icon

Manžel vo mne vzbudzuje strašné zlo

sisi2212
28. máj 2022

Ahojte, mam taku zaujimavu temu do diskusie a som zvedava, ci ste sa aj vy stretli s niecim podobnym …. Cely zivot sa snazim byt dobry clovek, pomaham druhym nezistne, som k druhym ochotna, tolerantna, kamaratska a snazim sa byt vzdy prijemna a mila …. Aj sa mi to uz parkrat vratilo samozrejme, ze som sa stretla s ludmi, ktori mali tendenciu to vyuzit na to, aby si na mne zvysovali ego a vozili sa po mne, ale tak vzdy som takychto ludi nejako zo zivota redukovala a hotovo a hlavne boli to nevyznamni ludia v mojom zivote, tak som to neriesila a povedala si o takych ludi svoje …. No ale k veci …. Stretla som svojho manzela, bol to vtipalek, pekny, mily, tvaril sa dobry …. Tak som sa zalubila a zacali sme spolu chodit … asi po roku chodenia zacal mat semtam neprijemne poznamky, povysenecke, urazajuce, ale vzdy to otacal na srandu … tak som to nejako este prehliadala, pripadne som sa rozplakala, bola z toho nestastna …. Casom som si vsak vsimla, ze su taka cela rodina, jeho sestra, mama, len otec nie, ze si tak nepriamo robia posmesky z druhych, povysuju sa nepriamo a tak … Momentalne sme mamzelia, mame deti, spolocne majetky, som na materskej …. Posledne rok asi, mozno dva, su tie manzelove urazack uz teda velmi priame, povysuje seba, svoju rodinu nado mna pri nejakych vymenach nazorov a tak …. A co ma teda extremne desi, ze sa zo mna z toho stava zly clovek, uz nereagujem placom, pripadne prehliadanim ale uz som asi tak hotova z toho staleho urazania, povysovania sa, ze idem do útoku aj ja, zvycajne zacnem naozaj skaredo hovorit na tu jejo mamu, sestru, ktore povysuje nado mna, lebo ma to samozrejme mrzi, hneva ze ich povysuje a hlavne ze ich povysuje absurditami (napriklad cely den makam upratuje a je este neprijemny a poviem mu, ze ci si zasluzim take spravanie za to ako da staram a jeho odpoved, no sak mala si byt doktorka ako moja sestra a nemusela by si robit nic a taketo nepriame povysovania), ze potom zo mna uz vychadzaju naozaj extremy az sa sama desim a zamyslam, ze take skarede veci vobec dokazem hovorit …. Mate niekto podobnu skusenost? Ako toto riesit? Rozvadzat sa nemozem, momentalne som na materskej, cize fakt zavisla v podstate, kedze rodicak nic, dve deti, spolocne majetky, a teda otec je fakt dobry …. Len toto jeho stale nepriame povysovanie a ked mu to poviem, tak on povie ze ved on sa nepovysuje, ze on len nieco povedal a to ze si to ja tak vylozim je moj problem (pritom vzdy sa jedna o nepriame urazenie mojej osoby a este klame ze to tak neni ….

aandrea9
28. máj 2022

@sisi2212 no, koná tak, ako to videl doma 🤷‍♀️ zrejme je to fakt manipulator ak nič, čo spravíš nie je dobré. Skus popracovať na sebavedomí, lebo ta zadupe do zeme. Ak si na to sama netrúfas, skus psychológa. 🍀

sisi2212
autor
28. máj 2022

@simca06022011 skusila som porovnavat s mojou rodinou, to potom zacal urazat a povysovat sa este aj nad nich …. Ano, moze to byt asi nejaka crta, kedze to robi aj ta mama jeho a sestra, co som si teda po case vsimla …. A je dost mozne, ze nejaka vazna vec by to az zmenila, viem ze mal vztah predo mnou, kde sa s nim frajerka rozisla a potom za nou chodil a vyplalaval a bol z toho na dne, ale je dost mozne, ze ked s noz bol, spraval sa uplne rovnako ako pri mne, nepriame urazacky a bezcitnost a potom az ked to stopla tak zrazu mu to bolo luto …. Nerozumiem mu

