Manžel sa so mnou stále háda
Je to ako začarovaný kruh.Ja som doma starám sa o domácnosť,varím,perem,upratujem,v záhrade robím,učím sa so staršou,mladšieho vozím do a zo škôlky.Chodim s deťmi von,proste všetko je moja starosť.Kazde ráno vstávam o 6tej či je týždeň alebo vikend.Manzel pracuje na dve smeny.Doma mi nič nepomáha.Robi okolo domu raz za čas keď má na to náladu,ináč keď je doma oddychuje,pozerá telku.Ked mu poviem nech sa venuje deťom,tak sa so mnou ide hádať ,že on si potrebuje oddýchnuť z roboty,nech ho nechám oddychovať.Ze ja som len doma že ja nemám z čoho byť unavená.A večne kvôli tomu sa hada so mnou,že ja neviem aké je to ťažké v práci,že tam si ani nesadne,čaká na prestávku.Ze ja doma barskedy si sadnem,najem sa,idem na záchod.Barskedy si oddýchnem.Lenze ja stále niečo robím doma,nezastavím sa celý deň.Vzdy je niečo,ešte aj doktorov obehat,nákupy robiť,vybaviť niečo.Je toho veľa.Manzel nechápe ,aj keď mu vysvetľujem že ja nesedim celý čas doma na zadku.Ked sa chvíľu hrá s deťmi,po 10 minút už kričí na mňa že výmena,že on je unavený a potrebuje si oddýchnuť.Ja si oddýchnem až večer keď deti zaspia,no vtedy som už úplne ko.Co si o tomto myslíte?On mi doma nepomôže nič,bol tak vychovaný že chlap zarába a žena sa stará o ostatné.
Keby som mala dieťa v škôlke a ja by som bola doma, wow, za tie 3 roky dochádzky sa to stalo raz! pokupila som vtedy darčeky na Vianoce.
My ti máme poradiť prácu? Pre pána otvor internet a hľadaj podľa lokality a pracovných schopnosti. Prečo o 8-11? Ved môžeš chodiť kľudne na 8 hodín s mužom na striedačku, co si myslíš ze iný tak nefunguju? Nebude mať na výber bude sa musieť postarať. Ale to je tak niekto hľadá spôsoby a niekto dôvody prečo sa to nedá
A prečo od 8 -11...ráno aj on pri poobednej dokáže zaviesť deti . A na ďalší týždeň zas naopak ak budeš mať aj ty dvojsmennu prevádzku. Ak nie tak sú práce pre ženy kde sa začína o siedmej skrz školy a škôlky.
@koniarova obávam sa, že ani nepochopí, lebo jej to takto vyhovuje. To bude jedna večná sťažovateľka. Nemôžem, nedá sa.. a bremeno celého sveta je na mojich pleciach
Nikdy nepochopim zeny ako je autorka
Nechápete,čo už nemôže byť každá super žena ako vy.A nebudeme sa striedať pri deťoch,manžel povedal že nebude ich voziť a vyzdvihovať.
To, co si Ty nazvala super zena, to je uplne normalna zena, ktora si vie zorganizovat den tak, aby stihla vsetko, co musi/chce. To nie je nic super, to je uplne normalne.
Tak keď nebude tak mu pobal saky paky a kopni ho do riti, nájdi si škôlku a školu kde majú družinu a vezmú dieťa na celý deň a postav sa na vlastné nohy. Ci co čakáš ze do kedy budete takto fungovať
Aká super žena preboha? Veď to,že chodia deti do školy,škôlky a ženy do roboty je úplne normálne.
A to, ze manzel odmieta vozit deti do/zo skolky, to je bohuzial blby vyber partnera.
Ani z ďaleka nie som dokonala, ale ak je problém snažím sa ho riešiť a nevyplakavam na nete ako sa nič neda a všetko je na mne. A každá rada tu ti je vlastne zbytočná,lebo hneď nájdeš výhovorku prečo sa tak či onak neda.
@matullienka ona čaká,že muž sa spamätá,začne jej pomáhať a chápať jej pocity. Možno tak v rozprávke.
@koniarova asi tak, ale tak co už myslím, ze rad tu dostala dobrých veľmi veľa a všetko len nie a nie, tak hold smola komu niet rady, tomu niet pomoci
@matullienka pravdu máš. Rady,myslím,že múdre a k veci dostala. Už je to len na nej.
