icon

Manžel si neuvedomuje, že má doma poklad

kvetinarstvo
16. máj 2017

Baby som vydata 5 rokov, s manzelom mame 2 male deti...
Poradte ako docielit aby si manzel konecne uvedomil co ma doma, co pre neho robim a co pre mna znamena. Kazdy den mu hovorim ako ho lubim, snazim sa mu to aj casto dokazovat ale asi to nestaci...
Chcem len radu aby si ma manzel vazil, aby som mu chybala, aby na mna myslel ked pri nom nie som, ked sa vrati z prace aby sa usmieval ked ma zbada...a nie stale zachmureny, dolezity, nedotknutelny...uz som mu to aj hovorila ale marne...nechcem od vas dohady ale radu ako mu naznacit alebo ukazat ze rodina je najviac a ze manzelku nema odkaladat na poslednu kolaj pretoze aj ona potrebuje citit ze ju manzel lubi a ze pre neho naozaj vela znamen, skutky, ciny a nie len obcasne slova...
vdaka

jennky13
17. máj 2017

@kvetinarstvo vies, najlepsie co mozes urobit je prestat ho menit podla svojich predstav ...predstav si sama seba , ako by ti bolo, keby ti niekto preukazoval lasku len preto, aby si to iste urobila ty jemu .....ty mu neprejavujes lasku preto , ze ho lubis, ale chces, aby to robil on tebe ...a to nefunguje ....
...a este jedna malickost , muzi tak velmi nepotrebuju citit, ze ich milujeme, ale ze si ich vazime , .....skus viac ocenovat co robi a nechaj ho nech si pospi dlhsie ...spravaj sa k nemu ako k niekomu vzacnemu, ....a uvidis, ze sa situacia zmeni ....

ak sa vracia domov a ty mu davas pocitit, ze nie je dost dobry, ze nerobi to, co by si od neho ocakavala, ze nie si s nim spokojna , tak niekde v srdci sa neciti volny , citi napatie ...
viem, mas aj ty svoje potreby a svoje tuzby, ale jeden z vas bude musiet zacat uvolnovat vase poziadavky na toho druheho ...
...plati jedna veta : poziadavky nicia vztahy ....aj ty by si bola zovreta, keby si zila s niekym, kto ti dava jasne najavo, ze nie si dost dobra, ze mas robit veci inac, ze ocakava, ze sa zmenis ...citila by si tlak a nevedela by si sa uvolnit ....
...nechci , aby si on uvedomil, ze ma doma poklad, ale zacni si ty uvedomovat, ze mas doma poklad 🙂

moni244
17. máj 2017

@marusia12 hviezdy a platena prostitutka? 😀 ty dobre hlody davas 😀

kubobubo
17. máj 2017

Ja osobne nie som poklad, ja som trochu mrcha. Cez tyzden moc nevarim, muz si pre seba vari sam. Aspon nema nadvahu. 😁Nakupene je, periem a zehlim. Obcas upratujem, on vysava (sam bez vyzvania). Varime cez vikendy spolocne, kraja zeleninu, maso a podobne. A on si mysli, ze ma doma poklad. Ked nieco robim ja, tak nevyhundravam. Ked chcem pomoc alebo sa mi nieco nechce spravit tak poziadam. A chvalim, ze je fesak a podobne aj po tych 10 rokoch. 🙂

katinka49
17. máj 2017

@kvetinarstvo Bohužiaľ, máš doma egoistu. Z toho, čo píšeš vyplýva, že tvoj muž sa absolútne nedokáže prispôsobiť. Neprispôsobuje sa nikomu, nikdy a v ničom. Robí len to, čo on sám považuje za vhodné. Buď sa s tým zmieriš, alebo nie. Ale tipujem, že časom ťa to prestane baviť a váš vzťah sa skončí, lebo sa odcudzíte. Držím palce, aby si to zvládla. Nebude to ľahké.

marusia12
17. máj 2017

@moni244 jo.... treba si tie štúdie pozrieť. Rovnako tak o tom hovorí Cayce a Freud.

marusia12
17. máj 2017

@puklica13
tak si to skús prečítať... ak je to na teba veľa, tkasi stiahni audioknihu: Bohuslav Brouk... Lidská duše a sex.... tam ti bude jasné o čo ide, dovtedy nediskutuj, keď nevieš o čom hovorím. A hold áno, manželstvo je len platená doživotná prostitúcia...