sisi2212
autor
28. máj 2022

@aandrea9 presne napisane, nic nie je dobre, minuly tyzden riesil, te mu vadi ako chodim lebo moc dupocem, ze zhasinal svetlo strasne silno bucham do vypinaca, sprej ktory pouzivam mu stipe oci, no proste poslednou dobou fakt uplne že vsetko zle a do toho tie povysovacky lebo kejo rodina je super a ja som nanic

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sisi2212
autor
28. máj 2022

@zoro9836 ja si prave myslim, ze keby si dupnem, tak prave chyti nejaky amok a bude mi chciet deti naschval zobrat, on zasa miluje deti uplne …. Cize toto si uplne nemyslim, ze kvoli tomu, ze by sa chcel dostat, skorej to ze citi ze ma financnu prevahu a preto ma ako keby takto zhadzuje podcenuje, ale tak zacal to eobit nenapadne este ked sme deti ani nemali, cize mozno aj ta crta v rodine

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sisi2212
autor
28. máj 2022

@zoro9836 ja sa asi tak necham vytocit proste …. Musim toto zmenit v sebe

loliki
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sisi2212
autor
28. máj 2022

@loliki uvidime teda, ci bude spokojny ze je taky dokonaly, ked budem apelovat aby vsetko spravil radšej on teda 😅

tykat
29. máj 2022

@loliki 😂👍 a obcas by mu mohla povedat "Prosim ta to ako dychas? Hlasno, funis, brucho roztahujes." alebo "To ako si sa postavil? Uplne zle, na najhorsom mieste, to si musel dlho rozmyslat ako sa takto debilne postavit" alebo "To co za hovadinu si povedal? Teba mama neucila ze ak nemas co mudre povedat bud radsej ticho?" ...a mozes predtym rovno zachranku volat lebo amok zaruceny 😁

derdia
29. máj 2022

@sisi2212 vies co, neznasam, ked chlap ponizuje svoju zenu... Akokolvek je "uzasny" je to chuj... Nema sa to robit, muzsima svoju zenuvazit... Doma aj pred vsetkymi... Nedavno som bola svedkom, kde chlap, ponizoval svoju zenu... Stale take reci, ze ona je taka a taka, proste staletootacal tieurazky na srandu... Ale ja som sa citila ubohoaj za neho... Je to ubohe... A hlavne, to, ze si "musime" nechat taketo spravanie... Povedala bysom mu na rovinu... Bud skonci alebo dovidenia... Ale ja som zase taka, ze ja vyzadujem respekt... Neviemkolkomasrokov... Ja mam par roov po tridsiatke ale teda uzsiod ludi nenecham skakat po hlave... Okaslem hoc koho, kto neme slusnevychivanie.

ckocka
29. máj 2022

Ten kto sa nechá uvŕtať do podradného postavenia osobou čo od začiatku vykazuje tendencie ponižovať musí s niečím podobným rátať.

