Manžel sa so mnou stále háda
Je to ako začarovaný kruh.Ja som doma starám sa o domácnosť,varím,perem,upratujem,v záhrade robím,učím sa so staršou,mladšieho vozím do a zo škôlky.Chodim s deťmi von,proste všetko je moja starosť.Kazde ráno vstávam o 6tej či je týždeň alebo vikend.Manzel pracuje na dve smeny.Doma mi nič nepomáha.Robi okolo domu raz za čas keď má na to náladu,ináč keď je doma oddychuje,pozerá telku.Ked mu poviem nech sa venuje deťom,tak sa so mnou ide hádať ,že on si potrebuje oddýchnuť z roboty,nech ho nechám oddychovať.Ze ja som len doma že ja nemám z čoho byť unavená.A večne kvôli tomu sa hada so mnou,že ja neviem aké je to ťažké v práci,že tam si ani nesadne,čaká na prestávku.Ze ja doma barskedy si sadnem,najem sa,idem na záchod.Barskedy si oddýchnem.Lenze ja stále niečo robím doma,nezastavím sa celý deň.Vzdy je niečo,ešte aj doktorov obehat,nákupy robiť,vybaviť niečo.Je toho veľa.Manzel nechápe ,aj keď mu vysvetľujem že ja nesedim celý čas doma na zadku.Ked sa chvíľu hrá s deťmi,po 10 minút už kričí na mňa že výmena,že on je unavený a potrebuje si oddýchnuť.Ja si oddýchnem až večer keď deti zaspia,no vtedy som už úplne ko.Co si o tomto myslíte?On mi doma nepomôže nič,bol tak vychovaný že chlap zarába a žena sa stará o ostatné.
@evabb35 ked to nevies, tak prostim ta ani takéto nepis. Sme na dedine, dieta mam ns dedine a nebude ona robit služku miesto otca a nie nejdu sa tu deti pretrhnut aby riadili a makali, su to rovnake deti ako vsade inde. Mozno nemusia vsade chodiť za rucicku, dokážu zahnat sliepku a nedostanu zachvat z pavúka ale ziadny extra rozdiel v tom nie je. Mozno tak pred 50 rokmi to bol rozdiel...
Susedske vztahy sú tu este horsie ako v meste 😂
@nurielka Píšeš ak sa pracuje na vzťahu,keď druhá strana nechce zapracovať tak sama nič nespravím.
Osobne zboznujem muzov, ktory si myslia, ze materska a rodicovska dovolenka je dovolenkou. Zenam mozno chcvilu bude vsetko zvladat, no najhorsie je si ucit chlapa na full servis a po rokoch prist, ze hla zmena rob to a to a to
Ono sa to nezdá, ale je veľký rozdiel, keď manžela o pomoc v domácnosti, či o nákup požiada manželka a dieťa. Samozrejme mám na mysli už staršie dieťa, ktoré sa chystá niečo uvariť, či v záhrade niečo zveľadiť...vtedy sa v tom manželovi niečo zlomí a z toho gauča aj vstane...
@nurielka "Ak sa neľúbite, nemôžeš sa tváriť prekvapene, že ti nechce pomáhať..." ?! To má byť čo za argument? Akože "ženu už nemilujem, tak nepovysávam, neumyjem riad, nevyberiem JEJ deti zo školy a nezahrám sa s nimi"? Sú to jeho deti a jeho domácnosť. Keby si toto isté povedala tá žena, že nemilujem chlapa, tak prestávam robiť domáce práce a starať sa o JEHO deti?
@nurielka Ja by som tiež nežila s chlapom, ktorého nemilujem. Ešte možno, ak by sme spolu dokázali žiť, ako priatelia. Ale len v tom prípade, že by som z toho spolužitia bez lásky mala nejaké výhody: zázemie, domov, spoluprácu a vzájomnú pomoc... Určite nie v prípade, že tam nie je ani láska, ani nič iné a chlap ma má len ako slúžku, upratovačku, kuchárku a opatrovateľku.
A áno, pokiaľ je niekto môj spolubývajúci, rátam s tým, že sa bude podieľať na domácich povinnostiach, nech už sú jeho city ku mne akékoľvek.