Ak toto nie je len vyplakavajuci status, tak skutocne zajtra obvolaj skolky v okoli a pokus sa svoje dieta prehlasit do takej, kde moze byt cely den. To iste sa tyka skoly. Prihlasit na obed a druzinu. Nepoznam skolu, ktora druzinu neponuka. Urob natlak vo vasej skolke, ze potrebujes nastupit do prace a potrebujes, nech ide maly na cely den, aj to moze vyjst...lebo zatial si bola posledna v rade na celodenne miesta - lebo doma... ak situaciu chces zmenit na pracujuca matka, vyjdu ti lepsie v ustrety... A posli zivotopisy po okoli, pozri pracovne ponuky...su aj skratene uväzky (aj na slovensku), aj upratovanie v upratovacich firmach po veceroch ci praca v obchode len cez vikendy... nie je ich vela, ale ta praca existuje, ale kto nehlada - ten ani nenajde... s muzom si musis sadnut a vysvetlit, co planujes a aj to, ze skutocne aj on bude musiet viac veci zmenit, aby to fungovalo. Vozenie deti je samozrejmost, postarat sa o vlastne dieta tiez. Ze bude pindat a zmeny sa mu nebudu pacit - nuz - kazda zmena trochu boli... ale ked prijde prva vyplata, bude spokojny...
Och zena a co budes robit ked zacnes pracovat a domov budes chodit o 16hod prinajlepsom? Ked teraz nestihas potom nebudes uz vobec nic.. Ved si predstav ze zajtra ides do prace, po praci po deti a potom este sa im venovat, robit ulohy, varit, a chodit na postu nieco platit 😁
Jednoducho pochop ze mas zle nastaveny denny rezim, si prilis pohodlna a preto nestihas. Pretoze tie cinnosti ktore menujes nemozu cloveka zamestnat na uplne cely den tak ze nestiha nic a potrebuje pomoc.
Tak v tom že ich nechce voziť do školy a škôlky vidno že je to egoista zameraný len na svoje pohodlie. Tak a keď chces takémuto človeku robiť servis a neriešis to radikálnym rozhovorom kto z koho tak potom budeš musieť byť ticho ,šúchať nohami,behať každý deň na poštu a pre rožky lebo nič iné ti neostáva. My ti to tu nevyriešime nech ti poradíme čokoľvek. Ty nepotrebuješ naše rady,ty potrebuješ zmeniť partnera🤷.
Tak ešte raz,malého mi zobrali do škôlky ku nám na dedinu lebo mali voľné aj to len na pol dňa lebo ešte nemá 3.Do mesta ho nezoberú lebo ešte nemá 3 roky,v meste je nedostatok miest v škôlke.No darmo niečo píšem keď podľa vás sú to len výhovorky.Aj keď to sú fakty.A nie nemôžem chodiť na nočné,v žiadnej práce mi to nedovolia.Robi sa buď na 2 alebo 3 smeny,iba nočné sa nedá.Ani v obchodoch ako Tesco a pod sa nedá nočné lebo v noci sú zavreté.Pozeram prac.ponuky
ked je jedna v skole a druha v skolke tak preco nejdes do prace? btw byt neupratujes kazdy den .. navarit sa da rychlo tak naozaj o robis doobeda tak strasne? keby boli deti doma ok ale niesu ...
Boháča ako to tak čítam tak ja som asi superman dnes som stihla, oprať, uvariť, upratať celý byt, zaplatiť účty, venovať sa deťom a ešte aj vypiť kávu a čaj s mamou a sestrou a to tu boli cca 3 hodiny. A to muž je od rána do večera v práci.
@matullienka no vidíš a ja som stihla ešte byť aj v robote. Veď prečo si nezarobit keď je muž doma😉.
Nečítam komenty... Som na strane tvojho muža. Ja som tiež doma, nepracujem. Mala je druhacka, začala chodiť do družiny len tento školský rok, v škôlke tiež bývala do 12tej. Domácnosť je na mne, muž zmenil robotu keď mala dcéra 1,5roka. Do korony chodil na služobky skoro každý týždeň, potom to ustalo, posledný cca rok sa im znovu rozbehlo cestovanie. Ja ani nechcem aby mi doma pomáhal, upratovat, variť to si najradšej robím sama, podla seba. On cez vikend spraví čo treba v záhrade, na dvore, také chlapské roboty. Nemám pocit že by som niečo nestíhala a to máme veľký 176m2 4 izbový dom, na poriadok si potrpím. Neviem s čím by mi mal ešte aj muž pomáhat.
Tak potom musíš počkať do troch rokov maleho. Nič iné ti neostáva.🤷

@lucinka5051 Tiez upratujem v sobotu poriadne. A cez tyzden 1-2 krat v ramci home office na rozhybanie iba prebehnem za 10 min rychlo 2-3 izby vysavacom, aby sa pozbieral prach. Zbytocne nerozkladat, nerobit bordel, riad do umyvacky a doma nemas co robit. A niekto sa bude motat po domacnosti cely den, prekladat veci z miesta na miesto a aj tak nema hotove.