Manžel si neuvedomuje, že má doma poklad
Baby som vydata 5 rokov, s manzelom mame 2 male deti...
Poradte ako docielit aby si manzel konecne uvedomil co ma doma, co pre neho robim a co pre mna znamena. Kazdy den mu hovorim ako ho lubim, snazim sa mu to aj casto dokazovat ale asi to nestaci...
Chcem len radu aby si ma manzel vazil, aby som mu chybala, aby na mna myslel ked pri nom nie som, ked sa vrati z prace aby sa usmieval ked ma zbada...a nie stale zachmureny, dolezity, nedotknutelny...uz som mu to aj hovorila ale marne...nechcem od vas dohady ale radu ako mu naznacit alebo ukazat ze rodina je najviac a ze manzelku nema odkaladat na poslednu kolaj pretoze aj ona potrebuje citit ze ju manzel lubi a ze pre neho naozaj vela znamen, skutky, ciny a nie len obcasne slova...
vdaka
@zltyslonik ako tak pozerám na ženy, ktoré svoj sebaobraz budujú na základe kníh od frustrovaných chlapov, ani by ma ten zmätok v úlohách neprekvapil. Taká ani sama nevie, kým je.
@alaguema marusia k tomu este rada cucka vinko....takze vysledok jej myslienkovych pochodov je, aky je..... 😒
A tu som ohľadne prostitútok zistila, že muži sú schizofrenici. Chcú prostitutku, všeobecne ženy "poniektori "tak radi nazývajú, ale požadujú od tých prostitútok neštandardné služby. Tak keď ma tak môj muž nazve, budem sa tak aj správať. Budem sa s ním len valať v posteli a to je všetko. Len raz by ma tak nazval, už nepracujem, nevarím, neupratujem.... To prostitutky nerobia... Myslím, že táto doba strašne poškodila mužov, poniektori sú tak frustrovani zo života, zo žien, lebo sú samostatnejsie, pracujú, môžu si robiť čo chcú, majú záľuby... že už nemajú navrch len preto že sú chlapi... Zeny poväčšine už nezobronia o lásku tam kde nieje, a muži už niesu tak na koni ako kedysi... Tak aj zakladateľka želám, nech si váži sama seba...
@zltyslonik neboj..odborných kníh čítam dosť...a myslím že aj vcelku s pochopením...😂
A rovnako ako všetky ostatné mám právo na vlastný názor...
@zltyslonik vôbec nechápem, prečo by som sa teoreticky mala stať prostitutkou, aby som bola dobrá matka... Celkovo nechápem ako to celé myslíš, možno by si mi to mohla objasniť....
@zltyslonik možno by pre lepšie pochopenie bolo dobré si ujasniť pojmy..
Ak budem brať "prostitútku" ako ženu,ktorá poskytuje sexuálne služby za odplatu ..tak nemožno paušalizovať všetky ženy v manželstve ako prostitútky...
Myslím že existuje ešte stále dosť žien,ktoré majú sex s manželmi preto lebo im to jednoducho chuti...
@kvetinarstvo nechcem mudrovat, v kazdom pripade sa zhodneme urcite na tom, ze udrzat pekny a fungujuci vztah je riadna tazka praca. Plne chapem, co myslis a ako by si chcela, aby to bolo. Ale trochu by som polavila, jednoducho, nechaj to plynut, nevyvijaj tolko incitativy smerom ku vasmu vztahu, k nemu a uvidis ako to bude vyzerat: lepsie, ci horsie.
Pocas mojho manzelstva som pochopila jednu vec: najst partnera na cely zivot, je velky dar - tak isto ako zdravie. Tiez si zdravie nevies kupit, vynutit - jednoducho, bud Ti je dane alebo nie. Tak isto je to aj s laskou a parnerom. Niekedy robis maximum, nespis a nejes, urobila by si vsetko mozne aj nemozne a je to na draka. A to kolko mate deti, penazi, ci je vzdy uvarene a oprate... - nezohrava to velku rolu.
