Manžel si nezvykol na život na dedine?
Baby poraďte mi ja už neviem čo s manželom.
Máme celkom pekný vzťah všetko klape, máme 2 deti. Obaja pracujeme.
Pred 5 rokmi sme sa sťahovali na dedinu postavili sme si dom. Všetko by bolo ideálne lenže manžel si nezvykol. Nemá rád susedov nemá rád ľudí keď sa mu niekto prihovorí. Nesadla mu ani dedina často hovorí že tu bývajú hlupáci klebetnici a každý každého rieši.
Pritom dedina má skoro 10tisic obyvateľov má komplet vybavenosť. Mne aj deťom sa tu páči sme spokojný.
Len manžel ma trápi. Že ku nám susedia vidia do dvora, že dajú cez plot jesť nášmu psovi a kričia naňho že ho chcú pohladkať. Proste sú tu ľudia čo sa chcú porozprávať sú milý zakaždým prihovoria sa a prehodíme si pár viet. Toto sa mu nepáči že to je choré.
Manžel je skôr taký samotár, áno vedela som to. Riešili sme to na začiatku kde si postavíme dom a nemal nič proti. No až keď sme sa nasťahovali zistil aký sú tu ľudia. Alebo niekto mi chce pomôcť keď vidia že vlacim ťažké tašky alebo poradiť s niečím tiež sa mu to neľúbi.
On by bol najradšej keby nikto sa ku nám neprehovoril.
Ja som zas introvett (niektori ludia mi to neveria, ale je to realita), ale zas milujem take smoooltolky 😉 Ja sa vlastne zakecavam s dost vela ludmi, som rada s ludmi, ale potrebujem aj svoj svet - dokonca milujem, ked som sama doma, take ticho ach 😀
@zmrzlinka2021 To si veru neviem predstaviť ísť bývať na samotu ani ja ani deti. Dá sa povedať že sme si sem zapadli deti tu majú kamarátov, ja prácu kamarátky. Len manzel nič
Je to hnusne vydieranie s tym ako sa vyhraza ze od vas odide. Toto by som mu nedovolila. Mozno ti tym chce povedat ze potrebuje cas len pre seba sameho. Ze mu aj ty a deti vadite. Ja ako introvert potrebujem uplnu samotu na dobitie baterky. Ma on moznost byt pravidelne plne sam?
@zmrzlinka2021 ma pravdu v tom ze introverti sa nevyhybaju socialnym kontaktom. Oni ich tiez potrebuju. Akurat na rozdiel od extrovertov ich ten socialny kontakt obera o energiu a potom ju musia nacerpat v samote, klude a tichu.
Ja som introvertný extrovert, alebo extrovertný introvert. Nevadí mi samota, súkromie, som rada sama, ticho kľud.
Ale keď som vonku, rada komunikujem, susedia, kolegovia rodina a vôbec mi nevadia ani cudzí ľudia v MHD.
Tu však šípim že tvoj muž má nejaký psychický problém, ktorý sa stupňuje. Skús konzultovať so psychológom, psychiatrom - budeš im vedieť vysvetliť
a prakticky povedať aké má prejavy , postoje.
Mám zvýšený pocit, že je to už ťažší stav s paranoju.
Preco muz nepovie cloveku co sa s nim zacne vykecavat, ze nema cas, alebo surovo ze nema chut. Ak pouzije to druhe, casom sa mu uz nikto neprihovori a bude povazovany za samotarskeho hundrosa a ludia mu daju pokoj.
Manžel by mal navštíviť psychológa a riešiť to, ak chce s vami ostať. A okolo plota nasaďte niečo, čo rýchlo vyrastie.
My sme napr. na dvore schovaní a pokiaľ vyslovene nevystrčím hlavu cez plot, tak ma nevidno. A vyhovuje mi to. S kým sama chcem, tak pokecám, zvyšok pozdravím a idem ďalej.