tykat
29. máj 2022

@sisi2212 nieco k teme 😂

dadis
29. máj 2022

Ano, kazde ponizenie treba s kludom anglicana vratit. Ich "zivi" to, ze sa nahnevas. A este bude prehlasovat, aka si hysterka, sialena, srande nerozumies. Povedal by, ze ona nemusi, lebo je doktorka? "No vidis..a ty si taky neschopny, ze si si doktorku nevedel nabalit, tak bleskem zober ten vysavac"...s kludom a usmevom. Ked bude vidiet, ze s tebou to nic nerobi a kazdu urazku vies s prehladom vratit, bude citit neistotu on. Zakladom je si povedat, ze toho muza nikto nenutil si ta vybrat a nikto ho nenuti pri tebe zostavat! Ze dupes? " To si si mal drahy vsimnut pred svadbou, ze si beres slonicu, teraz ti uz iba zostava si zvyknut alebo sa rozviest" Bez hnevu, s usmevom, kazdu jeho poznamku odpalkovat. Ja som s takym chujom zila x rokov, nakoniec sa rozvadzame..Proti tymto typom len hrosia koza a este hrubsie spravanie. Nakoniec, ten moj, ako dovod, ze mal pomer uviedol, ze som si ho nevazila, ze sa necitil pre mna dost dobry, ako som po materskej zacala pracovat (a viac zarabat ako on, tak sa necitil uz vo vztahu dost silny a dost pri moci.) Fuj, na takychto chujov som alergicka. A tiez, jeho rodina a on boli Xtra...ach, aka som rada, ze uz je toto minulost

lavender273
29. máj 2022

Asi ma privela casu a nema do coho 'pichnut' tak si vybija svoje komplexy, teda pardon dokonalost na tebe. Ked si mu prestala prat a zehlit a ti povedal ze zavola ludi ci koho nech sa nato pozru ma dorazilo 🤣 jak male decko ide bonzovat. Matko zem. Cele zle.

Ano suhlasim, ze obcas by si mala ku zavesit ako stojis, ako dycha davala by som mu naspat to co dava. A plus kebyze ta kritizuje tak by som ho pekne poprosila nech ti ukaze ako sa to ma robit spravne a ze ake je jeho tajomstvo uspechu, ci sa taky narodil alebo to je dar od Boha, alebo je vyvoleny

matildam
29. máj 2022

@sisi2212 manipulator. Strasny manipulator....

dankanka
29. máj 2022

@sisi2212 dost mozne ze tvojim nastupom do prace sa on trochu ukludni.. a nie, nemyslim si, ze si zla osoba. A aj lekari sa musia starat o svoje deti a upratovat ci varit 🙂

sisi2212
autor
29. máj 2022

@dadis cize dost podobny priklad …. Hnus ako teda este vedel otocit ze ty si si ho nevazila a preto musel mat pomer …. Mna najviac hneva na mne potom ze neviem s kludom reagovat ale idem do utoku a som zlaaaa, hrozne veci vypustam ….ze sa musim naucit ten klud a pokoj a tak reagovat

sisi2212
autor
29. máj 2022

@dankanka ved jasne ze musia, cielom toho jejo vyroki bolo len ze chcel zdoraznit ze ju povysuje nado mna

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
jaass
29. máj 2022

Fuha, tvoj muž nema psychické problémy???… takto sa normálny človek nespráva…

sisi2212
autor
29. máj 2022

@jaass oficialne nemaaa

dagmarovita
30. máj 2022

hocico co budes robiť voči jeho urazkam a zhadzovaniu, ponizovaniu Tvojej osoby nepomoze, on je taky narcistický typ cloveka, ktorý z teba saje energiu, psychicky Ta nicí a este mu to robí radost? a teda ak veris, ze sa to zmeni, mozes skusat to zmenit. No ak nie, potom to vyzera na zbalenie kufrov, ked deti podrastú. Zbierat zaznamy pre súd, ked ta bude zhadzovat aj pred detmi, uz to je ako sikana. Inak aj mne vadi, ked niekto bucha do vypinacu, zalezi aj ako je vypinac spravený 🙂. Ale tedaz davaj si pozor na seba, na svoje dusevne zdravie a psychické! Lebo to co Ti on robí je velmi zle spravanie a mozes spravit raz z toho hnevu, lebo vies ze on nici vsetko co mate..rodinu a aj deti..tym ze nicí matku. berie ti pokoj a stastie, mozes pod vplyvom silných emocií spravit blbost, mať skrat. A to nedopusť. Aby ta tak vynervoval. Ze spravis nejakú hlúpost. hlavne s nim uz nemaj dieťa a pripravuj sa na odchod, aj ked to je tazké a v dlhsom horizonte, len si pomysli svoje a zapisuj si to pripadne. Stava sa to teraz casto, ze ludia uz su taki bezcitny, neludsky a ty sa braniš, ale tak sa nedá zit, deti to budu vidiet. Je to velmi tazké co máš, šokujúce zistenie, ze s akym clovekom to zijes, ze ti ublizuje. Mozes na neho nakricat, nadavat mu ci sa nevidí, ze ako sa chova, ale myslim ze to nepomoze, ved uvidis.