@kvetinarstvo neviem čo Ti kto poradil,ale mne sa zdá,že sa navzájom odcudzujete.
To že chodí do zahraničia neprospieva ani jednému z vás.
Zijete dva odlišné životy,on ani nevie ako mu detí rýchlo vyrastú,možno az potom si to uvedomí,a možno ani potom nie.
To že s deťmi sa mu ísť von nechce,ale na rybačku sa pozbiera ihneď to tiez nieco signalizuje
Treba ho viac zapájať do činnosti -aspoň s deťmi,
-nemal by čas rozmýšľať nad tým,že je unaveny
-vtedy,keď je doma mala by si byť Ty práve tá,ktorá si ma od detí oddýchnuť a nie on,čo ich celý mesiac nevidí..
-mal by ich vziať von,a ty šup do kaderníka,alebo s kamoskou niekam na kávu alebo na nákupy atd
Inak sa mi zdá Tvoj chlap dosť chladný k Tebe podľa Tvojho popisu,Ty ho síce ľúbiš až za hrob,kým on Ti city neprejavuje žiadne.
-city sa nedajú vynútiť,buď sú alebo nie sú
A na záver,čo Ti poradiť??začni si vážiť samu seba,tak si Ťa potom bude vážiť aj Tvoj chlap.nepchaj sa mu do zadku,to on musí byť ten kto príde za Tebou a pobozká Ta.....
@zltyslonik hmm...vidím, že ty asi fachčíš na filmoch ako Pretty woman. Realita je ale kdesi inde. Prostitútky sú často závislé na drogách, alkohole, často pochádzajú z rozvrátených rodín, sú obeťami násilia, alebo zneužívania a teda aj ich rodičovstvo je často problematické, deti vychovávajú príbuzní, keďže z mamičky sa ako plynie čas, stáva troska. Pozri si nejaké dokumenty, nech máš nejakú správu aj z reality. Sú aj veľmi dobré a autentické veci na nete. Mimochodom - odpoveď "robím to, lebo živím deti sama, alebo živím 20 člennú rodinu v Hornej Dolnej, to je taká klasika na oblbnutie klienta. Drvivá väčšina to robí, aby si zarobila na fet. Dokonca aj tie luxusnejšie dámy. Tie na veľmi drahý fet a drahé oblečenie. Je to ich pracovný nástroj. Netvrdím, že sa nezamilujú, alebo že nemôžu ľúbiť svoje deti, ale vykresľovať ich ako príkladné matky, je absurdné.
Ako ho chceš "donútiť" keď sám asi nemá záujem? Jemu musí dôjsť čo robí a čo tým spôsobuje. Staraj sa viac o deti a jeho nechaj tak.
No 5 rokov podľa mňa nie je až taká doba aby o teba mohol stratiť záujem. To by ste si ešte mali chýbať a tešiť sa na seba a podobne. Ale jediné čo môžeš urobiť je porozprávať sa s ním, vysvetliť mu ako to ty vidíš, lebo chlapi proste nevedia čítať myšlienky a nikdy to inak nebude
kjgg
@juhseverzapad Babicka je velmi mudra zena a dobry pozorovatel zivota,rad starych materi sa treba drzat tato co si spomenula plati na 100 percent.Moja zasa vravievala ze sexualne zdravy chlap,nie uchyl alebo osobnostne poskodeny jedinec ale potentny zdravy chlap potrebuje pravidelne vyprazdnit vajcia,mat plne brucho ,rodinnu pohodu ale aj cas a priestor pre seba.
to je smutne, ked ho chces donutit, aby si ta vazil. to by malo byt prirodzene, ze si ta vazi ako svoj najvacsi poklad. o tom by malo byt predsa manzelstvo. neviem co na nom tak lubis, okrem financneho zazemia od neho nic ine nedostavas
Ahoj. Ako to docielit? Nijako..nerob preto nic..bud si ta vazi alebo nie..