alaguema
17. máj 2017

@marusia12 doživotná platená prostitútka? Hovor za seba, dievča 😉 Pre niektorých ľudí je vzťah ešte vždy partnerstvo založené na citoch a spoločných cieľoch. Len preto, že je legalizované (manželstvo), sa zo ženy nestáva prostitútka. Či ako to máš v hlávke poukladané? Všetky vzťahy sú vlastne prostitúciou? Ak máš dcéru, ktorá má priateľa, ona je tiež len prostitútka? Ten psychológ, čo to povedal (ak to naozaj takto zovšeobecnil), musel byť riadny magor 😂

charlie1980
17. máj 2017

Podla mna je to "normalny"chlap, ktory si svoju robotu urobil a teraz chce AJ svoj klud.
Byvame v mensom meste, a teda ludia sa tu navzajom poznaju. Pozname ich muzov, zeny. A veru, castokrat vidat v nedelu zeny same s kocikmi, pritom vieme, ze ten muz urcite nie je v praci.
Skor si myslim, ze od zakladu sa spolu nehodite.
Mne muz nemusi dennodenne hovorit, aku ma skvelu zenu a ma doma poklad. Staci, ze mame spolocne zaujmy (v prvom rade deti) a to nam umoznuje robit si spolocny program. Na druhej strane nenarusujem ja jeho oblubeny program. A niekedy ma "vyhodi" z domu a posle sa niekam vyvetrat, na kavu, na nakupy.
Hold, co si si vybrala, to mas. Znie to kruto, ale je to tak. Cloveka nezmenis. S clovekom si bud rozumies alebo nie.

marusia12
17. máj 2017

@alaguema naštuduj knihu a potom môžeme diskutovať... jo? 😀

kllamarka
17. máj 2017

@kvetinarstvo Ty si sa zjavne na to nepozrela z jeho pohladu. Skus si predstavit muklovat niekde cely mesiac, ubytovana s otcom. Jednak casom ochladnes a psychicky (mozno aj fyzicky v praci) sa vycerpas.
Prides domov, a cakaju ta premotivovane deti - sice ano tvoje, ale hlucne a dozadujuce.
A ty.
Tesis sa a chodis okolo neho a dozadujes sa ako stena.
To rozhodne nie je sexi a ani zenske. Postavila si sa sama do podradnej role a on nema chut riesit unfukane steniatko doma.
Ja sa mu nedivim.

Daj sa do laty zena. On neni stred vesmiru. Lubim ho. Zubami nechtami, prosikam, hadam.
Vravis, ze si aj skusala nechciet nic. Neviem ako to prebiehalo v tvojom ponimani...a ako dlho. Urcite si neprirodzena aj ked ignorujes aj ked prosikas.

Neostava ti naozaj nic ine, len sa starat viac o seba, svoje zaujmy. Bud najprv zena az potom manzelka. Neignoruj! Ale najdi v prvom rade sama seba, svoj svet aby si bola spokojna aj bez neho.
Ten zvysok je na nom. Nie na tebe. Ak ten vztah nie je strateny, tak sa da do poriadku, on sa k tebe prida.

A ked vztah je vyhorety (trebars aj z jednej strany)...mozes sa aj na hlavu postavit, vesmir naruby neprevratis...

Nie je naozaj ziadna rada ako sa mas spravat a co mas robit konkretne.
Mozes byt len sama sebou. Vsetko ostatne je jednosmerny listok do pekla.

puklica13
17. máj 2017

@marusia12 nemusím čítať každú sprostosť..čítam veľa aj bez toho nemám čas..len preto že to niekto napíše ešte neznamená že je to pravda.. všakže 😂

alaguema
17. máj 2017

@marusia12 akú knihu??? Už keď niečo tresneš a chceš to prezentovať ako nejaký vedecký fakt, tak aspoň uveď zdroj. Ja osobne fakt nemusím ženy, ktoré týmto spôsobom zhadzujú vlastné pohlavie len preto, že nejaký chlapík si to myslí a zhodou okolností je to nejaká celebrita. Nie sme ovce, aby o našich pocitoch a o tom, ako vnímame samy seba, rozhodoval nejaký potrhlý psychológ. Ak sa ty cítiš ako prostitútka, tak máš k tomu asi nejaký dôvod. Ale pre mňa to, že to niekto napísal (ešte k tomu chlap), je naozaj smiešny argument. Rozhodne sa ženy ako štetky vedia správať aj v manželstve, ale určite nie všetky. Osobne si myslím, že jeden z najväčších problémov dnešnej doby je to, že ľudia nevedia vyhodnocovať informácie, nemajú kritické myslenie. Niekde si niečo prečítajú a buď to zle pochopia, alebo nesprávne interpretujú, alebo sa s tým stotožnia bez toho, aby sa vôbec zamysleli. Ty si schopná napísať sama o sebe a o všetkých ostatných ženách, že sú prostitútky. Pripadá ti to normálne? Mne nie.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
mysicka36
17. máj 2017

