Manžel sa rozčuľuje na neporiadok
Ahojte, ani neviem co čakám od tejto diskusie. Je mi hrozne smutno.
Nemyslím, že som lenivý človek. Vstávam 6:30, venujem sa deťom (pol roka a 3,5 roka) a domácnosti až do večera, spať chodím medzi 22:00-0:30. Ale nejak to nedávam. Proste vždy mám pocit, že sa bud nedostatočne venujem jednému alebo druhému dieťaťu, manželovi alebo niečo nestihnem v domácnosti.
Staršia chodí do škôlky na pol dna, zatiaľ sa venujem mladšej a väčšinou ideme nakúpiť. Kým spinka, navarím, dám prať, potom ideme po staršiu a sme vonku,venujem sa staršej. Potom zas spinka staršia, venujem sa zas mladšej, pritom vždy upratujem. Ale nech sa snažím akokoľvek, vždy sa mi nakopi prádlo, hračky, riady. Upratujem aj s malou na rukách ale keďpotom nie tak kvalitné. A napríklad včera som vstala 4:30,aby som do 6:30 upratala, ale nestihla som upratať všetko. Cez deň som šla k našim. Večer prišiel manžel domov a začal sa rozčuľovať, že je tam bordel. Ze každý večer o tom istom, bordel. A ze v koši sáčok je roztrhnuty, nech nevravím ze som upratovala a ze co som upratovala ráno 2 hodiny, keď je bordel? Ze topánky mam nabachane... Ze som mala upratať, keď mi sestra strážila deti (kyym mi ich strážila, tak som varila, vysavala, prala a skladala prádlo) tak som sa nastala a nechala ho dnes sama s deťmi celý deň.aby si u edomil, že to mám ťažké. Ale jedlo si objednali, deti boli skvelé a nič to nepomohlo. Ešte utrusil že ako chcem stíhať dom, keď nestíham byt. On pracuje, stavia dom, má toho naozaj veľa, raz za 2 dní umyje doma riady a to je všetko. ale nemyslím, že si zaslúžim toto, je mi do plaču. Som neschopná, alebo co? Vy všetko stíhate?
@ckatka Jojjj ty mi hovoríš z duše 😀 presne tak "musim" upratovať aj ja, aby ten môj puntičkár bol spokojný. Strašne mu vadia zapratané vodorovné plochy, takže vo všetkom preferujem(e) minimalizmus /aj tak toho máme kopu doma, ale stále niečo triedim/ 🙂
@leuska15leuska15 z môjho pohľadu je oveľa, oveľa jednoduchšie sa v kľude pedantne hrajkat s dlažbou ako udržiavať poriadok s 2 malými deťmi. (mam dieťa aj matersku za sebou, tak isto som robila 90% prác na rekonštrukcii domu a profesne sa venujem omietkam takže čo sa týka stavbariny naozaj viem co porovnávam)
Podľa mna niesi neschopná, iba si premotivovaná a nevážis si samu seba. Prepáč ale vstať o 4 ráno koli upratovaniu, dávať strážiť deti sestre koli upratovaniu ci dokonca nemať absolútne žiadne osobne voľno a oddych koli UPRATOVANIU!!
Prehanas to a riadne! Robíš si sama sebe zo života peklo. Niesi stroj, si iba žena s dvoma rukami a deň ma naozaj iba 24 hodin.
Potrebuješ si v prvom rade oddýchnuť, aj v športe mas lepší výkon ked tréning striedas s regeneráciou, v živote aj práci to platí rovnako.
Nájdi si svoj systém, rozdel si svoj deň, čas ktorý sa budeš venovať deťom, čas na prípravu jedla, upratovanie prerozdel na celý týždeň tak aby ti zabralo max 10-15 minút denne a tak isto si urob voľno, chvíľku pre seba cez obed a večer voľno.
Co sa týka manželovho kritizovania jedným uchom dnu, druhým von.
Nieže sklopiť hlávku a makať jak otrok. S dvoma malými deťmi nikdy nebude dokonalý poriadok, nikdy. Normálne vztycit hlavu a oznámiť ze kým su malicke bude bordel, budú občas jednoduché rýchle jedla, nebude sa žehliť, lestit porcelán a umývať okná.... Ze prioritou sú v prvom rade deti, az potom domáce práce.