nemozes niekoho prevraciat hore nohami..moc sa nato sustredis..nechaj tomu volny priebeh..a prestan sa tak snazit..niekedy menej je viac..drzim palce🍀
@kvetinarstvo nuz ja mam doma takeho podobneho teda co sa tyka mna. dcera ho ma omotaneho okolo prsta. ale moj muz proste nie je romantik. sme spolu 11 rokov z toho 4 ako manzelia a za tie roky mi sam od seba povedal ze ma miluje 2x..prvy raz to bolo pocas svadobnej noci a druhy raz ked som mu porodila dceru. inak mi hovori to klasicke Aj Ja teba.. aj mne to kedysi vadilo a furt som mu to vykrikovala a aj sme sa preto hadali dost casto. nakoniec som si povedala ze ho nebudem menit. napriek tomu mu vzdy pred spanim poviem lubim ta a dam mu pusu. a ked sa chcem stiskat tak sa k nemu sama pritulim a poviem lubim ta a vtedy ma objime. ale viem ze ma lubi. lebo ked som chora tak ma obletuje a kupuje mi keksiky a schovava ich predomnou a ked vidi ze hladam vzdy sa smeje a z dakade vytiahne jeden. a ked placem vzdy pride a objime ma a ked nieco potrebujem spravi to. niekedy su proste chlapi taki ze to neradi riesia. nedavaju city najavo ustne ale tym ze trebars niečo robia okolo domu a robia to pre nas. treba sa menej sustredovat na seba a tesit sa z toho co mate. Ak vravite ze muz chodi na dvojtyzdnovky je dost mozne ze si zvykol na slobodu a preto mu to vadi. Skuste sa spytat ze co chce a co citi. bez kriku a hadok. Mozno by som vam poradila nech si trochu poziarli na druhych chlapov. menej sa mu venovat a trebars ist s kamosmi von. ak ziarli tak je to dobre znamenie. Ak neziarli tak vam bud na 100 percent doveruje alebo vas ma na haku a to je horsie..
Ale jej muž nežiarli a ignoruje ju. Podľa napísaného jej nijako nepomáha.
@kubobubo potom ja som megamrcha..🙂 tento tyzden som povesala pradlo, ktore si dal on sam vyprat v utorok- este je na vesiaku. Vcera som umyla wc a riad. Muz prisiel z roboty a zdrbal ma, preco som umyla riad, ze mi vravel, ze ho umyje ked pride. Niekedy sa uz sama seba pytam, ci je chory na hlavu, alebo som ja taka klava, ze radsej robi vsetko on.
@pishtok nejde o tie slova,ale aby sa zena citila milovana podla jeho skutkov. a tu je problem u autorky
ani moj mi to nikdy nepovedal ani nepovie, ale dava mi to pocitit inym sposobom,tak nebazirujem na slovach
@pasikavamacka nikdy??? fakt?..nechýba Ti to sem-tam počuť tú frázu?😉
@dzjanetta na zaciatku mi to vadilo, ako spravna zena som mala ocakavania ako z cervenej kniznice :D rozpravali sme sa o tom a jemu je prirodzene to dat najavo inak ako slovami. akceptujem to a nemam dovod ho tlacit do niecoho, co mu je neprirodzene. dava mi to pocitit denne objatiami, neznostami a starostlivostou, som unho na 1.mieste, slovne potvrdenie mi nechyba.
necitala som sice tuto knihu, ale 5 jazykov lasky hovori, ako inak sa da vyjadrit laska. skopcila som z googla po anglicky:
-gift giving,
-quality time,
-words of affirmation,
-acts of service (devotion),
- physical touch
mnohe zeny robia chybu uz pocas chodenia s frajerom.
riadia sa podla toho, ze predsa nebudu hned kazdu malickost riesit ako trapky, lebo to vraj muzi na zenach neznasaju. a toto robia mnohe aj pocas manzelstva.
lenze ta vec jej vadi, a ked jej muz to nevie, tak vec rastie az je z toho problem, pohar pretecie a ona vybuchne. a zacne az vtedy robit poriadky. ze sa jej to nepaci, ze ju to stve, ze on to prehana, ...