No neviem.. podla toho co pises mu bude casom mur nizky, brana nedostatovne dovreta... dovolila by vam situacia iny dom na konci ulice, kde nehrozi vystavba?
Lebo ak sa chce rozvadzat kvoli susedom, tak to su silne slova. Psychika mu ide do kelu
@andreatytler Zvyknem chodiť sama s deťmi k rodičom alebo k svokrovcom a manžel je zatiaľ sám doma má čas pre seba a oddýchnuť si od každého.
Som extrovert. Cely zivot robim pracu s ludmi, inu si ani predstavit neviem, ale zivot na dedine by ma zabil. Chapem tvojho muza a narozdiel asi od vacsiny, si nemyslim, ze potrebuje odbornika. Tliachanie o zbytocnostiach,lebo ved sme na dedine, susedia,atd, zosalela by som. A to pisem ako extrovert.
@andreatytler
Ja nechápem to moderné spraviť z introvertov pomaly psychopatov niekde v jaskyni.
@rebellefleur Jej muz nema ziadne vztahy a vadi mu aj to, ked ona ma nejake vztahy, ked vidi, ze sa jej niekto na ulici prihovorí.
Skus sa ho na to este opytat, ci potrebuje viac casu na samotu bez vas.
Alebo je skutocne taky asocialny typ co chce zit na uplnej samote, ale ked tam chce zit bez vas, tak to nech si ide. To vyhrazanie rozvodom nie je k nicomu dobre. Nic to neriesi, iba to vnasa obrovsku neistotu do vztahu. Ja keby sa mi muz takto vyhrazal, tak mu po jednej takej vyhrazke, dam na stol podposane rozvodove papiere, ze fajn, nech si ide. (treba mu ukazat ze on nie je jediny kto sa vie vyhrazat).
Hej, na tom da to láme. Či by teda išiel sám žiť niekde na samotu. Takú nehnuteľnosť nájdete za prijateľnú cenu. Ukáže sa, nakoľko je to vážne a či náhodou tým vyhrážaním sa trochu neprifarbuje svoje utrpenie. A či hy nebolo rozumnejšie popracovať na tom súkromí plota...
A keď ste žili v bytovke v meste, ako sa cítil? Alebo správal? Lebo napríklad ja som (keď som prišla po svadbe bývať dočasne na dedinu) nemohla si zvyknúť na to, ze každý každého poznal, na prechádzke s kočíkom ma zastavovali pre mňa totálne cudzie ženy, pýtali sa ma, čia som (rozumej kde som vydatá) a najviac mi liezlo na nervy to, ze sa bolo treba každému zdravit. Nebola som na to zvyknutá, v meste sa nikomu bežne nikto na ulici nezdravi a nemienila som to ani robiť. Keď to mi raz muž spomenul, ze svokry sa pýtali, ze prečo sa nepozdrsvim "Marke z dolného konca a Hanke z horneho konca" tak som jednoducho vysvetlila, ze pre mňa sú to cudzí ľudia,a nechápem, prečo by som mala v kuse sa počas prechádzky, kde chcem mať kľud a ticho, každú minútu niekomu zdravit a ešte s nim aj kecať.
Proste nie som typ na dedinské debaty, táraniny pri plote a podobne.
Takže v tomto do istej miery autorka, tvojho muža chápem
Problem ma on. Nech ho riesi. Sam so seboum. Kamosom. Psychologom. On ej ten negativny a ufrflany..On musi s tym chciet aj nieco robit. Rola obete sa hra lahko.
Ja ho uplne chapem, zit na dedine by som nevydrzala ani pol dna, skuste najom ci by to pomohlo.
