Manžel sa vyhovára na prácu
Dobrý deň, chcem sa opýtať či je to normálne ak manžel sa vyhovára na prácu a že nevládze v tej istej firme pracuje 10 rokov a my sme spolu 10 rokov u nás pohlavný styk nebol problém lenže posledný rok od kedy sme sa presťahovali si ma nevšíma stále je nervózny má negatívny pohľad kazí mi náladu, možno za ten rok čo sme tu tak asi 10X bol pohlavný styk nejde mi až tak o to ale idem k nemu on ide preč večer ma nechyta otáča sa mi chrbtom chodíl do 2 prác lenže ja som to už nezvládala hádala som sa s nim lebo do noci pracovatt je dosť trafene a ešte keď viem že ten pán ho neplatí tak ako ma stále sa vyhovára na prácu na sociálnych sieťach si pridáva všelijaké dámy mám pocit ako by mal inú neviem možno som šibnutá ale už x krát som mu povedala ak má inú nech mi to povie ide valentín a ja nemám chuť ani mu nič kupovať pretože minulý rok mi na narodeniny nedal ani ruku ale ja jemu áno a estee som mu kúpila a nie jeden darček som mu dala potom teraz boli vianoce tak ja mu kúpila autorádio pekné z displayom naušničku nike plus vôňavku a on mi kúpil mobil ale beriem to ako len vrátenie pretože jeho synovec mi ho pokazil a čakala som na švagra kedy kúpi naspäť lenže nekúpil tak to spravil on je to.podľa vás normálne? Samozrejme aj jeho rodina si to všimla a netoleruje to vedľa nás býva jedna rodina kde majú mladé dievča a nie len ja ale viacery si všimli že pokukuje po ňom ale aj on pokukoval neviem možno to ťahá s ňou nemám dobrý pocit z toho máme spolu 4 deti nie sú veľké ale sur dosť malé kým sme bývali u mojej mami tak som si to nebrala tak možno ma to zaslepovalo tak že som mala podporu od mami od rodiny pomáhali mi lenže neviem teraz kde náš vztahr speje samozrejme nechcm rozbiť rodinu a nechcem aby ani on lebo už on v rodine má deti ktoré trpely roky a nakoniec po sviatkach aaž medzi novým rokom si ich vzali do Detského domova ja toto nechcem ale tiež nechcem trpieť a dávať pozor plus ho prenasledovať čo ani nerobím lebo nechcem ziarliť žiarlim nie sme spolu jeden deň a tiezr by som nebola spokojna keby prišlo sa na to že ma naozaj inú prosím poradte
vôňa vku
@pribinak práve že nemusí sa báť a vie dobre že nemôžem už otehotnieť lebo som aj chorá a vie si dávať pozor pri tom neviem tu bude niečo celkom iné, povedal že si mám kúpiť vybrator a to ma aký vyznam? Ja too nechcem samozrejme a dosť ma to uráža keď mi to hovorí
@pribinak nie nedovolí mi to a ani nemôžem momentálne lebo som chorá a mám 2 ročné dieťa doma ale už v septembri nastúpi do škôlky tak si musím nájsť prácu ja by som pracovala aj teraz lenže nemám kde dať deti teraz a on ma na to nejaký dôvod asi že mi prácu netoleruje
Dnes je nevera, kam sa pozries. Je to smutne, ze ludia takto riesia kazdy problem vo vztahu a nevedia sa o tom porozpravat. Tato nevsimavost, ci uz sa to tyka tvojich sviatkov, alebo vasich intimnych chvil tomu dost nasvedcuje.
Dohodnite sa, ze kazdu stredu budete mat sex a vecer iba povies, ziadne vyhovorky a mars do spalne. Ako v Nevere po slovensky. Aj tam chlapi so 4 detmi pokukovali po brigadnickach a doma nic. 😅
@janolaura8065 evidentne sa zahladel inde, mozno je to mlada susedka a mozno niekto celkom iny...
