc.
Čo mu rovno nesplechneš, keď ta vyhadzuje, že ty nikam nejdeš nech sa zbalí on, keď má problém.

janage
16. máj 2023

A pomôcť by mu síce pomohli, ale určite by sa nestarali nonstop miesto muža, ktorý ako píšeš sa nestará takmer vôbec.
Ja teda len predpokladám, ale ty zrejme si na tie jeho reči ticho. Tak to zmeň a ozvi sa. Ukáž, že to nebude mať ľahké. Že máte rovnaké práva a povinnosti

luxus10
16. máj 2023

zaujimave je, ze na rodinu, kde vyrastol je zvyknuty, to je rodina, a s tebou , s detmi to nie je rodina...? to je sebectvo...

emilka_1
16. máj 2023

Písala si, že máš spoločný dom. Máš aj niečo nasetrene? Máš prácu?
Zo spoločného domu ťa bude musieť vyplatiť. Ak máte hypo, polovica zaplatených splátok patrí tebe rovnako aj polovica toho, čo ste spoločne dofinancovali. Máte auto? Polovica auta patrí tebe.
Začala by som tým, či máš niečo našetrené, vlastný účet.
Reálne si zváž, či by ti dočasný finančný aj celkový diskomfort neprevýšil mať od tohto debila svätý pokoj raz a navždy.
A ak sa raz budete rozvádzať, len sa budeš utvrdzovať v tom, že robíš dobre. Toto nieje v poriadku život.
Odporúčam ti napísať si na papier všetko zlé, čo ti hovorí, ako sa správa. Maj to stále pred sebou a povedz si, čo by si poradila kamarátke ak by bola na tvojom mieste. Ak teda nejaké máš a neizoluje ťa od rodiny a priateľov..