icon

Manžel si našiel inú

13. nov 2025

Pred týždňom mi manžel pri hádke s hnevom vykričal, že si našiel inú " babu" a so mnou sa chce rozviesť. Máme dospelé dcéry na vysokej škole. Treba im teda prispievať na štúdium, bývanie a stravu, aby mohli školy dokončiť. Máme obidvaja už cez 50 rokov a spolu sme 28 rokov. Brali sme sa z lásky. Bývať sme išli k jeho rodičom. Bol to horor. Tak som si myslela, že keď už ich nebude, bude dobre. Ako som sa veľmi mýlila. Manžel celý život chlastal prvú ligu. Doma robil bordel, urážal má, aj vyháňal. Dom zdedil. Je jeho, aj keď roky čo tu žijem prerábame...Nechala som tu celý život, zdravie, aj peniaze. Teraz hoci pracujem, nemám si za čo a kde zariadiť nový život. Problém sú dcéry na škole a k tomu môj pes, ktorý je naučený na dvore. Možno sa mi budete čudovať, ale strašne ma to priznanie zasiahlo. Ja ho mám stále rada a neviem si predstaviť život inde a bez neho. Všimla som si, že asi mesiac nič nevypil. Ešte pred tromi mesiacmi sme mali styk. On kvôli nám neprestal piť. Ale kvôli nej. Nič mi bližšie nechce povedať. Tvrdí, že s ňou nespal, ale so mnou je nešťastný. Celé večere mu pipa mobil, čo si predo mnou bez hanby vypisujú. Mobil si stráži . Neviem kto je to. Keď sa ho pýtam, čo ďalej a kto je to, tak len mlčí. Keď sa ho dcéra na to pýtala tak jej povedal, že áno má niekoho. Ale nepovie jej koho lebo to je jeho život a jeho rozhodnutie. Dcéry mi radia odísť a nechcú sa sem vracať. Som zúfalá len revem, nadávam mu, som odsťahovana v inej izbe. V práci sa neviem sústrediť. Ležím a nevládzem nič. Neviem či mám odísť, či ostať ako sa to vyvŕbi...som hotová. Od neho by som toto nikdy nečakala. Vždy odsudzovali tých, čo to urobili. Dokonca upodozrieval mňa. Nemal ale žiadny dôvod.Asi viem, že mi poradíte odísť. Ale skôr som sa chcela len vyrozprávať.

bielasovicka
14. nov 2025

@anonym_autor píšeš o dcére ze sa na nho veľmi hnevá, a nechce byť už v tom dome. A co druhá dcéra, ta je s tým v pohode?

autor
14. nov 2025

Zmizli všetky faktúry, zmluvy, bločky. Všetko zobrala odniesol niekam schovať. To je asi prvé, čo urobil a ja som na to prišla až po týždni. Naivná...

autor
14. nov 2025
@bielasovicka

@anonym_autor píšeš o dcére ze sa na nho veľmi hnevá, a nechce byť už v tom dome. A co druhá dcéra, ta je s tým v pohode?

@bielasovicka Nie. Nikdy k nemu nemala blízky vzťah. Aj ona s ním skončila.

anonym_b753d1
14. nov 2025
@anonym_autor

Zmizli všetky faktúry, zmluvy, bločky. Všetko zobrala odniesol niekam schovať. To je asi prvé, čo urobil a ja som na to prišla až po týždni. Naivná...

@anonym_autor No ale kedze ho stale lubis, tak je to vlastne v pohode.

autor
14. nov 2025
@anonym_b753d1

@anonym_autor No ale kedze ho stale lubis, tak je to vlastne v pohode.

@anonym_b753d1 Neviem pomenovať čo to je presne. Ale láska už nie.

karolinakr
14. nov 2025
@anonym_autor

@bielasovicka Nie. Nikdy k nemu nemala blízky vzťah. Aj ona s ním skončila.

@anonym_autor no ale toto je trošku podlé od neho..ty si mu nespravila nejaky podraz? tak ked nie, daj si dole ružove okuliare a tvrdo do boja...

autor
14. nov 2025
@karolinakr

@anonym_autor no ale toto je trošku podlé od neho..ty si mu nespravila nejaky podraz? tak ked nie, daj si dole ružove okuliare a tvrdo do boja...