Ja fakt nechápem kde ste ženy stratili tu sebauctu že sa necháte od chlapov takto buzerovat. Vstávať o 4 ráno a večer namiesto štipky uznania len hulakanie koli roztrhnutemu sáčku.
@lujza123 ja mam taku jednu znamu, stastna rodinka, ako sa miluju, stale instastory a raz po pohariku vina sa rozrevala, ze po nej manzel vrieska, ci nema ziadnu robotu, ked o 6. rano pije kavu s mobilom v ruke. A to uz ma obed na sporaku, zmyte dlazky a pracka perie. Ako ona ma aj cas pre seba, ale musi mat domacnost ako zo skatulky aby mohla ist cvicit. Von tiez moze ist az ked su deti okupane a spia. Ja si to neviem ani predstavit.
Vieš čo, prečítaj si knihu Obklopený idiotmi. Sú ľudia, ktorí si potrpia na poriadok. OK. Nech si ho udržiavajú. Ty si matka, kojíš a robíš, čo sa dá. Robíš maximum. Viac sa nedá urobiť. On keď dokáže, nech pridá a bude spokojný. Môj životný cieľ tiež nie je žiť ako v múzeu. Kuchyňa je moja pracovňa. Ja mužovi tiež neupratujem v garáži a je mi jedno ako to tam vyzerá. Denne padá na zem množstvo vesmírneho prachu, nevyriešená záhada, prečo akurát do nášho domu. Nemám chuť behať s prachovkou celý deň, keď zajtra ten prach spadne znova. A treba budovať aj imunitu, nemusí byť všetko vydezinfikované. Z podlahy nejeme, nebudem to drhnúť každý deň. V prírode prežije nie najsilnejší jedinec, ale ten, ktorý sa dokáže prispôsobiť. Špinavé okná = šťastná domácnosť. Viem si predstaviť, koľko času máš na úpravu seba a koľko sa venuješ upratovaniu domácnosti. Vysvetli to mužovi. Veselé Veľkonočné sviatky.
@amelie2017 neuveriteľné. To nieje domov ale väzenie podľa mňa, tomu naozaj nechápem prečo si to tie ženy nechajú. Kde to vzniká, či je to povahou alebo výchovou, že so sebou nechajú takto zametat. Pritom same dobre vedia ze robia maximum a to len chlap ma nereálne požiadavky a aj tak sklopia hlavu a makaju.
Ja som začala mať doma čisto až odkedy mala dcéra tak 4 roky. S malými deckami je čistý domov nereálny, teda je keď ich plesknes na pol dna do ohrádky ci pred TV a potom po zvyšok dna iba zavreté v detskej izbe.
Môj manžel keby príde domov z práce a doma to vyzerá ako po výbuchu by nič nepovedal, aj by to sam upratal bez toho ze by mi to vyčítal. Aj keby som mu povedala ze som proste nevládala, nechcelo sa mi by mi nič nevycital. Neviem si predstaviť co by ma donútilo byť s takýmto chlapom co všetko stíha, všetko vie, všetko musí byť dokonale. Ved by mi to prišlo ako teror.
@leuska15leuska15 neber to v zlom, byvate asi v byte co prosim ta cely den upratujes??? Ci panko potrebuje kazdy den mat komplet vyluxovane? My sme v dome ano je tu neporiadok ale taky bezny nie vyslovene bordel, hracky riad , pradlo a take spracem ale aby som kazdy den luxovala a este pri dvoch detoch ani by ma nehlo...proste vecer predtym ako pride muz urobit základny poriadok a cau, ked sa mu nepaci nech si upratuje sam😂 jeho blbe pripomienky jednym uchom dnu a druhym von..mimochodom tvojou prioritou by mali byt deti a nie lesknuci sa byt kazdy den
Ďakujem Vám všetkým. Každú radu som si prečítala a zobrala srdcu, lensomku koncu už nemala čas všetkým odpísať. Ďakujem ešte raz
@leuska15leuska15 hlavne aby si si ty sama uvedomila ze poriadok pri maličkých deťoch je naozaj nereálny a nemá zmysel sa koli tomu stresovať. Za chvíľu vyrastú a budes mat čisto všade, uvidíš. Keď budeš s týmto zmierena ty zmieri sa s tým aj manžel.
Možno mu skus dat prečítať túto diskusiu, možno pochopí že poriadok s 2 drobcami nemajú ani "iné ženy" ani jeho mama ho nemala.