@kvetinarstvo to čo popisuješ je celé zle. On k tebe už vôbec nič necíti. Možno by radšej žil sám. Je tak proste zvyknutý. Vy ho ako rodina obťažujete. On to nevníma ako poklad. Aj keď ty po tom túžiš. Bohužial sa to nedá vynútiť. Ak vám okrem toho, že sa ty cítiš nedocenená nič neprekáža, tak zmeň svoj pohľad. Váž si samú seba a teš sa z detí z domova ktorý máš. Nájdi si kamarátky s podobne starými deťmi a chodievaj na výlety s nimi. Keď toho muža nepotrebuješ mesiac keď je mimo domu, nepotrebuješ ho ani tie dva týždne.

moonlight1210
17. máj 2017

@kvetinarstvo
robis chybu, ze striedas iba pristup: "zobrem o tvoju pozornost" a "vycitam ti, ze mi ju nevenujes".

dalsiu chybu robis, ze ked skusas "napravu", tak pri tom vydrzis kratko a vratis sa spat k povodnym metodam (vnucovanie sa a rypanie).

to mas, ako zenu, co uteka z domu k mame a po troch dnoch sa vzdy vrati. pri prvom raze mozno sokova terapia pre muza, mozno aj pride zobronit on, cely zlaknuty, ze s anieco vazne deje, ze to fakt prehnal. ale po tretom raze akurat mykne plecom: zas robi sceny, hysterka. kaslem na nu, vsak ona zas dolezie, ked ju to prejde. (a neozve sa jej, ale radsej zavola kamosom cely stastny, ze ma volny vecer pred sebou a klud.)

takze, moznosti na zmenu si si uz hodne pokazila.
ak chces u vas napravu, tak to chce nielen zmenu pristupu, ale aj obrovsku vydrz a trpezlivost tentoraz. o tolkokrat vacsiu, kolkokrat si pokazila svoje postavenie tym, ze si nieco skusila, a potom s tym sama prestala.

teoreticky si este precitaj Sherry Argov Preco muzi miluju mrchy a dobrym dievcata ostanu oci pre plac. resp. aj pokracovanie Preco si muzi beru mrchy a dobre dievcata ostanu na ocot.
(obe su to celkom utle knihy a dobre sa citaju, su vtipne. ako mrchu tu nechap vypocitavu sebecku zlatokopku, ale zenu, co vie, co chce a nenecha sa muzom ovladat, ani si diktovat. jednoducho muza miluje, ale tu lasku si musi ten muz aj zasluzit. neponuka mu ju na zlatej tacke ako bonbony cela vyklepana, ci mu vobec budu chutit a nevrati jej ich s tym, ze dakuje, ale teraz si neprosi, mozno neskor. - to je to, co robis teraz ty.)

v tej knihe najdes kopec situacii, co teraz popisujes ty u vas.
od nadeje, ze ked mu das lasku, tak ti ju rovnakou mierou "logicky" vrati spat.
az po rypanie a vycitanie, ze to nerobi.
a ako muz na toto reaguje, a preco (aj co si v takych situaciach muz obvykle o zene mysli, ako ju vnima), a co s tym. ako to zmenit.

upozornujem, ze to vobec nie je jednoduche.
lebo v realite nejde o tvojho muza, ale o tvoju vedomu snahu zmenit tvoj pristup a teda aj kus tvojho doterajsieho spravania, hodnot, priorit, zvykov, proste kus tvojho zivota.
a to je strasne tazke. menit seba je ta najtazsia praca. mnohi na tej ceste casto zlyhavaju, niektori ju aj radsej vzdaju.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
juhseverzapad
17. máj 2017

@kvetinarstvo Prestaň sledovať telenovely a začni žiť real život. Nikde nepíšeš ako často máte sex, lebo ten je nevyhnutný pre správne fungovanie manželstva.