@h2 tak to si musia len oni dvaja vydiskutovať, lebo takto môžu žiť aj kľudne oddelene ako spolubývajúci s nastavením pravidlami.. ale takto nemôže čakať keď je chlap na gauči rozvaleny a ona kmita okolo neho, že sa niečo rozbehne. Doslova sa necháva využívať. Ona vesluje a on sa nechá unasat. Žiadne nastavené pravidlá, nič. A preto radšej poradňa.
On nepôjde ani na tú poradňu lebo je to lenivý zdochliak... Zbytočne sem všetky píšete.. on nepohne ani prstom.. pôjde do roboty a tým to preňho konci 👌
On nepôjde do poradne,keďže nevidí že máme problém.On je spokojný so všetkým.X krát sme sa o tom rozprávali.
A čo som hovorila 🤣 ani ho nepoznám osobné a dopredu som napísala vyššie že nepôjde nikde 🤣
Však bodaj by nebol spokojný keď všetko robíš ty 🤣 dievča zlaté, koľko myslíš že vydržis takto existovať?
Len tak pomimo - píšeš ze v Tescu nie sú nočné - ale V Tescu sú nočné. Na 100%. Chceli mi ich vypísať, odmietla som, takže som si istá, že tam nočné služby sú.
@nurielka Poraď ako začať zmenu.
Máš tú o tom napísaných 10 strán!
Autorka: mozes zacat tym, ze nebudes varit denne. Proste nebudes. Bodka. Co sa stane? Nic. Pokracovat mozes, ze na den, dva zbehnes k rodicom/kamoske. Sama. Deti budu s nim. Atd.
@nurielka aj dvaja spolubyvajuci na zdielanom byte maju podelene nejake povinnosti resp. raz upratuje jeden, raz druhy. A nikto nemusi nikoho milovat. Je to o slusnosti, zodpovednosti, meprimitivnosti... atd.
Už ho vidím,ako ide do poradne, ktorú musí ešte riadne zacvakať.😁 Toto veru ten typ chlapa nie je. Autorke nepomôže nič. Buď sa s tým zmieri,alebo si zacne žiť vlastný život. Predpokladám,že vedľa neho,lebo na iné nebude mať peniaze.
Koľko zarobí ? 800€? Ty mu vytváraš každý deň mäsité jedla? Si sa zbláznila!!! Načo si šla do druhého dieťaťa? Mala si už pri prvom utekať preč. A ešte bývate v dome.🤦♀️ Prečo nemáš umývačku riadu? Prečo nemáš sušičku? Načo utieraš prach každý druhy deň? Načo toľko upratujes? Načo si robíš prácu navyše , keď nemusíš? Nechápem.
@annamalaga lebo je blba.. bez urazky
Ja nerozumiem načo to robíš. Však choď do práce a rozdeľte si úlohy
@autorka. ....vy.er sa na to. Načo to robíš, na čo kmitas a ideš sa zadrhnut, veď zober si na plecia len toľko koľko unesies. Neber si za dvoch....ja mám tri deti, dve v škôlke do 15/15:30, malé 9mesacne doma, doktorov máme tak isto(ja až 5tich) deti tiež keď majú atop a alergiu,sem tam urazovku, najmladší už má op za sebou tak. Vyšetrenie pred vyšetrenia po, hospitalizácia ...muž robí, ale robí aj dačo doma, na dvore, okolo domu, je s deťmi keď ja raz za rok idem na víkend na duchovnú obnovu. Máš toho veeeeelmi veľa ...sa ukľudní, sadni a napíš čo reálne treba robiť každý deň, ja periem2x za týždeň, varím každý 2-3den, upratujem (podlahy a vysávanie 1x do týždňa, aj tak prebehnú deti a je to rovnaké), nákup 1x týždenne, aj tak mám popri dosť , tých doktorov, zaváranie, mám pár kvietkov pre potechu, záhradu nemám to by som momentálne nedala...a vieš čo, stihnem si popri Tom aj vypiť kávu, oddýchnuť, pocvicit 10minut, ísť na omšu....máš toho veeeelmi veľa a neviem kedy ťa to zavali...
Ak sa muž nezmení,žeby chcel tak ty isto uber...stane sa ti niečo, v nahlivosti a budete spokojnejší???