@karolinakr Ja nie.

anonym_a934f7
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prace na dome sa dajú dokázať aj inak.

lentakyterapeut
14. nov 2025

@anonym_autor dcery maju rozum ty nie. Mat rada alkoholika co robi bordel a este nasiel inu? Normalne by som bol stastny ze sa nasla ina a nech s nim je. Ty si vaz seba a posluchni dcery. Cau

anonym_ee897f
Autor odpoveď zmazal
strelkyna1
14. nov 2025

Chvalit Ta nie je zaco, velmi zle si hrala tuto hru a mas fakt blbe karty. Mala si davno odist od ozrana alebo si setrit bokom a urcite neinvestovat do niecoho, co nie je aj Tvoje. Ale uz je neskoro plakat nad rozliatym mliekom, je na case otriast sa a skusit si dat zivot do poriadku.
Teraz sa Ti mozno zda to co sa Ti deje ako zly sen, ale mozno je to konecne predsa len novy zaciatok a o par rokov budes vdavna, ze sa to stalo, ked stary chren sa bude prechlastavat v dome sam (bud s nejakou ozrankou alebo opusteny) a Ty zit svoj novy zivot lepsie. Este budes vdacna, ze nemusis opatrovat stareho hnusneho alkoholika.
Faktury a blocky, co si do domu investovala nemas aspon v elektronickej podobe? Vypisy z Tvojho uctu, ako odchadzali prachy na stavebne firmy? Pozri maily, mozu tam byt veci aj roky stare. Taktiez pozicka je preco na Tvoje meno, ste manzelia, pekne polka z nej je jeho.
Praca, ktoru mas je dobra a chces si ju ponechat alebo by si dokazala najst nieco lepsie v inej lokalite (doma alebo v zahranici). Chces ostat zit v lokalite kde zijes, lebo tam mas znamych a pracu ci by si bola stastnejsia blizsie ku dceram alebo v zahranici?
Namiesto truchlenia a depresii sa zacni venovat sama sebe, zdravo sa stravuj, chodievaj na vylety, pekne sa oblec, daj sa na zoznamku a zacni randit. Ani keby sa k Teba ozran chcel vratit, tak mu uz nikdy sancu nedaj. Mozno Ta caka nova dobre platena praca, mozno novy muz (sympaticky vdovec, sused, co po Tebe cely cas pokukoval, byvaly spoluziak, kolega,zoznamka,..., Tvoj manzel porusil svoje sluby, uz Ta pri nom nic nedrzi).
Byvanie moze byt problem v Tvojom veku poriesit, pokial nie si sakra dobre platena. Vyhoda je, ze jednej by Ti stacila asi aj garsonka, dokazala by si naskrabat 20 % a dostat hypo, ci by Ti to uz nevyslo? Zaloz si bezplatny ucet o ktorom muz nevie (za tie roky ma mozno pristupove udaje k veciam o ktorych ani netusis. Psa sa asi bohuzial budes musiet vzdat, nemas nejaku znamu s domom, co by sa ho ujala? Mohla by si ho ist tym padom obcas navstevovat?
Teraz sa Ti zda, ze co sa deje je katastrofa, ale drzim Ti palce a verim, ze o par rokov budes rada, ze sa to stalo a mohla si zacat novy lepsi zivot.

cimage
14. nov 2025

On ti dava najavo, ze uz sa mas pobalit a ist prec. Preco by sa potom neskryval s telefonom? On len na to caka. Tak uz nerob zo seba chuderu a ries veci. Pozbieraj sa a spolu s dcerami to zvladnete. Mozu si najst brigadu popri studiu, on bude platit na ne, financne to date. Len si to musis uz ujasnit v hlave. Doteraz si vydrzala, co mnohe z nas nechapu, kedze pil, bol agresivny a mala si odist uz min pred 20rokmi. Najlepsie co urobis pre seba a dcery je, ze odides cim skor. Hned sa ti bude lepsie dychat a este podakujes jeho frajerke, ze ta konecne vyslobodila.

anonym_7283dc
14. nov 2025

To s dcérami a psom sú iba výhovorky, hej nemáš v podstate nič ale ak pracuješ tak podnájom je možnosť a výživné riešiť...

anonym_c841a9
14. nov 2025

@anonym_autor ako sa to vyvrbi? Ja sa ti normalne cudujem, ze toto este znasas a takto sa ponizujes!
Problem niesu dcery a pes- vyhovorky to len ty si slaba a nevazis si samu seba ked v tomto ostavas
Zbal sa a chod pred, ries pravnika

autor
14. nov 2025

Výdavky na obe dcéry sú 1300 eur minimálne. Kam asi by som išla. A za čo.

autor
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A to ešte splácam úver na súkromnú vš a ešte bude treba si zobrať jeden 1500 na školné.

anonym_db75f2
14. nov 2025

@anonym_autor vsetko je tvoja chyba, nechapem taketo zenske. nedaju chlapovi co mu treba a potom vyplakavaju.

autor
14. nov 2025
@anonym_db75f2

@anonym_autor vsetko je tvoja chyba, nechapem taketo zenske. nedaju chlapovi co mu treba a potom vyplakavaju.

