icon

Manžel sa so mnou stále háda

15. sep 2022

Je to ako začarovaný kruh.Ja som doma starám sa o domácnosť,varím,perem,upratujem,v záhrade robím,učím sa so staršou,mladšieho vozím do a zo škôlky.Chodim s deťmi von,proste všetko je moja starosť.Kazde ráno vstávam o 6tej či je týždeň alebo vikend.Manzel pracuje na dve smeny.Doma mi nič nepomáha.Robi okolo domu raz za čas keď má na to náladu,ináč keď je doma oddychuje,pozerá telku.Ked mu poviem nech sa venuje deťom,tak sa so mnou ide hádať ,že on si potrebuje oddýchnuť z roboty,nech ho nechám oddychovať.Ze ja som len doma že ja nemám z čoho byť unavená.A večne kvôli tomu sa hada so mnou,že ja neviem aké je to ťažké v práci,že tam si ani nesadne,čaká na prestávku.Ze ja doma barskedy si sadnem,najem sa,idem na záchod.Barskedy si oddýchnem.Lenze ja stále niečo robím doma,nezastavím sa celý deň.Vzdy je niečo,ešte aj doktorov obehat,nákupy robiť,vybaviť niečo.Je toho veľa.Manzel nechápe ,aj keď mu vysvetľujem že ja nesedim celý čas doma na zadku.Ked sa chvíľu hrá s deťmi,po 10 minút už kričí na mňa že výmena,že on je unavený a potrebuje si oddýchnuť.Ja si oddýchnem až večer keď deti zaspia,no vtedy som už úplne ko.Co si o tomto myslíte?On mi doma nepomôže nič,bol tak vychovaný že chlap zarába a žena sa stará o ostatné.

evabb35
16. sep 2022

Starostlivosť o takéto maličké deti je pre prepracovaného manžela extrémna záťaž, ak nezabudne vyzdvihnúť dieťa zo školy, tak nakričí na dieťa, že je pomalé a lenivé, že to už malo dávno vedieť a že ho matka nič nenaučila...to ešte len začne pre deti peklo.

simca06022011
16. sep 2022

@evabb35 preco by manzel mal byt prepracovaný? Lebo bol v praci 8h? Ci kolko? Ty si prepracovaná, alebo každá žena co pride z prace, alebo miliony muzov? Nie. Lenivý je. Ja man psychicky náročnú prácu a oproti homeoffice alebo inemu pobytu doma 24/7, pripadne vikendoch nie som z tej prace vyčerpaná ako z domacnosti a nervov okolo. Netreba ich ofukovat, mam okolo seba mužov, kt makaju aj fyzicky a padne 16ta a venuju sa rodine. Alebo pracuju nočné a zvládnu synov odviezť a doviezt zo skoly, venuju sa a aj ked su chori sa postarajú, vezmú k dr. Tento neurobi nic. Nemusí. Lebo zena si nici zdravie a zivot tym ze ma v zadku vrtulu a teraz ked po rokoch nevladze jemu sa nechce a on nebude 😂🤦🏻‍♀️ moj sa o dceru drobca velmi nestareal, proste beriem ze babatka, batoľatá atd to nie je uplne pre kazdeho ale 2r uz ako nic zvladol, odrazadla, bicykle, sporty, vylety, su jeho uloha od mala. Neviem si predstaviť ze by prišiel domov tsk skoro a do ďalšieho dna rochnil na gauči lebo prepracovsny... Co ti chlapi co domy stavaju popri praci maju povedať 😁

evabb35
16. sep 2022

Ak staršia nechce chodiť na krúžky a nechodí ani do školského klubu, tak nech pomáha v domácnosti a na záhrade a čím bude staršia, tým viac so všetkým v domácnosti a na záhrade pomôže, bude čoraz samostatnejšia a takisto to bude s tým mladším. Pri takomto manželovi budete s deťmi na všetko len sami, ale budete potom zohratí a deti budú vedieť čo a ako okolo domu a záhrady. Manžel sa už nezmení.

evabb35
16. sep 2022

Dedinské deti sú skôr samostatnejšie, lebo dedinské prostredie je na to ideálne, naučia sa domáce práce, na záhrade pomáhať a nemusíš ich rozvážať ako v meste, po čase už nebudeš musieť staršiu ani vodiť do školy a zo školy a veľa ušetríte na strave, keď navaríš doma a aj manžel si jedlo nosí do práce. Ceny jedál vo verejných stravovacích zariadeniach budú len rásť.

evabb35
16. sep 2022

Staršia už má spolužiačky, možno majú rovnako starých aj súrodencov, možno si medzi mamičkami nájdeš kamarátku a mohli by ste si deti občas navzájom postrážiť. Prakticky deti už idú do veku, kedy sa budú chodiť hrať ku kamarátom a budeš mať potom aj viac času na seba.

evabb35
16. sep 2022

Toto obdobie, keď si ešte doma s malými deťmi, skús využiť na vytváranie sociálnych kontaktov na dedine a keď nie manžel, tak cudzí ľudia pomôžu, ak sa dostaneš do takej situácie pre chorobu.

h2
16. sep 2022

@evabb35 To vážne? V podstate jej radíš nechať muža sedieť na gauči a zapriahnuť do roboty deti. ☹️

evabb35
16. sep 2022

@h2 On sa už nezmení a čím bude starší, tým bude ešte viac neschopnejší, zábudlivejší... Na jeho pomoc sa nebude môcť nikdy spoľahnúť. Práve naopak. Keby sa na neho spoliehala, tak si tým len život skomplikuje. Deti naopak, čím sú staršie, tým sú samostatnejšie a šikovnejšie...o pár rokov jej deti aj nakúpia, aj navaria...

