icon

Manžel sa za mňa hanbí, pretože mám nadváhu

sunshinee
28. aug 2015

Ahojte, dlho som váhala, či sem napísať, lebo pravdupovediac, je mi to veľmi trápne, ale na druhej strane ma zaujíma názor nestranných ľudí.
Zaregistrovala som sa pod novým nickom, určite to chápete. Nehľadám riešenie môjho problému, skôr by ma zaujímali vaše názory na to, čo sa mi stalo. Za všetky budem veľmi vďačná.
Som 12 rokov vydatá, máme 2 deti, syn má 12, dcéra 4. Máme také klasické manželstvo, žiadne veľké problémy, v podstate všetko klape. Teda klapalo. V júli sme sa chystali k moru na dovolenku a asi tak 2 týždne pred odchodom prestal so mnou manžel rozprávať. Úplne z ničoho nič. Keď som nástojila, aby mi vysvetlil, čo sa stalo, povedal, že sa ako má so mnou ísť k moru, keď takto vyzerám a že sa za mňa hanbí. ˇKeď sme sa brali, mala som 53 kíl, po dvoch veľmi ťažkých tehotenstvách, ktoré som kompletne celé preležala a brala hrste liekov (+ medzitým jeden potrat) som pribrala 15 kíl. Po prvom pôrode som asi 10 schudla, ale po druhom sa na mňa nalepili znova. Takže teraz pri výške 165 cm vážim 70 kíl. Nie som nejaká obézna obluda, mám väčší zadok a stehná. Sama som si vedomá toho, že potrebujem schudnúť a pomaličky mi to aj ide, ale toto, čo mi povedal, bolo pre mňa ako úder päsťou do brucha. Myslím si, že som celkom atraktívna žena, starám sa o seba, snažím sa pekne obliekať, nie som nejaká zanedbaná chudera. Keď sme odchádzali na dovolenku, tak sa so mnou udobroval, túlil sa ku mne a aj na dovolenke bolo všetko ok, len posledný deň opäť prestal so mnou rozprávať. Na druhý deň z neho vyliezlo, že nech už schudnem, lebo sa nemôže na mňa ani pozrieť. Úplne ma to dorazilo, pre mňa to bola už posledná kvapka, definitívne som sa rozhodla, že s takým človekom žiť nebudem. Je agresívny aj na deti, celkovo je stále podrážnený, len odvrkuje..... Ja by som človeka, ktorého som si brala z lásky, s ktorým mám 2 krásne deti a pri ktorom som vždy stála a podporovala ho (a tých momentov bolo naozaj veľa) milovala po 12 rokoch manželstva bez ohľadu na to, či by mal 60 alebo 200 kíl. A ak by mi to nejako extrémne vadilo, snažila by som sa mu to naznačiť jemne a pozitívne ho podporovať v chudnutí. Nechápem, ako môže niekto takto rozmýšľať. Veľmi ma to ranilo.
Ak ste to prečítali až do konca, ďakujem 🙂

alaguema
28. aug 2015

@sunshinee neviem, čo presne chceš riešiť. Či je normálne, že sa mu nepáčiš s nadváhou? Už tu podobná téma bola. Podľa mňa sa to dá pochopiť. Sú muži, ktorých sadlo vyslovene odpudzuje. Môže ťa mať rád, dokonca milovať, ale nezačnú sa mu nikdy pačiť tukové vankúšiky, ani keď sú na tebe (možno ešte o to viac, že sú na tebe). Otázka je, akým spôsobom to dá najavo. Ak je to bulo, tak nejak tak, ako ten tvoj.