@anonym_db75f2 Nie si ty môj manžel?

anonym_db75f2
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a co si cakala? ze si ta tu nenajdem a nebudem zistovat co o mne pises? len si dalej vymyslaj blbosti. vsetci dobre vieme ako to je.

karolinakr
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nedala si mu zatr...ť a teraz si našiel inu a vykopne ťa na ulicu..no džentlmen, o tom niet pochyb
i ked sa dvaja rozidu, má to byť fair play

enmery
14. nov 2025
@anonym_db75f2

@anonym_db75f2 Ľupták, krvavý babača, znasilňovac bol taky primitiv ako ty. Tak si v takej primitívnej spoločnosti hľadaj aj zeny na sex. Na ceste stoja napr. Veľa šťastia primitív.

luccys
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ked ta vyhodi (a ocividne k tomu nema daleko), tak to budes musiet tak ci tak nejako riesit. Nepchaj hlavu do piesku, vypomsti sa ti to. Mozes zostat zo dna na den na ulici. Plakat na MK ti nepomoze. A preco by si mala platit dceram vsetko ty? On nie je otec? Bozemoj vzchop sa trochu.

betulinka1
14. nov 2025

@anonym_autor v prvom rade skoc za pravnikom kvoli majetku. On ti samozrejme vysvetli, ze na co mas narok. Darmo ti muz hovori, ze ti neda. Samozrejme nejaky narok mas urcite. Pekne si sadni a spis co vsetko ste na dome prerobili pocas manzelstva. Co sa tyka dcér, nech si požiadajú od vyzivne od otca. Nie len tebe hovorit, ze mas ist prec, ked im platis skolu, uver na skolne. Akoze z coho mas odist prec a platit si svoj najom podla nich. Dobre sa im hovori. Ja by som muzovi povedala aka je moja finančná predstava pokojného odchodu z domu a rozvodu. A nech zabudne na argumentáciu, ze nic. Aj ked schoval blocky a neviem co, ustanoví sa na sude znalec a ten ohodnotí prerabky na dome pocas manzelstva. Financovanie dcér pol na pol. Ak ti chcu dcery pomoct, tak nech tam pekne chodia a nech sa s otcom o situaci pobavia. Ze treba mamu vysporiadat a treba im platit skolu. Ale najprv si na vsetko sadni s pravnikom aby si vedela na com si. A ked si panko pise, pis si aj ty. Co to riesis. Myslis si, ze kolko bude na novu mily. Tak rok dva a potom k nej bude taky isty aky bol k tebe. Ved nech si takeho milenka necha.

domkakvet
14. nov 2025

@anonym_autor ak sa chce rozvadzat nech poda ziadost on, ty ziadost nepodavaj, uvidis ako sa to vyvinie.

anonym_ad10b6
14. nov 2025
@anonym_db75f2

@anonym_autor a co si cakala? ze si ta tu nenajdem a nebudem zistovat co o mne pises? len si dalej vymyslaj blbosti. vsetci dobre vieme ako to je.

@anonym_db75f2 chudak. Ty radsej zistuj co si o tebe mysli tvoja rodina, tvoje deti ty uboziak. Vyhodit z domu matku tvojich deti, to urobi len fakt obycajna nula. Aj ked si jej manzel, aj ked nie si a pises sem len zo srandy. Oboje je prizemne.
Dufam autorka, ze sa ti podari vytlct maximum, v ziadnom pripade nikam nechod. Je to aj tvoj domov do ktoreho si investovala, kde vyrastli tvoje deti.

anonym_195890
Autor odpoveď zmazal
samo789
Autor odpoveď zmazal
anonym_ad10b6
15. nov 2025

@samo789 no co, hras sa tu na autorkinho manzela? 😂🤦‍♀️

tiezjedna
15. nov 2025
@anonym_autor

@sasa1310 To sama neviem. K mojim rodičom do jednej izby? So psom? Nemám žiadne úspory. Aj keď celý život pracujem. Všetko je v tomto dome. Dokonca mám ešte aj úver. A psa, ktorého mám veľmi rada a nemôžem odísť niekam bez neho.

@anonym_autor ja by som teda rozhodne neodchádzála na prázdno. Poraď sa s právnikom. Nedarovala by som mu ani cent.

nadijaeren
15. nov 2025

Panecku dobrý......strašne hrozne. Toto...ja normálne mám slzy na kraji keď čítam tieto katastrofálne scenáre a príbehy