evabb35
16. sep 2022

@h2 A zase čo my vieme? Možno je za jeho lenivosťou nejaké ochorenie, choroba z povolania...čo my vieme?

evabb35
16. sep 2022

@h2 Aj to, že je taký nervózny a háda sa za blbosti naznačuje, že sa necíti fit. Chorí ľudia roky predtým, ešte skôr, kým ochorenie prepukne, zvyknú mať také psychické stavy.

h2
16. sep 2022

@evabb35 Chudáčik, choručký je? Tuším má "tuleniu chorobu". 🙄

evabb35
16. sep 2022

@h2 😅 Bodaj by😅😅

evabb35
16. sep 2022

@h2 Nuž, nezaškodilo by nahnať ho ku lekárovi, nech mu spraví krvný obraz...EKG...krvný tlak zmerať...keď je taký stále unavený...voľačo za tým bude...

autor
16. sep 2022

@evabb35 Nemá žiadnu chorobu.Bol cez leto na všetkých vyšetreniach čo potreboval do práce a zdravý je.

hederamonstera
16. sep 2022

Inak ho lubis? Naco si s nim?

h2
16. sep 2022

@evabb35 Nie je unavený. Je lenivý a rozmaznaný. Kto by dobrovoľne robil, keď môže poveriť iného, ktorý sa tomu so sklopenými ušami podriadi?

evabb35
16. sep 2022

No ja by som bola napriek tomu na pozore. Oni títo večne vyčerpaní a prepracovaní s psychicky nevyrovnaní muži sa zvyknú ocitnúť doslova z hodiny na hodinu v ohrození života...a žiaľ mnohé takéto ochorenia sú dedičné...takže lenivý otec, lenivý syn...takých chorôb je strašne veľa...a zistia sa, žiaľ, až dosť neskoro...

h2
16. sep 2022

@evabb35 Lenivý otec často znamená lenivý syn. Ale nie je to dedičnosťou, ale príkladom, aký otec synovi dáva. Toto je tiež niečo, čo by autorka mala brať do úvahy. Lebo z jej syna vyrastie podobný lenivý povaľač a z jej dcéry podobná podriadená slúžka, ako sú ich rodičia. ☹️
Prosím ťa, prestaň. Ten chlap nie je chorý, ani unavený!

evabb35
16. sep 2022

U detí je to iné. Deti s radosťou pomôžu. Deti sa tešia z toho, že sú doma užitočné a navyše sa naučia mať radosť z dobre vykonanej práce v domácnosti a v záhrade.

h2
16. sep 2022

@evabb35 🤦🏻‍♀️ Škoda reči ďalej s tebou.

autor
16. sep 2022

@hederamonstera Neviem,láska už sa vytratila.Mame spolu deti,dom,zazemie

lujza123
16. sep 2022

Bože to sú hlášky toto... Chudák prepracovaný chlap po 8 hodinách práce vo fabrike ešte chcieť od neho takú extrémnu záťaž ako ísť po dieťa do škôlky. 😂😂😂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
svetlanka111
16. sep 2022

@zoro9836 zrejme ano ked sa tak sprava..

evabb35
16. sep 2022

@lujza123 Existujú aj takí zábudlivci, čo normálne zabudnú dieťa v škôlke, v škole, na krúžku...Proste neschopní. Nákup? Kopec peňazí minú na úplné blbosti a doma nieto z čoho uvariť normálne jedlo pre deti...To je normálna slovenská realita.

simca06022011
16. sep 2022

@evabb35 si na dedine s dietatom? Lebo co pises, proste nechapem. Deti maju suplovat otca, nebodaj aj sa vyzdvihnúť samé zo školky by sa mohli ☺️
On nie je vycerpany a prepracovany

autor
16. sep 2022

@zoro9836 Čo je vo veci.V každom vzťahu na začiatku je veľká láska a rokmi sa intenzita znižuje.Pary ostávajú spolu po rokoch kvôli deťom a že majú spolu dom a zázemie.Poznam nejeden pár čo tak dopadli.

evabb35
16. sep 2022

@simca06022011 ja som na dedine nevyrastala, ani moje dieťa na dedine nevyrastalo, ale život na dedine je úplne iný a dedinské deti sú samostatnejšie, susedské vzťahy sú na dedine iné, aj okolo domu sa deti naučia porobiť v pomerne skorom veku...v mestskom anonymnom prostredí to bolo vždy iné...

evabb35
16. sep 2022

Veď práve, že nemá význam celú situáciu, ktorá je v podstate len dočasná, nejako ešte viac vyhrocovať...ono ako deti budú rásť, budú samostatnejšie, tak sa celá situácia v rodine zmení, aj vzťah medzi manželmi je potom už iný...celé to ešte môže dopadnúť úplne inak...aj ja poznám veľa párov, čo takto dopadli, lebo sa vadili v kuse o tom istom dokola a buď sa cez to celé prenesieš alebo sa rozvedieš. Dospelí ľudia sa nezmenia už.

evabb35
16. sep 2022

Deti rastú strašne rýchlo...to je taká chvíľa, keď je toho tak strašne veľa, treba vstávať zavčasu, treba sa im venovať a potom už čím sú staršie, tak je to už len lepšie a lepšie...a už len ostane spomienka na to, ako deti boli hore už o 6 h rannej...odrazu máš doma pokosenú záhradu, dlážky umyté, do obchodu na bežné nákupy už chodíš len výnimočne...a toto o pár rokov bude...