lasoli
31. máj 2022

@sisi2212 teagujes oreto tak,lebo uz si predsa len starsia a zijes realny zivot,ked je clovek mlady je plny emocii a sucitu le vekom sa to kdesi straca ,hoavne ked je clovek na materskej a vsetku energiu venuje detom,potom uz neostava tak vela na emocie pre druhych,lebo deti vyverpaju vstko,to si myslim. a potom aj ams uz averziu na jeho,cize nebudes na narazky reagivat usmevom ale hnevom v podobe narazok alebo nadavok jemu.klasika.

kamajka
31. máj 2022

@sisi2212 ja to ruzovo nevidim ☹☹☹. a ano stretla som sa s niecim podobnym, dokonca by som povedala ze navlas rovnakym. a nedokazem pochopit, ako moze jeden clovek druhemu do oci povedat ze ho miluje a spravat sa takto. sama vidis ze ziadna taktika nema uspech, ci uz ignorujes, alebo kricis, alebo mu prestanes prat, varit, zehlit, alebo budes robit stale viac a viac aby bol spokojny.. sama vies, ze spokojny s nicim nikdy nebude. ja by som sa zamerala tiez ako pisu baby na seba, zacala setrit, odkladat a ked sa bude dat vyparila by som sa ako gáfor...

mamamoni
4. jún 2022

Ja mám tiež skúsenosť s takýmto manipulátorom psychopatom....Nepomôžeš si nijako, môžeš skúšať ,,poker face" ,plač, hádať sa,kričať či inteligentne mu odpalkovať, ale všetko len dočasu. On sa veľmi rýchlo zorientuje, a nabudúce vytiahne proti tebe niečo čo ta zaskočí,na čo nebudeš pripravená....a budeš opäť tam kde on ťa chce mať....A aj keď sa ti nejakým zázrakom podarí odosobniť sa,on sa ,,prisaje" na vaše deti....Ver tomu,ak už nebude môcť ovládať teba,ublíži ti cez to čo máš veľmi rada.Alebo ťa začne očierňovať/ohovárať pred ľuďmi čo ta poznajú,ani o tom nebudeš vedieť,a všetci naokolo si budú o tebe myslieť,že si ta najhoršia matka, k*rva , alebo,že po večeroch doma tajne chlastaš a chudák on stará sa,kryje ťa,pomáha,miluje ťa......Preto sa takýmto exotom hovorí toxickí ľudia.Parazitujú a ničia....My sme momentálne v štádiu, že manipuluje naše deti.Keby si videla aké sú neštastné, zmätené, nesvoje....nechápu čo sa deje,prečo im tati rozpráva také zle veci o mamke, prečo pri ňom robia veci ktoré robiť nechcú....A nedokážem tomu zabrániť, modlim sa aby už boli dospelé,aby vyrástli z tej detskej naivity a odstrihli sa od psychopata.....Jedina istota ako netrpieť pri psychopatovi je nikdy v živote ho nestretnúť, lebo ak si ťa vyhliadne, v tej chvíli si stratená....😔

dagmarovita
4. jún 2022

@mamamoni no ale na to spravanie je zakon, to nemoze robit, ublizuje im vo vyvoji, to sa neda nejako riesit s uradmi, nech mu dohovoria?