Manžel zabudol bicykel: Ako získať bicykel späť?
Ahojte stala sa taká trápna a blbá vec a neviem ako k tomu pristúpiť. Minulý rok môj muž zabudol bycikel na záhradkách v meste čo je blízko nášho sídliska. Bol opitý a prišiel bez bycikla keď som sa však zobudila nadránom a zistila že ho nemá doma utekal ho hľadať o štyroch ráno ale bycikel tam už nebol. Teraz som ho našla vozí sa na ňom dievčina s vedľajšieho cinzaku a keď som bola behať tak som ju stretla a slušne som sa jej opýtala že či to nenašla ten bycikel alebo rodičia proste viem že je to náš bycikel na milión percent. Ona mi povedala že ho dostala minulý rok k narodeninám ja na to veď minulý rok sme ho stratili to bola celá debata lebo utekala domov a teraz ju vidím často aj pod naším oknom sedieť s tým bikom a neviem čo robiť. Muž bol nahnevaný a smutný keď som mu to povedala a tiež nevie čo robiť nedal minulý rok proste ani podnet niekam žeby ho stratil nechápem prečo ževraj sa hanbil zato že bol na šrot a stratil bycikel.
@simca06022011 toto udivuje aj mna, ze po roku spoznala muzov strateny bike. To bud musel byt tak vytunovany, ze ho spoznala na prvy pohlad, alebo tam na nom ma vyhryznute meno, lebo ja uvidiet po roku bike tak si nanajvys pomyslim, ze je to skoro presne taky isty bike ako ten co stratil moj muz ked sa ozral ako svina, ale urcite nebezim konfrontovat dieta odkisl ten bike ma, kedy ho kupila a ze je to urcite bike co stratil moj muz pred rokom. Mi to pripomina jeden reel kde si sadne chlapik na lavicku a polozi si vedla seba sacok s buchtičkami a zacne si citat. Za chvilu si k nemu prisadne chlapik a ked prvy chlapik zdvihne hlavu tak si vsimne, ze ten druhy sa veselo laduje jeho buchtickami - tak si zurivo vopcha ruku do sačku a vytiahne aj on zo svojich buchiet, a ten druhy cely spokojny a vysmiaty si zoberie dalsiu, este sa na neho aj usmeje a ponukne ho. Toho prveho ide urvat - totalna drzost chlapik mu zerie jeho buchty este sa aj pri tom usmieva a ked dojedia vsetko a druhy pan sa spokojne zdihne a zamava na odchod a odide, tak si ten prvy vsimne, ze jeho sacok plny buchiet je na tom istom mieste kde ho nechal a on sa neslusne ponukal zo sacka toho usmievaveho okoloiduceho
Nič to nemení na tom, že si ho privlastnila neoprávnene.
Niektore znacky maju seriove cisla, ktore sa pri kupe registruju … mozno to mate na fakture alebo si ho registrovala priamo u znacky … to ako dokaz staci… pochybujem , ze by doevcina davala cislo dole… vacsinu ani nenapadne, ze nejake ma
@bloger nevie ci je to presne bike jej muza!!!! To co mal saganov bike za 20000€ limitovanu ediciu, ze po roku ten bike spoznala na 200% bez toho, zeby skontrolovala to cislo vyroby? Alebo si pamata cislo vyroby a hned si to aj skontrolovala?
@prasiatko30 Nie je Saganov ale manžela autorky. A nechápem prečo by si ho nemohli poznať. Tiež by som si poznal svoj aj po roku.
@bloger neexistuje na celom slovensku taky ako tvoj?
@prasiatko30 počkaj bavíme sa o celom slovensku alebo o konkrétnom meste či obci? Predpokladám, že bývajú v jednom meste ak je to suseda.
@bloger ako si mozes byt isty, ze si nedokazali kupit bike taky isty ako autorkinho muza? V celom okrese/kraji/slovensku existuje len jeden taky bike ako mal autorkin muz?
@prasiatko30 Nechápem o čo ti ide? Stojím si za tým, že privlastniť si cudziu vec je krádež. Bodka.
@bloger problem je v tom, ze nie je absolutne jasne, ze ten bike je ten bike co stratil autorkyn muz a ze dievcina ho o 3am nadranom minuleho roka dotiahla domov po tom ako ho nasla volakde v “zahradkach” ci kde ho to odhodil opity pribuzny - to je to na co celu dobu narazam
@prasiatko30 Tak ale správanie dievčiny je podozrivé. Zrejme nemá čisté svedomie. Vieš tu ide v podstate o charakter.