Ináč ja by som rada videla tie "iné ženy" co všetko stíhajú, tie na ktoré sa chlapi vždy odvolávajú (lebo toto je taka obľúbená veta, to aj mne ex vykrikoval) . Podľa mna sú to rozprávkové bytosti, niečo ako zúbkove víly ci Santa klaus... Všetci ich poznajú ale nikto ich ešte nevidel
No hlavne si neviem predstavit, co kazdy den varis, peries a upratujes pri dvoch deťoch, z ktorých jedno chodí do škôlky. A pan tiez dramatizuje. Ste sa nasli
@leuska15leuska15 odpovedala si si hned na prvej strane. Jeho mama stihala vsetko, drela ako otrok, no NEVENOVALA SA DETOM! JEHO SESTRA S NOU NEMA ZIADNY VZTAH!
Tak! Toto je kamen urazu, matka ma byt v prvom rade matka, venovat sa detom, aby boli v poriadku po vsetkych strankach. Fyzickej, psychickej, emocionalnej! Jasne, ze to zahrna aj starostlivost o domacnost, aby vsetci doma mali ciste oblecenie, mali co jest, ale je dolezite aj to, aby mama mala cas precitat rozpravku, chvilku pomojkat, pohrat sa atd atd... kedysi maminy nechodili s detmi von, deti sa vyhrali na dvore akosi same... dnes to hlavne v mestach aana bytoch ide tazsie. Jasne, treba sa starat aj o domacnost, no nikdy by nemala byt leskla podlaha a vypulirovane pohare na ukor ignorovaneho dietata. Poznam vela mam v okoli - vacsina nestiha presne tak, ako ty! Taky ten 'provozni chaos' je do istej miery v kazdej domacnosti! Neviem si predstavit, ako ziju rodiny, ktore maju doma nonstop ako v katalogu - smu sa tie deti vobec hrat? Smu sa obcas zamazat polievkou, vyliat vodu, ci ako to tam tak dokonale funguje?
Poznam aj domacnost, kde je vacsinou upratane, mama sa rada venuje domacnosti, stale nejake cacky macky.. k dietatu zas az taky vztah nema. Nehovorim, ze je to pravidlo, to nie, ale venovat upratovaniu pol dna to jednoznacne musi ist na ukor niecoho ineho. A ked su tam male deti, tak je jasna odpoved, coho asi...
Dalsia vec a uz koncim - ja pevne verim, ze v dome sa mi bude lahsie udrziavat poriadok 😂 pretoze ude viac miesta a veci budu mat svoje miesto. V byte staci ze sa deti povyzliekaju, porozhadzuju par hraciek, niekomu spadne nejake jedlo a uz to za 10 minut vyzera ako v totalnej bordelarni! Bez ohladu na to, ze som predtym pol dna upratovala 😂
Tvoj muz je unaveny, maka a je toho na neho vela. Za nim je vidiet vytiahnute mury, polozenu dlazbu, no tvoji mravenciu dennodennu pracu nevidiet. Je to tak a mame to tak kazda! Treba mu jeden den nenapadne servirovat pri kazdej jednej cinnosti, co vsetko robis- ze aj ked su to malickosti, dokopy ich je tolko, ze ta rovnako unavia, rovnako nestihas a si z toho este aj demotivovana, ked ta ocenuje slovami ako 'bordel'
To je akoby si prisla na stavbu a sfleku ho sfujla, ze neoblozil celu kupelnu ale len jednu stenu! Cas nepusti, ak viac nestihol, tak nestihol. Rovnako ako ani ty sa nerozkrajas a mas svoje kapacity a limity.
Môj drahý tiež bol to treba to treba všade bordel... Potom si začal všímať, že pri troch malých deťoch to je nereálne a iba občas brble a to mi pomáha. Nie som sama na uorarovanie... A úprimne aj ja potrebujem vypnúť aj on takže večer upratané-neupratane si sadneme a pustíme film alebo cumime do telefónu alebo sa venujeme jeden druhému. Nikto z nás nie je robot. Keď deti budú väčšie tak ti pomôžu a nebude taký boedel🙂

Necitala som vsetko ale prepac dieta v skolke a ty nestihas s jednym?v byte?asi ma tvoj muz pravdu on maka este dom stavia vlastnymi rukami trebalo by ti mojho ex dievca hned by si sa zbadala.