Práve že ja sa o tom chcem zhovárať ale on nie aj keď sa ho na niečo pýtam je nahnevaný že už mám biť ticho z deťmi mi nepomáha 2 chodia do škôlky ten mladší sa učí rýchlejšie ako ten starší a ten starší ma s tým problém nezaujíma ho nič nechce sa učiť plače minule som povedala mužovi že aspoň na 10 min nech ho berie k stolu a nech ho učí lebo ja sa to pokúšam už 2 rok a žiadny výsledok nakoniec syn sa naučil to čo somnou sa nenaučil za 2 roky čo ma veľmi mrzí ale aj teší že vie možno si pýtal pozornosť od otca a preto nedával najavo že vie ale v tu minútu keď videl že on ho ide učiť tak som videla že je šťastný že chce že ho to baví mal až slzy v očiach neviem možno toto všetko spadá na detí aj keď žijeme ešte v jednej domácnosti ale vedia neraduju sa až tak a naučil ich že keď ja idem k mame a on ide niekde tiež napr. Opravovať auto tak deti sa hádajú a rozdeľujú ( my ideme z otcom a vy chodte z mamou) nepáči sa mi to a rozdeľuje aj to že koho majú radšej káže im aby jeho mali radšej veľmi ma to bolí neviem čo robiť
@liljana už som to skúšala povedal že inokedy že nemá chuť ja už na to strácam nervy už mu to ani nepripomínam aby bol ten sex alebo nie nič
@janolaura8065 píšeš, že "on ma na to nejaký dôvod asi že mi prácu netoleruje". Akože aký? Podľa mňa neexistuje žiadny dôvod na to, aby muž žene zakazoval pracovať. Keď chceš pracovať, tak proste ideš a mužovi oznámiš. A čo sa týka sexu, ak by ma muž pár krát odmietol, tak viac by som o sex nežobrala. Skôr by som sa sústredila na prácu a na to, aby si bola samostatná a aby si vedela uživiť seba a deti, ak by si ostala sama. Neviem, čo za rodinu ste, keď píšeš, že v rodine niektoré deti skončili v detskom domove. To neveští žiadne pozitíva z pohľadu toho, ako to v rodine funguje.
@janolaura8065 keby si skúsila používať interpunkciu, možno by som mala chuť dočítať to do konca...
Samozrejme chápem váš názor ale rodina sme normálna lenže švagor si vzal ženu ktorá sa nestarala o deti ani o muža a tak dala deti svojej matke ktorá sa taktiež nestarala a ona roky sa predávala švagor absolvoval X súdov kde ona bola 3x momentálne je v štádiu odsúdenia švagor je normálny stará sa lenže ja to nechcem riešiť pretože mala som kôly tomu problémy. Čo sa týka práce mám doma 2 ročné dieťa potom 4 ročnú dcéru a 2 chlapcov vo veku 5 a 7 ktorý chodia už do škôlky bývame tak že sme sami úplne rodina chodí ak len niečo potrebujú ináč nie mám problémy zdravotné nezhubna rakovina hrubeho čreva , práva oblička mi odchádza, vzrasty na maternici, a anemia aj keď niesom chorá absolvujem každý mesiac gastro ako endoskopiu a kolonoskopiu dúfam že dobre píšem samozrejme zbytočné lebo nič mi na bolesť nedáva lekárka a manžel ma na to dôvod taký že doma musí byť upratane navarene o deti postarané aj o neho možno si to neuvedomuje že ma tym ničí lebo ja 1krát do dňa môžem ísť von a to do obchodu a domov a to sa ešte musím ponáhľať lebo potom je nenervózny, pred 2 mesiacmi mi povedal že on bude spať sam a bral k sebe na posteľ syna a nezaujímalo ho že nie som vyspata že ma bolí telo zo všetkého lebo z deťmi som spala na detskej posteli hovoril že ja som celé dni doma a vstávam neskoro že mne ten spánok nechýba ale pritom každé ráno o 6 vstávam niekedy o 6:30 a pritom škôlku máme veľmi blízko 3 min a sme tam
@danica2711 Prepáčte skáče mi klavesníca viem spravila som množstvo chýb
fuha, tak to je tazka situacia pokial sa on o tom nechce rozpravat, ako verim ze je toho na vas oboch dost ale niekam sa treba pohnut, tak ho dotlac do toho aby ste sa rozpravali, ako hadam mas aj ty pravo vediet na com si, podvadza ta? chce sa rozviest? alebo o co ide? ved mna by porazilo keby toto neviem.
@janolaura8065 mrzí ma, čo prežívaš ohľadom zdravia, držím palce, nech sa všetko vyrieši a budeš zdravá.