mamutka
17. máj 2017

na toto som uz v poslednej dobe natrafila par krat - hlavne ze mame velky dom, chlap na to pojde robit do zahranicia, aby sa to uzivilo, ale my nebudeme v nejakom bytiku. Poplaceme si, ked zistime, ze sme sa totalne odcudzili, ale dom bol dolezitejsi. A ti somari, co im stacil bytik, ti nech si ziju spolu ako rodinka, obaja rodicia mozu objat kazdy vecer deti, mozu spolu pokecat, dat vinko, uzit si jeden druhého. Lebo rodina bola dolezitejsia.
Z toho co pises mi vychadza, ze ta nelubi. Musi mu ist dost na nervy, ked ho obletujes a stale pripominas, co by mal robit.
Mal by sa vratit a robit doma. Aby ste si mohli znova najst cestu k sebe.
A to, ze v zahranici byva s otcom neznamena, ze by tam nemohol mat milenku, chlapi sa bez problemov podrzia v tomto.
Postav seba na prve miesto, nech z teba vyzaruje, ze sa nedoprosujes o pozornost, ked ide na ryby, ved chodte s nim, on posedi a v okoli vezmes deti na prechadzku, nech im obdalec postavi maly stan, urobite si piknik a pod..

charlinka111
17. máj 2017

skús ísť niekde aspoň na dva dni napr.nejaké školenie alebo ... a jemu nechaj všetky povinnosti, možno si skôr uvedomí.

emilia25
17. máj 2017

@moonlight1210 alebo dobre zeny si najdu idiotov ktory si s nou robi co chce a ako dobra zena posluchne aj ked nema ten isty nazor ale ved pre dobro rodiny a muz na konovy.miesto toho aby si sadli k tomu porozpravali sa ako dvaja dospely a nasli spolocne riesenie kde bude aj koza cela a vlk syty.tak to chodi a potom to tak dopada lebo ved kazdy ma svoj pohar trpezlivosti.

lucka011
17. máj 2017

@kvetinarstvo
Mesiac prec a len dva tyzdne doma... To neurobi dobrotu v ziadnom vztahu, aj keby tam bola laska jak svet.
Odcudzila si sa mu. Ty si k jemu priputana detmi, domom, on na to ten mesiac nemusi ani pomysliet.
Pokial ma zaujem o vas vztah, treba zmenit pracu.
Treba sa rozpravat na rovinu, bez zbytocnych emocii a vycitok. S takou pracou ste museli suhlasit obaja, obaja ste museli zvazit, co to moze spravit. Uz dva a dva tyzdne su pre rodinu neskutocna skuska, o mesiaci si to ani nedokazem predstavit ako by to u nas vypadalo. Len s tym, ze ja som tvrdohlava povaha a medokazala by som sa chlapovi podliezat..
Vela stastia, treba najst kompromis. Ale takto to lepsie nebude... Moj nazor...

evittam
17. máj 2017

@moni244 Uz aj tu je ta "mudrejsia"😀😂😂😂

alaguema
17. máj 2017

@zltyslonik reagujem (ako to už na fóre býva dobrým zvykom), na komentáre, ktoré sa tu objavia, vo forme v akej sa objavia a konkrétne ma zaujalo, že pani s úplnou pohodou označila manželky za legalizované prostitútky, veď aj nejaký psychológ to povedal. A vieš čo...ja nemám o čom polemizovať ani s ním. Je to celé len o tom, ako ktorá žena samu seba vníma a zakaždým, keď vidím podobné vyhlásenia, je mi tých žien ľúto, lebo evidentne úplne stratili sever. Ale predpokladám, že to bol len taký výkrik do tmy, pani niečo vytrhla z kontextu a ďalej sa nebaví. Čo vlastne asi ani nie je na škodu. Nastavenie, ktoré si opísala, je staré ako ľudstvo samo a pochybujem, že by niekto pri zmysloch označil ženu za prostitútku, lebo je doma a stará sa o malé deti. Hovorí sa tomu aj - rozdelenie úloh v rodine.

juhseverzapad
17. máj 2017

@alaguema Nebudem si nikoho zastávať, ale už aj moja babička povedala, že chlap chce cez deň dobrú matku, kamarátku, kuchárku a v noci riadnu kurvu.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
dai
17. máj 2017

@marusia12 preco tvoji psychologovia hovoria ze manzelka je platena prostitutka?🙂 celkom ma to zaujalo... hlavne v manzelstvach kde zena zaraba viac ako muz🙂

juhseverzapad
17. máj 2017

@zltyslonik To je potom už iný level 🙂

alaguema
17. máj 2017

@zltyslonik netuším, čo chce manžel autorky.
@juhseverzapad tvoja babička hovorila správne. To chlapi naozaj asi chcú. A v preklade to znamená nie, že chcú mať doma prostitútku, ktorá pôjde za peniaze s každým, ale že chcú mať večer v posteli vnímavú milenku a nie kus dreva. Opäť tá interpretácia.

@dai tí, ktorých žena zarába viac, sú ešte frustrovanejší...tam je žena prostitútka a určite ešte niečo horšie 😂

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená