Manžel sa dištancuje od mojej rodiny
Dobry den, som zúfalá. Bývame v dvojgeneracnom dome s mojimi rodicmi a babkou vedľa. S manželom a deťmi mame samostatný vchod. Ale mame spoločne priestory a záhradu. Rodicia este pracujú ale su na dôchodku, zdravie uz tiez neni najlepsie. Manzel uz odmieta akúkoľvek výpomoc v zahrade, pohádal sa koli koseniu za to uz robit nebude, uz ani nerobí, bud kosim ja alebo moj otec. Ak nieco ma urobit tak sa hned rozčúli a ide na ryby ze on tu debila robit nebude. Necíti sa tam stastny a asi mi pride ze sa cíti ze ho využívajú. Ale pritom je to aj jeho záhrada. Pokazila sa zavlaha a ked ho pekne poprosila nech sa na to pozrie tak len odvrkne ze nech si zavolajú toho kto to robil. S nikým sa nerozpráva, ledva odzdravi, vsetko mi vadi, na vsetko nadáva. Ja ako zena chodim vyvážať káru zeliny na zberný dvor. Pomoc od neho je skoro nulová. Citim sa na vsetko sama, vela krat som mu o tom hovorila, chvilku klud a zas a znova. Proste nechce robit noc len chodit do roboty a kukať telku. Záhrada velka aj úžitková a vsetko je na mne. Mam pocit ze bez neho by nam bolo asi aj lepsie, aj ked ho milujem a stale verím na zázrak…..a hlavne deti by trpeli a to nechcem
@potvok užitkovú záhradu zrušiť,nasadiť keď tak trávnik a automatickú kosačku a máš po probléme.Rodičia keď chcú pestovať ,tak nech sa o to aj postarajú a ty môžes občaas pomôcť...Keď ešte vládzu na dôchodku pracovať tak na tom asi až tak zle zdravotne nebudú...Treba mať iba takú záhradu ,ktorú je človek schpný aj obrábať. Zelinu dám na konec záhrady na kompost - nemusíš s károu nacvičovať na zberný dvor ...Časy keď človek.po 8,5 hodine v práci blažený išiel drieť do záhrady sú dávno preč.....🤷🏽♀️🤦🏽♀️...
🤣 až zimomriavky prešli cezomna že kedy som ti stihla napísať. Bývame presne tak isto a môj robi presne to iste 🤣🤣 a tiez chodi stále aj na ryby. Ale este k tomu mali s otcom taky konflikt že sa nerozprávaju uz 3 roky. Serem na to ale ja . Dosla mi uz chut to riešiť. Robím si pomaličky vsetko sama a hotovo. A aj ho chápem. Tiež by ma to nebavilo u svokrovcov nieco robit.
Akože obdivujem muža, žiť s rodinou ktorá navyše nieje jeho, osobne peklo, radšej by som šla do podnajmu ako žiť v dvojgeneracnom dome a to je jedno či s rodičmi či svokrovcami, hoci zo všetkými vychádzam skvelé ale odtiaľ podtial, ja by som to nezniesla nonstop ich vidieť, vyjdem na dvor oni tam, nepredstaviteľné, a ak má makať nonstop prídem z roboty a ešte robiť na dvore hodiny ani za svet, všetko by som vykonala a nechala len trávnik niesi otrok
@laila22 nevyrastal ale tešil sa ze budeme mat záhradu, uz ho to očividne preslo, je aj z rozvedenej rodiny takze ako chápem ho ale co mam robit, sama vsetko stale!
@potvok zrejme nemá návyky, vzor. Kolegyňa ma takého partnera čo vyrastal v byte a absolútne nemá vzťah k prácam okolo domu. Aj keď mu povie čo treba a to nebývajú s rodičmi...
@laila22 nevyrastal ale tešil sa ze budeme mat záhradu, uz ho to očividne preslo, je aj z rozvedenej rodiny takze ako chápem ho ale co mam robit, sama vsetko stale!
@potvok ked robit v zahrade nechce, tak nech tam nerobi. Preco by tam mal otrocit, ked ho tomnebavi? A ked to nechces robit ani ty, tak nerob a chodte radsej spolu na ryby. Robit v zahrade nie je povinnost, ak to niekoho bavi tak nech zahradkarci, ale akceptuj, ze jeho to nebavi a nechce tam travit cas, radsej si pozrie telku alebo skoci na ryby. To, ze mu zivot so svokrovcami lezie na nervy, tomu sa necudujem. Ziadne sukromie a volnost, vsetko treba riesit s dalsimi ludmi..
@januska12323 patrí nam vsetkym, úžitková je len moja, kvety su mamine. Odstahovanie nepripadá do úvahy, postavili sme si to za svoje.
@potvok co znamena, ze ste si to postavili za svoje? Vy ste postavili dvojgeneracny dom za vlastne, nastahovali tam rodicov (Tvojich) a cast domu prepisali na nich? Lebo pises, ze "patri nam vsetkym". Alebo len zahrada patri vsetkym?
@katka2602 keď je chlap mal so ženou zabezpečiť bývanie a nie sa teraz zduvat a utekať na ryby.Ak by mal hypo možno má dve práce a nemá čas na ryby.To je najľahšie sa k niekomu nasťahovať a prstom nepohnut.Ano, možno rodičia do neho rypu, autorka tiež, lebo robí veci za neho a chodí ako do hotelu.Asi si len sadnúť a dať pravidlá kto bude kedy čo bude a ostatní mu nebudú diktovať.
Podľa napísaného autorka žije s rodičmi muž je len postranný sledovatel a, keď má niečo spraviť ide za svojím hobby
@luccija keby si urobila XY veci a za každú by ťa skritizovali chovala by si sa presne rovnako aj všetky tu diskutujuce. Pohádali sa kvôli koseniu, zjavne svokrovcom vadilo ako kosi a ked ho takto kibicovali za každú vec co urobil tak sa mu vôbec nečudujem, že ragoval ako reagoval. To, ze ja osobne by som takto bývať nešla vôbec lebo to neprináša dobro je už o inom. Ale môžete hovoriť všetci čo chce, keby do vas hucali svokrovci zachovali by ste sa úplne totožne a ja rovnako. Ale teda to je čisto môj pohľad, nevieme cele podrobnosti. Ak sa takto zachoval prvý krát a hneď sa dištancuje od prace tak to v poriadku nie je. Ale keďže reagoval aj na iné veci takto odvrklo asi to len o tom koseni nebude.
@potvok ono asi to nie je len o kosení, ked ma pocit, ze debitla tam robit nebude. To co si napisala nebude iba problem v tom jednom. Musis si sama povedat realny problem a skusit to vyriesit. Z nejakeho dovodu je muz urazený, deprimovany a nema zaujem tam nic robit.
Vidíš a za tie peniaze ste mohli mať vlastné úplne inde, stálo vám to za hádky?
@potvok jejda ved tak vsetko vytrhajte a nasadte na celu zahradu travu.. pokosit raz za dva tyzdne zvladnete.. a ked rodicia nebudu chciet tak nech si obrabaju svoju cast sami.. nestalo by mi za to hadat sa za par rajcin
Veľmi sa čudujem reakciám tu. Áno, zrejme ho to nebaví...a? Alternatívna je? Mal to byť on, kto zabezpečí bývanie pre rodinu. Nestalo sa? Museli sa činiť starí rodičia + autorka? Tak ako vďaku sa bude ešte urážať? Veď toto je absurdné. Prečo by tam mal robiť keď ho to nebaví? No možno preto aby nemusela všetko jeho manželka? A prečo by mal byť spoluvlastník ak prišiel s ničím? Veď to je najľahšie len tak sa presťahovať, o nič sa nestarat a ešte sa čudovať že asi od neho niekto niečo bude chcieť. Ale haló, nie sme malé deti, takto život nefunguje
@bambulkaaskatulka Dakujem tak to citim aj ja, naco mam vlastne chlapa? A este doplnim dom sme postavali spolu, teda za výdatnej pomocí mojho otca aj manuálne aj finančne, Cize mame byt za co vdacny….
má tam tvoj manžel aj čiastku na tom dome, záhrade? ak nie, tak toto bude hlavný problém.
🤣 až zimomriavky prešli cezomna že kedy som ti stihla napísať. Bývame presne tak isto a môj robi presne to iste 🤣🤣 a tiez chodi stále aj na ryby. Ale este k tomu mali s otcom taky konflikt že sa nerozprávaju uz 3 roky. Serem na to ale ja . Dosla mi uz chut to riešiť. Robím si pomaličky vsetko sama a hotovo. A aj ho chápem. Tiež by ma to nebavilo u svokrovcov nieco robit.
@pictbridge ale to neni u svokrovcov, ved to je aj jeho záhrada, jeho deti tam chodia, jeho zena vsetko robi a on stale ze to neni jeho. To uz fakt jak male decko dalsie, naco taky chlap
má tam tvoj manžel aj čiastku na tom dome, záhrade? ak nie, tak toto bude hlavný problém.
@anonym_27b20a ma , budeme to celé dediť len treba vyplatiť sestru. Dom sme stavali ked sme boli manželia.
@potvok jejda ved tak vsetko vytrhajte a nasadte na celu zahradu travu.. pokosit raz za dva tyzdne zvladnete.. a ked rodicia nebudu chciet tak nech si obrabaju svoju cast sami.. nestalo by mi za to hadat sa za par rajcin
@spenat9 to vobec nejde o rajčiny, úžitková je len moja s tym nikto nic nema. Ide veci okolo domu, take na ktoré uz nevladzem ako vykopať korene, opraviť závlahu. Potom to robi vsetko moj otec a on je uz stary, nechápem ako na to moze pozerať, ze mu to svedomie dovolí. Vsetko mu vadi…
@potvok co znamena, ze ste si to postavili za svoje? Vy ste postavili dvojgeneracny dom za vlastne, nastahovali tam rodicov (Tvojich) a cast domu prepisali na nich? Lebo pises, ze "patri nam vsetkym". Alebo len zahrada patri vsetkym?
@zltalienka k existujúcemu domu sme pristavili dalsi
@potvok Takéto riešenie bývania málokedy dopadne dobre, mali ste si postaviť samostatné bývanie, ale vždy sa dá dohodnúť, len musia chcieť obe strany.
Mali sme v rodine takýto prípad a poviem ti, že to je cesta do hrobu. Jednoducho neprinútiš dospelého človeka, ktorý nemá k tomu vzťah, ani to nie je iba jeho, aby niečo robil. Lebo čokoľvek aj spraví, vždy bude nad ním niekto stáť s tým, že ale možno by to bolo lepšie spraviť inak, alebo by toho mohol spraviť viac, alebo hentak, alebo... Ver mi, videla som ako toto spoluzivanie generácií funguje. Ten domáci, čo tam má rodičov, ten už je zvyknutý a vie čo čakať, ten vzťah je iný. Ale tvoj muž sa tam musí cítiť veľmi nekomfortne. Čaká sa od neho že tam bude skákať okolo záhrady, kde si nakoniec ale ani nemôže veci spraviť podľa seba, ani to nie je také že s tebou ako so ženou sa poradí a dohodnete sa. Nie. Stojí na to na ešte ďalších 2 ľuďoch, ktorých si on za ženu nezobral. Nečudujem sa, že ho to nebaví, ani mňa by to nebavilo a to mám rada aj prírodu aj muzovych rodičov. Proste si chcem o veciach rozhodovať sama s partnerom, aj si to my spravíme podľa seba keď sa tak rozhodneme. Ten príklad z rodiny skončil tak, že vzťahy s domácimi sa zhoršovali, pristahovany sa po pár rokoch odsťahoval. Asi vieš čo to spravilo s manželstvom.
@pictbridge ale to neni u svokrovcov, ved to je aj jeho záhrada, jeho deti tam chodia, jeho zena vsetko robi a on stale ze to neni jeho. To uz fakt jak male decko dalsie, naco taky chlap
@potvok veď my to máme tak isto. Platíme hypo na polovicu mame vlastne vydanie vlastný vchod vsetko . A predsa sa tu necíti ako doma. A ja to chápem. Tiež mame deti a on nemá chuť na tu záhradu ani vyjsť. Väčšinou chodím sama a on pozerá telku. A je mi to šumák už .
Aj toto bol jeden z dôvodov, prečo sme odišli od svokrovcov. Môj muž to na začiatku nevidel (alebo nechcel vidieť), ale časom pochopil. Víkend presne "naordinovaný", ráno budenie na raňajky a zadelenie práce. Žiadny vlastný program, proste iba práca. Ak ak aj náhodou, tak samozrejme výčitky, že nič nerobíme a pod. Nad vlastným bývaním ste nerozmýšľali?
@anonym_f1b26c ved toto je nase, sami sme to postavali. Mne je tu dobre len potrebujem mat aj partnera a nie okoloidúceho
@potvok no mne to pripadá, že tvoj manžel sa vyhovára, nechce sa mu robiť tak sa rozčúli, že nebude robiť debila a nemusí robiť nič. Tu dokonca s ním aj súhlasia, že robíš debila ty to nevadí, že on a jeho deti len využívajú bývanie záhradu ale prstom tam nepohne je obyčajné chrapúnstvo. Najhoršie keď robíš a on sedí, to ťa len rozčúli, no načo taký chlap. Tak nech sa vzchopí a nájde niečo kde sa mu bude chcieť robiť. Ale asi radšej ide na ryby....