A k tomu, že "manžel ma na to dôvod taký že doma musí byť upratane navarene o deti postarané aj o neho". Ako prepáč, ale maj rozum a nebuď slúžka. Domácnosť je vás oboch, takže starostlivosť o deti aj o domácnosť je úloha oboch. Takže úloh rozdeľ, manželovi oznám, čo je jeho povinnosť v domácnosti a ak nebude súhlasiť, tak mu proste nenavar, neoper. Urob iba sebe a deťom. Kým sa budeš správať ako poslušná slúžka, nezmení sa.
@ivkazba a samozrejme pred 3 rokami som to spravila šla som do práce on bol v práci tak nevedel lenže prišla som domov vykričal sa nahnevaný bol a chcel zobrať deti a odísť nedalo sa to ja z prácou nemam problém ja som už pracovala 3 roky aj s ním lenže som musela ukončiť prácu lebo ja to mám komplikované pracovala som aj rodičovský som poberala ale na účet synovia boli u mami a nestačilo jej že berie rodičak aj prídavky ale aj moju výplatu som jej musela dávať a polovicu manželovu nepáčilo sa mi to lebo nemali hygienu nemali nič ani sunár nič boli zanedbané a dosť ani potraviny za to nekupovala nemám spoľahlivu rodinu im ide len o peniaze ale aspoň ďakujem keby povedali aj to by stačilo lenže som nepomahala len mame ale aj bratovi z peniazmi a nakoniec mne ostavali 4€ na celý mesiac niekedy ani to a to trvalo až do dňa kedy sa mi narodila dcéra vtedy som to ukončila ale už roky mi dlhuju 5000€ moje ! Nie manželove a nevracaju ale ani necakam naspäť berte rodičak bol 213€ prídavok neviem 23€ asi a vyplata moja niekedy 500 inokedy 600€ a polovica manželova zo 700€ lebo on pracoval dlhšie ako ja
@ivkazba samozrejme ja som už všeličo vyskúšala dala som mu umyť riad neumyl nechal tak jeden celý deň aj keď som chcela umyť nešla som nakoniec musel lebo som ostatný riad skrila aby si nezohrial obed ale vtedy prisahal že nebude mi pomáhať a aj keď mi je zlé nepohne ani rukov radšej nechá deti robiť bordel
@lobic práve že on ma ignoruje chcem sa zhovárať lenže buď keď je ešte deň tak sa berie ide preč alebo keď je večer tak kričí nech som ticho že pozerar na tv alebo ide spať nemám možnosť sa s ním pozhovarať dosť somnou nejde ani na nákupy radšej ma nechá aby som vlačila ja ťažké tašky nákupu
@janolaura8065 tak mu neuvar, neurob jesť, neoper. A hotovo. Takto sa k tebe správa, lebo mu to dovolíš. A rodina sa tiež k tebe správa tak, ako im dovolíš. A teda, ak by mi chlap povedal, že nebude mi pomáhať aj keď mi je zle, v tej chvíli by som mala zbalené veci a išla preč. Buď s tým niečo rázne urobíš, alebo si zvykni na takýto život a nepindaj. Je na tebe, ako sa rozhodneš.
Práve že ja som taká že mám rada aj jeho aj rodinu aj keď sú aký sú aj keď mi ubližujú všelijak nevedela by som ja ublížiť deťom mame otcovi bratom ani manželovi neviem ani ako to spraviť nemám ani kde ísť a nový vzťah nechcem bojím sa všetkého bojím sa že ak poviem mame že nedám tak sa somnou nebude baviť celá rodina bojím sa že ak poviem manželovi že idem preč tak to nechá tak a nebude ho to zaujímať a hlavne sa bojím o deti že budú trpieť
@janolaura8065 čiže ty dáš peniaze mame, lebo sa bojíš povedať nie pretože sa bojíš že sa s tebou nebude baviť celá rodina. Prispôsobuješ sa všetkým, mužovi robíš slúžku, rodine dávaš peniaze. Prepáč, tak potom si strašne hlúpa a v tom ti nepomôže žiadna rada.
😭
@janolaura8065 no nemáš to ľahké, ale môžeš si zato sama, prepáč, ale ty si dobre vedela, aký je tvoj muž, určite ti nepomáhal ani s prvým dieťaťom, prečo si si s ním urobila ďalšie 3 deti a ešte takto rýchlo po sebe? Teraz toho veľa nenaspekulujes sama so 4 malými deťmi, kam by si išla? Ak by si aj začala pracovať, tak raz bude jedno choré, raz druhé, zamestnávatelia sa o teba nebudú trhať. Budeš musieť nejaký čas vydržať, kým deti podrastu. Skús si nájsť zatiaľ aspoň nejakú brigádu, upratovanie napr.