mihula
28. aug 2015

@lilimoni radsej bez plaviek,nech ho mame v plnej parade 😎

nevenka
28. aug 2015

@sunshinee

vidno, ze si citliva a starostliva zena, no niektori si to fakt nevedia vazit...tie deti, pre ktore si obetovala mnoho, su aj jeho, ked si musela lezat, aby sa vobec narodili a jemu vadi par kil navyse a este sa s Tebou nebude rozpravat? A povie to takym stylom...ja by som sa v prvom momente zosypala, ja som taka citliva, lebo vzdy robim aj s vypatim sil vsetko, co je v mojich silach a kebyze mi toto povie, tak neviem...chcem tym povedat, ze ti rozumiem a poradila by som asi to, co baby predo mnou, viac sa venovat sebe, nechat aj jeho, nech nieco doma robi...moj aj riad umyje, aj operie, aj tricka si vyzehli, ja som bola so synom cez horucavy u nasich prec na cele 2 tyzdne, a nezomrel a este aj domacnost vyzerala po prichode domov super, teda nie ako ked sa staram ja, ale aj povysavane bolo, aj riad cisty, oprate veci...
A az tak strasnu nadvahu predsa nemas, ja mam 152 cm a vydavala som sa ako 64-kilova, mala som hormonalne problemy a nedalo sa mi schudnut. Na povodnu vahu som sa dostala po roku kojenia synceka, co bolo 50 kil a teraz, ako som druhy raz tehotna mam 70,5 kg!, ja viem, ze po porode to pojde dolu, ale ta celulitida mi uz ostane ☹...a mozno tiez nebudem znova mat 50, nastastie mam chlapa, co ma tiez nadvahu a plne si to uvedomuje, sam nestiha cvicit, radsej pride domov a pomoze mi s malym, teraz zase pribudne dalsi clen a fakt si neviem predstavit, ze by mal mat este poziadavky popri dvoch mini detoch, ze mam chodit cvicit...
Chcela by som veru aj ja vidiet, ako vyzera tvoj muz...lenze tu sa jedna o dva pripady - zena, ktora musela prelezat dve tehotenstva, muselo jej telo prekonat velke zmeny, a chlap, ktory toto nikdy na svojej kozi nezazije, proste je to fakt...jednoducho, zena moze mat nadvahu z kombinacie roznych pricin, ak ju ma muz, vacsinou je vyzraty, s prepacenim... 😅
No a tiez ma tak napadlo, ci v tom nie je aj nie o ine, ze mu daco chyba vo vasom vztahu, a ci nema nejaku inu... 😖

sunshinee
autor
28. aug 2015

@nevenka dakujem, pekne si to napisala. Nemyslim, ze ma milenku, aj ked sa mozem mylit, ale myslim, ze nie. Nie je to ziadny fesak, velmi chudy, vysoky, ziadne svaly.

svetluska82
28. aug 2015

@sunshinee ahoj, nieco podobne zazivam ja uz 2 roky.Nikdy som nebola stihla a odkedy sme s muzom som pribrala nie vela,ale aj tak pocuvam,ze som skareda, tucna a ze niajkemu chlapovi sa nepacim. Nie som obezna,len mam krivky. Proste za tie roky moje sebavedomie na bode mrazu. V robote len krutili hlavou ked osm to spominala, to si ziadny muz za 20 rokov nedovolil k mojim kolegyniam. Najhorsie je to,ze si myslim,že ma pravdu, ze som hrozne skareda...CHodim na pokec, lebo to raz kamoska spominala a len tak zo srandy som sla na kavu zo zopar muzmi,ale len na kavu,pokecat a oni ma vnimali uplne inak. To mi trosku otvorilo oci, že asi na tom az tak hrozne nie som...No drzim palce, ja to u nas vidim biedne

lilimoni
28. aug 2015

@synak tak ked sa nechce rozpravat o pricine, nech ti povie ako si to predstavuje. Teda aka je jej predstava spolocneho spokojneho zivota.

sunshinee
autor
28. aug 2015

@svetluska82 to fakt existuje este jeden taky hajzel ? Vykastrovala by som ich. Je mi to luto, nesmies mat pocit, ze ma pravdu a citit sa nepritazliva. Su to chudaci.

synak
28. aug 2015

@lilimoni Ked ta nepusti do reci a len svoje dokola trepe,lebo len ona vzdy dobre robi,to sa neda nic riesit ci nejaku pricinu vyriesit...