@butterh no neviem, ale osloviť dievča (koľko môže mať rokov?) na ulici, že to je vás bike, to je dosť trúfalé. My máme bicykle oveľa drahšie ako to čo spomínaš, je mi jasne, že keby mi zmizol bike a potom ho niekde uvidím, bude to na 99% ten môj. Je jedinečný, viem že sa tej farby doviezlo len pár kusov, takže by musela byt extra náhoda, aby som niekde stretla jeho kolegu. Ale bicyklov za pár stovák sa predáva veľa, cele serie zapĺňajú mesta, môže to byt naozaj náhoda. Mala si poslať muža za jej rodičmi so sériovým číslom, nech sa slušne spýta. Predpokladám, že ho kúpili akoze z druhej ruky, od nejakého blbeho zlodeja. Veľa ludi čo kupuje z druhej ruky ma doma kradnutý tovar, si myslim. Chmantáci dnes majú raj.
Kde bol bicykel celý rok? Keď ho dostala minulý rok na narodeniny, ako je možné že autorka si ho doteraz nevšimla? Veď dievča býva vo vedľajšom vchode určite ho po narodeninách používala...a autorka si to všimla až po roku.... divné.....
@bloger preco je jej spravanie podozrive? Vsak pisala, ze dievca chodi na biku po vonku neschovava sa, ze si to autorka vsimla az teraz🤷♀️ vsak kebyze jej chce klamat tak povie, ze bike kipili pred mesiacom - stale nechapem preco je taka presvedcena, ze je to jej bike. A preco ho prave slohli rodicia/pribuzni dievciny, pripadne samotna dievcina. Preco neexistuje option, ze ho kupili z druhej ruky. Denne kupuje statisice ludi biky na wallapop, vo FB skupinach tak ako dokazes, ze prave tito vyuzili prilezitost a privlastnili si bike?
@prasiatko30 Tu je dôkaz, že sa správa podozrivo. Ona mi povedala že ho dostala minulý rok k narodeninám ja na to veď minulý rok sme ho stratili to bola celá debata lebo utekala domov a teraz ju vidím často aj pod naším oknom sedieť s tým bikom a neviem čo robiť. Pýtam sa prečo utekala a nechcela to riešiť?
@bloger áno privlastniť si cudziu vec je krádež, len tu dotyčný manžel bol ožratý že si nič nepamätal, tak bohvie čo ho zabudol, alebo v opitosti neposunul ďalej .keby šiel za otcom dieťaťa možno by sa dozvedel že mu ju za pár supov predal
A teda to je take normálne riešiť zásadnú vec s deckom. Ktoré sa mohlo zľaknúť a preto šla domov.
Takúto zásadnú vec mala ríesit s dospelým a nie s dietatom
@bloger co ma riesit 15-16 alebo mladsie dieta s dospelou osobou co ju nepriamo obvinuje, ze im zobrala bike? Ked si je ista, ze to je ich zoberiem papiere od biku a idem za rodicmi. A ak sa tam “pretrca” mozno chce aby sa jej este raz opytali, ale ja by som ju skor slusne poprosila aby ma zaviedla za rodicmi, ze sa chcem s nimi porozpravat. Ako hovorim - nie je iste ci je to bike ktory sa stratil pred rokom
To ako fakt sa k tomuto na Svk takto staviate? Mojmu synovi ukradli iba kolobezku. Taky bordel narobil v skoke, ze kolobezka bola do 8 hodin priamo v skole , osobne si ju prevzal. A mali sme iba jednu foto.
@sarden ten birdel narobil rok po?
@prasiatko30 nie, hned na druhy den. Bez urazky, rok cakat nebudem. To je chyba autorkynho muza. Bicykel ma teraz hodnotu 300€, asi im € nechybaju….. moj nazor. Po roku nic nevyriesi. Ale toto je typicke Svk. Byt ticho a cakat….
@bloger to nie je dôkaz. Ked dieťa dostane darček k narodeninám, dajme tomu vysnený a potom mu niekto povie že to je kradnuté, tak to je taká facka medzi oči, že mladej možno bolo do plaču, keď si v prvom momente predstavila, že by jej otec mohol niečo ukradnúť. Toto keby mi dieťa došlo domov že sa stalo, tak muž ide ešte ten večer za dotyčnými a vysvetli im, že nemajú s chu..vinami otravovať moje dieťa!