@janolaura8065 ak ti rodina dlží tak veľa, tak skús nadhodiť túto tému mužovi, možno sa skorej chytí, pretože tie peniaze vám chýbajú doma určite všetkým. Spýtaj sa ho nech ti poradí príp. aj pomôže získať tie peniaze späť, lebo ich potrebujete. A neboj sa zhoršenia vzťahov v rodine, lebo tie už máš aj tak zlé - rodina ťa využíva a prídu len ak niečo potrebujú....čo to je za "rodinu"? Nedá sa byť s každým za dobre, hlavne v prípade ak ty neustále ťaháš za ten kratší koniec, tak ťa všetci vždy len využijú. Ktovie či sa ti za tvojim chrbtom aj neposmievajú, aká si hlúpa a naivná, že sa necháš tak ľahko využívať. Ak ti bude zdravotne lepšie a aj najmladšie už bude v škôlke skús si nájsť zo začiatku brigádu prípadne aj prácu, sama budeš vedieť, čo zvládneš a odkladaj si peniažky, ak s mužom pôjdete od seba, ak sa nepodarí s ním nejako dohodnúť, budeš ich veľmi potrebovať. A hlavne už nikomu nedávaj peniaze, sama vidíš, že sa spoliehajú na tvoju dobrotu, že ich nebudeš pýtať späť, odkladaj ich pre seba a svoje deti.
strasne sa to cita.toto je co za zivot.od zakladov ti treba vsetko zmenit. ale aj ty by si sa mala. 4 deti a ty sama na nich, vedto si ako otrok. hrozne ma to mrzi. zlatko toto dlho nepotiahnes
Toto sa dlhodobo udržať nedá. Musíš začať od seba, ujasniť si čo je podstatné, čo chceš urobiť pre rodinu, pre vzťah ale aj pre seba, lebo to je najpodstatnejšie.
@janolaura8065 no mne je ťa úprimne ľúto 😶😑k manželovi sa ani nebudem vyjadrovať....🤷♀️😡
Pravda že sa vysmievajú ja to viem lenže ja sa bojím samoty veľmi teraz som stále sama z deťmi a ďakujem Bohu že mám aspoň tie deti ktoré mi vedia dať to že sa cítim v miestnosti plných ľudí. A áno skúsila som to dať aj prečítať manželovi a zhovárať sa s ním o tom všetkom ( vysmial ma ) vraj patrím na psychiatriu vraj normálna žena by toľko ne bojovala. Ale ako nemám keďže viem čo si prežili švagrové deti hladovali roky stále chodily len ku mne k svojej rodine nešli len ak ich volali a to sa stalo asi tak za rok cca 3x dávala som im ja jesť oblečenie samozrejme možno budete chcieť napísať prečo som si ich nevzala ja ale ja som mala najmenšieho lenže moje deti sú zvyknuté chodiť spať o 20:00 už o 19h ležia ale ten chlapček do 4 rána bol hore nadával strašne vymyšľal atď... Nemohla som ho mať a tie staršie deti začali fajčiť a piť čiernu kávu a to ja by som nezvládla a do rána by boli vonka. Ľúto mi bolo ale samozrejme také deti ne prevychovám ja a toto by som ja nechcela zažiť na svoje deti už teraz si na mňa dovoľujú prídu daju facku alebo hodia všetko na zem alebo narokom robia bordel nevládzem ale samozrejme o rodinu nechcem prísť v žiadnom prípade lebo vtedy by som si radšej siahla na život ako prísť o rodinu nemala by som chuť žiť. Moja rodina je komplikovaná to ani vysvetliť neviem ja tie peniaze už späť nechcem pretože keby som to všetko mala spočítať tak cez milión by mi museli vrátiť nevadí ja pre peniaze nežijem mňa len mrzí že mňa poznajú len vtedy a len vtedy vedia prísť na kávu. Som rada že som sa nepodala na rodičov pretože keby som tak to mala žiť ja s takou povahou tak ďaleko by som nezašla a stále by som bola na tým istým

@janolaura8065 mizno sa boji že zostanes zas tehotná. Má dve prace, 4 deti, nespokojnu žiarliví ženu. To je dosť veľký záväzok.
Ty chodíš do prace?