a chlap kuka ako puk, co sa deje, ked doteraz to bolo v pohode.
a samozrejme, ze nepovie: jezis, milacik, ak ti to vadi, samozrejme s tym hned prestanem. preco si hned nepovedala?
naopak. nastve sa, ze jej daco asi zrazu preletelo popod nos a robi kvôli tomu dusno a výsledok je, ze maju doma vojnu preto.
kazdu vec, v ktorej sa nezhodneme, treba riesit hned.
tajomstvo uspechu je ale v tom, ako to urobit.
nie zakazovat, ziadat, aby s tym prestal, aby to urobil po mojom, atd. Ani sa neofucat, ak nevyhovie. ani pouzivat utocne slova (ty vzdy, ty nikdy, ty stale, ...), ani naznacovat, ze je hlupak, ak to robi: "Iny NORMALNY muz by..." = ty si ten sprosty.
len sa proste nebat sa prejavit k tomu svoj nazor. vyjadrit nesuhlas. ale neurazat a ani nezakazat. to uz nechat na nom, ako sa k tomu postavi.
to totiz napovie vela o tom, ako bude vztah vyzerat. a ukaze, ci sa oplati o to bojovat, alebo radsej ist hladat iného partnera.
(ak muz pusti taky slusne vyjadreny nazor jednym uchom dnu a druhym von, ani sa o nepokusi o kompromis, neda sa cakat, ze neskor v manzelstve bude ohladuplnejsi.)
toto ale vela ludi neurobi, lebo strach z toho, ze sa znepacia, alebo ze stratia partnera je vacsi, tak radsej ustupuju a ustupuju, az zistia, ze sa sami zahnali do kuta.
ibaze oni nevidia, ze to oni sa zahnali do kuta, oni maju pocit, ze to on ich zahnal do kuta.
este horsie je, ked potom svoje (dobrovolne) ustupky "pre pokoj v rodine" predkladaju ako svoju cnost a obetu na oltar lasky k partnerovi. a vyhadzuju to tomu druhému na oci.
co dosiahnu? ze sa zahanbi? oceni to? ihned zmeni svoje chovanie?
figu. iba to, ze sa citi nepravom obvineny, nastve sa a su hadky.
napríklad:
dvaja sa zalubia. chalan je taky impulzivny cestovatel. zrazu si zmysli, zbali batoh a ide na vylet niekam. ona ako slobodna baba sice nie je zrovna tento typ, ale najprv ju to na nom ocaruvava, potom uz zas nechce byt za trapku, co nieco take riesi, a proste, aj ked jej to zrovna uz nevyhovuje, ide s nim.
on si mysli, aka je skvela, ze neriesi, nema problem, ze je presne ako on. lebo ona sa tak navonok chova.
ju uz sice obcas to impulzivne cestovanie otravuje, ale kym su slobodni, tak preco nie. navyse to jeho ocenovanie, aka je uzasna baba a to ako si ju za to vazi, jej lichoti a citi sa preto milovana a dokonala. a preco by to z lasky k nemu neurobila, ked ju on tak lubi.
obaja maju pocit, ake je to puto lasky medzi nimi pevne.
ze je postavene na zlom zaklade, to si obaja neuvedomuju.
(ona potom neskor v case krizy pise, ze vsetko bolo medzi nimi pekne, moc sa lubili, vo vsetkom sa zhodli a rozumeli si. a POTOM sa to zrazu zacalo kazit. a ona nechape, co zle urobila, a preco on ukazal inu tvar.)
potom sa vezmu, pridu deti.
mamina, co je naozaj cestovatelka dusou, nema problem dieta zbalit a ist. je jej to prirodzene a je zvyknuta riesit za pochodu, dokonca je takto spokojna. je spokojna, ze jej muz je presne taky isty a nema pocit, ze on je nezrely na otcovstvo, ci manzelstvo.