alaguema
28. aug 2015

@sunshinee píšeš, že je veľmi chudý...možno mu vadí aj ten kontrast, keď ste spolu...on pri tebe ako trstina vo vetre 😀 Možno sa necíti veľmi mužne. Mnoho mužov to tak má, že by boli radi schopní partnerku v prípade potreby aj zdvihnúť a nie aby skôr ona zdvihla jeho 😉

lilimoni
28. aug 2015

@synak tak ju nechaj, nech sa vyrozprava alebo lepsie, nech si zobere papier a pero a v bodoch nech napise, co mas robit aby bola spokojna a napis aj ty. A potom nech povie, ci ziadas privela a to iste aj ty jej povedz.

sunshinee
autor
28. aug 2015

@alaguema ja pri nom vobec nevyzeram robustne, mam chudu tvar, utle plecia, len boky a stehna mam "nie v poriadku" 🙂 Ale mozno mas pravdu, moze to tak vnimat.

svetluska82
28. aug 2015

@sunshinee ano existuje. Jemu sa pacia chude a ja som taka nikdy nebola. Akuratg vcera to vytiahol, ze som hrozne skareda a ze ani jeden jeho kamos nepovedal ze som pekna. Prtom moj muz je telesne postihnuty a nikdy som mu to nevykrikovala. Ja som mu na to len, ze ak sa nepacim jemu, neznamena ze sa nepacim nikomu. Tak len skonstatoval, ze to su daki chudaci, co nemali par rokov babu..No a dnes je urazeny cely den, ze som trapna ked som inych spominala

timea7
28. aug 2015

@svetluska82 žiadne nízke sebavedomie! Kúp si nové handry, zmeň účes, farbu, začni sa výraznejšie líčiť a keď zbadá zmenu, tak mu povedz, že sa za tebou otočí každý muž v meste. Môžete to spolu vyskúšať - odporúčam ale iné mesto, ako to, v ktorom žíjete 😎 . Pôjdeš totiž dvadsať metrov pred ním a každému mužovi vyplazíš jazyk, otočí sa spoľahlivo 😀 😀 😀 😀 😀 Ak je tvoj muž telesne postihnutý, tak si zvyšuje svoje pošramotené sebavedomie tým, že sa snaží potopiť to tvoje. Psychológ by mu pomohol.

mihula
28. aug 2015

@svetluska82 pane boze ty si este s nim?

synak
28. aug 2015

@mihula O odvahu nejde,ale o zasady manzelstva ci vztahu ak ti toto nic nehovori 😀

svetluska82
28. aug 2015

@mihula este hej.....ale uz je to na male

nevenka
28. aug 2015

@sunshinee

vdaka, snazim sa vzdy pochopit a podporit, len neviem, ci ti to pomoze, dufam, ze aspon trosku...

synak
28. aug 2015

@lilimoni S nou sa neda nijako proste... Zazila si ze sa mesiac ci dva ci dokonca tri nerozpravas absolutne nic z chlapom? Ani pozdrav ale... Tak taka je moja . Najlepsi bude rozvod

svetluska82
28. aug 2015

@synak no aj moj sa vie zatat a ani neviem kvoli comu, a tiez par mesiacov ticha domacnost

lilimoni
28. aug 2015

@synak nieee rozvod nieeee 😒 vsetko pokazene sa da napravit. Nema kamosku, ktorej sa stazuje, ze by si tam siel na vyzvedy?

synak
28. aug 2015

@lilimoni Ma,ale ja ju neznasam... neviem ci z tohoto kona,ci od nej ma tie nazory blbe. Ako sa hovori,zo psa slanina nebude. Naco mi je taka zena,co pre mna nenavari,operie len svoje veci, vsetko mam platit a ani sex nemam???