Mne to tiez vyzera na nejaku fobiu alebo poruchu, urcite by som sa isla poradit so psychologom. Chapem, ze mu cudzi ludia vadia a nie kazdy je na debatcaky ale aby tvojich rodicov nazval cudzimi ludmi a nechce ich u vas doma tak to uz je sila.
byvame v takej istej velkej dedine ako vy, cez 10.000obyvatelov, pristahovali sme sa....ale teda domacich velmi nepozname
ja by som aj uvitala, keby sme byvali na ulici, kde budu rovesnici v nasom veku, ale nie su ....je to povodna ulica, nejake babky a tak
bola som velmi prekvapena, ked mi iba tak z nicoho nic suseda otvorila vchodove dvere ze mi akoze doniesla cuketu, vraj klopala, no ale teda neviem, ja som klopanie nepocula
potom dalsia suseda zacala od sameho zaciatku vyzvedat, kde kto z nas pracuje a podobne veci .....zacala k nam davat deti, ze vsak postrazime, ked som s malou doma....zacala sa starat do veci, co ju nic nebolo .....tak ja akoze extrovert - zacala mi tiez blikat kontrolka, ze nieco je uz cez
takze chapem na jednej strane aj tvojho muza, ktovie, o com sa ti ludia s nim chcu rozpravat .....ak je to iba v susedskej kamosskej rovine, tak to by som uvitala (viem, ze na niektorych uliaciach organizuju gulas party v garazi a podobne akcie) ....ale zase odtial potial ....ak chce mat klud, tak si urobte ten betonovy plot, nech ma na zahrade sukromie a uvidite ....mozno treba vedie odhadnut, kto chce byt naozajstny kamos a kto iba vyzveda
Pises, ze si poznala muzovu povahu, zrejme ti to nevadilo. Chces, aby sa teraz menil? Skuste zacat tym poriadnym plotom, psa nesmie krmit nikto iny.
Však dajte 2 metrový betónový plot okolo celého pozemku a máte po probléme. Nikto vám nebude čumieť do dvora a kŕmiť psa. Do domu sa väčšinou ľudia sťahujú aby mali pokoj a kľud hlavne od susedov. Tiež by mi vadilo keby som nemohla víjsť na vlastný dvor bez toho, aby ma niekto neotravoval.
@stanulienkat Ale figu borovu, ved uz aj na dedine je to skoro ako v meste,ked nemienim so susedou debatovat prazdne reci lahko vycuvam ,ved aj v meste su susedia ,a ti su ini,?
Je tam ,nejaka depka, smer psycholog, to za tuto blbost chce nechat rodinu? asi nie je kompletny,tak sa nemal zenit, vsak aj v meste su susedia, A ti ludia su vsade aj dobri, aj zli,a prenho tych zlych nech obchadza
Ja len som nepochopila že o svojich rodičov hovorí že sú to cudzí ľudia. O svoje mame čo ho priviedla na tento svet a otcovi čo ho vychovali hovorí že sú to cudzí ľudia no hlava nechápe. ON je v psychický ináč v poriadku hovoriť o rodičoch že načo prišli k vám k nemu že je ich syn a priši ho pozrieť aj vnučata svoje. Podľa mňa potrebuje psychiatrické vyšetrenia na hlavu lebo normálny človek ktorého rodičia vychovali im hovorí že sú to cudzí ľudia žena moja však to je na hlavu. Nepoviem kamarátky a nejaký ľudia z obce ale nie o rodičoch má také sprosté rečí.
Ja ho zas chapem. Takisto som si na dedinu nezvykla, vyrastla som takpovediac na samote s rodicmi, potom vyska vo velkomeste bolo vzruso, neskor som suhlasila pre vybudovanie zazemia stavbu domu v klasickej dedine. Kazdy sa do kazdeho starie, vsetko sa riesi, nemam sukromie vobec. Chcem ist na samotu.... drzim palce.

Psa si kŕmte sami, lebo sa môže stať, že keď bude naučený žrať od hocikoho, raz vám ho niekto otrávi.
A urobte si okolo domu súkromie. Normalny nepriehľadné plot. Či už živý plot alebo drevený atď. Tak aby ste mali kľud.