To sa vlastne celkom čudujem, že sa to ešte nestalo v tomto príbehu. Bicykel môže byt kradnutý, môže byt povodne dotyčného potrundženého manžela autorky, ale nech idú slušne osloviť rodičov. To je cele.
Máte sériové číslo , máte doklad tak čo tak zájsť za ňou a jej rodičmi že minuli rok vám zmyzol bicykel a radi by ste sa pozreli na sériové číslo . Neviem či má nejakú chybičku podľa čoho vieš že na 1000% je to ten váš ale ak nie tak isto nebol váš jeden jediný a je len zhoda okolností že v okolí je ten istý
@prasiatko30 pokial si ho kúpili, tak majú k nemu aj faktúru. Vec vybavená.
Aj mobil keď nájdeš, si ho necháš alebo ho vratis, pripadne odovzdas na policii?
A odhliadnuc od situácie,
@bloger ma pravdu. Prisvojenie si cudzej veci je krádež.
@mariska1989 presne tak, poviem, že mi zmizol minulý rok. A mam podozrenie, že je to môj. By som sa normalne spytala, či si to vysvetlíme medzi sebou, alebo zavolám políciu.
@lienka.7 vsak hovorim nech idu oslovit priamo rodicov - pokial nevidela seriove cislo biku a to cislo je rovnake ako na jej fakture tak su to cisto jej domnienky. Taky isty bike mohli predat viacerym ludom na celom uzemi slovenska a rodicia mohli bike kupit z druhej ruky od hocikoho - je lahke zastavit dieta a vyblafnut nan, ze ten bike je ukradnuty a urcite je to ten ich. Nechapes,ze ja na rozdiel od teba nedavam na 100% v prvom rade, ze ten bike je ich a v druhom rade, ze prave dievcina a jej rodina si ho osvojili ked sa nahodne prechadzali po nejakych zachradkach o 3 nadranom rok dozadu - to je ten rozdiel, ze vy ste to dievca uz odsudili, bez akychkolvek dokazov - vsak ani len nesli sa porozpravat, slusne sa porozpravat s rodicmi, a objasnit si to. Dokazali len zastavit dieta a obvinit ho, vsak to dieta sa tam podla slov autorky stale potuluje - zoberiem doklady od biku, pridem k dievcatu a slusne ho poprosim aby ma zaviedla k jej rodicom, ze si chcem nieco overit. A je to
@butterh už, keď tak by som išla na policiu.Prides za rodičmi a zavrú ti dvere pred nosom nemusia ti ukazovať žiadne sériové číslo.Ja som predávala bicykel drahší ako 300 eur a žiadnu faktúru som nedávala ani som ju už nemala, lebo som nepredpokladala, že ho budem predávať.
Kľudne ho mohli od niekoho kúpiť atď...keď prídu policajti bude to moment prekvapenia a povedia pravdu možno....
@butterh Tak mohli jej ho rodicia kupit v nejakom bazare, nemuseli ho zrovna oni ukradnut. Kamaratovi sa stalo, ze mu vo vlaku ukradli elektricku gitaru. Asi po roku prisiel k nim domov kamos jeho brata ukazat svoju novu gitaru, ktoru kupil v bazare. A bola to ona. Ale tak co sa uz dalo robit, chalan si ju riadne kupil.
@butterh Co mas robit? Chces mi povedat, ze mlade dievca jazdi na panskom bicykli? Nebud trapna. Takych lacnych bicyklov su tisice ako si mozes byt ista, ze je vas? A nie je to ziadna kradez, ale zatajenie veci. Po novom uz len priestupok proti majetku. Uprac si doma muza alkoholika a cudzej rodine daj pokoj.

@butterh Otazne je, ci to chcete riešiť. Vy mate kúpnu zmluvu Maju rodicia dievcata kupno-predajnu zmluvu?. .. Ak má bike teraz hodnotu 300€, tak si ho snad nikto nekúpi bez papierov (už len kvôli poisteniu). Bicykle majú sériové čísla (hlavne kvôli kradeziam), tak teda ľahko dokázateľne....
Nikto si nekúpi IPhone bez dokazu povodu. Tak snáď ani bike.
A kto si nechá nájdení hodnotnú vec je to krádež