janinah
28. aug 2015

@synak ale takú si si ju predsa nebral,čo sa stalo,zmenilo? deti sú? príčinu hľadaj,žena sa len tak nezmení z normálnej na čudo 😒

opica89
28. aug 2015

Zakladat si na vyzore nie je dobre a bud ta lubi taku aka si alebo nestoji zato. Nech ma clovek aj 90kg alebo 50kg je to jedno podstatne je ze je zdravy !!! A to je najdolezitejsie! Ani cisla na ucte ani cisla na vahe nie su podstatne hlavne nech je clovek zdravy. Ak sa ty citis zle takato sportujak sa ti da popri detickach. Drzim palce,dufam,ze sa manzel skoro spamata a prehodnoti svoj rebricek podstatnych a nepodstatnych veci.

lilimoni
28. aug 2015

@synak niekde je problem. Ja by som asi aj tu damu kontaktovala. Pozri si kona. Pozri temy, kde riesia domace problemy, najdes rady ako rozpravat sa, vyhucat sa, nechat odkaz ak sa neda rozpravat. Vsak ste sa vzali a slubili ste si nieco a mas dieta, snad mu chces dopriat kompletnu rodinu.

lovelly26
28. aug 2015

@sunshinee co ti povieme .. kazda radi podla seba.. ale zazila som presne toto ako teraz ty.. po synovi som pribrala 30kg mala som 92kg pri 160cm - mala som hormonalnu liecbu a neslo mi to dole plus k tomu sa pridali depky :( nic pozitivneho .. takisto sme isli na dovolenku ked mi v strede dovolenky mm povedal ze mam so sebou uz nieco robit lebo nevidno mi kolena - ale tak neprijemnym tonom. I ked som vedela ze ma pravdu nebolo to prijemne, potom to len zacalo, vela sme sa hadali nic mu nebolo dobre co sa tykalo mna a ani syna si moc nevsimal ... po dvoch rokoch takeho vztahu som si povedala A DOST, takisto ti niekto radil zacni zit. Naozaj zacni zit, ja som zacal, zariadila som si zivot uplne bez neho, nezaujimal ma, nerozpravala som sa s nim o nicom okrem veci co sa tykalo maleho a chodila som prec s kamoskami.. Bolo mi to uz jedno, chcela som aj rozvod ale potrebovala som sa postavit na vlastne nohy a ked sa mi to zacalo darit tak som mala aj menej kil, schudla som 17 kil a sebavedomie bolo spat. Ked som mu povedala ze teda takto ja zit uz nechcem tak mu to doslo, zaplo mu co robil a ako sa rozpraval... Vies napriek vsetkemu som ho milovala aj milujem dodnes 🙂 tak sme sa porozpravali uprimne a nie raz, trvalo nam to skoro dalsie 2 roky kym sme to dali znova dokopy a dnes zijeme stastnejsie ako doteraz kedykolvek. Dava mi najavo lasku a cakame dalsie babo uz za par dni a nie preto aby sme ucelili zvazok ale preto lebo obidvaja chceme a chceme byt stastny ... skus sa odosobnit a zi ! ked to nepomoze mat odstup jeden od druheho tak to nema zmysel :(

stardust
28. aug 2015

@synak pri kvalitnom muzovi zena prosperuje, pri mizernom vadne 😉

lilimoni
28. aug 2015

@stardust mas pravdu ale niekedy staci zadrhel v komunikacii a je pruser 😒 nie je vsetko chyba chlapa alebo zeny.

synak
28. aug 2015

@stardust Plati to presne tak aj opacne

stardust
28. aug 2015

@synak ano, plati 😉

celasapremenim
28. aug 2015

treba pri vybere chlapa pozerat na to, ako zmysla o ostatnych ludoch, ako sa sprava k rodicom a ci to nie je idiot, potom sa vam toto nestane, ja viem, clovek sa zamiluje a nevidi doprava dolava, no treba mat zdravy mozog v hlave a idiota si nevziat ani tak, deti zbytocne potom trpia v takom vztahu, naco to je dobre
no a najlepsie je, ked ma technicke vzdelanie, mam pocit, ze len technici su normalni