@potvok veď my to máme tak isto. Platíme hypo na polovicu mame vlastne vydanie vlastný vchod vsetko . A predsa sa tu necíti ako doma. A ja to chápem. Tiež mame deti a on nemá chuť na tu záhradu ani vyjsť. Väčšinou chodím sama a on pozerá telku. A je mi to šumák už .
@pictbridge presne ani nevylezie
@pictbridge takze sa mam zmieriť s osudom?
@potvok buď sa utrapiš alebo sa na to vykašli. Ja si aj pokosim nemam s tým problém nesadime nič lebo načo mame bazen deti mam uz veľké a keď chcem sadnem si na záhradu a sedím oddychujem hrám sa so psom a manžel si tiez robí svoje. Mobil gauč. A dovidenia 😀 s úsmevom to ide ľahšie.
@potvok myslim ze manzel lutuje ze sa na toto byvanie dal nahovorit a zaroven vidi ze cesty spat asi nie je. Samozrejme ze tebe je tam dobre, je to tvoja rodina.
@potvok veď sa normálne s ním porozprávaj že čo mu vadí. Či to, že nemá voľný čas a stále sa od neho čaká že bude niečo robiť, alebo ho to proste nebaví, alebo má pocit že tie veci sú rozmar tvojich rodičov... A potom keď budeš mať odpovede, si sadni s rodičmi a normálne sa porozprávajte že ktoré veci si môžu spraviť oni, ktoré už nie, a ako to obmedziť na čo najmenej práce okolo domu.
Mali sme v rodine takýto prípad a poviem ti, že to je cesta do hrobu. Jednoducho neprinútiš dospelého človeka, ktorý nemá k tomu vzťah, ani to nie je iba jeho, aby niečo robil. Lebo čokoľvek aj spraví, vždy bude nad ním niekto stáť s tým, že ale možno by to bolo lepšie spraviť inak, alebo by toho mohol spraviť viac, alebo hentak, alebo... Ver mi, videla som ako toto spoluzivanie generácií funguje. Ten domáci, čo tam má rodičov, ten už je zvyknutý a vie čo čakať, ten vzťah je iný. Ale tvoj muž sa tam musí cítiť veľmi nekomfortne. Čaká sa od neho že tam bude skákať okolo záhrady, kde si nakoniec ale ani nemôže veci spraviť podľa seba, ani to nie je také že s tebou ako so ženou sa poradí a dohodnete sa. Nie. Stojí na to na ešte ďalších 2 ľuďoch, ktorých si on za ženu nezobral. Nečudujem sa, že ho to nebaví, ani mňa by to nebavilo a to mám rada aj prírodu aj muzovych rodičov. Proste si chcem o veciach rozhodovať sama s partnerom, aj si to my spravíme podľa seba keď sa tak rozhodneme. Ten príklad z rodiny skončil tak, že vzťahy s domácimi sa zhoršovali, pristahovany sa po pár rokoch odsťahoval. Asi vieš čo to spravilo s manželstvom.
@anonym_ddfd32 práve pre tieto dôvody som prestala pomáhať svokre so záhradou. Tešila som sa keď som sa prisťahovala ako si budem pestovať, kvety sadiť. Haha, taká som bola naivná a blbá. Ešte sme mali vtedy dobré vzťahy. Potom to všetko šlo do,,kytek" doslova. Chcela, aby som sa starala o jej existujúce kvety, jej zeleninu. Nedovolila mi mať vlastnú časť a môj výber plodín. Čokoľvek som pomáhala, bolo to zle. Ešte ma aj vysmiala keď som napríklad zle rýľovala.atď. Keď mi manžel ponúkol, že v rohu záhrady mi uvoľní trávnatú nepoužívanú časť; ona si tam zasadila všade sadenice paradajok, len aby to nebolo voľné.Úplne zbytočne, tie paradajky pohnili, nemal ich toľko kto pojesť. Manželovi sa sem tam posťažuje, že je unavená zo záhrady, tak jej povie, že ma nemala sekírovať, keď potrebovala pomoc. Rečí mala aj švagriná, no mame pomôcť nepríde, len po úrodu.
@potvok takze nema lebo treba vyplatit sestru
Ani sa mu necudujem
Zle rozhodnutie zial on na to prisiel neskor
Ja sa mu ani necudujem,vzdy tam bude cudzi nikdy sa tam nebude citit doma.Bude ti odtial utekat coraz viac a ty vidis len seba.Koho to bol napad pristavit rodicom?

@potvok Ahoj, tvoj manžel vyrastal v dome? Nie každý má návyk pracovať okolo domu, v záhrade, ale ak má už ten dvor a záhradku, mal by sa starať aspoň o Vaše.