ale ta mamina, co nie je cestovatelka dusou, to este parkrat pre muza urobi, ale potom ju to uz nervuje. ona skor chce pre dieta pevny rezim a pre seba klud, nie sa zo dna na den zbalit a zas niekam cestovat. a tu zacnu spory. ona mu vycita, ze len by stale niekde behal a doma bordel a porobit treba a ona nestiha a dieta potrebuje rezim a on nechape, kde zmizol jej elan cestovat. myslel, ze ona je tiez taka ako on. ved sa taka javila. nakoniec teda on ide sam a ona place, ze on konecne ukazal pravu tvar egoistu a nezrelého decka a nie zodpovedného otca.
co ho samozrejme urazi a namiesto riesenia jej vyhlasi domacu vojnu.
keby hned v case chodenia prekonala strach z toho, ze bude za malichernu (alebo z toho, ze on pojde bez nej a nebodaj kohosi tam stretne, ci nebodaj niekde stretne taku, co ma rovnako cestovatelsku dusu a porozumenju si viac) a hned prejavila, ze cestovat ano, ale nie tak casto a nie vzdy len impulzivne (obcas by dala prednost pekne pripravenej zabookovanej dovolenke a nie dobrodruznemu stavu, ze vsak tam prideme a uvidíme), tak on by vedel na com s nou je. a aj ona s nim.
vôbec to nemusi skoncit rozchodom (aj ked moze).
naopak on ju bude chapat a brat taku, aka naozaj je. bude respektovat fakt, ze ona s nim niekedy pojde a inokedy nie. a aj on sa lahsie zmieri s tym, ze nie kazdy raz podlahne vabeniu dialok, ale ostane s nou a urobia si program doma (lebo jej sa to tak tentoraz paci a on jej chce urobit radost). lebo vie, ze ona to neodmieta, len nema taku potrebu cestovat, ako on.
a ked ho ona este aj niekedy podpori v tom, aby siel tentoraz sam, lebo ona si urobi iny program, tak uz vôbec nevidi problem v tom, ze nie su dokonale rovnaki nadseni cestovatelia.
budu ti dvaja, o ktorých sa zvycajne hovori, ze su taki odlisni a predsa im to prekvapivo krasne klape a doplnaju sa.
preco? lebo si neklamali. na zaciatku si ukazali aj ustretovost, ale aj svoje zasady a nazory (aj za rizika, ze sa preto rozidu). bolo to v obdobi zaciatku lasky, tak sa ich naucili vzajomne respektovat a z toho uz vznikol do dalsieho zivota zvyk, ze takto to s nimi je.
pre toto mnoho dobrych zien si najde "zlého" chlapa.
vo svojej dobrote boli ustretove az za limit.
a ked to uz vazne zacne vadit a oni to zacnu konecne riesit, je zvycajne neskoro.
ale toto sa da aj neskor, nie zeby nie. len to uz vyzaduje ovela viac usilia a trpezlivosti. lebo uz su nejake zvyky zakorenene a to sa tazko meni len tak narychlo.
moze to trvat kludne aj rok-dva, nez postupne si zvyknu na novy pristup.
no ty kokso, ale som sa rozpisala. ani to nevyzeralo, ze to bude take dlhe 😅 😅 😅 😅

Ľudia si vôbec nerozumejú. Tak sa vciť do jeho povahy aj do svojej a porozmyslaj, čo by sa muselo stať, aby si sa ty tak chovala. Keď taký nebol odjakživa, niečo sa muselo stať..... A hoci sa to zle číta a málokto prizná, deti sú stres, zvlášť pre ľudí, ktorí si možno neuvedomovali, do čoho idú... A keď je niekto taký mesiac preč, kde je bez rodiny, zrazu zistí, že mu je tak lepšie +partia a nejaká beztarostná cica, ktorá ho "chápe" a je to. Nevravím že to tak musí byť, ale väčšinou.... Skús nebyť na ňom tak citovo naviazaná a vážny rozhovor bez emócií, ako si to predstavujete ďalej.